1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

SpeedStep not working properly

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by OtopC, May 12, 2009.

  1. OtopC

    OtopC New Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    43 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Jozi, South Africa
    I have a small server at home for storing stuff that has C2D E4500 with a Gigabyte GA-VM900M MB. This Cpu is stuck on 1200 GHZ and the multiplier on 6 even in full screen apps. I have updated the bios and switched all power saving options of both in Windows and in the bios and still nothing. I am using the latest CoreTemp32 to log the core speeds. I dont know if I should give up or continue to try?
     
  2. Bundy

    Bundy

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    1,130 (0.34/day)
    Thanks Received:
    160
    Are your temperatures ok?
     
  3. OtopC

    OtopC New Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    43 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Jozi, South Africa
    between 35 and 55 depending on the load(stock intel cooler).
     
  4. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    45,468 (10.23/day)
    Thanks Received:
    12,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    define "full screen apps" its not whether its fullscreen or not, but whether it needs the CPU power.

    Try running a stress tester like OCCT and see what happens.
     
    10 Year Member at TPU
  5. OtopC

    OtopC New Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    43 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Jozi, South Africa
    the full screen app i tried was TES:Oblivion. I have tried Furmark and 3dmark05 as well.
     
  6. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    45,468 (10.23/day)
    Thanks Received:
    12,732
    Location:
    Australalalalalaia.
    and how did you test CPU clocks? they'll drop down instantly when you close or minimise the application in most cases.
     
    10 Year Member at TPU
  7. OtopC

    OtopC New Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    43 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Jozi, South Africa
    coretemp32 logs the temps and cpu clocks in a txt file. this same version of coretemp works on all my other pc's.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)