1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The HD 7970 overclocking thread

Discussion in 'AMD / ATI' started by qubit, Dec 25, 2011.

  1. BarbaricSoul

    BarbaricSoul

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    6,014 (1.95/day)
    Thanks Received:
    3,051
    Location:
    S.E. Virginia
    I have a good amount of cash coming in tomorrow for a job I just completed and my bills are paid except for my cell phone($55 cell bill isn't going to stop this). Where can I order a 7970 from?
     
    Crunching for Team TPU
  2. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    15,484 (4.11/day)
    Thanks Received:
    9,143
    Location:
    Beaumont, Alberta
    They go on sale January 9th.
     
    purecain says thanks.
    10 Year Member at TPU
  3. BarbaricSoul

    BarbaricSoul

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    6,014 (1.95/day)
    Thanks Received:
    3,051
    Location:
    S.E. Virginia
    Well damn,that means I'll have a week to think about if I want to spend the money. Usually when that happens, I end up not spending the money.
     
    Crunching for Team TPU
  4. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,339 (11.29/day)
    Thanks Received:
    16,621
    I'm seeing lower pre-order prices, thank goodness. I'm glad I cancelled my order.. which turned out to be a pre-order due to some "embargo". Saved me at least a hundred bucks.
     
    10 Year Member at TPU
  5. BarbaricSoul

    BarbaricSoul

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    6,014 (1.95/day)
    Thanks Received:
    3,051
    Location:
    S.E. Virginia
    WHere?!?!?!?!!?:banghead:
     
    Crunching for Team TPU
  6. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    3,099 (1.78/day)
    Thanks Received:
    852
    Lionheart says thanks.
  7. jaggerwild

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    780 (0.28/day)
    Thanks Received:
    312
  8. mediasorcerer New Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Messages:
    979 (0.55/day)
    Thanks Received:
    225
    Location:
    coast ,melbourne
    It was a clever move from amd to allow so much headroom with the new 7970, it gives the end users what they want, to endlessly tweak haha.
    I want to get one, i have the cashish, but im finding it hard to justify because i caint find any decent games to play on it that i like, run out of shooters and flight sims now damnit!
     
  9. random

    random

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    3,044 (1.07/day)
    Thanks Received:
    687
    Wow this card looks like it'll make me content with a single GPU setup :laugh:. But yeah probably not considering I am now chasing after 120FPS in all games as opposed to 60 :rockout:.
     
  10. magibeg

    magibeg

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    2,048 (0.55/day)
    Thanks Received:
    230
    Does that mean you have a 120hz monitor then?
     
    10 Year Member at TPU
  11. random

    random

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    3,044 (1.07/day)
    Thanks Received:
    687
    Yup ;). My PC is still in the making though as I had to sell parts to get a proper car. :laugh: I ain't ever going back to 60FPS though that's for damn sure.
     
    Lionheart says thanks.
  12. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    3,099 (1.78/day)
    Thanks Received:
    852
    Ivy Bridge all the way man! :toast:
     
    random says thanks.
  13. qubit

    qubit Overclocked quantum bit

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    12,253 (3.88/day)
    Thanks Received:
    5,574
    Location:
    Quantum well (UK)
    Yeah, 120Hz animation is smooooth. :rockout: Well worth it.
     
    random says thanks.
  14. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,211 (2.70/day)
    Thanks Received:
    1,422
    You're not missing an arm and a leg by any chance are you?:p
     
    10 Year Member at TPU
  15. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,339 (11.29/day)
    Thanks Received:
    16,621
  16. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    5,139 (2.12/day)
    Thanks Received:
    3,853
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    Genuine?

    That means custom cards out already?
     
  17. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,339 (11.29/day)
    Thanks Received:
    16,621
    Yes it is. :) XFX has two model numbers on release. The reference card, and this one which also features a 1ghz core clock. I'm kinda sure that it is the reference PCB with XFX's cooler on it.

    Had to cancel. I paid a lot thinking I'd get it early but I got an email saying they can't be shipped out unil the 9th. Glad I cancelled as I'm finding cards for a hundred bucks less now.
     
    Last edited: Jan 7, 2012
    10 Year Member at TPU
  18. ensabrenoir

    ensabrenoir

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    1,644 (0.72/day)
    Thanks Received:
    430
  19. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,985 (1.58/day)
    Thanks Received:
    1,646
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    I think AMD is sticking with one DVI connector (and thus one slot for connectors, other slot for cooling vent) as the 2nd DVI connector is restrictive to cooling.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  20. ensabrenoir

    ensabrenoir

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    1,644 (0.72/day)
    Thanks Received:
    430
    Looks nvidia=ish
     
  21. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    3,099 (1.78/day)
    Thanks Received:
    852
    They should ditch all connectors and put Displayport or MiniDisplayport, my GPUs have 4 MiniDP and 1 Dual Link DVI since MiniDP drives up to 2560x1600 there is no need for DVI
     
  22. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    14,647 (4.42/day)
    Thanks Received:
    2,215
    Have HDMI/ Display ports across the card and then make a HDMI/Display Port to DVI-I adapter, same for VGA too
     
  23. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    3,099 (1.78/day)
    Thanks Received:
    852
    Also this is a better idea because of the 6900 series only the 6990 was single slot capable (with waterblock)
     
  24. HammerON

    HammerON The Watchful Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    6,998 (2.59/day)
    Thanks Received:
    4,160
    Hmmm - might have to relplace the two 580's.....
     
    Crunching for Team TPU
  25. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,205 (1.40/day)
    Thanks Received:
    953
    Location:
    Multidimensional

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)