• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

sound blaster audigy speaker settings?

nora.e

New Member
Joined
May 25, 2007
Messages
245 (0.06/day)
Likes
15
Location
Boontullie MN.
Processor Core 2 Duo E8400
Motherboard Asus P5G41C-M
Cooling Stock
Memory 4gig (2 x 2048) Corsair XMS3 DDR3-1600
Video Card(s) Palit GTS 250
Storage Seagate Barracuda 320 gig SATA X2
Display(s) Asus VW222U 22" LCD
Case Rosewill R101-P-BK
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR CMPSU-550VX 550W
Software Windows XP Pro 32 bit
#1
Was playing with my audigy se trying to add more speakers. normaly I've got 2.1 and tryed adding 2.0 for rear sound. in the set up for the card itself I've set it to 4.1, and does a sound check just fine, but will not play the rear speakers any other time. I've tryed all the options avalible in: control panel>audio devices but still nothing. What could I be missing?
 

reueljoab

New Member
Joined
May 4, 2005
Messages
60 (0.01/day)
Likes
2
Processor Intel Core 2 Duo E6750
Motherboard Abit IP35 Pro
Cooling Thermalright Ultra120 extreme with Scythe S-Flex
Memory Team Xtreem DDR2 8500
Video Card(s) Palit 8800GT with VF900
Storage Seagate 320gb sata 3.0gb/s Barracuda and Maxtor 80gb ide
Display(s) Sony E100
Case Antec P180
Audio Device(s) Creative Audigy Digital Entertainment
Power Supply HEC WinPower 550Watts
Software MS Windows Pro SP2
#2
have you set your speakers settings to 4.1 in the creative audio console? if stil nothing happens, then you need to install the creative AudioHQ program, which will add to your control panel... and you set you speakers to 4.1 then test... if the rear speakers still wont work, then you must have plugged the jack in the wrong hole....