• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

SLI with different cards

Joined
May 29, 2011
Messages
176 (0.07/day)
Likes
32
Location
USA
System Name My Computer
Processor Intel Core i7 2600K @ 4.8 GHz (24/7 Stable Clock)
Motherboard ASUS P8Z68 Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling On CPU
Memory 8 GB (2 x 4GB) AData DDR3 @ 1.6 GHz (24/7 Stable Clock)
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 670 @ 1313 MHz Core / 1507 MHz Memory
Storage 120GB Corsair Force GT
Display(s) Crossover 27" IPS @ 2560x1440
Case Dimastech v2.5 Easy
Audio Device(s) On Motherboard
Power Supply Antec HCP 1.2kW
Software Windows 7 x64 Home Premium w/SP1
#26
In order to install this correctly, should I uninstall/reinstall the original 290.53, put both the GTX 580 and 570 in, install the original driver and then the modified driver?
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
15,006 (4.03/day)
Likes
2,940
Location
In a library somewhere on this earth
System Name Haru
Processor i7 3770k @ 4.5ghz
Motherboard Biostar Tz77xme4
Cooling Koolance C370si loop
Memory 8gb G. Skill Trident X 2400mhz at 10-11-11-28
Video Card(s) XFX Double D 7950 / Zotac 620 for physx
Storage Samsung 830 128gb (os)Muskin Chronos 120gb, Pyro 120gb
Display(s) Viewsonic VX2450WM-LED 24" & Hanns G 28"
Case Cooler Master Cosmos II
Audio Device(s) Auzentech X-fi Forte 7.1 Opamp modded
Power Supply Silverstone Strider Plus 1000w pp05 cables
Software Win7 Pro64
Benchmark Scores i5 750 4.62ghz pi runs // Evga FTW p55
#27
It's probably best to do a fill driver sweep and then install the modded drivers. That way there isn't a conflict between the two.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
#28
it's enough to install original and then install modded driver. if you already have original driver installed then just install modded driver and reboot the system.
 
Joined
May 29, 2011
Messages
176 (0.07/day)
Likes
32
Location
USA
System Name My Computer
Processor Intel Core i7 2600K @ 4.8 GHz (24/7 Stable Clock)
Motherboard ASUS P8Z68 Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling On CPU
Memory 8 GB (2 x 4GB) AData DDR3 @ 1.6 GHz (24/7 Stable Clock)
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 670 @ 1313 MHz Core / 1507 MHz Memory
Storage 120GB Corsair Force GT
Display(s) Crossover 27" IPS @ 2560x1440
Case Dimastech v2.5 Easy
Audio Device(s) On Motherboard
Power Supply Antec HCP 1.2kW
Software Windows 7 x64 Home Premium w/SP1
#29
So SLI will still have the memory limitatations like the traditional SLI then? Like, even if my GTX 580 has 3 GB, I will still be limited by the fact that the 570 only has 1.2 GB?

For instance, when I had my 570 SLI, I was not able to use Danoc's FXAA Injector, because each card only had 1.2 GB, and according to Afterburner, a lot more VRAM was required, so my SLI would never work and my FPS would almost immediately drop to around 30 FPS. Whenever I disabled the FXAA Injector, the SLI would work flawlessly.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#31
First off, awesome work anatolymik! Second, don't try to mix match different shader model cards as you will most likely get erratic behavior (7900GT+9600GT just as a quick example). Say you have an 8800GT and don't want to bios mod it, you can add a 9800GT(x) to it.
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,288 (5.51/day)
Likes
10,395
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#33
I'm so subbed to this!

No I wish I still had my GTX460s so I could try the GTX470 and GTX460.
 
Joined
Aug 17, 2009
Messages
849 (0.28/day)
Likes
300
Location
Argentina (South America)
System Name Classy Gal
Processor i7 2600K
Motherboard Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3
Cooling CM Hyper 212 plus
Memory 16GB Kingston Hyper X
Video Card(s) EVGA GTX1070 FE
Storage 2x120GB Vertex 3 - 1x1TB WD
Display(s) LG 23" 1920x1080
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative SB Titanium HD
Power Supply Seasonic M12II 750W
Software Win10 / Linux Mint
#34
I have a GTX570 and a GTS250, i'll try this later. For Science!!!
 

DeAtHWiSh

New Member
Joined
Dec 24, 2007
Messages
197 (0.05/day)
Likes
48
Location
Miami, FL
System Name Desktop / Laptop
Processor AMD Thuban 1090T@3.6GHz HT@2.6GHz / Intel i7 2630QM @ 2.0GHz
Motherboard Asus CH V 990FX / Intel HM67
Cooling Corsair H100 CPU Load @ 48C (Fans on Low 24/7) / Stock
Memory G.SKILL Sniper Series (2 x 4GB) DDR3 1600 9-9-9-24-2T / Corsiar Vengence DD3 1600 (4GB x 2)
Video Card(s) ASUS 580 GTX DCII / NVidia 555M 1.5GB
Storage OCZ Vertex III 120GB (OS) - Seagate Barracuda 320GB-7200RPM (X2 in RAID 0) / PNY 128GB SSD
Display(s) HP 2711x 1080P 27'' LED ON DVI / 14'' LED 900p
Case Cooler Master HAF X 942 / Alienware
Audio Device(s) Realtek ALC892 8-Channel HD Audio / Realtek HD Audio
Power Supply Cooler Master Silent Pro 850W / Stock
Software Windows 7 Ultimate 64 Bit / Windows 7 Home Premium
Benchmark Scores Real Men Crunch 4 TPU!
#35
I'm gonna try this ASAP.

I have a gtx 580 and a gtx 560ti.

:)
 
Joined
Apr 8, 2009
Messages
2,998 (0.94/day)
Likes
458
Location
vermont
System Name The wifes worst enemy
Processor i5-6600k
Motherboard gigabyte G1 gaming Z170X 6
Cooling water
Memory 16gb G.skill ripjaw DDR4 2400 4X4GB 15-15-15-35-2T
Video Card(s) Sapphire Nitro R9380-X 4GB
Storage crucial M500 120GB SSD, Pny 256GB SSD, seagate 750GB, seagate 2TB HDD, WD blue 1TB 2.5" HDD
Display(s) 27 inch samsung @ 1080p but capable of much more ;)
Case Corsair AIR 540 Cube Mid tower
Audio Device(s) onboard creative x-fi
Power Supply EVGA GQ1000W MODULAR
Mouse generic for now
Keyboard generic for now
Software gotta love steam, origin etc etc
Benchmark Scores http://hwbot.org/user/philbrown_23/
#36
ill load up a fresh windows and try it with my 560 and 8800gts 320mb, id try it on this windows but i've had way to much bad luck with windows and modified drivers.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#37
Joined
Aug 17, 2009
Messages
849 (0.28/day)
Likes
300
Location
Argentina (South America)
System Name Classy Gal
Processor i7 2600K
Motherboard Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3
Cooling CM Hyper 212 plus
Memory 16GB Kingston Hyper X
Video Card(s) EVGA GTX1070 FE
Storage 2x120GB Vertex 3 - 1x1TB WD
Display(s) LG 23" 1920x1080
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative SB Titanium HD
Power Supply Seasonic M12II 750W
Software Win10 / Linux Mint
#38
Well it didn't work with my GTX570 and a GTS250 :(
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
19,242 (5.04/day)
Likes
4,821
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#39
If this proves that sli can be done with different cards ( i believe Nvidia state you can only sli matched cards) then in theory it enables nvidia owners to equal the versatility of AMD/ATI owners (subject to drivers)
It also Proves what a money grabbing bunch of bullshits Nvidia are.(forceing you to buy matched cards for sli)
How many Nvidia card owners would have bought a second card to upgrade to sli (hi-bred sli) in the same way many ati owners crossfired mixed cards such as 6950/6970.
How many card sales did Nvidia/partners lose to ATI due to this
ATI/AMD knew their cards could do this and publicy acknowlaged and supported this and so they " MUST HAVE GAINED SALES"

SHAME ON YOU NVIDIA YOU DESERVE TO LOSE SALES
They have been losing sales thanks to contract with Intel being broken after Skt 775k, plus only being able to produce the NF 200 SLI bridge for both intel and AMD boards just to support SLI since Crossfire is all driver capability and auto supported by AMD and Intel chipsets.
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#40
4) UAC must be disabled
5) run Install.cmd
6) reboot
okay i got them in now idk what to do after step 3 :laugh:

idk what UAC is :eek:

do i add the files to the Display.Driver folder or where :confused:
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
19,242 (5.04/day)
Likes
4,821
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#41
UAC is user account control, its the lil prompt that appears before making any changes to the Operating system which darkens the background and you get a prompt asking for confirmation...
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#42
UAC is user account control, its the lil prompt that appears before making any changes to the Operating system which darkens the background and you get a prompt asking for confirmation...
i turned that off along time ago lol

so where do i put the files ?

if i click to run it shows it couldnt find what its looking for
 

Bo$$

Lab Extraordinaire
Joined
May 7, 2009
Messages
5,626 (1.79/day)
Likes
971
Location
London, UK
System Name Desktop | Server
Processor Intel i7 2700k @ 4.4GHZ | AMD 5350 @ 2500MHZ
Motherboard Asus P7Z77-V Pro | Asus AM1I-A
Cooling GeLID Tranquilo | Stock Air
Memory Crucial Ballistix 2x8GB CL8 1600MHZ | Corsair Vengence 2x4GB CL9 1600MHZ
Video Card(s) Gainward GTX 780 Phantom GLH | PNY GTX 750Ti
Storage Samsung 840 EVO 250GB + 4TB WD Red | 2x Seagate Barracuda 2TB
Display(s) Samsung S27D390H + Asus VE276Q | Headless
Case Fractal Design R5 | CM Elite 110
Audio Device(s) Asus Xonar D1 w/Otone Stilo 5.1 and Creative Fatal1ty headset
Power Supply EVGA Supernova 850 G2| Corsair CX430M
Mouse Razer Imperator 2012
Keyboard Corsair K90
Software Windows 7 SP1 X64 | Ubuntu 16.04LTS
#43
Well it didn't work with my GTX570 and a GTS250 :(
I doubt it'll work for my GTX280 and GTX570 then... :shadedshu

This is still huge!!

Any idea how it manages load balancing and differences in memory??
or does it run everything at the slower card's speed?
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,125 (9.57/day)
Likes
13,559
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#44
really interested in results from people with mismatched cards and how it works (different DX levels, etc)
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
#45
Well it didn't work with my GTX570 and a GTS250 :(
post a screenshot of nvidia cp. also go to c:\windows\system32\drivers folder (use native windows explorer for it) and find there nvlddmkm.sys file. send to me this file.
 
Last edited:
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
#46
I doubt it'll work for my GTX280 and GTX570 then... :shadedshu

This is still huge!!

Any idea how it manages load balancing and differences in memory??
or does it run everything at the slower card's speed?
if it'll not work, i'll try to find out a reason
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
#47
okay i got them in now idk what to do after step 3 :laugh:

idk what UAC is :eek:

do i add the files to the Display.Driver folder or where :confused:
unpack DriverWinVista7x64.zip file. go to DriverWinVista7x64 folder. run install.cmd. reboot. that's all
 
Joined
Jan 31, 2011
Messages
1,698 (0.68/day)
Likes
542
System Name TeraUltima 7
Processor Intel Core i5 3570K @4Ghz
Motherboard ASRock Z68 Pro3-M
Cooling DeepCool Ice Berg Pro "Black Edition"
Memory Kingston Hyper X 16GB DDR3 1866
Video Card(s) Palit GeForce GTX 1070 Super JetStream
Storage Crucial MX100 256GB SSD + 1TB Seagate HDD
Display(s) LG 23MP68VQ-P IPS 75HZ 23" MONITOR
Case Aerocool Dead Silence Black Edition Cube
Audio Device(s) Onboard Realtek ALC892 7.1 HD Audio
Power Supply OCZ Stealth X Stream II 600W
Mouse Logitech G400S | Wacom Intuos CTH-480
Keyboard A4Tech G800V Gaming Keyboard
Software Windows 7 Ultimate 64bit SP1
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/fs/9470441
#48
if only i have a 2 slots for graphics card, i would have tried this on my idle 9600GT lol for science!!!
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#49
unpack DriverWinVista7x64.zip file. go to DriverWinVista7x64 folder. run install.cmd. reboot. that's all
so it doesnt matter where i unpack them ?

i did it on the desktop so i guess it didnt work doesnt show SLI in the CP :(