• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

The Radeon Hd 7xx0 series supported?

Joined
Nov 23, 2012
Messages
11 (0.01/day)
Likes
0
#1
Im asking this question because when i load the bios file it says that my gigabyte hd 7770 rev.1.0 is not a ati bios? chack valid error, please help.:mad:
i also saw other posts saying that you can mod similar devices.
 
Last edited:

cadaveca

My name is Dave
Joined
Apr 10, 2006
Messages
16,546 (3.87/day)
Likes
10,908
Location
Parkland County, Alberta
System Name Gamer
Processor Intel i7-6700K (ES)
Motherboard MSI Aegis TI
Cooling Custom Dragon Cooler
Memory 16 GB Kingston HyperX 2133 MHz C13
Video Card(s) 2x MSI GAMING GTX 980
Storage 2x Intel 600P
Display(s) Dell 3008WFP
Case MSI Aegis Ti
Mouse MSI Interceptor DS B1
Keyboard MSI DS4200 GAMING Keyboard
Software Windows 10 Home
#2
7-series not supported. Too many Hash checks. If you change something, driver checks BIOS, sees bad checksum/hash, and driver will not load.

For overclocking, software tools offer all that BIOS mods used to.
 
Last edited by a moderator:
Joined
Nov 23, 2012
Messages
11 (0.01/day)
Likes
0
#3
My friend has a raedon hd 7970

my friend has a 7xx0 card and it works fine, but that's from Asus, is gigabyte as a brand not supported? it might not be because it has a 2 pin fan connector so it might have a custom bios, if it is not compatible with gigabyte cards is there another thing similar to RBE to flash my bios? i really want to overclock and over volt:cry: , thanks:respect:
 
Joined
Aug 30, 2009
Messages
4,001 (1.32/day)
Likes
1,652
Location
Sarasota, Florida, USA
System Name Awesomesauce 4.3 | Laptop (MSI GE72VR 6RF Apache Pro-023)
Processor Intel Core i7-5820K 4.16GHz 1.28v/3GHz 1.05v uncore | Intel Core i7-6700HQ @ 3.1GHz
Motherboard Gigabyte GA-X99-UD5 WiFi LGA2011-v3| Stock
Cooling Corsair H100i v2 w/ 2x EK Vardar F4-120ER + various 120/140mm case fans | Stock
Memory G.Skill RJ-4 16GB DDR4-2666 CL15 quad channel | 12GB DDR4-2133
Video Card(s) ASUS ROG Strix A8G Gaming GTX 1080 @ 2075/1368 boost | NVIDIA GTX 1060 6GB +200/+500 + Intel 530
Storage Samsung 840 EVO 500GB + Seagate 3TB 7200RPM + others | Kingston 256GB M.2 SATA + 1TB 7200RPM
Display(s) Acer G257HU 1440p 60Hz AH-IPS 4ms | 17.3" 1920*1080 60Hz wide angle TN notebook panel
Case Fractal Design Define XL R2 | MSI
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z | Realtek with quad stereo speakers and subwoofer
Power Supply Corsair HX850i Platinum | 19.5v 180w Delta brick
Software Windows 10 Pro x64 | Windows 10 Home x64
Benchmark Scores GTX 1080 please?
#4
RBE doesn't work for ANY 7 series card. Use MSi Afterburner or one of the many available software programs to overclock and over volt your card. BIOS modding is basically done for on AMD's latest cards unless you flash another board vendor's BIOS on your card, which I don't recommend doing.
 
Joined
Nov 23, 2012
Messages
11 (0.01/day)
Likes
0
#5
is there any other program that can overvolt?

MSI Afterburner and all the programs i use are unable to overvolt, is there another program you now that can?:)
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,302 (0.66/day)
Likes
960
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD FX-4350
Motherboard Gigabye GA-970A-D3P
Cooling Enermax ETD-T60-VD - 7 x 120mm case fans
Memory Kingston HyperX 2x4GB@1600mhz
Video Card(s) Asus R9 380
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55"
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit
#6
2 things.

1. With MSI Afterburner you have to unlock the voltage in the settings.
2. Your Gigabyte 7770 might not support voltage control.
 
Joined
Nov 23, 2012
Messages
11 (0.01/day)
Likes
0
#7
ive unlocked voltage control

still not working, :cry: i wanted to use RBE to unlock voltage control, but there is always that error Debug:Check Vailid Error, does anyone know how to fix this?
 
Joined
Feb 21, 2008
Messages
6,271 (1.75/day)
Likes
3,366
Location
S.E. Virginia
System Name Barb's Domain/Barb's Cruncher#2/Barb's Laptop
Processor i7 3930k@4.37ghz/i7 860 @ 3.3ghz/AMD E300
Motherboard ASUS Rampage IV Black Edition/Gigabyte P55-UD3R/Proprietary
Cooling Deep Cool Assassin/Corsair A50/stock
Memory 16gig DDR3 1600/4gig DDR3 1600/3gig DDR3 1333
Video Card(s) GTX 1070 OC'ed 2.1GHz core/4GHz mem/MSI HD7770/HD6310
Storage Seagate 2tb Hybrid SSHD/Caviar Blue 160gb/Toshiba 500gb
Display(s) HP ZR30W 30" 2560*1600/SOYO Topaz S 24" 1920*1200
Case SilverStone Fortress FT04/NZXT Source 210 Black
Power Supply XFX 750W XXX edition/PC Power Cooling Turbo Cool 860
Software Windows 10 Pro 64 bit /Windows 7 Ult 64 bit/Windows 8.1 Pro
#8
I have no problem adjusting my voltage with MSI Afterburner after unlocking everything in MSI Afterburner. Here are the instructions I used- http://forums.overclockersclub.com/index.php?showtopic=182403

And a pic of what I can do with afterburner after unlocking(no, I didn't hit apply, I like my 7970 too much to do that)-

 
Joined
Nov 23, 2012
Messages
11 (0.01/day)
Likes
0
#9
Thanks

Thanks for alll your support,:) but due to gigabyte worst quality, the card still crashes if i overvolt undervolt or even underclock, returned:laugh: Never buying from gigabyte again