• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

TPU's F@H Team

Joined
Jun 4, 2007
Messages
1,050 (0.27/day)
Likes
114
Location
indiana
Processor c2d e8400@ 3.8ghz 24/7
Motherboard Abit IP-35e 80$ lol
Cooling zalman cnps9700 led
Memory 2 x 2 gig patriot viper
Video Card(s) evga Gtx 285 oc
Storage 2 x 300gig sata seagate 7200.10 in raid 0/ 1.5TB for backup
Display(s) acer 24" TFT LCD AL2416WBSD
Case Antec 902
Audio Device(s) XtremeGamer Fatal1ty Pro series
Power Supply ocz gamextreme 700w
Software windows 7 ultimate
Joined
Jun 4, 2007
Messages
1,050 (0.27/day)
Likes
114
Location
indiana
Processor c2d e8400@ 3.8ghz 24/7
Motherboard Abit IP-35e 80$ lol
Cooling zalman cnps9700 led
Memory 2 x 2 gig patriot viper
Video Card(s) evga Gtx 285 oc
Storage 2 x 300gig sata seagate 7200.10 in raid 0/ 1.5TB for backup
Display(s) acer 24" TFT LCD AL2416WBSD
Case Antec 902
Audio Device(s) XtremeGamer Fatal1ty Pro series
Power Supply ocz gamextreme 700w
Software windows 7 ultimate
Joined
Nov 13, 2007
Messages
6,139 (1.67/day)
Likes
1,635
Location
Austin Texas
System Name silen8
Processor Intel i7 7820X Delidded @ 4.64Ghz / 3.1Ghz Mesh
Motherboard MSI X299 Tomahawk
Cooling 240mm Corsair H105 Intake
Memory 32 GB Quad 3434Mhz DDR4 15-16-16-38-300-1T
Video Card(s) Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming
Storage 1Tb Samsung 960 Pro m2, 1TB Samsung 850 Pro SSD
Display(s) Dell 24" 2560x1440 144hz, G-Sync @ 165Hz
Case NZXT S340 Elite Black
Audio Device(s) Arctis 7
Power Supply FSP HydroG 750W
Mouse zowie ec-2
Keyboard corsair k65 tenkeyless
Software Windows 10 64 Bit
Benchmark Scores Cb: 2103 Multi, 209 Single, 10450 Timespy - 10150 GPU/11900 CPU, superpi 1M - 7.71s
wow... so myclient mysteriously stabilized itself... 2 days straight so far with no EUE... F@h is so weird
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,968 (1.31/day)
Likes
4,624
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
holy crap....

somehow the dvi -> hdmi adapter works without any mods.

i have it folding on 3 of 4 gpu's and its going mad!
:toast:
Nice Fitseries, I wonder what it will take to get that 4th one running. Maybe a little black magic?
 
Joined
Aug 22, 2008
Messages
2,304 (0.68/day)
Likes
1,162
Location
Edmonton, Alberta
System Name AMD | Intel | Chumpy
Processor PHII 955BE Stock | i7 920 D0 4.01 GHz | i7 920 D0 4.01 GHz
Motherboard MSI 790FX-GD70 | EX58 - UD5 | E760 4 Way SLI
Cooling Zalman 9700 CNPS | Water Loop | Water Loop
Memory 4 GB XMS3 1600 MHz | 6 GB Dominators 1600 MHz | 6 GB Dominators 1866 MHz
Video Card(s) 3 x 9600GSO, GTX260 216 | 2 x GTX 260 216 | GTX 260 216, 9600 GSO
Storage WD 640GB | Couple o' 5400RPMs | WD 1TB
Case Cosmos S | Lancool K62 Dragonlord | Lian Li PC-P80 Armor
Power Supply TX850 | HX 1000 | HX 1000
Software Win 7 Home Premium | Win 7 Ultimate | Vista Home Premium
I prefer this method as it doesn't involve soldering. But if you've got DVI -> HDMIs working, then no need for this. Good luck on getting that 4th one up.
 
Joined
Aug 22, 2008
Messages
2,304 (0.68/day)
Likes
1,162
Location
Edmonton, Alberta
System Name AMD | Intel | Chumpy
Processor PHII 955BE Stock | i7 920 D0 4.01 GHz | i7 920 D0 4.01 GHz
Motherboard MSI 790FX-GD70 | EX58 - UD5 | E760 4 Way SLI
Cooling Zalman 9700 CNPS | Water Loop | Water Loop
Memory 4 GB XMS3 1600 MHz | 6 GB Dominators 1600 MHz | 6 GB Dominators 1866 MHz
Video Card(s) 3 x 9600GSO, GTX260 216 | 2 x GTX 260 216 | GTX 260 216, 9600 GSO
Storage WD 640GB | Couple o' 5400RPMs | WD 1TB
Case Cosmos S | Lancool K62 Dragonlord | Lian Li PC-P80 Armor
Power Supply TX850 | HX 1000 | HX 1000
Software Win 7 Home Premium | Win 7 Ultimate | Vista Home Premium
Ah well in that case, use the link Driver provided, to see which connections need to be bridged. And use Cyberdruid's method (my link) to implement it. Worked like a charm for me.
 
Joined
Jun 4, 2007
Messages
1,050 (0.27/day)
Likes
114
Location
indiana
Processor c2d e8400@ 3.8ghz 24/7
Motherboard Abit IP-35e 80$ lol
Cooling zalman cnps9700 led
Memory 2 x 2 gig patriot viper
Video Card(s) evga Gtx 285 oc
Storage 2 x 300gig sata seagate 7200.10 in raid 0/ 1.5TB for backup
Display(s) acer 24" TFT LCD AL2416WBSD
Case Antec 902
Audio Device(s) XtremeGamer Fatal1ty Pro series
Power Supply ocz gamextreme 700w
Software windows 7 ultimate
Ah well in that case, use the link Driver provided, to see which connections need to be bridged. And use Cyberdruid's method (my link) to implement it. Worked like a charm for me.
If you just scroll down your link it shows the same pics as mine :toast:
I just sent my link to show the correct jumpers I wouldnt solder them either :shadedshu
I'd go with Cyberdruids method. The only thing I wonder,,,,,,does it matter between the 68k resistors in Cybers article or the 75k in the other?>
 
Joined
Jul 30, 2007
Messages
6,560 (1.73/day)
Likes
835
System Name Vintage
Processor i7 - 3770K @ Stock
Cooling Scythe Zipang II
Memory 2x4GB Crucial DDR3
Video Card(s) MSI GTX970
Storage M4 124GB SSD// WD Black 640GB// WD Black 1TB//Samsung F3 1.5TB
Display(s) Samsung SM223BW 21.6"
Case Generic
Power Supply Corsair HX 520W
Software Windows 7
a large desk fan!
 

Fitseries3

Eleet Hardware Junkie
Joined
Oct 6, 2007
Messages
15,508 (4.17/day)
Likes
2,977
Location
Republic of Texas
ok now im seeing some problems....

gpu0 and gpu1 run fine but once you launch 2 and 3 things get odd(for me at least)

0 and 1 continue to run fine but 2 and 3 keep saying the above mentioned EUE limit exeeded.

i've read a few threads on the 295's and folding but no one ever states a clear solution.

i need some help on this one.
 

dadi_oh

New Member
Joined
Jul 18, 2007
Messages
809 (0.21/day)
Likes
77
Location
Almonte, Canada
System Name Sonny Boy
Processor Q9550 3.8GHz 450X8.5 @ 1.3 Vcore
Motherboard ASUS P5Q-PRO
Cooling OCZ Vendetta 2 - lapped and MX2
Memory 2 X 2GB OCZ Reaper PC2-8500 1080MHz 5-5-5-15-2T 2.1V
Video Card(s) 5870 Eyefinity + GT 240 Physx
Storage WD Caviar Black 640
Display(s) 3X AOC 23" 1920X1080 = 5760X1080
Case HAF922 - 3X 200mm fans
Audio Device(s) Onboard - whatever
Power Supply Ultra LSP 750W
Software Windows 7 Professional 64 bit
gah....

wtf is this...

EUE limit exceeded. pausing 24 hours.

Usually the sign of an unstable GPU. Are these cards overclocked? What may be stable for benchmarking and gaming is not necessarily stable for folding. A corrupted bit in a game may be a blip somewhere on the screen. In folding a corrupted bit = bad simulation result.
 

dadi_oh

New Member
Joined
Jul 18, 2007
Messages
809 (0.21/day)
Likes
77
Location
Almonte, Canada
System Name Sonny Boy
Processor Q9550 3.8GHz 450X8.5 @ 1.3 Vcore
Motherboard ASUS P5Q-PRO
Cooling OCZ Vendetta 2 - lapped and MX2
Memory 2 X 2GB OCZ Reaper PC2-8500 1080MHz 5-5-5-15-2T 2.1V
Video Card(s) 5870 Eyefinity + GT 240 Physx
Storage WD Caviar Black 640
Display(s) 3X AOC 23" 1920X1080 = 5760X1080
Case HAF922 - 3X 200mm fans
Audio Device(s) Onboard - whatever
Power Supply Ultra LSP 750W
Software Windows 7 Professional 64 bit
not OCed at all. dead stock. they are running at decent temps too.
hmmm. Scratch that theory :)

I know that certain work units (WU's) had issues with EUE in the past that needed sorting out. Possible that is what is happening here. The 295's are just so new you may be blazing a trail here for the other folders.
 

Fitseries3

Eleet Hardware Junkie
Joined
Oct 6, 2007
Messages
15,508 (4.17/day)
Likes
2,977
Location
Republic of Texas
i installed different drivers now and i have gpu 0 1 and 2 running but 3 refuses to run at all. getting "UNSTABLE_MACHINE" every time now.

i tried upping the voltage with evga's voltage tool and i get the same thing.

im clueless.
 
Joined
Jun 4, 2007
Messages
1,050 (0.27/day)
Likes
114
Location
indiana
Processor c2d e8400@ 3.8ghz 24/7
Motherboard Abit IP-35e 80$ lol
Cooling zalman cnps9700 led
Memory 2 x 2 gig patriot viper
Video Card(s) evga Gtx 285 oc
Storage 2 x 300gig sata seagate 7200.10 in raid 0/ 1.5TB for backup
Display(s) acer 24" TFT LCD AL2416WBSD
Case Antec 902
Audio Device(s) XtremeGamer Fatal1ty Pro series
Power Supply ocz gamextreme 700w
Software windows 7 ultimate
F@H could either be good or bad for your OCD Fits :roll: Hopefully good !!:toast:
 
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,280 (1.82/day)
Likes
8,186
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,968 (1.31/day)
Likes
4,624
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
Usually the sign of an unstable GPU. Are these cards overclocked? What may be stable for benchmarking and gaming is not necessarily stable for folding. A corrupted bit in a game may be a blip somewhere on the screen. In folding a corrupted bit = bad simulation result.
Not unstable, but most likely a conflict. The 295 drivers are still in their infancy and may be causing the conflict.
 
Joined
Aug 22, 2008
Messages
2,304 (0.68/day)
Likes
1,162
Location
Edmonton, Alberta
System Name AMD | Intel | Chumpy
Processor PHII 955BE Stock | i7 920 D0 4.01 GHz | i7 920 D0 4.01 GHz
Motherboard MSI 790FX-GD70 | EX58 - UD5 | E760 4 Way SLI
Cooling Zalman 9700 CNPS | Water Loop | Water Loop
Memory 4 GB XMS3 1600 MHz | 6 GB Dominators 1600 MHz | 6 GB Dominators 1866 MHz
Video Card(s) 3 x 9600GSO, GTX260 216 | 2 x GTX 260 216 | GTX 260 216, 9600 GSO
Storage WD 640GB | Couple o' 5400RPMs | WD 1TB
Case Cosmos S | Lancool K62 Dragonlord | Lian Li PC-P80 Armor
Power Supply TX850 | HX 1000 | HX 1000
Software Win 7 Home Premium | Win 7 Ultimate | Vista Home Premium
Delete the client's work folder, Qdat and the unit info file for the installations of GPU 2 and GPU 3. This will force it to get a new WU. Sometimes these suckers are just buggy, which is what I'm thinking if your card is 100% stock.

And Driver, there is no difference between the 68 or 75 ohm resistor when it comes to this, in fact I'm even using 100 ohm resistors. Also, I'm using 1/4 watt resistors where it looks like CD is using 1/2 watt resistors. Anything between 50-150 ohms should be fine. And 1/4 or 1/2 watts should work. It just needs to add a little resistance to fool the card.
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
6,139 (1.67/day)
Likes
1,635
Location
Austin Texas
System Name silen8
Processor Intel i7 7820X Delidded @ 4.64Ghz / 3.1Ghz Mesh
Motherboard MSI X299 Tomahawk
Cooling 240mm Corsair H105 Intake
Memory 32 GB Quad 3434Mhz DDR4 15-16-16-38-300-1T
Video Card(s) Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming
Storage 1Tb Samsung 960 Pro m2, 1TB Samsung 850 Pro SSD
Display(s) Dell 24" 2560x1440 144hz, G-Sync @ 165Hz
Case NZXT S340 Elite Black
Audio Device(s) Arctis 7
Power Supply FSP HydroG 750W
Mouse zowie ec-2
Keyboard corsair k65 tenkeyless
Software Windows 10 64 Bit
Benchmark Scores Cb: 2103 Multi, 209 Single, 10450 Timespy - 10150 GPU/11900 CPU, superpi 1M - 7.71s
i installed different drivers now and i have gpu 0 1 and 2 running but 3 refuses to run at all. getting "UNSTABLE_MACHINE" every time now.

i tried upping the voltage with evga's voltage tool and i get the same thing.

im clueless.
I had the exact same issue Fit... i dont know how... i dont know why... but it randomly went away (i know, not very helpful lol).

In the meantime, delete your queue.dat and work folder as a temp solution. As soon as I figure out what causes those GPU's to fail ill post back... but after a week of searching ont eh interwebz i have no clue.
 
Last edited: