• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Steam & slow internet

Joined
Sep 28, 2008
Messages
217 (0.06/day)
Likes
4
Location
ontario, canada
Processor Intel i5 3570K
Cooling lots of fans
Memory 16 GB ddr3
Video Card(s) AMD Radeon HD 7950
Case its red
Power Supply comes from hydro electricity generated from Niagara falls
Mouse Razer Death Adder Chroma
Software vista home 64 bit
#1
i dont know if this goes into the games section or software :), but anyways

I have a really slow internet connection and with shogun 2 i am FORCED TO USE STEAM, i bought the retail disc to avoid any downloading but still had to download a update ( i think it was 600MB) to play that took over 14 hours :banghead: on one pc. now there is another 3,020MB patch to download.

i have to PCs and was wondering if you could download it once then transfer it to the other? because Downloading twice would be a huge pain in the ass. :cry:
 
Joined
Jan 28, 2007
Messages
2,646 (0.62/day)
Likes
201
Location
UK
System Name Ma Biatch
Processor i7 860
Motherboard Gigabyte GA-P55-UD3A
Cooling Noctua
Memory 8gb (4x2gb) G-Skill
Video Card(s) GTX 470
Storage WD5000aaks raid0
Display(s) Sony Bravia 37" 1080p
Case CM 690
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX520
Software Windows 7 Ultimate
#2
i dont know if this goes into the games section or software :), but anyways

I have a really slow internet connection and with shogun 2 i am FORCED TO USE STEAM, i bought the retail disc to avoid any downloading but still had to download a update ( i think it was 600MB) to play that took over 14 hours :banghead: on one pc. now there is another 3,020MB patch to download.

i have to PCs and was wondering if you could download it once then transfer it to the other? because Downloading twice would be a huge pain in the ass. :cry:
If it's the same steam account you can install the steam client onto the 2nd pc and copy over the games folder, if you google backup steam it will give you more precise instructions as I haven't dfone it myself but it can be done.
 
Joined
Jul 30, 2007
Messages
6,560 (1.60/day)
Likes
835
System Name Vintage
Processor i7 - 3770K @ Stock
Cooling Scythe Zipang II
Memory 2x4GB Crucial DDR3
Video Card(s) MSI GTX970
Storage M4 124GB SSD// WD Black 640GB// WD Black 1TB//Samsung F3 1.5TB
Display(s) Samsung SM223BW 21.6"
Case Generic
Power Supply Corsair HX 520W
Software Windows 7
#3
i dont know if this goes into the games section or software :), but anyways

I have a really slow internet connection and with shogun 2 i am FORCED TO USE STEAM, i bought the retail disc to avoid any downloading but still had to download a update ( i think it was 600MB) to play that took over 14 hours :banghead: on one pc. now there is another 3,020MB patch to download.

i have to PCs and was wondering if you could download it once then transfer it to the other? because Downloading twice would be a huge pain in the ass. :cry:
You should be able to yes. You could even download the whole thing on the other computer, then copy the game files into your steam folder on your computer.
 
Joined
Sep 28, 2008
Messages
217 (0.06/day)
Likes
4
Location
ontario, canada
Processor Intel i5 3570K
Cooling lots of fans
Memory 16 GB ddr3
Video Card(s) AMD Radeon HD 7950
Case its red
Power Supply comes from hydro electricity generated from Niagara falls
Mouse Razer Death Adder Chroma
Software vista home 64 bit
#4
i already installed on the other pc, my little brother plays on that one. stupid me i went online and it checked for updates and now i cant play it on my laptop until it downloads. 48+hours.

at least i dont have to download twice
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,741 (3.81/day)
Likes
5,079
Location
UK\US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) eVga GTX1060 SSC \ XFX R9 390X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-A820 \ Yamaha CX-830+Yamaha MX630 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#5
Yes just copy the steam foler to the other PC if it's the same account.
 
Joined
Sep 28, 2008
Messages
217 (0.06/day)
Likes
4
Location
ontario, canada
Processor Intel i5 3570K
Cooling lots of fans
Memory 16 GB ddr3
Video Card(s) AMD Radeon HD 7950
Case its red
Power Supply comes from hydro electricity generated from Niagara falls
Mouse Razer Death Adder Chroma
Software vista home 64 bit
#6
where are save games located, cause my bro has a other campaign then me and i dont want to delete his
 

Black Panther

Senior Moderatorâ„¢
Staff member
Joined
May 30, 2007
Messages
8,986 (2.16/day)
Likes
2,189
System Name Great White Bengal
Processor i7 930 @ 4.0Ghz
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD3R
Cooling Scythe Yasya
Memory 12GB (3 x 4GB DDR3 Geil Black Dragon)
Video Card(s) EVGA 1070Ti SC Black Edition 8GB
Storage eSata Seagate 2TB -- 240GB SSD Sandisk Extreme
Display(s) 27" 2560x1440 Dell U2711
Case NZXT Switch 810 White
Audio Device(s) Onboard sound & Z5500 Speakers
Power Supply Corsair 850W Gold
Mouse Asus ROG Sica
Keyboard Motospeed
Software Windows 10
#7
Check here -- C:\Users\...\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Shogun2
 
Joined
Sep 28, 2008
Messages
217 (0.06/day)
Likes
4
Location
ontario, canada
Processor Intel i5 3570K
Cooling lots of fans
Memory 16 GB ddr3
Video Card(s) AMD Radeon HD 7950
Case its red
Power Supply comes from hydro electricity generated from Niagara falls
Mouse Razer Death Adder Chroma
Software vista home 64 bit
#8
yeah the saves are there.
thanks
 
Top