1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The Steam for Mac Thread

Discussion in 'Linux / BSD / Mac OS X' started by Wrigleyvillain, May 12, 2010.

  1. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    14,397 (3.58/day)
    Thanks Received:
    4,352
    yay!
     
    10 Year Member at TPU
  2. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,693 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,788
    Location:
    Chicago
    Yeah this is pretty awesome.
     
    10 Year Member at TPU
  3. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    4,545 (1.34/day)
    Thanks Received:
    2,719
    Location:
    Kingston, Ontario Canada
    Wow, I gotta hand it to Valve. Mac and PC saving settings to be shared on both platforms is sweet!!!
     
    Crunching for Team TPU
  4. Dippyskoodlez

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,196 (1.15/day)
    Thanks Received:
    299
    Location:
    Kansas City, KS
    Running steam on my macbook pro.... Steam itself crashes occasionally when i let it sit in the background, but HL2, portal and Torchlight all work like a dream. Can't wait for TF2.. It'll probably be next wed.
     
    10 Year Member at TPU
  5. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,693 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,788
    Location:
    Chicago
    Yep! And yeah it's finicky. But so was Steam for Windows when it was brand new though perhaps not in exactly the same ways. It's software and can only improve.

    Here's Episode 2 running on the Mac Pro at work. At least it's using 2 cores...
     

    Attached Files:

    • xy.png
      xy.png
      File size:
      20.7 KB
      Views:
      128
    10 Year Member at TPU
  6. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,693 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,788
    Location:
    Chicago
    OMG I want TF2 todaaaaaaaaaay!
     
    10 Year Member at TPU
  7. Dippyskoodlez

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,196 (1.15/day)
    Thanks Received:
    299
    Location:
    Kansas City, KS
    If 2 cores are processing everything faster than it needs it, 2 is plenty. No more need to distribute more work :roll:

    No game on steam is THAT demanding that you need 4-6 cores to keep up.

    Also note: Sigh at nothing worthwhile this week. Next week i guess!
     
    10 Year Member at TPU
  8. -1nf1n1ty-

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    2,266 (0.57/day)
    Thanks Received:
    192
    Location:
    Houston
    just wanting to know how are the steam games running for all of you? I hate that it doesnt at least run as good on a windows pc, I just dont wanna use bootcamp but the fps in these games are pretty bad. Im hoping apple will update and fix that or valve will update and fix that cause most of the time I play WoW on my mac and it usually runs better than my q6600 (certain points in the game)
     
    10 Year Member at TPU
  9. Dippyskoodlez

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,196 (1.15/day)
    Thanks Received:
    299
    Location:
    Kansas City, KS
    What mac are you using?

    My Macbook pro runs TF2/HL2/Portal/Torchlight perfectly fine for the hardware it has inside.

    I'm obviously not expecting my 9600GT to out perform my 5850. They certainly don't perform poorly, though.

    EDIT: TF2 IS NOW AVAILABLE! GOGOGO!
     
    10 Year Member at TPU
  10. -1nf1n1ty-

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    2,266 (0.57/day)
    Thanks Received:
    192
    Location:
    Houston
    Macbook pro

    9400m/9600gt(using 9600 ofcourse)
    4gb ram ddr3
    maybe not having snow leopard has something to do with it?
     
    10 Year Member at TPU
  11. Dippyskoodlez

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,196 (1.15/day)
    Thanks Received:
    299
    Location:
    Kansas City, KS
    Snow leopard is definitely worth the upgrade. It shouldn't make things perform poorly though.

    Assuming you have manually selected the 9600 like you're supposed to, i can only assume you have stuff running in the background you shouldn't. Can you post your activity monitor while in game?
     
    10 Year Member at TPU
  12. -1nf1n1ty-

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    2,266 (0.57/day)
    Thanks Received:
    192
    Location:
    Houston
    how do you bring up the activity monitor? only reason I havent jumped on snow leopard yet is because classmates have been telling me it messes with Maya a bunch but I havent heard any complaints lately

    EDIT: I found the activity monitor give me a sec to post it
     
    10 Year Member at TPU
  13. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,693 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,788
    Location:
    Chicago
    Counter-Strike:Source released and 66% off...
     
    10 Year Member at TPU
  14. Dippyskoodlez

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,196 (1.15/day)
    Thanks Received:
    299
    Location:
    Kansas City, KS
    Nabbed it for $6 this morning :rockout:

    Killing floor is cheap, too.
     
    10 Year Member at TPU
  15. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,911 (1.12/day)
    Thanks Received:
    892
    Location:
    West Chester, OH
    Anyone with a MacBook Pro i5 experience FPS issues after the 10.6.4 update?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)