• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The system reboots itself automatically when Prime95 is run

Joined
Oct 7, 2007
Messages
193 (0.04/day)
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus Z97-Pro Gamer
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 16 Gig Geil DDR3(2x8GB 1600-CL11)
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + 1 Terabyte Green Cavier + Samsung SSD 850 EVO 250G
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 16.04
Today I download the latest version of Prime95 and wanted to check if the system is stable.
However after several minutes it suddenly got rebooted!
Lucky me, I had all the CPU cores and other sensors temps logged.
I noticed 10 seconds before the whole PC got rebooted, the CPU temps were as follows:
RealTemp log:
Code:
  DATE      TIME      MHz    CPU_0 CPU_1 CPU_2 CPU_3  LOAD%  GPU
09/27/17  14:40:50  3491.92    75    79    78    73   100.0   43
09/27/17  14:40:51  3491.92    77    80    77    75   100.0   43
09/27/17  14:40:52  3491.92    76    76    75    73   100.0   43
09/27/17  14:40:52  3491.92    77    79    78    75   100.0   43
09/27/17  14:40:54  3491.92    77    78    80    73   100.0   43
09/27/17  14:40:54  3491.92    76    78    78    73   100.0   43
09/27/17  14:40:56  3491.92    77    79    78    72   100.0   43
09/27/17  14:40:56  3491.92    78    79    81    75   100.0   43
09/27/17  14:40:58  3491.92    76    78    77    73   100.0   43
09/27/17  14:40:59  3491.92    78    82    83    79   100.0   43
09/27/17  14:41:00  3491.92    77    82    84    78   100.0   43
So, CPU temps should not have been the cause right?
I also gathered some logs using OpenHardwareMonitor, which is attached since it cant be displayed properly here. You can also view the contents from Here
Can anyone help me find what the cause of system reboot could be here? with all the logs that I gathered?
By the way, This also happens in Ubuntu as well, so this is not pertinent to Windows 10 OS.

Thank you all in advance
 

Attachments

Joined
Apr 24, 2012
Messages
1,325 (0.48/day)
Location
Northamptonshire, UK
System Name Main/Backup/HTPC
Processor 9900K@4.7/X5650@4.0/i3 4360@3.7
Motherboard Gigabyte Z390 Aorus Pro WiFi/Asus P6TD Deluxe/MSI H81I
Cooling Custom water/Coolermaster TPC-800/Antec C40
Memory HyperX Predator 2x8GB 3200MHz/Corsair Vengeance 9GB/Crucial Balistix Tactical 8GB
Video Card(s) MSI Ventus RTX 2080 Super /GTX 970/Intel HD4600
Storage Samsung 960 EVO 250GB/840 EVO 120GB/OCZ ARC 100 120 GB
Display(s) Acer Z301c/39" Panasonic HDTV
Case Fractal Design Arc XL/Aerocool Aero-500/Thermaltake Core V1
Audio Device(s) Yamaha RX-V379/Realtek/ Intel HD Audio
Power Supply Corsair RM850/ Corsair TX650/350W OEM
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G610 Orion Red
Software Win 10 Pro 64Bit
Your power supply? Sounds like a cheapo horrible thing that can't keep up with your components.
 
Joined
Aug 20, 2007
Messages
12,099 (2.69/day)
System Name Pioneer
Processor Intel i9 9900k
Motherboard ASRock Z390 Taichi
Cooling Noctua NH-D15 + A whole lotta Sunon and Corsair Maglev blower fans...
Memory G.SKILL TridentZ Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-3200 @ 13-13-13-33-2T
Video Card(s) EVGA GTX 1080 FTW2
Storage Mushkin Pilot-E 2TB NVMe SSD w/ EKWB M.2 Heatsink
Display(s) LG 32GK850G-B 1440p 32" AMVA Panel G-Sync 144hz Display
Case Thermaltake Core X31
Audio Device(s) Onboard TOSLINK to Schiit Modi MB to Schiit Asgard 2 Amp to AKG K7XX Ruby Red Massdrop Headphones
Power Supply EVGA SuperNova T2 850W 80Plus Titanium
Mouse ROCCAT Kone EMP
Keyboard WASD CODE 104-Key w/ Cherry MX Green Keyswitches, Doubleshot Vortex PBT White Transluscent Keycaps
Software Windows 10 x64 Enterprise... yes, it's legit.
An unstable OC can also cause reboots.
 
Joined
Apr 24, 2012
Messages
1,325 (0.48/day)
Location
Northamptonshire, UK
System Name Main/Backup/HTPC
Processor 9900K@4.7/X5650@4.0/i3 4360@3.7
Motherboard Gigabyte Z390 Aorus Pro WiFi/Asus P6TD Deluxe/MSI H81I
Cooling Custom water/Coolermaster TPC-800/Antec C40
Memory HyperX Predator 2x8GB 3200MHz/Corsair Vengeance 9GB/Crucial Balistix Tactical 8GB
Video Card(s) MSI Ventus RTX 2080 Super /GTX 970/Intel HD4600
Storage Samsung 960 EVO 250GB/840 EVO 120GB/OCZ ARC 100 120 GB
Display(s) Acer Z301c/39" Panasonic HDTV
Case Fractal Design Arc XL/Aerocool Aero-500/Thermaltake Core V1
Audio Device(s) Yamaha RX-V379/Realtek/ Intel HD Audio
Power Supply Corsair RM850/ Corsair TX650/350W OEM
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G610 Orion Red
Software Win 10 Pro 64Bit
An unstable OC can also cause reboots.
Coming from that log he's posted, doesn't look like anything's overclocked.
 
Joined
Dec 18, 2005
Messages
7,183 (1.41/day)
System Name money pit..
Processor Intel 9900K 4.8 at 1.152 core voltage minus 0.120 offset
Motherboard Asus rog Strix Z370-F Gaming
Cooling Dark Rock TF air cooler.. Stock vga air coolers with case side fans to help cooling..
Memory 32 gb corsair vengeance 3200
Video Card(s) Palit Gaming Pro OC 2080TI
Storage 150 nvme boot drive partition.. 1T Sandisk sata.. 1T Transend sata.. 1T 970 evo nvme m 2..
Display(s) 27" Asus PG279Q ROG Swift 165Hrz Nvidia G-Sync, IPS.. 2560x1440..
Case Gigabyte mid-tower.. cheap and nothing special..
Audio Device(s) onboard sounds with stereo amp..
Power Supply EVGA 850 watt..
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech K270
Software Win 10 pro..
Benchmark Scores Firestike 29500.. timepsy 14000..
overclocked or not it still sounds like an unstable cpu.. or to put it another way if it was mine and overclocked the first thing i would do is slow the clocks down.. :)

trog
 

CAPSLOCKSTUCK

Spaced Out Lunar Tick
Joined
Feb 26, 2013
Messages
8,579 (3.46/day)
Location
llaregguB...WALES
System Name Party On
Processor Xeon w 3520
Motherboard DFI Lanparty
Cooling Big tower thing
Memory 6 gb Ballistix Tracer
Video Card(s) HD 7970
Case a plank of wood
Audio Device(s) seperate amp and 6 big speakers
Power Supply Corsair
Mouse cheap
Keyboard under going restoration
PSU would be my guess.

Check "Event Viewer" it may give more info.
 
Joined
Jul 2, 2008
Messages
7,366 (1.76/day)
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit

(I'm taking a guess here)
Column w starts at 48 and ends at 76. Something's warming up fast
Column X makes no sense to me
Column Z: Is this actually "Distance to TJMax"? It starts at 14 and ends at 4-5.

What CPU cooler do you have? If you're trying to run Prime on a stock HSF, it's going to have problems.
How do you have the fans configured in that case?
 
Joined
Dec 6, 2005
Messages
10,744 (2.10/day)
Location
Manchester, NH
System Name Working on it ;)
Processor I7-4790K (Stock speeds right now)
Motherboard MSI Z97 U3 Plus
Cooling Be Quiet Pure Rock Air
Memory 16GB 4x4 G.Skill CAS9 2133 Sniper
Video Card(s) GIGABYTE Vega 64 (Non Reference)
Storage Samsung EVO 500GB / 8 Different WDs / QNAP TS-253 8GB NAS with 2x2Tb WD Black
Display(s) 34" LG 34CB88-P 21:9 Curved UltraWide QHD (3440*1440) *FREE_SYNC*
Case Rosewill Challenger
Audio Device(s) Onboard + HD HDMI
Power Supply Corsair HX750 (love it)
Mouse Logitech G5
Keyboard Corsair Strafe RGB & G610 Orion Red
Software Win 10 upgraded from Win 7 Pro
(I'm taking a guess here)
Column w starts at 48 and ends at 76. Something's warming up fast
Column X makes no sense to me
Column Z: Is this actually "Distance to TJMax"? It starts at 14 and ends at 4-5.

What CPU cooler do you have? If you're trying to run Prime on a stock HSF, it's going to have problems.
How do you have the fans configured in that case?
His sys specs say an Intel Core-i7 4790K, but the speed at load only shows 3.4Ghz. Base freq is 4.0 and turbo is 4.4 for that CPU

No clue, could be anything from memory to PSU to insufficient cooling.
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
7,690 (1.74/day)
Location
Austin Texas
System Name _
Processor 8700K @ 5.1 Ghz
Motherboard MSI Z370-A PRO
Cooling 120mm Custom Liquid
Memory 32 GB 3600 Mhz DDR4 16-16-16-36-380 trfc - 2T
Video Card(s) Gigabyte GTX 2080 Ti Windforce (Undervolted OC 1905MHz)
Storage 3x1TB SSDs
Display(s) Alienware 34" 3440x1440 120hz, G-Sync
Case Jonsbo U4
Audio Device(s) Bose Solo
Power Supply Corsair SF750
Mouse silent click gaming mouse
Keyboard tenkeyless
Software Windows 10 64 Bit
Motherboards also may have VRM power cap. See if there is a setting to allow VRMs to provide more powah.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
11,276 (3.12/day)
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA RTX 2080// EVGA GTX 980 ti
Storage Samsung 950 Pro NVMe 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 1Tb SSD
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 55" LG 4K SK8000 Series
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) Focusrite Scarlett // HDMI to Samsung HW-R650 sound bar
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Cooler Master CK550 RBG
Software Windows 10 Pro // Windows 10 Pro
Try Intel extreme tuning utility. Its not as harsh or old
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
7,690 (1.74/day)
Location
Austin Texas
System Name _
Processor 8700K @ 5.1 Ghz
Motherboard MSI Z370-A PRO
Cooling 120mm Custom Liquid
Memory 32 GB 3600 Mhz DDR4 16-16-16-36-380 trfc - 2T
Video Card(s) Gigabyte GTX 2080 Ti Windforce (Undervolted OC 1905MHz)
Storage 3x1TB SSDs
Display(s) Alienware 34" 3440x1440 120hz, G-Sync
Case Jonsbo U4
Audio Device(s) Bose Solo
Power Supply Corsair SF750
Mouse silent click gaming mouse
Keyboard tenkeyless
Software Windows 10 64 Bit
If your system can't handle prime, it is not stable.

If the temps are in check then a reboot is most likely caused by either memory instability or power delivery issues.
 
Last edited:
Joined
Oct 7, 2007
Messages
193 (0.04/day)
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus Z97-Pro Gamer
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 16 Gig Geil DDR3(2x8GB 1600-CL11)
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + 1 Terabyte Green Cavier + Samsung SSD 850 EVO 250G
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 16.04
This happened unexpectedly, I used to run Prime95 for hours without any issues.
I'm using CoolerMaster Evo212
At the time of the incident, I was using Asus AI Suite3 and had the profile set on Performance preset and the fan profile on Turbo preset.
I also remember enabling Virtualization from the BIOS. I dont recall changing anything else other than those I have just mentioned.
And by the way, in the EventViewer, I get Kernel 41 Error.
I'm running the P95 again this time without running AI Suite, currently temps look like this :
Code:
  DATE      TIME      MHz    CPU_0 CPU_1 CPU_2 CPU_3  LOAD%  GPU
09/27/17  17:04:49  3990.75    53    56    58    54   100.0   41
09/27/17  17:04:49  3990.75    56    55    57    54   100.0   41
09/27/17  17:04:51  3990.76    57    55    57    53   100.0   41
09/27/17  17:04:51  3990.76    54    54    59    54   100.0   40
09/27/17  17:04:53  3990.76    55    56    58    54   100.0   41
09/27/17  17:04:53  3990.76    55    56    58    55   100.0   41
09/27/17  17:04:55  3990.76    56    56    59    54   100.0   41
09/27/17  17:04:55  3990.76    56    56    59    54   100.0   41
09/27/17  17:04:56  3990.76    56    55    58    56   100.0   41
09/27/17  17:04:57  3990.76    56    56    60    54   100.0   41
09/27/17  17:04:58  3990.76    55    55    57    57   100.0   41
09/27/17  17:05:00  3990.76    54    56    58    54   100.0   41
09/27/17  17:05:00  3990.76    56    55    58    54   100.0   41
Capture.JPG
 
Last edited:
Joined
Dec 31, 2009
Messages
15,946 (4.39/day)
Which stress test are you running? Blend? Small fft? Blend will test some memory, small fft is mostly cpu...

I see temps are ok and speeds are up to where they should be. Let it run and see if it happens again. Touch your vrms and see if they are hot to the touch...
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
193 (0.04/day)
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus Z97-Pro Gamer
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 16 Gig Geil DDR3(2x8GB 1600-CL11)
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + 1 Terabyte Green Cavier + Samsung SSD 850 EVO 250G
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 16.04
Which stress test are you running? Blend? Small fft? Blend will test some memory, small fft is mostly cpu...

I see temps are ok and speeds are up to where they should be. Let it run and see if it happens again. Touch your vrms and see if they are hot to the touch...
I'm running Blend.
OK. but what does a vrm look like?
 
Joined
Dec 31, 2009
Messages
15,946 (4.39/day)
Those three large cubes to the left of the processor and the smaller ones to the left...

Try running small fft if blend runs for a few hours and doesnt reset.

Check the exhaust on the psu as well, see if its warm or hot.
 
Joined
Apr 24, 2012
Messages
1,325 (0.48/day)
Location
Northamptonshire, UK
System Name Main/Backup/HTPC
Processor 9900K@4.7/X5650@4.0/i3 4360@3.7
Motherboard Gigabyte Z390 Aorus Pro WiFi/Asus P6TD Deluxe/MSI H81I
Cooling Custom water/Coolermaster TPC-800/Antec C40
Memory HyperX Predator 2x8GB 3200MHz/Corsair Vengeance 9GB/Crucial Balistix Tactical 8GB
Video Card(s) MSI Ventus RTX 2080 Super /GTX 970/Intel HD4600
Storage Samsung 960 EVO 250GB/840 EVO 120GB/OCZ ARC 100 120 GB
Display(s) Acer Z301c/39" Panasonic HDTV
Case Fractal Design Arc XL/Aerocool Aero-500/Thermaltake Core V1
Audio Device(s) Yamaha RX-V379/Realtek/ Intel HD Audio
Power Supply Corsair RM850/ Corsair TX650/350W OEM
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G610 Orion Red
Software Win 10 Pro 64Bit
Joined
Oct 7, 2007
Messages
193 (0.04/day)
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus Z97-Pro Gamer
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 16 Gig Geil DDR3(2x8GB 1600-CL11)
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + 1 Terabyte Green Cavier + Samsung SSD 850 EVO 250G
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 16.04
Thank you very much.
Okay. I'll do as suggested and report back when the tests are done (failed or succeeded)
and by the way, the air coming out of PSU exhaust is kind of cool, it's not that warm let alone hot!
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
28,366 (6.24/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Clear cmos, set optimized defaults, run it again, if it does it then you could have a psu and board not able to handle the testing. My system only kicks out if at 5.1+GHz because I hit a thermal barrier with stress testing.

Thank you very much.
Okay. I'll do as suggested and report back when the tests are done (failed or succeeded)
and by the way, the air coming out of PSU exhaust is kind of cool, it's not that warm let alone hot!
How are the ambient temperatures of the room the computer is in?
 
Last edited by a moderator:
Joined
Oct 7, 2007
Messages
193 (0.04/day)
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus Z97-Pro Gamer
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 16 Gig Geil DDR3(2x8GB 1600-CL11)
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + 1 Terabyte Green Cavier + Samsung SSD 850 EVO 250G
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 16.04
How are the ambient temperatures of the room the computer is in?
It's 9:22 PM here, and temps outside is about 25 C /77 F. since the door is open, the room temperature is almost the same as that of the outside.
 
Last edited:

Regeneration

NGOHQ.COM
Joined
Oct 26, 2005
Messages
841 (0.16/day)
Update the motherboard BIOS and check out the settings there.

Remove ASUS AI and any other on-the-fly overclocking software. If you want to tune performance and overclock, do it from the BIOS manually.

Are you overclocking? please provide more details.
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
193 (0.04/day)
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus Z97-Pro Gamer
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO
Memory 16 Gig Geil DDR3(2x8GB 1600-CL11)
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + 1 Terabyte Green Cavier + Samsung SSD 850 EVO 250G
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 16.04
Update the motherboard BIOS, check out the BIOS settings, remove ASUS AI and any other on-the-fly overclocking software, and post more details about your system and if you're overclocking or not.
The BIOS is updated to the latest version since it was needed for the new 4790K.
I didn't overclock anything and currently, the test has been running without AI Suite and any other overclocking software activated.
 
Joined
Dec 18, 2005
Messages
7,183 (1.41/day)
System Name money pit..
Processor Intel 9900K 4.8 at 1.152 core voltage minus 0.120 offset
Motherboard Asus rog Strix Z370-F Gaming
Cooling Dark Rock TF air cooler.. Stock vga air coolers with case side fans to help cooling..
Memory 32 gb corsair vengeance 3200
Video Card(s) Palit Gaming Pro OC 2080TI
Storage 150 nvme boot drive partition.. 1T Sandisk sata.. 1T Transend sata.. 1T 970 evo nvme m 2..
Display(s) 27" Asus PG279Q ROG Swift 165Hrz Nvidia G-Sync, IPS.. 2560x1440..
Case Gigabyte mid-tower.. cheap and nothing special..
Audio Device(s) onboard sounds with stereo amp..
Power Supply EVGA 850 watt..
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech K270
Software Win 10 pro..
Benchmark Scores Firestike 29500.. timepsy 14000..
Thank you very much.
Okay. I'll do as suggested and report back when the tests are done (failed or succeeded)
and by the way, the air coming out of PSU exhaust is kind of cool, it's not that warm let alone hot!
if you are not running your gpu the system isnt consuming much power.. if it was a psu problem the resets would happen when the gpu was running..

stop running blend and run each test separately see if that makes any difference..

trog
 

Regeneration

NGOHQ.COM
Joined
Oct 26, 2005
Messages
841 (0.16/day)
In the hardware monitoring screenshot you posted, the CPU voltage is too low (0.9v), some sensors report high temps (100c), can be false reading, make sure to disable any "shutdown on temperature X/Y" option in the BIOS, force all fans to 100 percent.
 
Last edited:
Top