• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

strange crash

Easy Rhino

Linux Advocate
Joined
Nov 13, 2006
Messages
14,414 (3.53/day)
Likes
4,275
System Name VHOST01 | Desktop
Processor i7 980x | i5 7500 Kaby Lake
Motherboard Gigabyte x58 Extreme | AsRock MicroATX Z170M Exteme4
Cooling Prolimatech Megahelams | Stock
Memory 6x4 GB @ 1333 | 2x 8G Gskill Aegis DDR4 2400
Video Card(s) Nvidia GT 210 | Nvidia GTX 970 FTW+
Storage 4x2 TB Enterprise RAID5 |Corsair mForce nvme 250G
Display(s) N/A | Dell 27" 1440p 8bit GSYNC
Case Lian Li ATX Mid Tower | Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) NA | On Board
Power Supply SeaSonic 500W Gold | Seasonic SSR-650GD Flagship Prime Series 650W Gold
Mouse N/A | Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard N/A | Posiden Z RGB Cherry MX Brown
Software Centos 7 | Windows 10
#1
i wish i could show you guys a pic of what is happening but i cant. i was just surfing the web (imdb.com) and watching a video clip. i clicked the enlarge button and my entire system locked up. it was a pattern of red checkers and i could still see part of the screen through the colored checkers. im guessing this is GPU fail. this happened one other time but it was after an overnight session of folding@home with the gpu and the cpu. heat is not an issue and ive run prime95 for 5 hours and it is solid and ive run furmark on the gpu for 1.5 hours and no issues at all. i have all vista updates and driver updates. any ideas?
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,459 (10.10/day)
Likes
18,127
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 16GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) GTX 1080
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake Core X5
Audio Device(s) Soundblaster Zx
Power Supply Corsair H1000i
Mouse Zowie EC1-B
#2
It's possible it could of been some sort of conflict between the browser, app. playing the video, and your video drivers. It's probablly just a fluke. Did you check the error log for anything?
 

Easy Rhino

Linux Advocate
Joined
Nov 13, 2006
Messages
14,414 (3.53/day)
Likes
4,275
System Name VHOST01 | Desktop
Processor i7 980x | i5 7500 Kaby Lake
Motherboard Gigabyte x58 Extreme | AsRock MicroATX Z170M Exteme4
Cooling Prolimatech Megahelams | Stock
Memory 6x4 GB @ 1333 | 2x 8G Gskill Aegis DDR4 2400
Video Card(s) Nvidia GT 210 | Nvidia GTX 970 FTW+
Storage 4x2 TB Enterprise RAID5 |Corsair mForce nvme 250G
Display(s) N/A | Dell 27" 1440p 8bit GSYNC
Case Lian Li ATX Mid Tower | Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) NA | On Board
Power Supply SeaSonic 500W Gold | Seasonic SSR-650GD Flagship Prime Series 650W Gold
Mouse N/A | Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard N/A | Posiden Z RGB Cherry MX Brown
Software Centos 7 | Windows 10
#3
It's possible it could of been some sort of conflict between the browser, app. playing the video, and your video drivers. It's probablly just a fluke. Did you check the error log for anything?
well i tried to get it to crash but it didnt. where can i check the log?