• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Sony Scraps 2.40 Playstation 3 Firmware Update

btarunr

Editor & Senior Moderator
Staff member
Joined
Oct 9, 2007
Messages
34,496 (9.18/day)
Likes
17,519
Location
Hyderabad, India
#26
So far, after looking at IGN, and Gamespot, I haven't seen but one person in almost 100 posts even have a problem.. I just think it's a person or two that couldn't install it right due to ether slow connection, or something happened to have lost the connection.. IMO
Altough I've never updated a PS3 firmware, isn't it somewhat general that the update application does a checksum verification (integrity check) of the fresh firmware binaries before it performs the update?
 
Joined
May 24, 2007
Messages
4,720 (1.21/day)
Likes
354
Location
Tennessee
System Name AM3+
Processor AMD FX-8350 @ 4715.73 MHz (23.5*200.63 MHz)
Motherboard ASUS Crosshair V Formula-Z AM3+ AMD 990FX SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX AMD Motherboard
Cooling AMD 8150 Factory Water Cooler
Memory Corsair XMS3 16 GB 1333 MHz PC3-10666 240-Pin DDR3
Video Card(s) ASUS ROG MATRIX-R9290X-P-4GD5 Radeon R9 290X 4GB 512-Bit GDDR5 PCI Express 3.0
Storage SanDisk Ultra II 480GB, INTEL SS DSC2BW240A4, Western Digital WDC WD50 00AAKX-003CA0
Display(s) Acer S211HL bd 21.5-Inch Widescreen Ultra-Slim LED Display - Black
Case COOLER MASTER Elite 335 Upgraded RC-335U-KKN1 Black Steel / Plastic ATX Mid Tower Computer Case
Power Supply Corsair RM Series 850 Watt ATX/EPS 80PLUS Gold-Certified Power Supply - CP-9020056-NA RM850
Software Windows 10.0 Pro 64 Bit
#27
really you are supposed to do that :confused: never did it before. no problems so far.
I had a firmware problem in the past and since then they recommened I always restore defaults after a firmware update. No problems since then. Maybe I'm just lucky.
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
15,007 (3.99/day)
Likes
2,940
Location
In a library somewhere on this earth
System Name Haru
Processor i7 3770k @ 4.5ghz
Motherboard Biostar Tz77xme4
Cooling Koolance C370si loop
Memory 8gb G. Skill Trident X 2400mhz at 10-11-11-28
Video Card(s) XFX Double D 7950 / Zotac 620 for physx
Storage Samsung 830 128gb (os)Muskin Chronos 120gb, Pyro 120gb
Display(s) Viewsonic VX2450WM-LED 24" & Hanns G 28"
Case Cooler Master Cosmos II
Audio Device(s) Auzentech X-fi Forte 7.1 Opamp modded
Power Supply Silverstone Strider Plus 1000w pp05 cables
Software Win7 Pro64
Benchmark Scores i5 750 4.62ghz pi runs // Evga FTW p55
#28
Altough I've never updated a PS3 firmware, isn't it somewhat general that the update application does a checksum verification (integrity check) of the fresh firmware binaries before it performs the update?
From what I know its just like any other firmware update.

1. From the XMB™ home menu, select Settings icon (Settings) > System Update icon (System Update) , and then press the X button icon button.



2. Select [Update via Internet], and then press the X button icon button.
The system automatically searches for and finds the latest version of the update data.



3. Download the update data.
If a new version of the system software is found, an update is necessary. Press the X button icon button to start downloading the update data. Follow the on-screen instructions to perform the update.



4. Confirm that the update was successful.
After the update has been completed, go to Settings icon (Settings) > System Settings icon (System Settings) > [System Information]. If the [System Software] field displays the version number of the update, the update was successful.


There is a website that states that if you did get that problem, then you should go and update your firmware via the computer. You don't have to do that Clean restall of your PS3... Just download the Firmware from Playstation.com and then burn the cd with what they say to do... IT beats the $150 repair fee that they are charging on THEIR goof!
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.42/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#29
If sony are replacing bricked units with new ones,do it,if it bricks you get a nice new one to replace your year old shagged unit.
 
Joined
Feb 7, 2007
Messages
892 (0.22/day)
Likes
63
Location
Australia, NSW,Mid North Coast.
System Name Commander
Processor Intel i3 540 3.06Ghz
Motherboard Gigabyte GA-H55-UD3H
Cooling 4x 80mm Case Fans, Zalman ZM-MFC1 Fan Controller, Stock CPU Cooler
Memory 4GB DDR3 1333Mhz (2x 2GB) - Kingston
Video Card(s) HIS ATi Radeon HD3850 256mb DDR3
Storage 640GB Western Digital Caviar Black
Display(s) 22" BenQ FP22W LCD, 700:1, 5ms, 16:10
Case Don't know exactly, metal, built on LED's.
Audio Device(s) Integrated - Altec Lansing 5.1 Speakers (6.5" Sub)
Power Supply Antec True 550W, 24 AMP on 12v rail
Software Vista Home Premium 64bit - AVG - Spybot
#30
I wonder how long until they re-release it. It will probably be FW 2.41 or something.
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.89/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#31
If sony are replacing bricked units with new ones,do it,if it bricks you get a nice new one to replace your year old shagged unit.
Mine is irreplaceable. It's one of the ones that still has the Emotion Engine in it. I don't want a newer one.