• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

SLI with different cards

Joined
Apr 10, 2010
Messages
1,675
Likes
298
Location
London
System Name Jaspe
Processor i7 3820 4.4Ghz
Motherboard BIOSTAR TPower X79
Cooling Thermalright Archon Rev. A
Memory 16Gb G.Skill Ripjaws 1866mhz
Video Card(s) AMD 290X
Storage Crucial M500 WD 600Gb Velociraptor
Display(s) AOC Q2778VQE
Case In Win GRone
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Signature 650
Software Windows 10 Home
This is my first post and i just found this out today.Tried it with G80 8800 Ultra and GTX 570.Black screen on monitor.Will try now with G80 8800 Ultra and 8800GTS 320.
It seems you're a card collector. ;)
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
How are the cards load balanced when using this?

If using a 580/560, do you still see 99% usage on both gpu's?
with 580/570 i got 90%+ on both
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
983
Likes
468
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
Yes, of course :banghead: 2 radeon Graphic card : 6450 & 6750
You should be able to by default. ATI has always allowed different cards from the same core family to crossfire IIRC.

And to everyone else, I would expect that NO configuration that has GPUs from different families to work for SLI. So no 7xxx series cards with G8x's, no G8x's with G9x's, no G9x's with GF1xx's... So on and so forth.
 

Herkus

New Member
Joined
Feb 2, 2012
Messages
1
Likes
1
Hello !

I tried with 2 Geforce, with different sets.

1) Geforce 8800GTS 640 Mb as master, and Geforce 9400 GT as slave :
The system says it's SLI compatible, but when I enable it : black screen with a blinking cursor on the upper left of the screen

2) Geforce 9400 GT as master and Geforce 8800GTS 640 Mb as slave :
The system says it's SLI compatible, but when I enable it : BSOD...

After the second set, I had to restore before installing the modded drivers OR take out the 9400 GT for the system to restart.
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
983
Likes
468
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
Hello !

I tried with 2 Geforce, with different sets.

1) Geforce 8800GTS 640 Mb as master, and Geforce 9400 GT as slave :
The system says it's SLI compatible, but when I enable it : black screen with a blinking cursor on the upper left of the screen

2) Geforce 9400 GT as master and Geforce 8800GTS 640 Mb as slave :
The system says it's SLI compatible, but when I enable it : BSOD...

After the second set, I had to restore before installing the modded drivers OR take out the 9400 GT for the system to restart.
As I have stated before, I wouldn't expect any cards with different core designations to work together, only those within the same family.
 
Joined
Jul 21, 2008
Messages
4,434
Likes
1,050
Location
Clifton Park, NY
System Name [Uber Noober Setup]
Processor [i7 3770K]
Motherboard [MSI P67A-G45(B3)]
Memory [32GB Corsair Vengeance (8GBx4)]
Video Card(s) [EVGA GTX 1080]
Storage [128GB OCZ VTX4 SSD, 2TB Internal HDD]
Display(s) [2x 27" ASUS at 1920x1080p - 1x 34" Samsung at 1440p]
Case [Coolermaster CM 690]
Audio Device(s) [X-Fi XtremeGamer]
Power Supply [CORSAIR 850W]
Software [Windows 10 64-Bit]
can mods please for the love of english edit the first post so "BE AWERE. YOU SHOULD PUT CARDS TOGETHER YOU WANT TO TRY SLI BEFORE YOU INSTALL MODDED DRIVER TO WINDOWS DETECT NEW HARDWARE." makes sense
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
can mods please for the love of english edit the first post so "BE AWERE. YOU SHOULD PUT CARDS TOGETHER YOU WANT TO TRY SLI BEFORE YOU INSTALL MODDED DRIVER TO WINDOWS DETECT NEW HARDWARE." makes sense
Can you please respect that the author of the patch is Russian, and has not the best English skills?

He is a damn God of a programmer, so please leave it like that. If that is too much asked of you, please dont look at this thread.
 

helloWorld

New Member
Joined
May 29, 2011
Messages
176
Likes
32
Location
USA
System Name My Computer
Processor Intel Core i7 2600K @ 4.8 GHz (24/7 Stable Clock)
Motherboard ASUS P8Z68 Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling On CPU
Memory 8 GB (2 x 4GB) AData DDR3 @ 1.6 GHz (24/7 Stable Clock)
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 670 @ 1313 MHz Core / 1507 MHz Memory
Storage 120GB Corsair Force GT
Display(s) Crossover 27" IPS @ 2560x1440
Case Dimastech v2.5 Easy
Audio Device(s) On Motherboard
Power Supply Antec HCP 1.2kW
Software Windows 7 x64 Home Premium w/SP1
I am having trouble getting two different GTX 570s (Evga + MSI) working together :confused: :confused: :confused:

First Try:
  1. Fully uninstalled the old nvidia drivers
  2. Installed the 290.53
  3. After installed 290.53 and rebooted, I shut down the computer and then I physically put the second 570 in and then installed the SLI bridge
  4. Booted into Windows, ran install.cmd as Administrator, pressed a key when the program told me
  5. Rebooted, saw the option to Maximize 3D Performance, but whenever I click Apply, Windows will go back to 800x600 resolution, and then control panel will stop working
  6. Needless to say, the SLI is not working

Second Try:
  1. Aggravated with the first attempt not working, I just uninstalled and then reinstalled 290.53 with the two cards in and the SLI bridge still on
  2. Rebooted, ran install.cmd
  3. SLI is still not working
 

phoen

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
76
Likes
8
Location
Brussels, Belgium
System Name Betaku
Processor Intel® Core™ i7-3770K @ 4.80Ghz 1.35v
Motherboard MSI Big Bang Z77 MPower
Cooling Rad: XSPC RX360 - Pump/Res: Swiftech Maelstrom + MCP35X - Wb: EK-Supremacy Plexi/Nickel
Memory Avexir MPower Edition 16GB @ 2400Mhz
Video Card(s) ZOTAC GeForce GTX 680 AMP! Edition 2GB
Storage Samsung 840 Pro 256GB / WD VelociRaptor 150GB / WD Caviar Green 1TB / WD Caviar Black 500GB
Display(s) Asus VG236HE 120Hz - 23"
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Realtek Onboard
Power Supply Corsair Professional Series HX850
Software Windows 7 Ultimate x64
I am having trouble getting two different GTX 570s (Evga + MSI) working together :confused: :confused: :confused:

First Try:
  1. Fully uninstalled the old nvidia drivers
  2. Installed the 290.53
  3. After installed 290.53 and rebooted, I shut down the computer and then I physically put the second 570 in and then installed the SLI bridge
  4. Booted into Windows, ran install.cmd as Administrator, pressed a key when the program told me
  5. Rebooted, saw the option to Maximize 3D Performance, but whenever I click Apply, Windows will go back to 800x600 resolution, and then control panel will stop working
  6. Needless to say, the SLI is not working

Second Try:
  1. Aggravated with the first attempt not working, I just uninstalled and then reinstalled 290.53 with the two cards in and the SLI bridge still on
  2. Rebooted, ran install.cmd
  3. SLI is still not working
Use HyperSLI...
 

helloWorld

New Member
Joined
May 29, 2011
Messages
176
Likes
32
Location
USA
System Name My Computer
Processor Intel Core i7 2600K @ 4.8 GHz (24/7 Stable Clock)
Motherboard ASUS P8Z68 Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling On CPU
Memory 8 GB (2 x 4GB) AData DDR3 @ 1.6 GHz (24/7 Stable Clock)
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 670 @ 1313 MHz Core / 1507 MHz Memory
Storage 120GB Corsair Force GT
Display(s) Crossover 27" IPS @ 2560x1440
Case Dimastech v2.5 Easy
Audio Device(s) On Motherboard
Power Supply Antec HCP 1.2kW
Software Windows 7 x64 Home Premium w/SP1
Do I have to use HyperSLI if the motheboard is a SLI ready motherboard? It is a Z68 motherboard...
 
Last edited:
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro

helloWorld

New Member
Joined
May 29, 2011
Messages
176
Likes
32
Location
USA
System Name My Computer
Processor Intel Core i7 2600K @ 4.8 GHz (24/7 Stable Clock)
Motherboard ASUS P8Z68 Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling On CPU
Memory 8 GB (2 x 4GB) AData DDR3 @ 1.6 GHz (24/7 Stable Clock)
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 670 @ 1313 MHz Core / 1507 MHz Memory
Storage 120GB Corsair Force GT
Display(s) Crossover 27" IPS @ 2560x1440
Case Dimastech v2.5 Easy
Audio Device(s) On Motherboard
Power Supply Antec HCP 1.2kW
Software Windows 7 x64 Home Premium w/SP1
So, why in the world am I not able to get two different 570s to SLI to work?
 
Joined
Jan 11, 2012
Messages
102
Likes
12
Processor Intel i5 2500K @4.5GHz
Motherboard MSI Z68-GD65-G3
Cooling Kuhler 620
Memory 4x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz
Video Card(s) 2xASUS GTX670 DC2 TOP
Storage 1x128GB SanDisk SDSSDX + 1x1TB WD Black
Display(s) Dell U2312HM
Case Corsair 400R
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX850
Do you even need this for 2 different 570s? Shouldn't SLI work as long as they are both the same card, in your case, 570s.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,095
Likes
13,521
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
use gpu-z and make sure they're both actually 570's (same shader count etc)
 

helloWorld

New Member
Joined
May 29, 2011
Messages
176
Likes
32
Location
USA
System Name My Computer
Processor Intel Core i7 2600K @ 4.8 GHz (24/7 Stable Clock)
Motherboard ASUS P8Z68 Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling On CPU
Memory 8 GB (2 x 4GB) AData DDR3 @ 1.6 GHz (24/7 Stable Clock)
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 670 @ 1313 MHz Core / 1507 MHz Memory
Storage 120GB Corsair Force GT
Display(s) Crossover 27" IPS @ 2560x1440
Case Dimastech v2.5 Easy
Audio Device(s) On Motherboard
Power Supply Antec HCP 1.2kW
Software Windows 7 x64 Home Premium w/SP1
He has two 570s according to gpuz. We got it to work, however whenever the computer is restarted, the sli goes away?
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
983
Likes
468
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
He has two 570s according to gpuz. We got it to work, however whenever the computer is restarted, the sli goes away?
Should stick, but you won't need any of these patches to make SLI work; it should work out of the box (i.e. with standard nVidia drivers from their site).


What Z68 board does he have?
 

helloWorld

New Member
Joined
May 29, 2011
Messages
176
Likes
32
Location
USA
System Name My Computer
Processor Intel Core i7 2600K @ 4.8 GHz (24/7 Stable Clock)
Motherboard ASUS P8Z68 Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling On CPU
Memory 8 GB (2 x 4GB) AData DDR3 @ 1.6 GHz (24/7 Stable Clock)
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 670 @ 1313 MHz Core / 1507 MHz Memory
Storage 120GB Corsair Force GT
Display(s) Crossover 27" IPS @ 2560x1440
Case Dimastech v2.5 Easy
Audio Device(s) On Motherboard
Power Supply Antec HCP 1.2kW
Software Windows 7 x64 Home Premium w/SP1
P8Z68 pro asus
 
Joined
Jan 11, 2012
Messages
102
Likes
12
Processor Intel i5 2500K @4.5GHz
Motherboard MSI Z68-GD65-G3
Cooling Kuhler 620
Memory 4x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz
Video Card(s) 2xASUS GTX670 DC2 TOP
Storage 1x128GB SanDisk SDSSDX + 1x1TB WD Black
Display(s) Dell U2312HM
Case Corsair 400R
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX850
Just use the normal method, you shouldn't need this patch even if they are cards from different brands. The SLI is working without this patch, hence when you load it after restart, it messes something up.

Just do one last clean uninstall, and just install the drivers and then set 'Maximize 3D performance' from the control panel.
 
Joined
Mar 26, 2010
Messages
7,642
Likes
1,984
Location
Jakarta, Indonesia
System Name micropage7
Processor Intel G4400
Motherboard MSI B150M Bazooka D3
Cooling Stock ( Lapped )
Memory 16 Gb Team Xtreem DDR3
Video Card(s) Nvidia GTX460
Storage Seagate 1 TB, 5oo Gb and SSD A-Data 128 Gb
Display(s) LG 19 inch LCD Wide Screen
Case HP dx6120 MT
Audio Device(s) Stock
Power Supply Be Quiet 600 Watt
Software Windows 7 64-bit
Benchmark Scores Classified
So, why in the world am I not able to get two different 570s to SLI to work?
have you checked your bios too? on graphic/pciex setting
 
Joined
Feb 6, 2012
Messages
1
Likes
0
Hello from Russia. Respect anatolymik. Use this method and it works. Now use two GTS 250 DK.
Thank you very much for this.
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
983
Likes
468
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
Yea, this board supports SLI natively (i.e., you only need nVidia's drivers, and two like cards which you already have). Just plug in the cards, install the SLI bridge, let the driver install, then enable SLI in the control panel applet. Do NOT use these modded drivers, nor HyperSLI.