• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU Site issues 2016/17

Status
Not open for further replies.

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,166 (3.43/day)
Likes
18,136
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#1
New thread :)

Feedback here for any errors encountered, issues with the new responsive design, wish list.
 

dorsetknob

"YOUR RMA REQUEST IS CON-REFUSED"
Joined
Mar 17, 2005
Messages
6,409 (1.37/day)
Likes
8,159
Location
Dorset where else eh? >>> Thats ENGLAND<<<
#3
As Other thread was locked :)
i messaged @erocker with a page load mem problem ( was reaching 240 mb for forum main page ) mem load problem seems resolved ( now 12 to 18 mb for forum main page )
was this related to the Server Problem ?

Ps Thanks for resolving problem and getting site back up
 
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,379 (1.83/day)
Likes
8,470
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
#4
Using the Techpowerup app on my iPod Touch Gen5. Looking at the review of the Rm650i, it locks up every time I try to use the drop down for the different pages.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,166 (3.43/day)
Likes
18,136
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#5
i messaged @erocker with a page load mem problem ( was reaching 240 mb for forum main page ) mem load problem seems resolved ( now 12 to 18 mb for forum main page )
was this related to the Server Problem ?
No idea, could be that it kept trying to load a resource.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,166 (3.43/day)
Likes
18,136
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#6
Using the Techpowerup app on my iPod Touch Gen5. Looking at the review of the Rm650i, it locks up every time I try to use the drop down for the different pages.
Known issue, gotta use the responsive site in the browser until then, I need to give the iPhone app some love, but sooooo much to do
 
Joined
Feb 18, 2013
Messages
893 (0.50/day)
Likes
356
Location
KL, Malaysia
System Name Rainbow Air 240
Processor Intel Core i5-7600K (Stock)
Motherboard ASUS PRIME H270M-PLUS mATX
Cooling Corsair Hydro H100i v2 AIO + 4 x HD120 RGB w/ Commander PRO
Memory Corsair Vengeance RGB 32GB DDR4 2.6GHz (@ 2.4GHz, 4 x 8GB kits, Black)
Video Card(s) Zotac GeForce GTX970 4GD5 Reference (Stock)
Storage Samsung 960 EVO 250GB M.2 PCIe SSD + Seagate FireCuda Desktop 2TB SSHD
Display(s) ASUS VC239H 23-inch 1080p LED IPS
Case Corsair Carbide Air 240 SFF mATX (Black) + Lighting Node PRO RGB LED Strips
Audio Device(s) ASUS STRIX SOAR PCIe Sound Card + Corsair VOID Stereo Gaming Headset
Power Supply Corsair RM750x White 80+ Gold w/ Premium Sleeved PSU Cable Kit (White)
Mouse Corsair M65 RGB (White) + MM800 Polaris RGB Mouse Mat
Keyboard Corsair STRAFE RGB Mechanical (Cherry MX RGB Red)
Software Windows 10 Professional x64 OS w/ Anniversary Update
Benchmark Scores Cinebench R15 CPU Benchmark: 622CB. CrystalDiskMark x64: 3053MB/s (Read), 1264MB/s (Write)
#7
take your time wiz. =)
 

dorsetknob

"YOUR RMA REQUEST IS CON-REFUSED"
Joined
Mar 17, 2005
Messages
6,409 (1.37/day)
Likes
8,159
Location
Dorset where else eh? >>> Thats ENGLAND<<<
#8
No idea, could be that it kept trying to load a resource.
I Have no idea on that
my thoughts were
Site was producing errors failing to load because of serverside script errors ( the Site Crashing )
Server resources not loading causing my Browser (firefox ) to use ever increasing amounts of mem on the tab with TPU on ( it peaked out at 250mb ) to try and load the page by contrast as i type this the page/tab load is 15mb ).

I do Expect that this was related ( from my end ) to the Crash
as i said earlier
Problem seems to have resolved itself with the Server reboot
Thanks
 

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
17,213 (4.38/day)
Likes
5,404
Location
London,UK
System Name Codename: Rapture X Mk.VI {Still....MoonPig Edition}
Processor Intel 3930k@4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 PRO
Cooling Corsair H105 {2x Corsair ML 120 Pro}|VRM: Antec Spotcool 100
Memory 32GB DDR3 Kingston HyperX Beast 2400Mhz {8x4GB}
Video Card(s) MSI 1070 Gaming X (Samsung)
Storage 512GB Samsung 850 Pro (Boot)|1x 512GB Crucial MX100|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White) {1x140mm NB PK-3, 2x Corsair AF140}
Audio Device(s) Creative SB Z {Speakers: Logitech Z-5500 }
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 7 7600 x64
Benchmark Scores ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#9
I have an Issue with NPU....

[/IMG]
 

RCoon

Gaming Moderator
Staff member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
11,406 (5.43/day)
Likes
9,579
Location
Gypsyland, UK
System Name HP Omen 17
Processor i7 7700HQ
Memory 16GB 2400Mhz DDR4
Video Card(s) GTX 1060
Storage Samsung SM961 256GB + HGST 1TB
Display(s) 1080p IPS G-SYNC 75Hz
Audio Device(s) Bang & Olufsen
Power Supply 230W
Mouse Roccat Kone XTD+
Software Win 10 Pro
#10
I have an Issue with NPU....

[/IMG]
Send me links whenever. I don't think we have a dedicated spam cleaner mod or anything, so just drop me a line for cleanup detail.
 

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
17,213 (4.38/day)
Likes
5,404
Location
London,UK
System Name Codename: Rapture X Mk.VI {Still....MoonPig Edition}
Processor Intel 3930k@4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 PRO
Cooling Corsair H105 {2x Corsair ML 120 Pro}|VRM: Antec Spotcool 100
Memory 32GB DDR3 Kingston HyperX Beast 2400Mhz {8x4GB}
Video Card(s) MSI 1070 Gaming X (Samsung)
Storage 512GB Samsung 850 Pro (Boot)|1x 512GB Crucial MX100|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White) {1x140mm NB PK-3, 2x Corsair AF140}
Audio Device(s) Creative SB Z {Speakers: Logitech Z-5500 }
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 7 7600 x64
Benchmark Scores ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#11
Send me links whenever. I don't think we have a dedicated spam cleaner mod or anything, so just drop me a line for cleanup detail.
Simples.... Just check out every comment posted in the last month - there is literally one spam per article, without fail - If you comment on it, they will come. All them "my friend Lori just made $100000 working from home..." shit posts.

Before it was every so often but now it seems to be every damn time i post theres a bot that replies with spam.
 

RCoon

Gaming Moderator
Staff member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
11,406 (5.43/day)
Likes
9,579
Location
Gypsyland, UK
System Name HP Omen 17
Processor i7 7700HQ
Memory 16GB 2400Mhz DDR4
Video Card(s) GTX 1060
Storage Samsung SM961 256GB + HGST 1TB
Display(s) 1080p IPS G-SYNC 75Hz
Audio Device(s) Bang & Olufsen
Power Supply 230W
Mouse Roccat Kone XTD+
Software Win 10 Pro
#12
Simples.... Just check out every comment posted in the last month - there is literally one spam per article, without fail - If you comment on it, they will come. All them "my friend Lori just made $100000 working from home..." shit posts.

Before it was every so often but now it seems to be every damn time i post theres a bot that replies with spam.
Huh, I checked some posts from today and yesterday and they were semi clean. Lemme go digging.

EDIT: Opened every article with comments since May 4th - no spam? Perhaps it got deleted by actual Disqus staff - they're pretty slow at managing their message boards.
 
Last edited:

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
17,213 (4.38/day)
Likes
5,404
Location
London,UK
System Name Codename: Rapture X Mk.VI {Still....MoonPig Edition}
Processor Intel 3930k@4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 PRO
Cooling Corsair H105 {2x Corsair ML 120 Pro}|VRM: Antec Spotcool 100
Memory 32GB DDR3 Kingston HyperX Beast 2400Mhz {8x4GB}
Video Card(s) MSI 1070 Gaming X (Samsung)
Storage 512GB Samsung 850 Pro (Boot)|1x 512GB Crucial MX100|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White) {1x140mm NB PK-3, 2x Corsair AF140}
Audio Device(s) Creative SB Z {Speakers: Logitech Z-5500 }
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 7 7600 x64
Benchmark Scores ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#13
Huh, I checked some posts from today and yesterday and they were semi clean. Lemme go digging.

EDIT: Opened every article with comments since May 4th - no spam? Perhaps it got deleted by actual Disqus staff - they're pretty slow at managing their message boards.
fair enough, It just seems like every time i comment there, I get spammed and I see it happening when other people post too. Sorry if i've wasted your time. I know this is really an issue with Disqus - Maybe we need a better platform :p
 
Joined
Dec 31, 2009
Messages
11,714 (3.98/day)
Likes
6,419
Location
Ohio
System Name Daily Driver
Processor 7900X 4.5GHz 10c/10t 1.15V.
Motherboard ASUS Prime X299 Deluxe
Cooling MCR320 + Kuplos Kryos NEXT CPU block
Memory GSkill Trident Z 4x8 GB DDR4 3600 MHz CL16
Video Card(s) EVGA GTX 1080 FTW3
Storage 512GB Patriot Hellfire, 512GB OCZ RD400, 640GB Caviar Black, 2TB Caviar Green
Display(s) Yamakasi 27" 2560x1440 IPS
Case Thermaltake P5
Power Supply EVGA 750W Supernova G2
Benchmark Scores Faster than most of you! Bet on it! :)
#14
Is it just me or do we still get PMs and alerts from people you have on ignore? Does it take time to update in the database?
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
5,294 (4.46/day)
Likes
3,227
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5 3570K @ 3.8GHz
Motherboard Asrock Z77 Extreme 4 ATX
Cooling Antec C400
Memory G. Skill 8Gb (2x4Gb) 2133Mhz
Video Card(s) iGPU
Storage Sandisk X 400 256Gb
Case Antec Sonata (don't laugh)
Audio Device(s) No need.
Software W7 Home Premium 64 bit
#15
just had this message three times while trying different forum pages.


An exception occurred: MySQL server has gone away in /home/techpowerup/www/forums/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php on line 333

  1. Zend_Db_Adapter_Mysqli->_connect() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 315
  2. Zend_Db_Adapter_Abstract->getConnection() in XenForo/Application.php at line 730
  3. XenForo_Application->loadDb() in XenForo/Application.php at line 973
  4. XenForo_Application->lazyLoad() in XenForo/Application.php at line 1004
  5. XenForo_Application::get() in XenForo/Application.php at line 1609
  6. XenForo_Application::getDb() in XenForo/Model.php at line 161
  7. XenForo_Model->_getDb() in XenForo/Model/DataRegistry.php at line 138
  8. XenForo_Model_DataRegistry->_getMultiFromDb() in XenForo/Model/DataRegistry.php at line 97
  9. XenForo_Model_DataRegistry->getMulti() in XenForo/Dependencies/Abstract.php at line 147
  10. XenForo_Dependencies_Abstract->preLoadData() in XenForo/FrontController.php at line 127
  11. XenForo_FrontController->run() in /home/techpowerup/www/forums/index.php at line 13
 
Joined
Oct 30, 2008
Messages
1,425 (0.42/day)
Likes
636
Processor 3930K
Motherboard Asus X79 DELUXE
Cooling WATER
Memory 16GB 2133 G skillz
Video Card(s) Asus 2 X 780TI DCII OC
Storage SEVERAL SSD"S
Display(s) Catleap/Yamakasi 2560X1440
Case D Frame MINI drilled out
Audio Device(s) onboard
Power Supply Corsair TX750
Mouse DEATH ADDER
Keyboard Razer Black Widow Tournament
Software W10HB
Benchmark Scores PhIlLyChEeSeStEaK
#16
Yup caring1 I got the same one last night, also a 502 exception error when I tried to move to the third page of a thread I was reading.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,166 (3.43/day)
Likes
18,136
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#17
Yeah it seems one of the database servers crashed and didnt self-heal properly for a while
 
Joined
Jun 6, 2012
Messages
514 (0.25/day)
Likes
168
Processor Intel Core 2 QX6850
Motherboard ABIT AB9 Pro
Cooling Zalman CNPS-9900 MAX-R
Memory Patriot PDC24G6400LLK (4x 2 GB)
Video Card(s) Palit GeForce GTX 560 Ti Twin Light Turbo
Storage Not Enough!
Display(s) Samsung T240HD
Case NZXT Zero
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster X-Fi Elite Pro
Power Supply Thortech Thunderbolt Plus TTBPK00G 1000W
Mouse Logitech G600
Keyboard CM Storm Trigger (Cherry MX Brown)
Software NOT Windows 10
#18
On the front page, the panel on the right side that shows new posts, reviews, drivers, etc. seems to have been pushed down to the bottom of the page ever since the revamp.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,166 (3.43/day)
Likes
18,136
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#19
On the front page, the panel on the right side that shows new posts, reviews, drivers, etc. seems to have been pushed down to the bottom of the page ever since the revamp.
which browser?
 
Joined
Jun 6, 2012
Messages
514 (0.25/day)
Likes
168
Processor Intel Core 2 QX6850
Motherboard ABIT AB9 Pro
Cooling Zalman CNPS-9900 MAX-R
Memory Patriot PDC24G6400LLK (4x 2 GB)
Video Card(s) Palit GeForce GTX 560 Ti Twin Light Turbo
Storage Not Enough!
Display(s) Samsung T240HD
Case NZXT Zero
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster X-Fi Elite Pro
Power Supply Thortech Thunderbolt Plus TTBPK00G 1000W
Mouse Logitech G600
Keyboard CM Storm Trigger (Cherry MX Brown)
Software NOT Windows 10
#20

dorsetknob

"YOUR RMA REQUEST IS CON-REFUSED"
Joined
Mar 17, 2005
Messages
6,409 (1.37/day)
Likes
8,159
Location
Dorset where else eh? >>> Thats ENGLAND<<<
#21
On the front page, the panel on the right side that shows new posts, reviews, drivers, etc. seems to have been pushed down to the bottom of the page ever since the revamp.
on my firefox (ver 46.01 ) its disappeared completely unless you click the Right sidebar icon to then show the Right Sidebar menu its then Normal ( no problems )
 
Joined
Oct 17, 2012
Messages
7,190 (3.74/day)
Likes
9,361
Location
Massachusetts
Processor i7 4790
Motherboard Asrock Z97 Extreme 4
Cooling Corsair H-110i GTX
Memory 16 Gb kingston Hyper X
Video Card(s) Nvidia Reference GTX 970 x2
Storage C:\Samsung 850EVO 500Gb & Samsung 850 evo 250Gb
Display(s) Dell Ultra Sharp Widescreen 24" 1200P
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
Audio Device(s) Realtech Edition X1789,Ver2.78
Power Supply EVGA 220-G2-0650-Y1
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard AZIO MRGB Kaith Blue
Software Win 10 Professional 64 bit
Benchmark Scores Congrats USA!! on the Travel Ban.....
#22
I get a costant issue, i dont know if its common,or has a cause that is inherant to the platform, but when im on my tablet,i cannot for the life of me,copy and paste on TPU. Even after loading the site as desktop on android.i can copy, but cannot paste in a post/thread. I can paste into the insert image,or link/media option boxes, but not into the comment field like where im typing this very message.

The mobile device is a Samsung galaxy tab4.android 4.4.2 ,iirc "kitkat"
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,166 (3.43/day)
Likes
18,136
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#23
I'm using Firefox all day and never seen that issue. You don't mean the right bar disappearing on narrow screens, but rather you mean it drops down below the main content ?

Do you have any strange addons installed that might be messing with the site layout?
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,166 (3.43/day)
Likes
18,136
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#24
on my firefox (ver 46.01 ) its disappeared completely unless you click the Right sidebar icon to then show the Right Sidebar menu its then Normal ( no problems )
Working as intended for resolutions below 900 width or so
 
Joined
Jun 6, 2012
Messages
514 (0.25/day)
Likes
168
Processor Intel Core 2 QX6850
Motherboard ABIT AB9 Pro
Cooling Zalman CNPS-9900 MAX-R
Memory Patriot PDC24G6400LLK (4x 2 GB)
Video Card(s) Palit GeForce GTX 560 Ti Twin Light Turbo
Storage Not Enough!
Display(s) Samsung T240HD
Case NZXT Zero
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster X-Fi Elite Pro
Power Supply Thortech Thunderbolt Plus TTBPK00G 1000W
Mouse Logitech G600
Keyboard CM Storm Trigger (Cherry MX Brown)
Software NOT Windows 10
#25
I'm using Firefox all day and never seen that issue. You don't mean the right bar disappearing on narrow screens, but rather you mean it drops down below the main content ?

Do you have any strange addons installed that might be messing with the site layout?
Yeah, I've got 1920 width and it drops below the main content. Only add-ons I have are Adblock Plus and NoScript (though it's enabled for the site).
 
Status
Not open for further replies.