• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

SSD nowhere to be found, HELP

Joined
Jan 15, 2013
Messages
24
Likes
0
#26
YOu will probably need to take the SSD out, boot to it in a different system that works with it, update the firmware for it in that system, then move it back into this one.

When you boot to Win7 on the seagate and try to update the firmware of the SSD it is trying to update the seagate, not the actual SSD which is leading me to think you need to be able to boot to the SSD to be able to update it.
That seems crazy :p

Then i would need to ask my friend to remove all of his harddrives, install win7 on my ssd, startup and run the Intel SSD Firmware.. That i cant do before tomorrow... And it just seems untrue that such a process is needed! How would any normal person purchasing a SSD ever manage this.. just crazy
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,336
Likes
3,948
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#27
That seems crazy :p

Then i would need to ask my friend to remove all of his harddrives, install win7 on my ssd, startup and run the Intel SSD Firmware.. That i cant do before tomorrow... And it just seems untrue that such a process is needed! How would any normal person purchasing a SSD ever manage this.. just crazy
because most people that install SSD's don't install them into OEM Machines

and he should't need to remove anything or install anything all he needs todo is put the drive in and run the firmware updater
 
Last edited:

MxPhenom 216

Corsair Fanboy
Joined
Aug 31, 2010
Messages
12,129
Likes
3,697
Location
Seattle, WA
System Name The Battlestation
Processor Intel Core i7 4770k @ 4.2GHZ 1.275v
Motherboard MSi Z97 Gaming 5
Cooling EK Supremacy w/ EK Coolstream PE360
Memory G. Skill Trident X 16Gb (4x4GB) 2400mhz @ 1.65v
Video Card(s) MSi GTX1070 Gaming X 8GB @ 2GHz
Storage Samsung 830 128GB SSD, Crucial MX200 500GB, Seagate Barracuda 2TB (2x 1TB Partitions)
Display(s) Qnix QX2710 27" 2560 x 1440 PLS @ 100hz
Case Phantek Enthoo Evolv ATX TG
Audio Device(s) MSi Gaming AudioBoost ALC1150 w/ Sennheiser Game Ones
Power Supply Seasonic Flagship Prime Platinum 850
Mouse Steelseries Rival 310 w/ QCK Mass mat
Keyboard Corsair K70 w/ MX Browns and Red Backlit
Software Windows 10 Pro 64-Bit
Benchmark Scores Firestrike: 15439
#28
because most people that install SSD's don't buy HP made JUNK :shadedshu

and he should't need to remove anything or install anything all he needs todo is put the drive in and run the firmware updater
you havent read the full thread have you? He has already tried booted to the SSD and its not working as the BIOS is not detecting it. And when he tries to boot to another drive then run the updater, it tries to update the drive he booted too, and now the SSD.
 
Joined
Feb 26, 2008
Messages
4,870
Likes
681
Location
Joplin, Mo
System Name Ultrabeast GX2
Processor Intel Core 2 Duo E8500 @ 4.0GHZ 24/7
Motherboard Gigabit P35-DS3L
Cooling Rosewill RX24, Dual Slot Vid, Fan control
Memory 2x1gb 1066mhz@850MHZ DDR2
Video Card(s) 9800GX2 @ 690/1040
Storage 750/250/250/200 all WD 7200
Display(s) 24" DCLCD 2ms 1200p
Case Apevia
Audio Device(s) 7.1 Digital on-board, 5.1 digital hooked up
Power Supply 700W RAIDMAXXX SLI
Software winXP Pro
Benchmark Scores 17749 3DM06
#29
Has the motherboard bios been updated? I am not sure, most people are talking about the SSD bios which doesn't make as much sense. Maybe I missed something.
 
Joined
Jan 15, 2013
Messages
24
Likes
0
#30
you havent read the full thread have you? He has already tried booted to the SSD and its not working as the BIOS is not detecting it. And when he tries to boot to another drive then run the updater, it tries to update the drive he booted too, and now the SSD.
Exactly, would be magic if the software could update the sdd, when absolutely nothing else can find it!

I guess my only option at this point is to seek my friends help again.

Is there any other thing i could try in the meanwhile, i mean im willing to try even the smallest chances!..
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,397
Likes
8,918
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#31
Has the motherboard bios been updated? I am not sure, most people are talking about the SSD bios which doesn't make as much sense. Maybe I missed something.
Hes updated the mobo bios. We are trying to get him to update the firmware on the SSD now. I still think he should do a proper reset of the CMOS but thats just me.
 

MxPhenom 216

Corsair Fanboy
Joined
Aug 31, 2010
Messages
12,129
Likes
3,697
Location
Seattle, WA
System Name The Battlestation
Processor Intel Core i7 4770k @ 4.2GHZ 1.275v
Motherboard MSi Z97 Gaming 5
Cooling EK Supremacy w/ EK Coolstream PE360
Memory G. Skill Trident X 16Gb (4x4GB) 2400mhz @ 1.65v
Video Card(s) MSi GTX1070 Gaming X 8GB @ 2GHz
Storage Samsung 830 128GB SSD, Crucial MX200 500GB, Seagate Barracuda 2TB (2x 1TB Partitions)
Display(s) Qnix QX2710 27" 2560 x 1440 PLS @ 100hz
Case Phantek Enthoo Evolv ATX TG
Audio Device(s) MSi Gaming AudioBoost ALC1150 w/ Sennheiser Game Ones
Power Supply Seasonic Flagship Prime Platinum 850
Mouse Steelseries Rival 310 w/ QCK Mass mat
Keyboard Corsair K70 w/ MX Browns and Red Backlit
Software Windows 10 Pro 64-Bit
Benchmark Scores Firestrike: 15439
#32
Has the motherboard bios been updated? I am not sure, most people are talking about the SSD bios which doesn't make as much sense. Maybe I missed something.
I was thinking that too, but not sure if theres a BIOS update for his systems board.
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,397
Likes
8,918
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#33
Joined
Jan 15, 2013
Messages
24
Likes
0
#34
Has the motherboard bios been updated? I am not sure, most people are talking about the SSD bios which doesn't make as much sense. Maybe I missed something.
The PC was with an BIOS from 2010, i downloaded the latest BIOS update from HP drivers according to my product, and then i saved the .bin file on USB and used the Flash ROM from bios to update it! Its now a bios version from late 2011 if i remember correctly!

I was on the HP forums, and someone had luck with installing older BIOS versions... so strange! :/
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,397
Likes
8,918
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#35
The PC was with an BIOS from 2010, i downloaded the latest BIOS update from HP drivers according to my product, and then i saved the .bin file on USB and used the Flash ROM from bios to update it! Its now a bios version from late 2011 if i remember correctly!

I was on the HP forums, and someone had luck with installing older BIOS versions... so strange! :/
Yeah sounds like a bios issue to me.......reset CMOS.
 
Joined
Jan 15, 2013
Messages
24
Likes
0
#36
Hes updated the mobo bios. We are trying to get him to update the firmware on the SSD now. I still think he should do a proper reset of the CMOS but thats just me.
Im more than willing to do this and as you state:

Normally there is a jumper you have to move over AND disconnect the battery. Then reset the jumper and reinstall the battery. This will do a proper CMOS reset.

Do this once you only have the SSD hooked up. Nothing else.


Im not sure i understand the Jumper part ? Im with you on the hooked up SSD and the battery removal.. I dont want to damage my hardware, better ask once to many instead :ohwell:

EDIT: Could you maybe use natr0ns MOBO image to explain ?
 
Joined
Nov 10, 2006
Messages
4,527
Likes
6,075
Location
Washington, US
System Name Lappy
Processor i7 6700k
Motherboard Sager NP9870
Cooling A lot smaller than I'd like
Memory Samsung 4x8GB DDR4-2133 SO-DIMM
Video Card(s) GTX 980 (MXM)
Storage 2xSamsung 950 Pro 256GB | 2xHGST 1TB 7.2K
Display(s) 17.3" IPS 1080p G-SYNC
Audio Device(s) Sound Blaster X-FI MB 5, Foster 2.1 channel integrated
Mouse Razer Deathadder
Keyboard 3-zone RGB integrated
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Not slow
#37
Hes updated the mobo bios. We are trying to get him to update the firmware on the SSD now. I still think he should do a proper reset of the CMOS but thats just me.
Reading through the thread, I'm going to +1 this. That BIOS battery needs to come out now. Upgrading the SSD's firmware is going to be a pretty big priority too. Something's obviously incompatible.

Also, TheMailMan, you said jumper and battery? Does that have much effect over just battery?
I've heard of systems that you're apparently supposed to set the jumper, power up, power down, set the jumper back, but never ones that ask for both.
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,397
Likes
8,918
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#38
Reading through the thread, I'm going to +1 this. That BIOS battery needs to come out now. Upgrading the SSD's firmware is going to be a pretty big priority too. Something's obviously incompatible.

Also, TheMailMan, you said jumper and battery? Does that have much effect over just battery?
I've heard of systems that you're apparently supposed to set the jumper, power up, power down, set the jumper back, but never ones that ask for both.
Pulling the battery and tripping the jumper drains any energy left in the caps and such. Most Asus ROG boards have this and higher end mobos as things tend to go corrupt at lower levels when you OC.

Im more than willing to do this and as you state:

Normally there is a jumper you have to move over AND disconnect the battery. Then reset the jumper and reinstall the battery. This will do a proper CMOS reset.

Do this once you only have the SSD hooked up. Nothing else.


Im not sure i understand the Jumper part ? Im with you on the hooked up SSD and the battery removal.. I dont want to damage my hardware, better ask once to many instead :ohwell:

EDIT: Could you maybe use natr0ns MOBO image to explain ?
You have to download the manual for YOUR mobo and read up on reseting the CMOS properly.
 
Joined
Jan 15, 2013
Messages
24
Likes
0
#39
Reading through the thread, I'm going to +1 this. That BIOS battery needs to come out now. Upgrading the SSD's firmware is going to be a pretty big priority too. Something's obviously incompatible.

Also, TheMailMan, you said jumper and battery? Does that have much effect over just battery?
I've heard of systems that you're apparently supposed to set the jumper, power up, power down, set the jumper back, but never ones that ask for both.
Okay!

Sitting with the MOBO Battery in my hand right now! I pulled it out while the power cable was also pulled out.. Correct right ?

i Will put it in again, and boot up with ONLY SSD connected to sata0
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,336
Likes
3,948
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#40
you havent read the full thread have you? He has already tried booted to the SSD and its not working as the BIOS is not detecting it. And when he tries to boot to another drive then run the updater, it tries to update the drive he booted too, and now the SSD.
I did read the thread you need to reread my post and pay attention to the quote's context he needs to put the drive in the OTHER(friends) machine and flash it from there
my post was inreply to his post about his friend needing to remove all his drives and install windows 7 onto to the drive in question this is completely false the update app will select the correct drive and to do the update so long as it can post and see it
:banghead:
Hp's especially the older ones are Notorious for incompatibility issues with pretty much anything that doesn't have a HP sticker on it ...
 
Last edited:
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,397
Likes
8,918
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#41
Okay!

Sitting with the MOBO Battery in my hand right now! I pulled it out while the power cable was also pulled out.. Correct right ?

i Will put it in again, and boot up with ONLY SSD connected to sata0
Make sure you put the battery back in before you boot back up.

Also MrThomsen25 I wont tell you to do ANYTHING that can damage your hardware. If you stick around TPU you will see Im a little nuts for saftey.
 
Joined
Jan 15, 2013
Messages
24
Likes
0
#42
Update:

After the CMOS reset i started up and hit f10 for BIOS.. Still NO TRACE of the SSD..

If i dont hit f10 it starts initializing and end up with:

Media test error: Check cable


Just had my hopes high :(


And guys, i REALLY appreciate your help! You are all amazing! Super fast! and super competent!
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,397
Likes
8,918
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#43
Update:

After the CMOS reset i started up and hit f10 for BIOS.. Still NO TRACE of the SSD..

If i dont hit f10 it starts initializing and end up with:

Media test error: Check cable


Just had my hopes high :(


And guys, i REALLY appreciate your help! You are all amazing! Super fast! and super competent!
Is this a new error?
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,336
Likes
3,948
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#44
Update:

After the CMOS reset i started up and hit f10 for BIOS.. Still NO TRACE of the SSD..

If i dont hit f10 it starts initializing and end up with:

Media test error: Check cable


Just had my hopes high :(


And guys, i REALLY appreciate your help! You are all amazing! Super fast! and super competent!
thats normal because you disconnected all the drives
you need to put the drive in your friends machine and run the update you should not need todo anythaing else but this nor should your friend need to remove any hardware nor install anything onto the ssd just install it boot it up and run the updater it should detect and apply the firmware-update
reboot > shutdown then reinstall it in the other machine
*and unless the patch notes for the firmware update is missing something it doesn't look like thats gonna correct the issue either
I am betting that the issue is that board doesn't have Sata 6GB/s support and the drive for one reason or another is failing to fall back to SATA3 could be a faulty cable or maby the controller simply doesn't support 6GB/s(unlikely)
 
Last edited:
Joined
Jan 15, 2013
Messages
24
Likes
0
#45
thats normal because you disconnected all the drives
you need to put the drive in your friends machine and run the update you should not need todo anythaing else but this nor should your friend need to remove any hardware nor install anything onto the ssd just install it boot it up and run the updater it should detect and apply the firmware-update
reboot > shutdown then reinstall it in the other machine
*and unless the patch notes for the firmware update is missing something it doesn't look like thats gonna correct the issue either
I am betting that the issue is that board doesn't have Sata 6GB/s support and the drive for one reason or another is failing to fall back to SATA3
My friend has his OS installed on the exact same SSD only the 120 GB version.. So are you sure i can just plug it in and run the driver in the OS ?

Because how can i know which to update, im not keen on doing anything bad to his SSD.

And thank you for your help
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,336
Likes
3,948
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#47
My friend has his OS installed on the exact same SSD only the 120 GB version.. So are you sure i can just plug it in and run the driver in the OS ?

Because how can i know which to update, im not keen on doing anything bad to his SSD.

And thank you for your help
if you have two of the exact same model SSD's then the updater *should* ask you what drive to flash unless something goes horribly horribly wrong during the update it should't harm anything
if you are really paranoid ed send the drive back for a refund tho I highly doubt that a firmware update is gonna fix the issue
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,397
Likes
8,918
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#48
My friend has his OS installed on the exact same SSD only the 120 GB version.. So are you sure i can just plug it in and run the driver in the OS ?

Because how can i know which to update, im not keen on doing anything bad to his SSD.

And thank you for your help
Who makes the SSD man. I ask becuase most mfg. make a ISO you can boot from and update the firmware from it. This will be good so you dont have to run anything in his OS.

Just make sure you disconnect all his drives before you do this. Its quick and this will avoid you installing anything on his rig.
 
Joined
Jan 15, 2013
Messages
24
Likes
0
#49
if you have two of the exact same model SSD's then the updater *should* ask you what drive to flash unless something goes horribly horribly wrong during the update it should't harm anything
if you are really paranoid ed send the drive back for a refund tho I highly doubt that a firmware update is gonna fix the issue
Not Exact same.. his 120GB and mine 240Gb, otherwise same..
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,336
Likes
3,948
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#50
Not Exact same.. his 120GB and mine 240Gb, otherwise same..
then I don't see a problem the updater *should* be smart enough to select the right drive