• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Stuttering? I have no idea what's going on . . .

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,210 (2.78/day)
Likes
2,423
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#51
so it was your HDDs eh? guess i was partially right.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#52
so it was your HDDs eh? guess i was partially right.
Yeah, once you and everybody else started talking about the SATA cables that's when I started suspecting the drives in the back of my mind but I didn't want to say anything cuz I really didn't want it to be that :(
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,210 (2.78/day)
Likes
2,423
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#53
i know, HDD prices are shit now.

anyhoo i think its the circuit thats causing prolems. seagate has very poor circuits. i had a drive in my system and it actually smoked (really pungent fumes)!


ig you could find a dead drive of the same model...
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,675 (4.75/day)
Likes
4,765
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor r4 1400 (r7 1700 temporary): Xeon e5-2660
Motherboard Biostar X370 GT5 : Generic
Cooling CM 212+ : Liquid cooled
Memory 2x4GB Viper Elite 2667 16-18-18 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) XFX Double D R9 290 : XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2x2TB Raid0 : WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10+ Zorin 12.3: Zorin 12.3
#54
ig you could find a drive with bad sectors of the same model...
Corrected. That would also be difficult, 7200.11's are prone to logic board & firmware issues. You are right on the ball though, what's happenning is the logic board isn't let's say spinning the platters properly.

@TheJesus

I wonder if you can adjust AAM to it's silent setting to allow the drives motor to last a little longer.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#55
I'm not even gonna try doing anything with them right now; I'm just using my laptop 'til I get temporary replacements. I saw a couple drives listed in Paulieg's pay it forward thread and PM'd somebody about 'em so hopefully he's still got 'em and can send 'em my way.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#56
Copied my files over to a brand new drive and I'm still getting the same problem. :banghead:
 
Joined
Jun 12, 2007
Messages
4,815 (1.19/day)
Likes
639
Location
Wangas, New Zealand
System Name Darth Obsidious
Processor Intel i5 2500K
Motherboard ASUS P8Z68-V/Gen3
Cooling Cooler Master Hyper 212+ in Push Pull
Memory 2X4GB Corsair Vengeance DDR3 1600
Video Card(s) ASUS R9 270x TOP
Storage 128GB Samsung 830 SSD, 1TB WD Black, 2TB WD Green
Display(s) LG IPS234V-PN
Case Corsair Obsidian 650D
Audio Device(s) Infrasonic Quartet
Power Supply Corsair HX650w
Software Windows 7 64bit and Windows XP Home
Benchmark Scores 2cm mark on bench with a razor blade.
#57
Oh damn.

Tried running without the audio drivers and all codec packs?
I once had mp4s lag like mad on a system due to needing to update my codec pack.

I use K-Lite Full.
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,210 (2.78/day)
Likes
2,423
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#58
your SB is acting up. let me guess, its an intel?
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#59
Oh damn.

Tried running without the audio drivers and all codec packs?
I once had mp4s lag like mad on a system due to needing to update my codec pack.

I use K-Lite Full.
Well, I can try uninstalling CCCP completely I guess, but the stuttering is occurring everywhere and not just with audio. For the record, it doesn't matter whether I use HDMI audio (from card or mb) or analog (from mb).
your SB is acting up. let me guess, its an intel?
Yes, it's a 2500K, see specs. (only thing not correct is the HDDs)
 
Joined
Jun 12, 2007
Messages
4,815 (1.19/day)
Likes
639
Location
Wangas, New Zealand
System Name Darth Obsidious
Processor Intel i5 2500K
Motherboard ASUS P8Z68-V/Gen3
Cooling Cooler Master Hyper 212+ in Push Pull
Memory 2X4GB Corsair Vengeance DDR3 1600
Video Card(s) ASUS R9 270x TOP
Storage 128GB Samsung 830 SSD, 1TB WD Black, 2TB WD Green
Display(s) LG IPS234V-PN
Case Corsair Obsidian 650D
Audio Device(s) Infrasonic Quartet
Power Supply Corsair HX650w
Software Windows 7 64bit and Windows XP Home
Benchmark Scores 2cm mark on bench with a razor blade.
#60
I recall uninstalling CCCP for some reason but I can not remember.
I think it maybe something to do with mp3 codec conflict of some sort.
Whatever it was, it was something minor.

Hm.....

Have you tried running just the OS drive?
Dettach all SATA related devices besides the OS drive and try it out.
Copy some music, videos to see if it will misbehave still?
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#61
Have you tried running just the OS drive?
Dettach all SATA related devices besides the OS drive and try it out.
Copy some music, videos to see if it will misbehave still?
Made no difference. Also, kinda unrelated, but I just remembered to change from RAID mode to AHCI mode and got a STOP 0x7B when trying to boot, so I had to go back to RAID mode to get into windows and edit a value in the registry to enable AHCI support.

I will try uninstalling CCCP now.

edit: Still stuttering :ohwell: I'm thinking about re-installing. This install is only like a week old so it wouldn't be a huge pain.
 
Last edited:

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,675 (4.75/day)
Likes
4,765
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor r4 1400 (r7 1700 temporary): Xeon e5-2660
Motherboard Biostar X370 GT5 : Generic
Cooling CM 212+ : Liquid cooled
Memory 2x4GB Viper Elite 2667 16-18-18 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) XFX Double D R9 290 : XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2x2TB Raid0 : WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10+ Zorin 12.3: Zorin 12.3
#62
Did you check your other drives? did you install any new software? Still on the old install, re-install anyways. Sometimes that's the only universal fix-all. Irregardless if you were still having this issue or not, that drive still needed replaced.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#63
Yeah, they're good and no new software. Actually, I haven't been getting any more stuttering since after that last post lol. Oh, and I definitely agree about needing that drive replaced.

If it starts back up again, I'll re-install and post back here.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#64
No stuttering, but I'm still noticing the random graphics driver crashes, even though I had reverted to the latest WHQL release. :ohwell: that's not a huge bother to me since it recovers immediately, just kind of annoying.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#65
Ugh, it's stuttering again.
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,210 (2.78/day)
Likes
2,423
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#66
you chipset is going down IMO. happened to a friends intel chipset build.
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#67
Man, I hope that's not it.

It's been really intermittent lately, only happening every now and then. I noticed it some this morning before work, then it was fine all throughout the day even when the gf and I watched ~3 hours of video. Then earlier, a bit before I made that last post I noticed it some, but it's been fine after that.
 
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,751 (1.61/day)
Likes
2,674
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#68
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#69
Thanks for that info about LatencyMon. I tried it out last week and it suggested issues with my wireless card. That's when I remembered I never installed drivers for it since Windows had detected it just fine, so I installed the latest RaLink drivers. Probably more importantly though, I noticed that the drivers for it were set to power-saving mode. I fixed that and haven't had any stuttering since.

Display driver is still crashing though. Only happens at the desktop or when I'm browsing the web, so it's not a major annoyance.
 
Joined
May 19, 2007
Messages
4,331 (1.06/day)
Likes
516
Processor Intel Core i9 7900X delidded @ 4.7Ghz 1.2v
Motherboard ASUS Rampage VI Extreme
Cooling EK-Supremacy EVO, EK-CoolStream PE 360, EK-CoolStream PE 240, EK-DDC Pump/X-RES 100
Memory Corsair Vengeance RED LED 32GB(8GBx4) DDR4 3400MHz
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 1080 Ti FE ( EK 1080TI Waterblock./ Backplate )
Storage Samsung 950 Pro NVME 512GB, 2x 850 Evos 1TB, WD Black 1TB
Display(s) LG 43ud79-b
Case Corsair Carbide Air 540
Power Supply Cooler Master Vanguard Series 1000W
Software Windows 10
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/fs/12778735
#70
Is safemode the same ? would be good to check :p
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
4,016 (1.10/day)
Likes
900
Location
Ohio
System Name Desktop|| Virtual Host 0
Processor Intel Core i5 2500-K @ 4.3ghz || 2x Xeon L5630 (total 8 cores, 16 threads)
Motherboard ASUS P8Z68-V || Dell PowerEdge R710 (Intel 5520 chipset)
Cooling Corsair Hydro H100 || Stock hotplug fans and passive heatsinks
Memory 4x4gb Corsair Vengeance DDR3 1600 || 12x4gb Hynix DDR3 1066 FB-DIMMs
Video Card(s) MSI GTX 760 Gaming Twin Frozr 4GB OC || Don't know, don't care
Storage Hitachi 7K3000 2TB || 6x300gb 15k rpm SAS internal hotswap, 12x3tb Seagate NAS drives in enclosure
Display(s) ViewSonic VA2349S || remote iDRAC KVM console
Case Antec P280 || Dell PowerEdge R710
Audio Device(s) HRT MusicStreamer II+ and Focusrite Scarlett 18i8 || Don't know, don't care
Power Supply SeaSonic X650 Gold || 2x870w hot-swappable
Mouse Logitech G500 || remote iDRAC KVM console
Keyboard Logitech G510 || remote iDRAC KVM console
Software Win7 Ultimate x64 || VMware vSphere 6.0 with vCenter Server 6.0
Benchmark Scores Over 9000 on the scouter
#71
Is safemode the same ? would be good to check :p
Probably not, since it wouldn't load the nvidia display driver in the first place anyways. The stuttering issue has been resolved if that's what you were referring too.
 
Top