1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The TPU UK Clubhouse

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by mullered07, Aug 13, 2008.

  1. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    4,028 (1.79/day)
    Thanks Received:
    629
    Location:
    UK
    firefox user:laugh:

    Probably GPU rendering or something

    stopped using firefox around version 4-5 as bugs starting happening at a rate which makes IE6 look reliable

    ______________________________________________________


    different topic

    does anyone know of any good PCI-E Sound cards around the £30-40 price?
     
    Last edited by a moderator: Feb 3, 2016
  2. MilkyWay

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    7,190 (2.18/day)
    Thanks Received:
    733
    There are more browsers than just Chrome, IE and Firefox for example i have Lunascape installed but i just dont like its interface and design. However annoying Firefox is with it freezing for no reason and having memory leaks i always felt drawn back to it.

    I should keep trying other browsers.

    EDIT: Its not morphological filtering because a while back like months ago i accidentally enabled that in the Catalyst Control Centre and it fucked up everything in firefox because it tried to filter everything because Firefox uses GPU acceleration. Its obviously something they changed in the revision.
     
    Last edited: Sep 28, 2011
  3. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    4,028 (1.79/day)
    Thanks Received:
    629
    Location:
    UK
    newest chrome developer build is good at the moment

    can you convert a PCI-E 1x Slot to a PCI slot
     
    Last edited by a moderator: Feb 3, 2016
  4. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,602 (2.10/day)
    Thanks Received:
    954
    Location:
    London, UK
  5. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,211 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,422
    cheesy999 says thanks.
    10 Year Member at TPU
  6. MilkyWay

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    7,190 (2.18/day)
    Thanks Received:
    733
    I do not like Chrome either and yes technically you can get a converter for PCI EX 1x to make it PCI, apparently its for servers or something fuck if i know.
     
    cheesy999 says thanks.
  7. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,602 (2.10/day)
    Thanks Received:
    954
    Location:
    London, UK
    >.< this is what dehydration does!
     
    cheesy999 says thanks.
  8. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    4,028 (1.79/day)
    Thanks Received:
    629
    Location:
    UK
  9. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,602 (2.10/day)
    Thanks Received:
    954
    Location:
    London, UK
    look for a Asus Xonar DX it is a Asus Xonar DS but on a PCI-e BUS
     
    cheesy999 says thanks.
  10. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    4,028 (1.79/day)
    Thanks Received:
    629
    Location:
    UK
  11. MilkyWay

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    7,190 (2.18/day)
    Thanks Received:
    733
    That is a PCI EX 1x to PCI converter. Thats what cheesy was asking about so you where right. You can get PCI EX 1x sound cards im pretty sure.
     
    cheesy999 says thanks.
  12. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    4,028 (1.79/day)
    Thanks Received:
    629
    Location:
    UK
    overall can i get a decent Sound card and PCI-E for under £40?
     
  13. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,602 (2.10/day)
    Thanks Received:
    954
    Location:
    London, UK
    No
    unless you want creative...
     
    cheesy999 says thanks.
  14. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    4,028 (1.79/day)
    Thanks Received:
    629
    Location:
    UK
    :(

    in that case can a GTS 250 do sound output to HDMI?

    EDIT:No, that creative is not even a real xi-fi chip, just a rebrand of the same sort of chips you find on motheboards
     
  15. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,211 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,422
    Its pci to pci-e he wanted pci-e to pci


    [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Feb 3, 2016
    cheesy999 says thanks.
    10 Year Member at TPU
  16. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    4,028 (1.79/day)
    Thanks Received:
    629
    Location:
    UK
  17. MilkyWay

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    7,190 (2.18/day)
    Thanks Received:
    733
    Probably not i just checked a few stores and they only sell the DX for £55 and i dont see any other cards for a 1x slot.

    No i dont think that the GTS 250 does sound output to HDMI i had to use a cable to my motherboard for sound, the ATI cards have built in sound chips for audio through HDMI.

    That picture looks like it goes into a 1x slot and makes it PCI.
     
    cheesy999 says thanks.
  18. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,602 (2.10/day)
    Thanks Received:
    954
    Location:
    London, UK
    Yes i think it can but you need the pass through cable
     
    cheesy999 says thanks.
  19. MilkyWay

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    7,190 (2.18/day)
    Thanks Received:
    733
    SPDIF to motherboard or sound card which is not the same as the card being able to do it through itself. Your basically passing through the sound to the onboard sound chip or sound card to do the processing.
     
    cheesy999 says thanks.
  20. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    4,028 (1.79/day)
    Thanks Received:
    629
    Location:
    UK
    got about 2 of those hanging around somewhere, i'd also need an adaptor though wouldn't i

    in short, is there any way to get my computer to output nicer sound?
     
  21. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,211 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,422
    Yep lol, its the way you worded it, i misread it :banghead:

    That would do it then, but would it fit in the case as it would make the slot higher.
     
    cheesy999 says thanks.
    10 Year Member at TPU
  22. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,602 (2.10/day)
    Thanks Received:
    954
    Location:
    London, UK
    Nope, you need a proper sound card, save up and buy the DX, the others will work out more expensive even if you find an adaptor
     
    cheesy999 says thanks.
  23. MilkyWay

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    7,190 (2.18/day)
    Thanks Received:
    733
    Your motherboard or sound card may have a SPDIF connection, other than buying a new sound card or new speakers higher quality source material like better rips of cds. Get the latest drivers but you wont probably notice anything. Make sure its not set to 24bit audio just 16bit.
     
    cheesy999 says thanks.
  24. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,749 (1.59/day)
    Thanks Received:
    744
    Location:
    Manchester uk
    hows it goin, have you got an spdif optical out , because that into a logic processing stereo gives good results even with a shit sound chip like my realtek

    i dont even have a surround amp i have stereo
     
    cheesy999 says thanks.
    More than 25k PPD
  25. MilkyWay

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    7,190 (2.18/day)
    Thanks Received:
    733
    Like a receiver? That would work.
     
    cheesy999 says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)