• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU Minecraft Server

Kreij

Senior Monkey Moderator
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.43/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Thanks for the info PVT.

That's why my tools wear out :wtf: :laugh:

In a previous game I had 9 x 27 mine that went all the way to the bedrock.
Clickity, clickity, clickty .... lol

Okay another two questions ...
1) When you put items in the boxes for crafting (for instance 4 x 64 stacks of sand to make a 64 sandstone stack), is there a way to just grab the whole stack of sandstone, instead of having to click to add each one individually to the stack before taking?

2) I had a pool of still water. I expanded it by adding a longer area and then tore down the wall holding the water back. Even though it is the same level as the rest of the pool, it's flowing like it's going somewhere. Any way to stop this?

Thanks ! (Sorry for being such a n00b, but I've only played for 3 days now. :p)
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,550 (5.49/day)
Likes
10,739
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
1.) I don't believe there is a way to grab the whole stack.

2.) You have to add water to the new area, the water doesn't react the same way water really would, flowing into an area to fill it. It instead flows so far and then stops and doesn't fill up new areas. It is kind of a pain and I'm sure is on the list of things to improve.
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.43/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Notch verified that there will soon be an iOS version (iPad and iPhone) of MC. He said that it would only use the controls that made sense in the context of touch devices (whatever that means).

I wish he would complete this version first before porting it. Oh well.
 
Joined
Jun 9, 2010
Messages
310 (0.11/day)
Likes
26
Location
Massachusetts Institute of Technology, Computer Sc
System Name Obsidianight
Processor Intel Core i7 950 @ ~ 4 GHz
Motherboard Asus P6T Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling
Memory 6GB (3 x 2GB) Corsair XMS3 DDR3 Triple-Channel @ ~ 1.6 GHz (9-9-9-24-1T)
Video Card(s) Zotac AMP! GTX 580 @ 900 MHz Core / 1025 MHz Memory / 1800 MHz Shader
Storage 180 GB OCZ Vertex 2 SSD
Display(s) Sceptre 24 Inch (1920 x 1200) 2 MS Response
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 1 kW Antec TruePower Quattro
Software Microsoft Windows 7 Ultimate 64-Bit / Linux Mint 9 And Fedora 13 KDE Through VirtualBox
Straight from Notch's Devlopment Blog:

Minecraft Beta 1.3
* Implemented a new lighting engine with the help of MrMessiahs (can be turned off)
* Changed the options around, added a new “Graphics options” button
* Added beds. If all players in a map sleeps in a bed during night, the game immediately skips until morning
* Added three new half-size blocks
* Added Delay/Repeater redstone dust blocks
* Added whitelisting to the server. To use, enter “whitelist <cmd>” where cmd is “on”, “off”, “add <player>”, “remove <player>”, “list” or “reload”
* New save file format, old maps need to be converted (that might take a while..)
* It’s now possible to have more than five save slots, and to rename saves
* Scrollbars in both the texture pack list, and in the map selection screen
* Replaced the Mojang splash image to reflect the new logo colors
* .. and a bunch of bug fixes and tweaks!
 
Joined
Jun 9, 2010
Messages
310 (0.11/day)
Likes
26
Location
Massachusetts Institute of Technology, Computer Sc
System Name Obsidianight
Processor Intel Core i7 950 @ ~ 4 GHz
Motherboard Asus P6T Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling
Memory 6GB (3 x 2GB) Corsair XMS3 DDR3 Triple-Channel @ ~ 1.6 GHz (9-9-9-24-1T)
Video Card(s) Zotac AMP! GTX 580 @ 900 MHz Core / 1025 MHz Memory / 1800 MHz Shader
Storage 180 GB OCZ Vertex 2 SSD
Display(s) Sceptre 24 Inch (1920 x 1200) 2 MS Response
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 1 kW Antec TruePower Quattro
Software Microsoft Windows 7 Ultimate 64-Bit / Linux Mint 9 And Fedora 13 KDE Through VirtualBox
Sorry for double post, but I just tried to login to the multiplayer, and it won't let me. It says that the server is outdated.
 

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.16/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
Sorry for being such a n00b, but I've only played for 3 days now
It's ok, we all started there. It is like learning real life again, but in a fake world where killing pigs with your bare hands is socially acceptable.

SWEET! PATCH 1.3! Ok tekie, convert the map! I am super excited about redstone delay blocks, this is gonna make it easy to make music. Repeaters were also needed! I will be able to make the calculator SO much easier.

EDIT:

Sorry for double post, but I just tried to login to the multiplayer, and it won't let me. It says that the server is outdated.
The server is a 1.2.02 server, so yeah, it is outdated. Newtekie has to fix!
 
Last edited:

Phxprovost

Xtreme Refugee
Joined
Apr 6, 2009
Messages
1,217 (0.38/day)
Likes
260
Location
Pennsylvania
System Name Result of Boredom
Processor AMD FX-6350
Motherboard ASUS M5A97
Cooling Enzo Tech Extreme-X
Memory 16gb ddr3
Video Card(s) XFX R9 290
Display(s) Asus 24in (1920X1080) X 2 @144hz
Case NZXT S340
Software WIN7 64bit HP
how the hell are all players going to sleep at the same time?
lol tekie force a curfew so we can skip night :p
 
Joined
Jun 9, 2010
Messages
310 (0.11/day)
Likes
26
Location
Massachusetts Institute of Technology, Computer Sc
System Name Obsidianight
Processor Intel Core i7 950 @ ~ 4 GHz
Motherboard Asus P6T Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling
Memory 6GB (3 x 2GB) Corsair XMS3 DDR3 Triple-Channel @ ~ 1.6 GHz (9-9-9-24-1T)
Video Card(s) Zotac AMP! GTX 580 @ 900 MHz Core / 1025 MHz Memory / 1800 MHz Shader
Storage 180 GB OCZ Vertex 2 SSD
Display(s) Sceptre 24 Inch (1920 x 1200) 2 MS Response
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 1 kW Antec TruePower Quattro
Software Microsoft Windows 7 Ultimate 64-Bit / Linux Mint 9 And Fedora 13 KDE Through VirtualBox
Alright, newtekie fixed it. I am able to successfully play Beta 1.3 multiplayer. I don't yet see the difference in setting smooth lighting to on/off yet.
 
Joined
Jun 9, 2010
Messages
310 (0.11/day)
Likes
26
Location
Massachusetts Institute of Technology, Computer Sc
System Name Obsidianight
Processor Intel Core i7 950 @ ~ 4 GHz
Motherboard Asus P6T Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling
Memory 6GB (3 x 2GB) Corsair XMS3 DDR3 Triple-Channel @ ~ 1.6 GHz (9-9-9-24-1T)
Video Card(s) Zotac AMP! GTX 580 @ 900 MHz Core / 1025 MHz Memory / 1800 MHz Shader
Storage 180 GB OCZ Vertex 2 SSD
Display(s) Sceptre 24 Inch (1920 x 1200) 2 MS Response
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 1 kW Antec TruePower Quattro
Software Microsoft Windows 7 Ultimate 64-Bit / Linux Mint 9 And Fedora 13 KDE Through VirtualBox
It was working for a few, and then all of a sudden:

 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,550 (5.49/day)
Likes
10,739
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
Ok, updated the server, and of course added a bunch of problems.

The world is converted, though I can't gurantee the server is stable. McMyAdmin is freaking out thanks to the new update, so we'll see how things work.

The new whitelist feature is total crap, you have to restart the server every time you add a player, WTF is that shit? That's not acceptable... I've switched back to the old method for now, until things get sorted with the new.

The new world save system also means no more Cartograph maps until Cartograph gets updated(which who knows how long that will be, they didn't even bother to update for the new textures like sandstone yet from the last major Minecraft upadte.:()

Also, I might have to restart the server several times as I try to get things sorted back out, so if you get kicked, I'm sorry.

Edit: Beds don't seem to work, as when I try to right click on one, I get "You can only sleep at night" but it is the middle of the night.
 
Last edited:

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.16/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
I was trying to coordinate a giant slumber party in my house, but newtekie was too lazy to check if the beds actually worked. We need to try later. Beds are made by 3 wood on bottom, 3 wool above the wood.
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,550 (5.49/day)
Likes
10,739
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
Sorry, I wasn't even paying attention to the game window, I forgot I was even logged in actually.:D

Anyway, updated to a new version of McMyAdmin and it seems like a lot of the problems have been fixed. So the server should be stable...for now...

Edit: It seems beds do work, somewhat. However, the time that you have to click on them to sleep is extremely short, at the very beginning of night. When I tried to sleep at midnight it just says "You can only sleep at night"
 
Last edited:
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,899 (0.62/day)
Likes
633
Location
Republic of Texas
Processor i7 6800k 4.2ghz @1.28v
Motherboard ASUS ROG Strix X99 Gaming
Cooling NZXT Kraken X62 with CableMod
Memory 32gb Corsair Vengeance LPX @3200MHz
Video Card(s) Asus GTX 1080 Ti Strix OC
Storage Samsung 960 EVO Series - 500GB NVMe | Crucial MX300 750GB
Display(s) Acer Predator X34 Curved IPS 3440x1440 G-Sync | Acer XB270H Abprz 27" G-Sync | Oculus Rift
Case Phanteks Enthoo Evolv TG
Audio Device(s) Objective2 Amp/DAC | AKG K612PRO and Beyerdynamic DT880 (600-ohm) | Blue Yeti Mic
Power Supply Seasonic Prime 750W with CableMod
Mouse Razer DeathAdder Elite
Keyboard Corsair K70 RGB "Cherry MX Brown"
Software Win 10
this looks fun gonna try it when i get home :D
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.43/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Found out something interesting. MC was "inspired" by a game called Infiniminer (even MC n00bs are usually aware of this). What I didn't know is that Infiniminer (which has many similarities) was developed in XNA (C#) and the source code is available on Google code search.

Between playing MC and reading through the code, I'm probably not going to a whole lot done in the near future. :D
 
Last edited:

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
21,259 (6.22/day)
Likes
10,370
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
1.3 is out :D

Minecraft Beta 1.3
  • Implemented a new lighting engine with the help of MrMessiahs (can be turned off)
  • Changed the options around, added a new “Graphics options” button
  • Added beds. If all players in a map sleeps in a bed during night, the game immediately skips until morning
  • Added three new half-size blocks
  • Added Delay/Repeater redstone dust blocks
  • Added whitelisting to the server. To use, enter “whitelist <cmd>” where cmd is “on”, “off”, “add <player>”, “remove <player>”, “list” or “reload”
  • New save file format, old maps need to be converted (that might take a while..)
  • It’s now possible to have more than five save slots, and to rename saves
  • Scrollbars in both the texture pack list, and in the map selection screen
  • Replaced the Mojang splash image to reflect the new logo colors
  • .. and a bunch of bug fixes and tweaks!
I'm really liking the idea of beds. :D

Looks like you don't have to use McMyAdmin to whitelist people anymore. ;)
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,550 (5.49/day)
Likes
10,739
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
1.3 is out :D


I'm really liking the idea of beds. :D

Looks like you don't have to use McMyAdmin to whitelist people anymore. ;)
Yeah, I tried switching to the native Whitelist, but you have to restart the server every time you add or remove a player from the whitelist. Not exactly an efficient way to do things, or something I'm willing to do.

I switched back to using McMyAdmin whitelisting pretty quickly.
 
Joined
Jun 9, 2010
Messages
310 (0.11/day)
Likes
26
Location
Massachusetts Institute of Technology, Computer Sc
System Name Obsidianight
Processor Intel Core i7 950 @ ~ 4 GHz
Motherboard Asus P6T Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling
Memory 6GB (3 x 2GB) Corsair XMS3 DDR3 Triple-Channel @ ~ 1.6 GHz (9-9-9-24-1T)
Video Card(s) Zotac AMP! GTX 580 @ 900 MHz Core / 1025 MHz Memory / 1800 MHz Shader
Storage 180 GB OCZ Vertex 2 SSD
Display(s) Sceptre 24 Inch (1920 x 1200) 2 MS Response
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 1 kW Antec TruePower Quattro
Software Microsoft Windows 7 Ultimate 64-Bit / Linux Mint 9 And Fedora 13 KDE Through VirtualBox
Pvt or Soylent, was it your intention to make the pyramid even on all sides, because I don't know? I was walking around, trying to finish it, and certain sides are where they will never match up with another side.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
21,259 (6.22/day)
Likes
10,370
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
Maybe there is a command to force reloading the lists?


FYI, since the 1.3 update, the game is pretty much unplayable for me. I think I might be sitting in Kreij's boat. :(
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,550 (5.49/day)
Likes
10,739
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
The extreme lag might be a server issue, I'm going to do a restart in a few minutes, so you can try again.

Edit: I had to update some stuff anyway, so the server has been restarted. See how it is now Ford.
 
Last edited:

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
21,259 (6.22/day)
Likes
10,370
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
I just tried connecting and was booted almost immediately (not even any of my text got through). If you restarted between now and then, it got worse, not better. Guess that means no more playing in the TPU server for me. :(
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,550 (5.49/day)
Likes
10,739
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
Don't give up so quick. We'll get it worked out. I didn't even see your login attempt on my side. I just refired the server, it was down for maybe 4-5 minutes, so that might be why.

Edit: According to your post time the server was down when you tried to connect Ford. The server was started back up at 17:13, your post was at 17:12 CST. It was down for about 3 minutes while I updated.
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.43/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
When I connected from work earlier today (3Mb/2Mb connection) the lag was pretty bad.
Very choppy. I'm not sure how it usually is, but I only have SP to compare it to (which runs smooth as silk, for obvious reasons).

@ Ford : Thanks for the 1.3 info in post #144, but did you happen to read post #129 by char[] rager? lol
 
Joined
Jun 9, 2010
Messages
310 (0.11/day)
Likes
26
Location
Massachusetts Institute of Technology, Computer Sc
System Name Obsidianight
Processor Intel Core i7 950 @ ~ 4 GHz
Motherboard Asus P6T Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling
Memory 6GB (3 x 2GB) Corsair XMS3 DDR3 Triple-Channel @ ~ 1.6 GHz (9-9-9-24-1T)
Video Card(s) Zotac AMP! GTX 580 @ 900 MHz Core / 1025 MHz Memory / 1800 MHz Shader
Storage 180 GB OCZ Vertex 2 SSD
Display(s) Sceptre 24 Inch (1920 x 1200) 2 MS Response
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 1 kW Antec TruePower Quattro
Software Microsoft Windows 7 Ultimate 64-Bit / Linux Mint 9 And Fedora 13 KDE Through VirtualBox
Hey caboose, the server is back up.
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
21,259 (6.22/day)
Likes
10,370
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
When I connected from work earlier today (3Mb/2Mb connection) the lag was pretty bad.
Very choppy. I'm not sure how it usually is, but I only have SP to compare it to (which runs smooth as silk, for obvious reasons).

@ Ford : Thanks for the 1.3 info in post #144, but did you happen to read post #129 by char[] rager? lol
Oops. XD

My inet is where it always is:


When I was hosting a 1.2_01 server people couldn't stay connected to that either so I had to drop down to 1.2. I suspect whatever problem was in 1.2_01 has carried over to 1.3. I was going to try to connect to my friend's server who has 1.2 still installed to see if 1.3 client is the problem or the server but it isn't up right now.


3) Is there a trick to finding iron ore? Seems quite rare in my experience and I am forever having to revert to stone tools. (forget about things like rails, I can't keep myself in tools).
I only have one iron pickaxe at any given time and I only use it to mine stuff that can't be mined with stone (same goes for diamond). I horde iron so I have it when I need it (for buckets, swords, and tracks).

1) When you put items in the boxes for crafting (for instance 4 x 64 stacks of sand to make a 64 sandstone stack), is there a way to just grab the whole stack of sandstone, instead of having to click to add each one individually to the stack before taking?
Leave the crafting table/inventory. Everything that was in the crafting area will appear on the floor. Run over it and bam, in your inventory.

2) I had a pool of still water. I expanded it by adding a longer area and then tore down the wall holding the water back. Even though it is the same level as the rest of the pool, it's flowing like it's going somewhere. Any way to stop this?
Water can grow to water so long as there is a tile directly underneath. You'll need a bucket. First, you need to make it all flat just below the water level. That is to say, you could stand in the water and half of your body will still be above water. Second, build a checkerboard pattern on top of that. The holes will be below the water level and the flats will be above the water level. Use the bucket to place water in all those holes then clear them away. The water should now be stable. As long as that floor is still under it, you can scope up water there and the surface will remain stable. If you remove the floor, it will become a lake/pond and the surface will remain current-free.
 
Last edited: