• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

The BOINC manager needs a small change.

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,523 (4.59/day)
Likes
3,156
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#1
I am talking about this:



I think it would be a lot better to have it set up so it detects the threads you have and gives you a drop down menu that allows you to choose however many threads you want to run. If I had an i7 I might choose 6 threads so I can have one core free... or if I had a tri-core I might choose 2 to leave the 3rd core free..
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,523 (4.59/day)
Likes
3,156
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#2
What, no comments? :(
 

mike047

New Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
483 (0.15/day)
Likes
164
Location
Zirconia NC usa
System Name home/farm
Processor 11quads/1 dual quad/2 dueces
Motherboard Gigabyte/Tyan/Mac
Cooling air
Memory DDR2 800-1066
Video Card(s) 3-260/2-250/2-8800/4-9600/2-9800
Storage yes
Power Supply Cheap Rosewill/Mac
Software 2-XP32/1-XP64/12-Ubuntu/1-Mac
Benchmark Scores No benchies, just a cruncher:)
#3
I have always run 100%, even on my daily driver without issue.

If you have gaming issues, turn off the crunching while you game and back on when you're done.

CRUNCH/FOLD hard and often
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,902 (6.25/day)
Likes
9,994
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#4
I am talking about this:

http://i38.tinypic.com/2j5z5nt.png

I think it would be a lot better to have it set up so it detects the threads you have and gives you a drop down menu that allows you to choose however many threads you want to run. If I had an i7 I might choose 6 threads so I can have one core free... or if I had a tri-core I might choose 2 to leave the 3rd core free..
I agree. I'd rather it only use 6 of 8 threads rather than 8 threads and throttle them (idle % of time). I do end up killing WCG quite often because it screws with audio on a lot of games.
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,523 (4.59/day)
Likes
3,156
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#5
I have always run 100%, even on my daily driver without issue.

If you have gaming issues, turn off the crunching while you game and back on when you're done.

CRUNCH/FOLD hard and often
I would rather free up one core than turn it off every time I want to do something. Hell, WCG lags windows media player...
 

mike047

New Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
483 (0.15/day)
Likes
164
Location
Zirconia NC usa
System Name home/farm
Processor 11quads/1 dual quad/2 dueces
Motherboard Gigabyte/Tyan/Mac
Cooling air
Memory DDR2 800-1066
Video Card(s) 3-260/2-250/2-8800/4-9600/2-9800
Storage yes
Power Supply Cheap Rosewill/Mac
Software 2-XP32/1-XP64/12-Ubuntu/1-Mac
Benchmark Scores No benchies, just a cruncher:)
#6
I would rather free up one core than turn it off every time I want to do something. Hell, WCG lags windows media player...

My media player works fine, must be my antique AMD 180:rockout:
 
Joined
Jan 1, 2008
Messages
196 (0.05/day)
Likes
173
Processor i7 3770K 4.3GHz
Motherboard Gigabyte GA-Z77X-D3H
Cooling Kuhler 620
Memory 2 x Corsair Vengeance 8GB
Video Card(s) EVGA GTX480
Storage 2 x 2TB Sata 3, 1 TB
Display(s) Gateway FPD2185W
Case Cooler Master HAF922
Audio Device(s) X-Fi Extreme Gamer
Power Supply Antec Signature 850
Software Windows 8.1 x64
#7
If I had an HT proc, I would probably like to be able to use 7 threads for crunching and keep 1 free for everything else. However, with my Q9550 I run at 100% on all cores and have to pause if I want to do any work (games? I've forgotten how to play games since I started crunching and folding :rolleyes:).
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.45/day)
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
#8
I would rather free up one core than turn it off every time I want to do something. Hell, WCG lags windows media player...
Really?:confused: I haven't had this issue on the Pentium M, the Q9400, the E6550, or any of the P4/Celerons. All of them are running XP Pro SP3. I've had issues with F@H GPU causing lag in applications such as WMP, but only the GPU client and never with WCG. :confused:
 

Hicks

New Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
92 (0.03/day)
Likes
19
#9
Go into your WCG profile for your particular cruncher that you only want 6 or 8 or whatsever cores & change it. ;) Under advanced options:
Processor usage:

 

Attachments

Mindweaver

Moderato®™
Staff member
Joined
Apr 16, 2009
Messages
6,570 (2.08/day)
Likes
3,905
Location
Charleston, SC
System Name Sechs / EyeSeven
Processor i7 5820k @ 4.5ghz / i7 2600k @ 4.0Ghz
Motherboard X99S GAMING 7 / ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling CORSAIR Hydro Series H100i Extreme / Stock cooler... H50 leaked!..
Memory G.Skill DDR4 2800 16GB 4x4GB / G.Skill DDR3 1600 8gb 2x4GB
Video Card(s) PNY Quadro K2000 / MSI GTX 970 GAMING 4Gb
Storage Samsung 850 PRO 256GB SSD /Intel 240gb, corsair 120gb SSD, 3x 1 tb s storage
Display(s) 2x Acer G276HL 27" 1080p / 3x Acer 22" Nvidia surround
Case Phanteks “Enthoo Pro series”/ Cooler Master Storm Scout
Audio Device(s) Azalia Realtek ALC1150 / SB X-Fi Gamer
Power Supply Corsair CXM CX600M / Corsair 600w
Mouse Razer DeathAdder Chroma / Razer DeathAdder
Keyboard Razer BlackWidow Ultimate /
Software Windows 10 Pro x64 / Windows 10 Pro x64
#10
Go into your WCG profile for your particular cruncher that you only want 6 or 8 or whatsever cores & change it. ;) Under advanced options:
Processor usage:

http://forums.techpowerup.com/attachment.php?attachmentid=29361&stc=1&d=1254852971
I think that's processors not cores. If you're running an i7 with 4 cores and 4 ht, total of 8 threads.. by setting it to only run 6 processors would not work for threads. Because you're still only using one processor. I could be wrong, as i've not tested it. Easy enough to test though.. just set it to 1 and see if WCG still uses all cores and ht threads.

You can always go into windows Task Manager, and set Processor Affinity for each process.
 
Last edited:

Hicks

New Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
92 (0.03/day)
Likes
19
#11
I think that's processors not cores. If you're running an i7 with 4 cores and 4 ht, total of 8 threads.. by setting it to only run 6 processors would not work for threads. Because you're still only using one processor. I could be wrong, as i've not tested it. Easy enough to test though.. just set it to 1 and see if WCG still uses all cores and ht threads.

You can always go into windows Task Manager, and set Processor Affinity for each process.
Well I dont have an I7 yet, but i know from having Movieman on my account before, I had to change it to 8 cores because he had 2 idle when I had it set to 6. That was on the one DP he added for me.
 

Mindweaver

Moderato®™
Staff member
Joined
Apr 16, 2009
Messages
6,570 (2.08/day)
Likes
3,905
Location
Charleston, SC
System Name Sechs / EyeSeven
Processor i7 5820k @ 4.5ghz / i7 2600k @ 4.0Ghz
Motherboard X99S GAMING 7 / ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling CORSAIR Hydro Series H100i Extreme / Stock cooler... H50 leaked!..
Memory G.Skill DDR4 2800 16GB 4x4GB / G.Skill DDR3 1600 8gb 2x4GB
Video Card(s) PNY Quadro K2000 / MSI GTX 970 GAMING 4Gb
Storage Samsung 850 PRO 256GB SSD /Intel 240gb, corsair 120gb SSD, 3x 1 tb s storage
Display(s) 2x Acer G276HL 27" 1080p / 3x Acer 22" Nvidia surround
Case Phanteks “Enthoo Pro series”/ Cooler Master Storm Scout
Audio Device(s) Azalia Realtek ALC1150 / SB X-Fi Gamer
Power Supply Corsair CXM CX600M / Corsair 600w
Mouse Razer DeathAdder Chroma / Razer DeathAdder
Keyboard Razer BlackWidow Ultimate /
Software Windows 10 Pro x64 / Windows 10 Pro x64
#12
Well I dont have an I7 yet, but i know from having Movieman on my account before, I had to change it to 8 cores because he had 2 idle when I had it set to 6. That was on the one DP he added for me.
I don't have an i7 either..;) but i hope to have one someday... hehehe That's good to know about your findings. :toast:
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#13
Can't you do this in Task Manager by setting an affinity to which core you would like to utilize?

EDIT:

Yes you can!



It only lasts until the project your crunching reports it though.