• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

SLI with different cards

Breshch

New Member
Joined
Mar 20, 2013
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Location
Russia
System Name IDSF_Home
Processor QuadCore Intel Core i7-3770K, 3900 MHz (39 x 100)
Motherboard Asus Maximus V Extreme (1 PCI-E x4, 5 PCI-E x16, 1 Mini-PCIE, 4 DDR3 DIMM, Audio, V
Cooling Cooler Master V10
Memory 32gb kit Corsair Vengeance CMZ32GX3M4X1866C10
Video Card(s) Zotac GTX 690 + Zotac GTX 580
Storage OCZ-VERTEX4 (238 gb) + Hitachi HUA723020ALA640 (1863 gb)
Display(s) Samsung SyncMaster S27A950 (DVI)
Case Cooler Master Haf 932
Audio Device(s) on board
Power Supply OCZ 850 Gold
Software Windows 7x64
Bad

They are just too different. 690 and 680 might work together, but 690+580 certainly will not. They are of entirely different architectures.
I am very SAD :mad::mad::mad::cry::cry::cry::cry:
 
Last edited:

mik3ls

New Member
Joined
Feb 24, 2013
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
I just found out some solution for those who have mixed setup of gtx570 w/ gtx460 or gtx570 w/ gts260 or any other gts cards and turns out to BSOD ending.

If you are running AMD cpu, remove SMU (coprocessor driver) by performing full uninstall of all nvidia related driver installed in your system. After doing this, download and install the original nvidia graphics driver that matches the modded driver from the great effort of this thread author. Shutdown and connect your sli cards. Turn on the PC and let it found new hardware and installing drivers then run the install.cmd from the modded driver, restart and let it load until it finally detects the SLI configuration.

Comes perfect even your Hybrid SLI (onboard GPU) is detected and came out to be 3-way SLI mode.
 
Joined
Mar 6, 2008
Messages
2,700 (0.76/day)
Likes
1,364
Location
Minnesota
System Name I Dub Thee Infinity
Processor Intel Core I7-3930K
Motherboard EVGA X79 Classified
Cooling Corsair H80
Memory 16GB GSkill Trident X
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti SC+
Storage SanDisk Ultra Plus 256GB, OCZ V2 180GB, 2x Toshiba X300 5TB RAID 0
Display(s) Acer XB270HU
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium + Sennheiser HD 598 + Klipsch ProMedia 2.1
Power Supply EVGA 850W G2
Mouse Razer Naga 2014
Keyboard Gigabyte Osmium Cherry MX Brown
Software Windows 10 Pro x64
I just found out some solution for those who have mixed setup of gtx570 w/ gtx460 or gtx570 w/ gts260 or any other gts cards and turns out to BSOD ending.

If you are running AMD cpu, remove SMU (coprocessor driver) by performing full uninstall of all nvidia related driver installed in your system. After doing this, download and install the original nvidia graphics driver that matches the modded driver from the great effort of this thread author. Shutdown and connect your sli cards. Turn on the PC and let it found new hardware and installing drivers then run the install.cmd from the modded driver, restart and let it load until it finally detects the SLI configuration.

Comes perfect even your Hybrid SLI (onboard GPU) is detected and came out to be 3-way SLI mode.
But, is it actually increasing performance?
 

kscott190

New Member
Joined
Nov 7, 2012
Messages
17 (0.01/day)
Likes
1
Finally got it working
Tri-SLI 470, 2x570

Sucky part is I have to OC the 470 to match my 570s which can do at least 918MHz

Anyone know when he's going to do other drivers?
 

Attachments

Joined
Mar 24, 2011
Messages
336 (0.14/day)
Likes
51
Location
Portugal
Processor Intel i7 7700k @4.2Ghz
Motherboard Asus Strix Z270I Gaming
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory Corsair Vengeance LED Red 2x8GB 3000Mhz
Video Card(s) Asus Strix GTX980TI OC
Storage Samsung SSD 840 EVO 250GB
Display(s) BenQ XL2411Z / Dell SE198WFP
Case Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX Red/Black Windows
Power Supply Corsair RM850
Mouse Razer Naga Hex Wraith Red
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Windows 10 - 64bit
Joined
Mar 19, 2012
Messages
377 (0.18/day)
Likes
35
Location
Rizal, Philippines
System Name Poor Man's Build
Processor Intel i7 3960X 4.9Ghz Sandy Bridge E
Motherboard MSi X79A-GD65 8D
Cooling XSPC 240mm and 360MM (External) Rad
Memory 64Gb Corsair Dominator Platinum
Video Card(s) EVGA GTX770 SC ACX SLI (non water cooled yet)
Storage Intel 520 240GB SSD x2 /x2 WD Caviar Black 3TB 7200RPM 64MB Cache
Display(s) ASUS 27" 2560X1440 x3
Case Corsair 900D (upgraded from my lvl 10 gt and 600T)
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX1200i 80PLUS Platinum
Software Windows 7 Ultimate (FPP)
lol wondering if you can manage to do a try sli with 2 gtx680 + gtx 280 lol that would be difficult if it's possible. it's either you clock the 280 to 680 level or downclock the hell out of the 680 to 280 ahahahaha
 
Joined
Mar 24, 2011
Messages
336 (0.14/day)
Likes
51
Location
Portugal
Processor Intel i7 7700k @4.2Ghz
Motherboard Asus Strix Z270I Gaming
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory Corsair Vengeance LED Red 2x8GB 3000Mhz
Video Card(s) Asus Strix GTX980TI OC
Storage Samsung SSD 840 EVO 250GB
Display(s) BenQ XL2411Z / Dell SE198WFP
Case Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX Red/Black Windows
Power Supply Corsair RM850
Mouse Razer Naga Hex Wraith Red
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Windows 10 - 64bit
lol wondering if you can manage to do a try sli with 2 gtx680 + gtx 280 lol that would be difficult if it's possible. it's either you clock the 280 to 680 level or downclock the hell out of the 680 to 280 ahahahaha
The problem is not really the clocks, its just the architecture. Its just not possible as far as I know
 

rpza

New Member
Joined
Mar 30, 2013
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
Compatible Windows 8 x64?

Hello.

The drivers are compatible with Windows 8 x64 or just windows 7?

Thank you!
 
Joined
Mar 24, 2011
Messages
336 (0.14/day)
Likes
51
Location
Portugal
Processor Intel i7 7700k @4.2Ghz
Motherboard Asus Strix Z270I Gaming
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory Corsair Vengeance LED Red 2x8GB 3000Mhz
Video Card(s) Asus Strix GTX980TI OC
Storage Samsung SSD 840 EVO 250GB
Display(s) BenQ XL2411Z / Dell SE198WFP
Case Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX Red/Black Windows
Power Supply Corsair RM850
Mouse Razer Naga Hex Wraith Red
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Windows 10 - 64bit
Hello.

The drivers are compatible with Windows 8 x64 or just windows 7?

Thank you!
Should be compatible with windows 8, just give it a try.
Although make sure you create a restore point, just in case :)
 
Joined
Mar 10, 2013
Messages
44 (0.03/day)
Likes
3
Processor i5 3570K @ 4.0 GHz
Motherboard Gigabyte GA-Z77X-D3H
Memory 12 GB DDR3
Video Card(s) MSI GTX 780 @ 993 MHz
Software Win7 64 bits
New drivers 314.22 modded rock as usual... got more 20 FPS average in tomb raider nice :) Thanks a lot!
 
Joined
Jun 1, 2007
Messages
139 (0.04/day)
Likes
16
Location
new jersey usa
Thanks for the latest driver

Sadly i knew in my heart that i could not get 680+titan to work but i tried anyways.
nah no happy ending had each in first slot got the nvcp set sli config but it would blow the driver out so it needed a re-install....but no blackscreen just to desktop and no drivers.
oh well
 

Zeronines

New Member
Joined
Apr 3, 2013
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
System Name Zero-91
Processor Intel 2500k
Motherboard asrock z68 extreme4 Gen3
Cooling True 120
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 8GB
Video Card(s) Evga gtx480, Msi golden 470gtx
Storage OCZ Vertex 4 256
Display(s) 24" ASUS
Case COOLER MASTER HAF 932
Power Supply PC Power and Cooling Silencer Mk II 750W
sli problem with 480/470

Thank you so much for the modded drivers, I been using them with my 480gtx, 470gtx card. Been working great, but with the newer 314.22 drivers, I can no longer get them to sli, it black screen and does nothing, after a restart, the drivers are gone and have to do a re install the drivers again, I tried with the 470 at the top slot, I then can sli them but have to wait a few min for the screen to turn back on, but playing any game in full screen crash the game and desktop.
I used gpu-z, with older drivers my gtx480 used to tell me I have 1.2gb of vram, now with the newer drivers, it now says have full 1.5gb vram.
I tried a full windows install but still will not work, drivers are gone after trying to sli, I roll back to 310 drivers and sli works great, but I been playing the new Tomb Raider game, I get 40-51fps at mid, with the older drivers,313+ drivers fix a problem with ENB 0.139+ for Skyrim other game I play.

Is there anything I can do get the newer drivers to work with my gtx480 sli with my 470~
 
Last edited:
Joined
Sep 15, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
0
System Name Thor
Processor Intel i5 2500k @ 4.8
Motherboard asrock z77 extreme 3 z77
Cooling corsair h60
Memory Kingston hyperx 8gb ddr3
Video Card(s) Nvidia gtx 680
Storage (2) 1 TB. WD caviar black in raid 0. 2TB caviar green for storage
Display(s) 65 inch 3d smart samsung tv. :)
Case thermaltake Nvidia element V
Audio Device(s) onboard THX 7.1
Power Supply 700 watt toughpower thermaltake
Software everything
Benchmark Scores 13,000 3dmark05 108,000 aquamark3 haven't did many since I upgraded these were with my 8600gt :)
Can someone post a compilation of working cards with results? That'd be great. Id really like to see if the gtx 680 with 670, 660 ti or 660 performs better than the lesser in sli. For example if a gtx 680 and 660 were paired. Would it be as if it was an 660 in sli? Thats still better than a 680 but you just wasted a ton of money.

Another question I didnt see answered was memory. Im assumimg it works like a typical sli. But, to make sure. Do you get combined vram or typical whichever is lower.
 
Joined
Apr 7, 2013
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
Location
United Kingdom
Gtx 580+ gtx 580+ gtx 570

Do you think that this will work with 2 gtx 580s and one gtx 570 and see a noticeable increase in performance. Does this clock down the gtx 580s to 570 speed or do they remain at stock?
Thanks in advanced!
 

Zeronines

New Member
Joined
Apr 3, 2013
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
System Name Zero-91
Processor Intel 2500k
Motherboard asrock z68 extreme4 Gen3
Cooling True 120
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 8GB
Video Card(s) Evga gtx480, Msi golden 470gtx
Storage OCZ Vertex 4 256
Display(s) 24" ASUS
Case COOLER MASTER HAF 932
Power Supply PC Power and Cooling Silencer Mk II 750W
Hi~
Still can't get sli to work with 314.22 drivers :cry:, I tried a full windows re install of windows 7 and tried windows 8, and nothing :banghead:, did they change some thing in 314 drivers? to stop this from working on the 400 cards?


To manishman001~, When you have sli on, it will downgrade your vram 1536MB to 1280MB and your memory bus 384-bit to 320-bit, that what it does for my 480 when I sli it with 470, just overclock your 570 to 580 speeds, if you use MSI Afterburner, turn off Synchronize similar graphics processors, when you overclock, for performance you will get about the same if you have tri-sli 580's but little lower with the less vram. hope that helps~
 
Last edited:

Withcer

New Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
Sli msi Gtx560 with msi Gtx560ti

someone help me.. my step when i make sli..
METHOD 1
1)put the both graphic cards and connet with sli bridge.. PcIe 1 Gtx560 and 2nd slot is Gtx560ti.
2) i install the original driver..
3)reboot
4)log in as Adminstrator
5) UAC disable?? how to do that? huhuhuhu
6)run Install.cmd
7)reboot

after that.. in Nvidia CP.. no word for sli.. huhuhuhuhu.. the result is SLI not working..

METHOD 2
i make hypersli 0.96.. but i dont sure that SLI is work because in NVIDIA CP also not have work sli.. and im use GPU Z also show one card only.. huhuhuh.. please help me..!:cry:


Q.jpg
 

Withcer

New Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
Hello,

I wanna thank anatolymik for making this possible.

I have SLI'ed a MSI GTX560TI Twin Frozr II/OC with a MSI GTX560 Twin Frozr II/OC. I had the non-TI version for a low price and so I got it to sli with my Ti version.

I have seen review of gtx560 OC with overlocking passing a stock gtx560ti, my OC version pushes more ofc, however I have managed to OC the GTX560 to get closer to my GTX560TI, you can see in the picture I have pushed the non TI to 134.4 GB/s bandwidth to be on pair of the gtx560ti oc. And it works THANKS to THIS MODDED drivers! :D

The GTX560 is 2nd in slot (physical) but I have put it as master in MSI Afterburner, and disable the synchronization of specs for both boards. So I could just OC the non TI 560. It looks good since the 1st card will always heat up more than the 2nd, and if anything I can disable SLI and just get my only 560TI pumping...

http://i50.tinypic.com/2cj1ch.jpg

I have stock CPU results for the moment, I wanna see how it handles before doing more OC in CPU. I have set the Performance score in pic above, but I have extreme score of X2817. Which means it can pass a stock GTX670.

Again thanks to anatolymik :) Hope you will continue to update drivers :p
bro.. i have same graphic card with u.. but i cant sli.. in Nvidia CP not have word sli.. i use mbo MSI 970A-G46 (MS-7693)..
 

Bunchies

New Member
Joined
Feb 24, 2012
Messages
133 (0.06/day)
Likes
5
System Name Bunchies
Processor Intel i7-960 D0 @4Ghz (1.368v in bios)
Motherboard Gigabyte G1. Guerrilla ,On the latest beta bios
Cooling Corsair H60 (2013), Prolimatech Pro-Pk1 Thermel
Memory Kingston HyperX Blu (3x4GB) = 12GB @ 1400Mhz 8-8-8-22
Video Card(s) Evga Gtx 660 Ti 2Gb
Storage 1 Ocz Agility 3 Sata III SSD , 2x1 1TB Hardrive's , 1 80GB Hardrive
Display(s) 23.5" Lg Flatron E2341
Case Thermaltake V3 Black Edition Mid Tower (Moded)
Audio Device(s) Onboard Sound Chip, X-Fi Xtreme Fidelity and EAX 5.0
Power Supply Cooler Master eXtreme Power Plus 700W
Software Windows 7 64-Bit
so your telling me i just ripped out a old psu just to wire it to an evga 460 v2 and try to sli the 660 ti in my main rig just to read the comments about how it wont work because of the architecture
 
Joined
Mar 10, 2013
Messages
44 (0.03/day)
Likes
3
Processor i5 3570K @ 4.0 GHz
Motherboard Gigabyte GA-Z77X-D3H
Memory 12 GB DDR3
Video Card(s) MSI GTX 780 @ 993 MHz
Software Win7 64 bits
bro.. i have same graphic card with u.. but i cant sli.. in Nvidia CP not have word sli.. i use mbo MSI 970A-G46 (MS-7693)..
Well... I use win 7 64 bits and I have 560TI top slot, 2nd slot is 560.

1. Install both cards with the SLI bridge between them and make sure you have UAC disabled under windows.
2. Then when booting windows uninstall all previous nvidia drivers and reboot;
3. Use driversweeper to remove all nvidia software related and reboot again.
4 .Then install v314.22 WHQL driver CUSTOM INSTALL (as if you were installing for 1 card only) choose clean install and NO 3D driver option and REBOOT
5. Install v314.22 MODDED drivers (as stated in 1st post of this topic) and reboot

Check control panel of nvidia to see if SLI appears now.
 

leekaiwei

New Member
Joined
Apr 9, 2013
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
Freezing after applying changes

I followed all the steps including using Driver Sweeper. Once I get to the window to enable SLI, as soon as I click Apply, the screen flickers and a multicoloured GPU appears. It then hangs and quits. After that, when I try to open Nvidia Control Panel, it says I don't have a Nvidia GPU connected. I have two Asus GTX 460 TOP, one is 1GB the other is 768MB. I have HyperSLI installed, ASUS P5NE-SLI with BIOS 1406.
 
Last edited:

Withcer

New Member
Joined
Apr 8, 2013
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
Well... I use win 7 64 bits and I have 560TI top slot, 2nd slot is 560.

1. Install both cards with the SLI bridge between them and make sure you have UAC disabled under windows.
2. Then when booting windows uninstall all previous nvidia drivers and reboot;
3. Use driversweeper to remove all nvidia software related and reboot again.
4 .Then install v314.22 WHQL driver CUSTOM INSTALL (as if you were installing for 1 card only) choose clean install and NO 3D driver option and REBOOT
5. Install v314.22 MODDED drivers (as stated in 1st post of this topic) and reboot

Check control panel of nvidia to see if SLI appears now.
bro.. sorry to interrupt u.. i do all steps above but still dont appears SLI on control panel nvidia.. so how bro?? im use MBO MSI 970A-G46 (MS-7693).. huhuhu::cry: