• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Terraria

Joined
Nov 27, 2006
Messages
2,106 (0.52/day)
Likes
371
System Name Norfree
Processor i5 3570k @4.4
Motherboard Gigabyte UD5H
Cooling 212 Evo
Memory 4x4GB Kingston 1600 @ 1833 9cl
Video Card(s) Sapphire Nitro Fury
Storage Corsair SSD, WD Black
Display(s) 1080p TV
Case Corsair 300-R
Audio Device(s) Auzentech Prelude > Fidelio X2s and AD-700s
Power Supply PCP&C Silent 950w
Software Win 10 Pro 64
#26
^ man thats awesome. I'm guessing blood moons are a bad thing. Those friends of yours fight for you? Is that the main goal of the game then, To defend the blood moon attack?
 
Last edited:

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.19/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#27
^ man thats awesome. I'm guessing blood moons are a bad thing. Those friends of yours fight for you? Is that the main goal of the game then, To defend the blood moon attack?
No, the blood moon just happens sometimes. Bosses are the main point of the game.
 

1Kurgan1

The Knife in your Back
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,412 (3.16/day)
Likes
2,391
Location
Duluth, Minnesota
System Name My Comp | Fiancees Comp
Processor i7 5820k @ 4.6Ghz 1.285v| i5 2500k
Motherboard MSI x99 SLI Plus | AsRock Z77 Pro 3
Cooling Watercooled
Memory 16GB DDR4 2400 @ 2666 | 12GB DDR3 1600
Video Card(s) AMD R9 290x | MSI 5850 OC
Storage 128gb SSD + 2x 2TB | 2TB
Display(s) Asus 27" LCD | 25" Hanns G
Case CM Storm | CM Elite 430
Audio Device(s) Creative Recon 3D PCIe
Power Supply Enermax Galaxy 1250W | Rosewill 630w
Mouse Logitech G700s | Logitech G100s
Keyboard Logitech G901 | Logitech G105
Software Win 8.1 Ultimate x64 | Win 8.1 Ultimate x64
Benchmark Scores 3D Mark - Fire Strike Extreme - 4403
#28
Blood Moons aren't too bad once you got decent gear you can just stay outside at night, if you got crap gear, just put a block behind your door and afk for a bit. I wish there was a way to zoom out the screen, my castle is far too large for a screenshot now sadly :(
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,443 (1.29/day)
Likes
1,685
Location
NL, Europe
Processor Intel Core i5-4460
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H
Cooling Arctic Freezer i11
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit
Video Card(s) Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X
Storage Kingston SSDNow V300 (120GB) + Seagate Barracuda 7200.14 (1TB)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916 (in reserve)
Case Cooler Maste Centurion 5
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic G450
Mouse Logitech G500
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 10
#29
Make screenshots of each section then, and GIMP or Photoshop them together. :)
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#30
Anyone know if there is a way to start a dedicated Terraria server?
 

1Kurgan1

The Knife in your Back
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,412 (3.16/day)
Likes
2,391
Location
Duluth, Minnesota
System Name My Comp | Fiancees Comp
Processor i7 5820k @ 4.6Ghz 1.285v| i5 2500k
Motherboard MSI x99 SLI Plus | AsRock Z77 Pro 3
Cooling Watercooled
Memory 16GB DDR4 2400 @ 2666 | 12GB DDR3 1600
Video Card(s) AMD R9 290x | MSI 5850 OC
Storage 128gb SSD + 2x 2TB | 2TB
Display(s) Asus 27" LCD | 25" Hanns G
Case CM Storm | CM Elite 430
Audio Device(s) Creative Recon 3D PCIe
Power Supply Enermax Galaxy 1250W | Rosewill 630w
Mouse Logitech G700s | Logitech G100s
Keyboard Logitech G901 | Logitech G105
Software Win 8.1 Ultimate x64 | Win 8.1 Ultimate x64
Benchmark Scores 3D Mark - Fire Strike Extreme - 4403
#31
Make screenshots of each section then, and GIMP or Photoshop them together. :)
Yeah, I could, but I like my screenshots all hosted by Steam, all in one place is easy to find. But I might later just for fun.

Anyone know if there is a way to start a dedicated Terraria server?
I haven't ever really messed with servers much, so I'm not sure if you mean just a comp to run only Terraria. But I have my Hometheater PC as a Server. I use remote desktop to start Terraria, launch a server, then I join it as do all my friends. That way Steam doesn't show me playing Terraria 24/7. You just need to have Steam on that PC also, need to start it in offline mode, then fire up Terraria and you are set.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#32
That's not ideal but I suppose it would work. I was hoping for some commandline parameters or some such so it can run without a window or in the tray. It's gonna be at high risk of getting closed if it has to run in a Window all the time. Oh, and I hope there's a way to mute the audio...
 
Joined
Jan 31, 2007
Messages
1,397 (0.35/day)
Likes
101
Location
Edmonds, Washington
System Name Computer
Processor Intel i7 920 @ 4.2ghz
Motherboard Asus Rampage II Extreme
Cooling Air + Corsair Hydro H80i
Memory 16GB Corsair
Video Card(s) Gigabyte GTX970 G1
Storage Samsung 500GB 850 evo & WD Raptor 1TB, Thank You @ Linus from LinusTechTips for it :)
Display(s) Asus 24"
Case Corsair 600T
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply XFX 750W
Software Windows 7
#33
It sounds like hes working on that. Hoping to see a better server system in the next update. I just finished building a server for teamspeak/terraria/minecraft for my friends and I.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#34
Oh, need an option to change the port number too. I hate using default port numbers because it's too obvious to port scanners. I hope you're right that they are working on it.
 

1Kurgan1

The Knife in your Back
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,412 (3.16/day)
Likes
2,391
Location
Duluth, Minnesota
System Name My Comp | Fiancees Comp
Processor i7 5820k @ 4.6Ghz 1.285v| i5 2500k
Motherboard MSI x99 SLI Plus | AsRock Z77 Pro 3
Cooling Watercooled
Memory 16GB DDR4 2400 @ 2666 | 12GB DDR3 1600
Video Card(s) AMD R9 290x | MSI 5850 OC
Storage 128gb SSD + 2x 2TB | 2TB
Display(s) Asus 27" LCD | 25" Hanns G
Case CM Storm | CM Elite 430
Audio Device(s) Creative Recon 3D PCIe
Power Supply Enermax Galaxy 1250W | Rosewill 630w
Mouse Logitech G700s | Logitech G100s
Keyboard Logitech G901 | Logitech G105
Software Win 8.1 Ultimate x64 | Win 8.1 Ultimate x64
Benchmark Scores 3D Mark - Fire Strike Extreme - 4403
#35
That's not ideal but I suppose it would work. I was hoping for some commandline parameters or some such so it can run without a window or in the tray. It's gonna be at high risk of getting closed if it has to run in a Window all the time. Oh, and I hope there's a way to mute the audio...
Right now they don't have a server client, there was on on the forums, but it was buggy and caused Goblin Armies constantly (I know because I tried it). They are working on making a server client, but for now you must just use the normal client. You won't have to worry about sound, as when you run a server it just shows the people playing on it and it doesn't actually enter the game. So if you are to host on your main comp, oyu actually need to open 2 Terraria's.

The game use to crash a bit before the most recent patch, but when 1.02v came out, since then my HTPC has been running it without being minimized for I think 5 days now with no issues. I just have Windows Midea Center running over the top and Terraria running behind it.

As far as port changing, I'm not sure, doubt it's possible now, but like I said they are working on a server client. The creators just made a post a few days ago on their forums about what they are working on, PvP content, other dimensions, Server Client are just a few of the things.

Also if you haven't hosted yet, I'm pretty sure you need Hamachi to host the way it sits. So anyone else thats wants to play with you will also need it. Here's a screenshot showing remote connection to the HTPC with it running the media server.

 
Last edited:

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#36
So it uses more than just port 7777? Is that why you are using Hamachi? I can forward ports without a problem as long as I know what to forward.
 

1Kurgan1

The Knife in your Back
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,412 (3.16/day)
Likes
2,391
Location
Duluth, Minnesota
System Name My Comp | Fiancees Comp
Processor i7 5820k @ 4.6Ghz 1.285v| i5 2500k
Motherboard MSI x99 SLI Plus | AsRock Z77 Pro 3
Cooling Watercooled
Memory 16GB DDR4 2400 @ 2666 | 12GB DDR3 1600
Video Card(s) AMD R9 290x | MSI 5850 OC
Storage 128gb SSD + 2x 2TB | 2TB
Display(s) Asus 27" LCD | 25" Hanns G
Case CM Storm | CM Elite 430
Audio Device(s) Creative Recon 3D PCIe
Power Supply Enermax Galaxy 1250W | Rosewill 630w
Mouse Logitech G700s | Logitech G100s
Keyboard Logitech G901 | Logitech G105
Software Win 8.1 Ultimate x64 | Win 8.1 Ultimate x64
Benchmark Scores 3D Mark - Fire Strike Extreme - 4403
#37
I'm assuming it uses multiple ports. Me and a few friends tried without Hamachi and it wouldn't run. They had been playing before me and using Hamachi and said I needed it, so I just picked it up, haven't looked into it a ton.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#39
That won't do much good if it uses random ports once the handshake is performed. If they're using Hamachi, I assume that's what is happening.
 
Joined
Jan 31, 2007
Messages
1,397 (0.35/day)
Likes
101
Location
Edmonds, Washington
System Name Computer
Processor Intel i7 920 @ 4.2ghz
Motherboard Asus Rampage II Extreme
Cooling Air + Corsair Hydro H80i
Memory 16GB Corsair
Video Card(s) Gigabyte GTX970 G1
Storage Samsung 500GB 850 evo & WD Raptor 1TB, Thank You @ Linus from LinusTechTips for it :)
Display(s) Asus 24"
Case Corsair 600T
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply XFX 750W
Software Windows 7
#40
As of right now it uses port 7777 it use to use 31337 but they changed it. I've been running a server on my main computer for a few days and just moved it over to my server and I just use port forwarding on my router. Works great for me. I hate using hamachi.
On his twitter he said he is making it so you can change the port number and have up to 255 players.
Twitter "The upcoming Server software is coming along nicely. And it can change things like port number and max players (255!) as promised. +kick/ban"
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#41
Awesome. I might have to wait a bit before exploring hosting options then.
 
Joined
Mar 6, 2009
Messages
5,880 (1.83/day)
Likes
3,175
Location
Cybertron aka Canada
Processor Intel Core i5-3570K
Motherboard Asus P8Z77-V Pro
Cooling Noctua NH-D14
Memory 8GB Mushkin Blackline DDR3-1600
Video Card(s) Gigabyte GTX 670
Storage Intel 520 60GB, Seagate Barracuda XT 2TB
Display(s) BenQ 24" XL2420T
Case Corsair 550D
Audio Device(s) Sennheiser HD600, Audeze LCD-3F, Mytek Stereo 192 DSD, La Figaro 339, Burson HA-160, Geek Pulse X
Power Supply Corsair AX650
Mouse steelseries Sensei MLG edition
Keyboard Cooler Master QuickFire Pro
Software Windows 7 64-bit Home Premium
#42
I really like this game. trying to build Deep Space Nine lol
 

1Kurgan1

The Knife in your Back
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,412 (3.16/day)
Likes
2,391
Location
Duluth, Minnesota
System Name My Comp | Fiancees Comp
Processor i7 5820k @ 4.6Ghz 1.285v| i5 2500k
Motherboard MSI x99 SLI Plus | AsRock Z77 Pro 3
Cooling Watercooled
Memory 16GB DDR4 2400 @ 2666 | 12GB DDR3 1600
Video Card(s) AMD R9 290x | MSI 5850 OC
Storage 128gb SSD + 2x 2TB | 2TB
Display(s) Asus 27" LCD | 25" Hanns G
Case CM Storm | CM Elite 430
Audio Device(s) Creative Recon 3D PCIe
Power Supply Enermax Galaxy 1250W | Rosewill 630w
Mouse Logitech G700s | Logitech G100s
Keyboard Logitech G901 | Logitech G105
Software Win 8.1 Ultimate x64 | Win 8.1 Ultimate x64
Benchmark Scores 3D Mark - Fire Strike Extreme - 4403
#43
The 1.0.3 patch landed yesterday and the game now has it's own server client with a bit more flexibility. Here's the patch notes, I really wasn't expecting them to crank out a server client and so many other nice changes this fast, good sign.

1.0.3 Change Log
Player
Players can no longer repeatedly double jump after touching the top of the world.

Items
NEW ITEM - Black Lens.
NEW ITEM - Sunglasses.
NEW ITEM - Jungle Armor (This has replaced Cobalt Armor.)
NEW ITEM - (RARE and SECRET Item for casters) Go on! Find it!
Fixed a bug that prevented Underground Jungle Seeds from spawning.
Using the Cloud in a Bottle will now correctly reset fall distance.
Set bonuses that provide more defense, now correctly match their tool-tip.
All armor inventory icons have been improved.
All player armor graphics have been improved.
Iron, gold, meteor, and bone helmets have been changed graphically.
Molten armor’s overall defense has been reduced.
Meteor armor’s set bonus now reduces Space Gun mana cost to 0.
Several magic items have had their damage increased.

NPCs
Added two new rare enemies that can both be found underground.
The Demolitionist is now also triggered to arrive when the players have Sticky Bombs and Grenades in their inventory.
All Skeleton graphics have been changed.
The Guide now has hit and death effects.
The Guide can now be killed by hostile NPCs.

World
Trees now become corrupt instead of being destroyed when touching the corruption. And the new corrupt trees become un-corrupted upon purification.

Server / Multiplayer
Created a console server with no video card requirement. Type help in the console for a full list of server commands.
Increased client side multi-player security, this should help in the battle against broken character files.
There is now a host and play option in the client, that will auto connect you to your own server world upon its creation.
Corrected a bug that was causing the Server to send out liquid as water when it should have been lava.
Clients are now able to connect to ports other than 7777.
Slimes are synced better on multiplayer games.
Accessories now correctly sync between players.
Fixed a bug that would cause the player to get stuck on "Receiving Tile Data" when their spawn is placed near the world edge.
Added -join <ip>, -port <port>, and -pass <password> command line parameters to the client to enable auto-join of servers.

Misc.
The game window is now re-sizable while in windowed mode.
Full-screen resolution can now be changed in the options menu.
Pressing alt+enter to toggle full-screen mode will no longer bring up the chat window.
Fixed several bugs that would crash the game during world generation.

A Note for those of you who want to host a server but don't want to use the 'Host and Play' option. The server software
And in celebration of resolution finally being added, I can now take a screenshot of my castle! Here's 2 screens to show the normal 800x600 vs 1920x1080.
800x600


1920x1080


Yes my castles floors are uneven and theres torches everywhere. A friend dumped lava in my house and it bugged out the floor so I had to raise my whole castle by 1 brick to fix it, in the process of finalizing it now.
 
Last edited:

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#44
The -config command doesn't seem to work on TerrariaServer.exe. I got it working though using the commandline parameters and didn't even have to install Steam on my server (just copied the program files from mine to the server). I love how you can connect/disconnect really quick and not have to wait for it to load/save.
 

1Kurgan1

The Knife in your Back
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,412 (3.16/day)
Likes
2,391
Location
Duluth, Minnesota
System Name My Comp | Fiancees Comp
Processor i7 5820k @ 4.6Ghz 1.285v| i5 2500k
Motherboard MSI x99 SLI Plus | AsRock Z77 Pro 3
Cooling Watercooled
Memory 16GB DDR4 2400 @ 2666 | 12GB DDR3 1600
Video Card(s) AMD R9 290x | MSI 5850 OC
Storage 128gb SSD + 2x 2TB | 2TB
Display(s) Asus 27" LCD | 25" Hanns G
Case CM Storm | CM Elite 430
Audio Device(s) Creative Recon 3D PCIe
Power Supply Enermax Galaxy 1250W | Rosewill 630w
Mouse Logitech G700s | Logitech G100s
Keyboard Logitech G901 | Logitech G105
Software Win 8.1 Ultimate x64 | Win 8.1 Ultimate x64
Benchmark Scores 3D Mark - Fire Strike Extreme - 4403
#45
You won't need Steam to run the Server, but it will never update if you don't have Steam. Unless you copy your updated game folder from your gaming PC when it does update. I had to go online with my HTPC to update it today.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#46
Yeah, that's what I intend to do. I just have to remember to do it. XD
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#47
Uh, anyone else get the arms dealer since 1.0.3? I got a musket in my inventory and have waited hours yet, he never appeared. I got all the other NPCs and 3 spare houses.


Edit: WTF? After posting this, he appears. XD

It might have been because I added two more houses. I now have 11 so that shouldn't have been the cause.


Edit: This is what we got so far:



There's a mushroom farm deeper down at at 500 feet below, there's a 80x60 boss fighting room (completely open with planks to get around fast and wooden walls so nothing spawns in it).
 
Last edited:
Joined
Nov 27, 2006
Messages
2,106 (0.52/day)
Likes
371
System Name Norfree
Processor i5 3570k @4.4
Motherboard Gigabyte UD5H
Cooling 212 Evo
Memory 4x4GB Kingston 1600 @ 1833 9cl
Video Card(s) Sapphire Nitro Fury
Storage Corsair SSD, WD Black
Display(s) 1080p TV
Case Corsair 300-R
Audio Device(s) Auzentech Prelude > Fidelio X2s and AD-700s
Power Supply PCP&C Silent 950w
Software Win 10 Pro 64
#48
Dang thats awesome too! I didnt realize you could build underground, but I guess you just have to hammer down the dirt walls first, huh.

Game is super addictive. It started out for me as just being something to play on the side, now I find myself talking about it during work. lol
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,922 (6.24/day)
Likes
10,023
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#49
New world, new home:


This is a much more efficient design than the previous one in every regard.
 
Joined
Nov 27, 2006
Messages
2,106 (0.52/day)
Likes
371
System Name Norfree
Processor i5 3570k @4.4
Motherboard Gigabyte UD5H
Cooling 212 Evo
Memory 4x4GB Kingston 1600 @ 1833 9cl
Video Card(s) Sapphire Nitro Fury
Storage Corsair SSD, WD Black
Display(s) 1080p TV
Case Corsair 300-R
Audio Device(s) Auzentech Prelude > Fidelio X2s and AD-700s
Power Supply PCP&C Silent 950w
Software Win 10 Pro 64
#50
old one was cool as heck though. what is the purpose of the pool in your old one ? did you ever knock out that block and let it flood something