• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The 4800 series Driver, OCing, Cooling and Tweaking Thread

mmaker

New Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
23 (0.01/day)
Interesting, it worked on my 2900 (although an earlier cat), I guess this has been "locked out" now with current Cats. What is your fan speed?
look above lol :p fan speed idlig 30%, under heavy load(furmark) 39%-45%. GPU never get more then 70c warm.

I clocked my cpu to 3500 without a singel fps upgrade in crysis benchmark. That was indeed strange. So i guess its not your mhz but something else. I have P35 chipset, ie pce 1.1. Maybe that or something.

how much memory you got btw?
 
Last edited:
Joined
Sep 10, 2007
Messages
172 (0.04/day)
Location
Zagreb, Croatia
System Name My main PC - C2D
Processor Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan
Motherboard Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R chipset, socket 775)
Cooling Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | 250mm case fan on side | 120mm PSU fan
Memory 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5
Video Card(s) Sapphire ATi Radeon HD4890
Storage Seagate Barracuda 7200.11 250GB SATAII, 16MB cache, 7200 rpm
Display(s) Samsung SyncMaster 757DFX, 17“ CRT, max: 1920x1440 @64Hz
Case Aplus CS-188AF case with 250mm side fan
Audio Device(s) Realtek ALC889A onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers
Power Supply Chieftec 450W (GPS450AA-101A) /w 120mm fan
Software Windows XP Professional SP3 32bit / Windows 7 Beta1 64bit (dual boot)
Benchmark Scores none
@Devilduck - I can recommend Accelero S1, I still haven't mounted it, but results people are posting show it's a great cooler for 48xx series. Just put a 120mm fan on it, or two if you want a bit more extreme cooling, and that's it!

@EastCoast, mmaker & others - regarding Crysis low score - I've made it to run Crysis in XP SP3, didn't know I could use same install folder from Vista :D
So now here are the scores with above settings you've all used (1280x1024, DX9, high, bench_gpu):
45fps in Vista - 56fps XP
55fps in Vista - 59fps XP (both in 800x600, just as a test if i'm very CPU limited or not)
* all of these were run with GPU overclock of 790/1100 (even though this OC gives me just 1-2 more fps), CPU @ 3.2GHz(10x320), my DDR2 800 being on stock and pretty low CL5 (5/5/5/18)

Now that's more like it, now I can attribute the rest of fps to your higher CPU/GPU clocks, more cache on CPU, better MBO's, memory clocks and latencies, and other stuff (like my XP being hardly optimized with tons of apps on it and not being reinstalled for a year or so, having had several drivers on it without driver cleaner etc etc etc). Thanks for opening my eyes about Vista :shadedshu
 
Joined
Sep 10, 2007
Messages
172 (0.04/day)
Location
Zagreb, Croatia
System Name My main PC - C2D
Processor Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan
Motherboard Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R chipset, socket 775)
Cooling Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | 250mm case fan on side | 120mm PSU fan
Memory 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5
Video Card(s) Sapphire ATi Radeon HD4890
Storage Seagate Barracuda 7200.11 250GB SATAII, 16MB cache, 7200 rpm
Display(s) Samsung SyncMaster 757DFX, 17“ CRT, max: 1920x1440 @64Hz
Case Aplus CS-188AF case with 250mm side fan
Audio Device(s) Realtek ALC889A onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers
Power Supply Chieftec 450W (GPS450AA-101A) /w 120mm fan
Software Windows XP Professional SP3 32bit / Windows 7 Beta1 64bit (dual boot)
Benchmark Scores none
11 dps different.. thank god i didnt buy vista lol
You can say that again! :laugh:
Btw, you're right, it seems like two of us have lower score than EastCoast for some reason, but I don't think it's PCIe, at least not only that.
OK, you do have 5fps more than I do, and that's probably because of quad-core CPU with larger cache and higher clocked GPU.

But according to leginhardware article comparing Crossfire performance on PCIe 1.1 vs 2.0 it doesn't have that much of an advantage even in CF (in Crysis), so single cards shouldn't either, maybe just 2-3fps.
Perhaps the rest is in his systems memory bandwith, he has X38 chipset and DDR2 @ 1066, while I have just 800MHz (not sure about you). Also, his 45nm E8400 has 6MB cache (so 3MB per core) and 1333 FSB, while you have 8MB cache (but leading to 2MB per core) and 1066 FSB.
So looks like it really is a lot of things adding up one to the other..

UPDATE (PSU):
About that guy powering his system with 4870 inside, with just Fortron ATX-400PNF which should have only 5x 4-pin peripheral connectors, not even one PEG, and it's just 400W PSU, though with 2x 18A rails by the specs on official site and on PSU sticker, but costing only like 28-30€ in Europe, bit more in Croatia where I live, but probably even less if available in US.
So appears that his PSU has 5 peripheral connectors (4-pin connectors) and one SATA power, and he had connected SATA power connector to his HDD, one 4pin peripheral conn. to his optical drive, and used only 2 more 4-pin peripheral connectors for his HD4870. Yes, he was even left with 2 connectors unused! :twitch: HOW - you ask? EASY! He has Sapphire card, and it comes with two adapters looking like this in the retail box. Btw, he has exact setup like mine (except PSU ofcourse), he even has CPU clocked to 3GHz, and GPU on 790/1100. Here is his 3dmark 06 score btw, with cpuz/gpuz
 
Last edited:
Joined
May 6, 2005
Messages
2,791 (0.52/day)
Location
Tre, Suomi Finland
Processor i7 4770K Haswell, watercooled
Motherboard Asus Z87-C2 Maximus VI Formula
Cooling Fuzion V1, MCW60/R2, DDC1/DDCT-01s top, PA120.3, EK200, 3× D12SL-12, liquid metal TIM
Memory 2× 8GB Crucial Ballistix Tactical LP DDR3-1600
Video Card(s) heaps of dead GPUs in the garage
Storage Samsung 840Pro 256@178GB + 4× WD Red 2TB in RAID10 + LaCie Blade Runner 4TB
Display(s) HP ZR30w 30" 2560×1600 (WQXGA) H2-IPS
Case Lian Li PC-A16B
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX860i
Mouse Logitech MX Master 2S / Contour RollerMouse Red+
Keyboard Logitech Elite Keyboard from 2006 / Contour Balance Keyboard / Logitech diNovo Edge
Software W10 x64
Benchmark Scores It does boot up? I think.
here is a theory on the High end Top And Black overclocked cards ,http://www.techpowerup.com/reviews/Diamond/HD_4870/images/front.jpg

see the V-Tec chip why oh why does that look like some resistors missing? I wonder if you pulled the Top`s HS off you will see some changes? Does this V-Tec not regulate the volts ?
Reference HD4870 such as the one you linked has one vGPU phase missing.
The chip labeled Vitec (not "V-tec") is a 3-way inductor pack (current filter) - one "way" for each vGPU phase.
 

EastCoasthandle

New Member
Joined
Apr 21, 2005
Messages
6,885 (1.27/day)
System Name MY PC
Processor E8400 @ 3.80Ghz > Q9650 3.60Ghz
Motherboard Maximus Formula
Cooling D5, 7/16" ID Tubing, Maze4 with Fuzion CPU WB
Memory XMS 8500C5D @ 1066MHz
Video Card(s) HD 2900 XT 858/900 to 4870 to 5870 (Keep Vreg area clean)
Storage 2
Display(s) 24"
Case P180
Audio Device(s) X-fi Plantinum
Power Supply Silencer 750
Software XP Pro SP3 to Windows 7
Benchmark Scores This varies from one driver to another.
look above lol :p fan speed idlig 30%, under heavy load(furmark) 39%-45%. GPU never get more then 70c warm.

I clocked my cpu to 3500 without a singel fps upgrade in crysis benchmark. That was indeed strange. So i guess its not your mhz but something else. I have P35 chipset, ie pce 1.1. Maybe that or something.

how much memory you got btw?
Create a profile and change your fan speed to 35% under load at 790/1050. Just make sure you have some AC on or have your fan pointed towards your PC. Then start Crysis benchmark program again and see if your score increases.
 

lukankata

New Member
Joined
Jul 28, 2008
Messages
51 (0.01/day)
Processor Е8600 4Ghz
Motherboard Ga-P35-DS3
Memory 4*1Gb SuperTalent DDR2
Video Card(s) Sapphire Hd4870
Storage 500GB Seagate 16Mb
Display(s) Samsung 226BW
Case CM Cavalier
Audio Device(s) on-board audio *.0
Power Supply Cooler Master 600W
Software Windows Vista Ultimate 64Bit
I noticed something irritating.
When i play games (Crysis, Grid, Ultimate Carnage, Lost Planet) sometimes the game slows down for a bit (under a second or so) and then it gets back to a normal state. The games run just fine but these tiny moments of slowing down are so frustrating and really piss me off.
I'm using Vista ultimate 64bit and catalyst 8.7 WHQL.
 

EastCoasthandle

New Member
Joined
Apr 21, 2005
Messages
6,885 (1.27/day)
System Name MY PC
Processor E8400 @ 3.80Ghz > Q9650 3.60Ghz
Motherboard Maximus Formula
Cooling D5, 7/16" ID Tubing, Maze4 with Fuzion CPU WB
Memory XMS 8500C5D @ 1066MHz
Video Card(s) HD 2900 XT 858/900 to 4870 to 5870 (Keep Vreg area clean)
Storage 2
Display(s) 24"
Case P180
Audio Device(s) X-fi Plantinum
Power Supply Silencer 750
Software XP Pro SP3 to Windows 7
Benchmark Scores This varies from one driver to another.

1680x1050
4870 790/1050
E8400 @ 3.60GHz
min 33.65
max 66.75
avg 55.28
XP pro SP3
 
Last edited:
Joined
May 12, 2006
Messages
11,069 (2.20/day)
System Name Ball Smacker
Processor Intel I7 3770K 4.3ghz 1.15v 24/7 (9) fans and totally silent ahhh!!!
Motherboard Asus Sabertooth P67 1155 TUF Motherboard with Armor Assist Fan
Cooling Pro Meg 79CF 120mm x2 fans, 200mm front intake fan, 200 mm top fan, 120mm rear fan, 140 mm PSU fan
Memory Adata DDR3 1600 case 9 1.5v Overclocked to DDR3 2400+ Case 11 1.65v
Video Card(s) PowerColors Radeon RX 470 Red Devil Core 1390 Memory 7000 (Overclocked Additon) 4gb
Storage Samsung SSD 750 EVO 500GB /2 x 64Gb Western Digital Black Drives 1TB each 10,000 rpm
Display(s) LG Ultra Wide 21.9 2560 x 1080 2k 29 inch Monitor similar to retina display
Case Corsair Obsidian Series 650D Black Brushed Aluminum and steel case
Audio Device(s) Sound Blaster Live 24 bit 7.1
Power Supply Corsair 600 watt
Mouse Logitech M315
Keyboard Microsoft Contour
Software Windows 10 Ultimate 64

1680x1050
4870 790/1050
E8400 @ 3.60GHz
min 33.65
max 66.75
avg 55.28
XP pro SP3
eastcoast. I know you and i'm wonder when your gonna get a hold of a 850 plus card bios and flash your card.
 

EastCoasthandle

New Member
Joined
Apr 21, 2005
Messages
6,885 (1.27/day)
System Name MY PC
Processor E8400 @ 3.80Ghz > Q9650 3.60Ghz
Motherboard Maximus Formula
Cooling D5, 7/16" ID Tubing, Maze4 with Fuzion CPU WB
Memory XMS 8500C5D @ 1066MHz
Video Card(s) HD 2900 XT 858/900 to 4870 to 5870 (Keep Vreg area clean)
Storage 2
Display(s) 24"
Case P180
Audio Device(s) X-fi Plantinum
Power Supply Silencer 750
Software XP Pro SP3 to Windows 7
Benchmark Scores This varies from one driver to another.
No need to right now, lets see what other games come out.
 
Joined
May 12, 2006
Messages
11,069 (2.20/day)
System Name Ball Smacker
Processor Intel I7 3770K 4.3ghz 1.15v 24/7 (9) fans and totally silent ahhh!!!
Motherboard Asus Sabertooth P67 1155 TUF Motherboard with Armor Assist Fan
Cooling Pro Meg 79CF 120mm x2 fans, 200mm front intake fan, 200 mm top fan, 120mm rear fan, 140 mm PSU fan
Memory Adata DDR3 1600 case 9 1.5v Overclocked to DDR3 2400+ Case 11 1.65v
Video Card(s) PowerColors Radeon RX 470 Red Devil Core 1390 Memory 7000 (Overclocked Additon) 4gb
Storage Samsung SSD 750 EVO 500GB /2 x 64Gb Western Digital Black Drives 1TB each 10,000 rpm
Display(s) LG Ultra Wide 21.9 2560 x 1080 2k 29 inch Monitor similar to retina display
Case Corsair Obsidian Series 650D Black Brushed Aluminum and steel case
Audio Device(s) Sound Blaster Live 24 bit 7.1
Power Supply Corsair 600 watt
Mouse Logitech M315
Keyboard Microsoft Contour
Software Windows 10 Ultimate 64

EastCoasthandle

New Member
Joined
Apr 21, 2005
Messages
6,885 (1.27/day)
System Name MY PC
Processor E8400 @ 3.80Ghz > Q9650 3.60Ghz
Motherboard Maximus Formula
Cooling D5, 7/16" ID Tubing, Maze4 with Fuzion CPU WB
Memory XMS 8500C5D @ 1066MHz
Video Card(s) HD 2900 XT 858/900 to 4870 to 5870 (Keep Vreg area clean)
Storage 2
Display(s) 24"
Case P180
Audio Device(s) X-fi Plantinum
Power Supply Silencer 750
Software XP Pro SP3 to Windows 7
Benchmark Scores This varies from one driver to another.

ShadowFold

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,918 (3.81/day)
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
Anyone know how much voltage I would have to increase on this 4850 to hit 700mhz? Anyway I just increase the volts through RBE?
 

lukankata

New Member
Joined
Jul 28, 2008
Messages
51 (0.01/day)
Processor Е8600 4Ghz
Motherboard Ga-P35-DS3
Memory 4*1Gb SuperTalent DDR2
Video Card(s) Sapphire Hd4870
Storage 500GB Seagate 16Mb
Display(s) Samsung 226BW
Case CM Cavalier
Audio Device(s) on-board audio *.0
Power Supply Cooler Master 600W
Software Windows Vista Ultimate 64Bit
I noticed something irritating.
When i play games (Crysis, Grid, Ultimate Carnage, Lost Planet) sometimes the game slows down for a bit (under a second or so) and then it gets back to a normal state. The games run just fine but these tiny moments of slowing down are so frustrating and really piss me off.
I'm using Vista ultimate 64bit and catalyst 8.7 WHQL.
:confused: Anyone?
 

sparks.nl

New Member
Joined
Jul 24, 2008
Messages
11 (0.00/day)
Location
Netherlands
Processor AMD Opteron 170 (@2.9GHz)
Motherboard Asus A8N32SLI-Deluxe
Cooling Custom watercooling (Storm, 6 liter reservoir)
Memory Corsair cas2 2GB
Video Card(s) AMD/ATI 4870 (Club3D)
Storage Samsung Spinpoint F1 1TB, WD 250GB RE
Display(s) Samsung 226BW
Case Antec Twelve Hundred
Audio Device(s) Creative Audigy 2 ZS
Power Supply Corsair 750W (tested@900W)
Software Windows Vista 64b sp1
Benchmark Scores AMD/ATI 4870 running @ 860/1000 MHz (for now) 3DMark Vantage (P6838, GPU: 8573, CPU: 4255)
Just to clarify. Situation is real weird, cos I get stuttering that lowers fps as observed during benchmark run, but final scores are about the same, as if there's no stuttering. So I could say that 3DMark doesn't exactly measure those stutters and it's not visible in scores.. But when running, I get like 25fps, and when stutter appears it's for a moment on 13-15 or something like that. I've tried with and without GPUZ, and stutters appear, but score remains pretty much the same (only few points difference, which is never the same anyway). I do agree with nafets, it looks like polling of the sensors, as it's pretty much every second.. I think you have to check the option in GPUZ saying something like "poll even when not in focus"

As for my PSU, it has only one PEG, but I've used one 2x 4-pin to one 6-pin PEG adapter, and it works. Here are a few pics, perhaps it will make things clearer :D First one is adapter cable, second one is a closeup with me holding cables, clearly you can see 2x peripheral connectors on "Y" adapter going to one 6-pin PEG, and second PEG is directly from PSU, last pic is same as one before, but you can see it's the "right" card, soooo..it's not me having fantasies :D
; ;

On the other hand, I had huge troubles with getting a new PSU for my wifes brother cos these adapters weren't packed with cards, are pretty much impossible to buy somewhere, and I just had one.. so in the end we had to buy a new PSU for him (550W version of Chieftec that I have, with 2 PEGs).
There is one guy on another forum powering his system with 4870 inside, with just Fortron ATX-400PNF which should have only 4 4-pin peripheral connectors, not even one PEG, so I'm waiting for his reply how he did THAT magic :D When I get an answer I'll make sure that I post it here as well, cos that PSU costs like 60-65$ where I live, probably more like 45$ in US by the usual "european-to-american-prices-conversion-rates" :D EDIT: Updated info over here!



HEy man! I've just noticed you've said it gives you 1200 IN RBE. It says 1200 even for my stock BIOS (Club 3d as well). Could you check what Catalyst says? I think RBE is reading it wrong.. Other guy confirmed his Club3D (with ASUS bios) has 1100 clock in Overdrive (Catalyst)
I use Cat3.7 (not beta). In other programs I get 1100, just RBE.
 

mmaker

New Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
23 (0.01/day)
@LuxZg

My psu dont have any PEGs either, you dont need 2x 4 pins connectors to those adapters. Just use one 4x pin to each adapter.I tried with 2 and it doesnt make any differents at all. Tried in benchmarks etc.

edit: a nvm saw you edit your earlier post..
 
Joined
May 16, 2007
Messages
2,358 (0.51/day)
Location
Nova Scotia, Canada
System Name Main Rig
Processor AMD Ryzen 3600
Motherboard Gigabyte X570 I Aorus Pro Wifi
Cooling Corsair H80i v2
Memory 2x8GB GSkill Trident Z RGB 3600MHz CL16
Video Card(s) Radeon RX Vega 64
Storage 250GB Samsung 840 EVO - 1TB Intel 660p
Display(s) Samsung 27" 144hz Curved 1440P - LG 29" Ultrawide 21:9
Case InWin A1+
Audio Device(s) Onboard - Steinburg UR44
Power Supply InWin 650w
Mouse Logitech G703
Keyboard Corsair K65 RGB LUX
Software Windows 10 64Bit
Anyone know how much voltage I would have to increase on this 4850 to hit 700mhz? Anyway I just increase the volts through RBE?
Should need none, but if you do, just in the 3D clock tables type in "1.2" or higher, 1.2 is the max, but I like to type in 1.25 to be sure:laugh:
 

mYrAn

New Member
Joined
Aug 5, 2008
Messages
41 (0.01/day)
Processor E8400 @ 4002 MHz
Motherboard Gigabyte X38 DS5
Cooling Schyte Ninja CPU, 2x Accelero S1 GPU
Memory 3 Gb twinmos pc6400
Video Card(s) 2x Sapphire 4850
Storage 360 oldies
Display(s) LG 22" Flatron wide 2ms
Case Antec Nine Hundred
Audio Device(s) no room :/
Power Supply Hiper 580w...
Software Vista x64
Benchmark Scores 19328p 3dmark06
Hi, i was just wondering how you can count what voltage you have? Ive done the 2nd pencil mod, the one where you draw on the PCB, and i went from 5.12 to about 4. My multimeter always jumps from like 1.3 to 1.4, so i dont know my exact voltage. So, is there a way to calculate what voltage my core is getting by having the ohm? Thanks in advance!
 

ShadowFold

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,918 (3.81/day)
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
Should need none, but if you do, just in the 3D clock tables type in "1.2" or higher, 1.2 is the max, but I like to type in 1.25 to be sure:laugh:


Ok what do I edit to get 700mhz? Do I change all of the tables?
 
Joined
Sep 10, 2007
Messages
172 (0.04/day)
Location
Zagreb, Croatia
System Name My main PC - C2D
Processor Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan
Motherboard Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R chipset, socket 775)
Cooling Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | 250mm case fan on side | 120mm PSU fan
Memory 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5
Video Card(s) Sapphire ATi Radeon HD4890
Storage Seagate Barracuda 7200.11 250GB SATAII, 16MB cache, 7200 rpm
Display(s) Samsung SyncMaster 757DFX, 17“ CRT, max: 1920x1440 @64Hz
Case Aplus CS-188AF case with 250mm side fan
Audio Device(s) Realtek ALC889A onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers
Power Supply Chieftec 450W (GPS450AA-101A) /w 120mm fan
Software Windows XP Professional SP3 32bit / Windows 7 Beta1 64bit (dual boot)
Benchmark Scores none
<original picture>

Q6600@3500
4870@850/1000
PC6400 2x1 gig @ 778 / 4-4-4-12
5034 fps? :D That sure beats EastCoast's 55,28 ;)

I get even better :D Must be something wrong with the bench tool.. :/

5.8.2008 20:59:14 - XP
Run #1- DX9 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Overall Average FPS: 5638
(and I'm not exactly sure that this was indeed run at 1680x1050, will have to re-check these benches somehow..)

Note: I've removed your image from quote, and left only url.. and haven't posted my pic just to save space,. It's bogus result anyway :D
 

mmaker

New Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
23 (0.01/day)
ye its puts the "," in wrong place or so.. because just when its about to stop i see 50 fps at the average fps spot
 
Joined
May 16, 2007
Messages
2,358 (0.51/day)
Location
Nova Scotia, Canada
System Name Main Rig
Processor AMD Ryzen 3600
Motherboard Gigabyte X570 I Aorus Pro Wifi
Cooling Corsair H80i v2
Memory 2x8GB GSkill Trident Z RGB 3600MHz CL16
Video Card(s) Radeon RX Vega 64
Storage 250GB Samsung 840 EVO - 1TB Intel 660p
Display(s) Samsung 27" 144hz Curved 1440P - LG 29" Ultrawide 21:9
Case InWin A1+
Audio Device(s) Onboard - Steinburg UR44
Power Supply InWin 650w
Mouse Logitech G703
Keyboard Corsair K65 RGB LUX
Software Windows 10 64Bit


Ok what do I edit to get 700mhz? Do I change all of the tables?
Edit it like so:


That will give you 700/1050, 1.2v. 2D will be 160/500 with 1.0v.
 

ben3003

New Member
Joined
Jul 5, 2008
Messages
22 (0.01/day)
Processor E6300 1.86ghz@2.8ghz 1.2875v
Motherboard Gigabyte GA 965P-DS3
Cooling ThermalTake BigTyphoon VX
Memory 2x1024MB DDR2 667 Kingston Value RAM@800mhz
Video Card(s) Sapphire HD4850 512MB DDR3
Storage Seagate SATA2 200GB
Display(s) LG 196WTQ
Case Antec Super Lanboy
Power Supply Acbel Intelligent Power 450W
anyone tried to flash the card with sapphire 4850 toxic bios? It can oc until 755/1225 according to the review!
 

ShadowFold

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,918 (3.81/day)
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
Edit it like so:


That will give you 700/1050, 1.2v. 2D will be 160/500 with 1.0v.
Are those low 2d clocks stable :eek: they seem really low..
 
Top