1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU Minecraft Server

Discussion in 'Games' started by newtekie1, Feb 2, 2011.

  1. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    23,251 (5.76/day)
    Thanks Received:
    9,204
    Looks awesome! I wish I had time to play.
     
    Aquinus and Peter1986C say thanks.
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  2. Peter1986C

    Peter1986C

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,458 (1.51/day)
    Thanks Received:
    1,689
    Location:
    NL, Europe
    Well, if I cannot sleep (or when it is weekend), I sometimes like to play MC for an hour or two to clear my mind. Over the course of a few months I have build that village, square and of course that wall of ice (with cobble on top). The castle/farmstead of Winterfell just develops according to my needs and currently does not act as an active building project.
    I will limit the amount of playing hours drastically for a while now though, because of RL priorities. I simply got a "burst rate" of building activity this week before a slumber mode.
     
  3. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    23,251 (5.76/day)
    Thanks Received:
    9,204
    Yeah, that wall of ice looks bad ass, and I bet it was a pain to build.

    Also, just FYI, if you press F1 it hides our toolbar and healthbars so the screen shots look cleaner.
     
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  4. Peter1986C

    Peter1986C

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,458 (1.51/day)
    Thanks Received:
    1,689
    Location:
    NL, Europe
    It was. Especially letting it fit into the landscape (with all that hills, lakes and the like) and making it in such a manner that it did not become a huge mob spawner. BTW, that part in the western flank of the Wall does not end at that hill. there is a tunnel there that leads to a next section (of cobblestone this time) that will go all the way to the canyon that is next to the river and Winterfell. I hope to get my home zone completely walled and mob free, with the port and my semi-completed railroad connecting the area with Kard and the South.

    I know, but I just did a quick photoshoot & upload so I forgot about that in the hurry. :)
     
    Last edited: May 18, 2012
  5. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    18,981 (6.37/day)
    Thanks Received:
    8,224
    Location:
    IA, USA
    After much toil, the chicken farm is done. The "tunnel" warp is right next to it. It could use a lot more chickens though.
     
    Crunching for Team TPU
  6. Aquinus

    Aquinus Resident Wat-man

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    9,732 (5.48/day)
    Thanks Received:
    4,809
    Location:
    Concord, NH
    Is there a reason why half of the warp points kill you? I just lost a ton of diamonds because I used a warp that I thought worked and it killed me. I used it again and it worked fine. :mad:

    It would be really cool if we could just delete ones that didn't work instead of just leaving them there.
     
  7. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    23,251 (5.76/day)
    Thanks Received:
    9,204
    It is a side effect of the way warping works, you arrive at the location before the map is loaded, so you fall through the world. Just disconnect and connect again before you die.

    As you noticed they all do it from time to time, so there is no deleting the ones that don't work, there would ne no warping if we did that.
     
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  8. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    18,981 (6.37/day)
    Thanks Received:
    8,224
    Location:
    IA, USA
    I think it has something to do with how much solid material is under the warp. The more material there is, the less likely you'll fall through. If you tell us the warp, we can try moving it and hopefully it won't be lethal anymore. Remember, you can always warp to p to get out of a bad situation.
     
    Crunching for Team TPU
  9. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    23,251 (5.76/day)
    Thanks Received:
    9,204
    Well I played around with allowing everyone onto the server, but I can't restrict the ability to build. To do it I would need to install the full essentials suite, which conflicts with half the plug-ins we use, especially MyWarp. I'll look into other ways to do this later.

    Edit: I worked on it some more and found a plug-in that will work. The server is now public, but I still have to give you permission to build and interact with things.
     
    Last edited: May 19, 2012
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  10. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    18,981 (6.37/day)
    Thanks Received:
    8,224
    Location:
    IA, USA
    I'm getting "You cannot pickup items!" and "You cannot chat!"
     
    Crunching for Team TPU
  11. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    14,303 (3.89/day)
    Thanks Received:
    4,201
    i use permissions bukkit and i had to manually edit the config.yml to restrict building for people in the default group. it was a little tricky but i got it to work.
     
    10 Year Member at TPU
  12. Silverel

    Silverel

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,773 (0.54/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    Ditto
     
  13. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    18,981 (6.37/day)
    Thanks Received:
    8,224
    Location:
    IA, USA
    Stupid me. I just lost a whole harvest of wheat. :(
     
    Crunching for Team TPU
  14. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    23,251 (5.76/day)
    Thanks Received:
    9,204
    Sorry. Fixed it. The plug-in's main page said it only had one permission node, but in one of the updates it added more control over what to restrict using a few more permission nodes. Everything should be working now.
     
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  15. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    18,981 (6.37/day)
    Thanks Received:
    8,224
    Location:
    IA, USA
    Yup, it's working again and I even managed to collect most of the wheat before it vanished. :D
     
    Crunching for Team TPU
  16. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    18,981 (6.37/day)
    Thanks Received:
    8,224
    Location:
    IA, USA
    I think there's enough chickens now...
    [​IMG]
    Fear me, the chicken overlord! :D
     
    Crunching for Team TPU
  17. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    45,474 (10.23/day)
    Thanks Received:
    12,755
    Location:
    Australalalalalaia.
    i had a sudden urge to build a gigantic sand pyramid, lure people inside and then have it collapse into a pool of lava.


    then i played Diablo III instead.
     
    10 Year Member at TPU
  18. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    18,981 (6.37/day)
    Thanks Received:
    8,224
    Location:
    IA, USA
    Heh. XD


    Wait, I thought Diablo 3 was terrible? :confused:
     
    Crunching for Team TPU
  19. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    45,474 (10.23/day)
    Thanks Received:
    12,755
    Location:
    Australalalalalaia.
    its having server issues, but when it works, its great.
     
    10 Year Member at TPU
  20. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    23,251 (5.76/day)
    Thanks Received:
    9,204
    That is why I'm waiting for the first price cut, by then the server issues should be ironed out, and I get it cheaper.:laugh:
     
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  21. Aquinus

    Aquinus Resident Wat-man

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    9,732 (5.48/day)
    Thanks Received:
    4,809
    Location:
    Concord, NH
    Bingo. :) That is what I'm doing. Every time Blizzard releases a game, this happens. Plus, it's not like the game is going anywhere and when we start, the game will already be patched for numerous bugs as well.
     
  22. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (3.86/day)
    Thanks Received:
    5,632
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    I can join the server but after a few seconds MC just goes away (CTD).
     
  23. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    18,981 (6.37/day)
    Thanks Received:
    8,224
    Location:
    IA, USA
    Strange, running out of memory? That's the most frequent cause of CTD.
     
    Crunching for Team TPU
  24. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (3.86/day)
    Thanks Received:
    5,632
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    8GB isn't enough on my rig? Never happened before when I hit the TPU server.
    Nothing in event log. :/
     
  25. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    18,981 (6.37/day)
    Thanks Received:
    8,224
    Location:
    IA, USA
    Are you running 64-bit java/minecraft (have to be using the .jar)?

    In any event, this is what I'd do:
    1) Uninstall 64-bit Java (if installed).
    2) Install 64-bit Java.
    3) Delete C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\.minecraft
    4) Create new folder C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\.minecraft
    4) Download minecraft.jar from minecraft.net and place it in C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\.minecraft.
    5) Use this program to create the shortcut: http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2401080&postcount=1349
    6) Run Minecraft via the shortcut it created.

    That should take care of any and all problems with the game. ;)
     
    Mussels says thanks.
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)