1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

temp sensor and fan control on X800gto

Discussion in 'Graphics Cards' started by Phelllip, Aug 1, 2006.

  1. Phelllip New Member

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    59 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Montreal, Qc, Can
    Is there a temp sensor and a fan control on a Powercolor x800gto agp?? When i open ATITool and go in settings, I can't get to the temp monitor or fan controller
     
    10 Year Member at TPU
  2. stevorob

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    985 (0.25/day)
    Thanks Received:
    274
    Location:
    Charlotte NC
    Are you using .25 beta? The GTO only seems to work with .24

    Get .24 and see if that works.
     
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  3. Phelllip New Member

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    59 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Montreal, Qc, Can
    i've tried both and none works
     
    10 Year Member at TPU
  4. roadtonowhere08 New Member

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    No, unfotunately, there is not any way to monitor temps or fan speed as the chip required is missing on the front of the PCB to the left of the GPU. Also, as if it was bad enough, the BIOS was locked (for me at least), so I could not change anything. I had the same one and was pissed when I found that out. I returned it and got a Sapphire X800GTO. If this is a deal breaker for you, I suggest you do the same.
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)