• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

[Specific requirement] Looking for Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6-82k2 VBIOS

alexcla

New Member
Joined
Jan 14, 2022
Messages
2 (0.40/day)
Hello everybody, I am facing a huge issue with my computer (Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6-82k2) where all my games are running at 10fps. I tried a lot of things such as format the whole PC, reinstall Windows and GPU drivers but this hasn't changed anything, the only solution I have found is to run my games at the same time as MSI Afterburner, and in this case my GPU works well, but without it the GPU is still locked at 10 fps max. So I would like to check if my VBIOS isn't corrupt and to do that I am looking for somebody who has the same computer model and could provide me a copy of its VBIOS.

Here is my specs :
- AMD R5 5600H
- 2*8Gb Gskill 2300mHz
- Nvidia RTX 3050 mobile (VBIOS version : 94.07.3B.40.DB)

Whith many thanks :)
 
Last edited:
Joined
Oct 22, 2014
Messages
13,106 (4.95/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel Xeon E3-1260L v5
Motherboard MSI E3 KRAIT Gaming v5
Cooling Tt tower + 120mm Tt fan
Memory G.Skill 16GB 3600 C18
Video Card(s) Asus GTX 970 Mini
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
Sounds more like you are using the integrated graphics and not the RTX 3050M
Have you installed all required files from the manufacturer Lenovo, chipset etc?
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
33,481 (6.30/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Sounds more like you are using the integrated graphics and not the RTX 3050M
Have you installed all required files from the manufacturer Lenovo, chipset etc?
Needs to contact Lenovo since its such anew laptop
 

alexcla

New Member
Joined
Jan 14, 2022
Messages
2 (0.40/day)
Sounds more like you are using the integrated graphics and not the RTX 3050M
Have you installed all required files from the manufacturer Lenovo, chipset etc?
Yup, I installed all the available drivers (chipset, amd ppkg, lenovo system update ...) and this changed nothing, I also checked with MSI Afterburner and Task Manager and both shows that I'm using the GPU, still stuck at 10 fps, but sometimes the GPU does run correctly
Needs to contact Lenovo since its such anew laptop
I will have to, but I already changed some components such as RAM and WiFi card (the Mediatek MT7921 is crap btw) so it voided my warranty, Lenovo refuses to help me if I don't pay for it, they also said it would be a mainboard failure so I would have to change it (sooooo expensive), this is why I'm trying to fix the problem on my own

1642261477063.png


1642261497534.png


It does this with all of my games, not especially with CP2077
 
Last edited:
Top