• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

TPU's WCG/BOINC Team

Joined
May 6, 2012
Messages
772
Likes
737
Location
Denmark
System Name Waterfall | Iris
Processor Athlon X4 860K @ 4,4 GHz | i3-6157U
Motherboard ASUS A88X Pro | Acer laptop
Cooling Custom Watercooling | Stock laptop with cooling pad
Memory 2*8GB Avexir Core Blue 2400Hz@1600 DDR3| 2+4GB 2133MHz DDR4
Video Card(s) 2*R9 380 with WC blocks | Iris 550
Storage Crucial BX100 500GB | SK Hynix 256GB SSD + 640GB WD Blue
Display(s) U24E850R+U2515H | Internal 15,6"
Case Fractal Design Define R5 | Laptop
Audio Device(s) Xenyx Q802USB | Realtek
Power Supply SilverStone Strider Gold 850W | 65W 19V Power brick
Keyboard Logitech G610 Orion Brown
Software Windows 7 Professional | Fedora
I did also end up with my queue only consisting of MCM units. It's gotten some FAAH now though.
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5,624
Likes
2,986
Processor Intel I7 4790k (stock)
Motherboard ASRock H97M-ITX/ac LGA 1150 Intel H97
Cooling Prolimatech megahalem
Memory Crucial 2x4gb 1600mhz
Video Card(s) EVGA 1060 3gb
Storage OWC Mercury SSD 240 GB
Display(s) Asus 144hz
Case Raijintek Metis
Power Supply Corsair SF600 600w psu
Software Windows 10 64 Bit
I mentioned awhile back that I had deselected cep2 WU's and was still getting them. Even now that I have selected only faah I still get cep2. Similar to @Vinska problem?
 
Joined
Sep 2, 2011
Messages
617
Likes
479
Location
Where the hand of man has never set foot
Processor AMD Phenom II X4 965
Motherboard ASUS M4A79T Deluxe
Cooling Cooler Master Hyper 212 Plus with 2x SickleFlow 120 2000 RPM
Memory 2x2GB Kingston HyperX 1333MHz CAS7
Video Card(s) PowerColor Radeon HD 6870 (Baked 3 Times and Heat Gunned Once)
Storage Crucial MX100 512GB
Display(s) LG Flatron W2453V
Case Xigmatek Midgard-W
Power Supply Thermaltake TR2 RX 750W
Mouse HP VooDooDNA
Keyboard Corsair K60
You will receive CEP2 because FAAH and MCM are often not sending work. If you absolutly don't want to crunch CEP2, disable the option that says: "When no work is avaible send me other projects work" on WCG website.
 
Joined
Nov 10, 2006
Messages
4,527
Likes
6,075
Location
Washington, US
System Name Lappy
Processor i7 6700k
Motherboard Sager NP9870
Cooling A lot smaller than I'd like
Memory Samsung 4x8GB DDR4-2133 SO-DIMM
Video Card(s) GTX 980 (MXM)
Storage 2xSamsung 950 Pro 256GB | 2xHGST 1TB 7.2K
Display(s) 17.3" IPS 1080p G-SYNC
Audio Device(s) Sound Blaster X-FI MB 5, Foster 2.1 channel integrated
Mouse Razer Deathadder
Keyboard 3-zone RGB integrated
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Not slow
Aye, I still get them, a lot of them. Don't misunderstand - I did not say I am not getting them anymore.
But I do seem to get quite a lot of other projects, too. So I believe levels of stored FAAH WUs in the WCG scheduler are somewhat lower than normal so it must be mixing in some other projects in sometimes to maintain steady stored WU levels and such. I dunno... *shrug*
Ah. Yes. I've seen this, but only with hardware that's just scraping by for project requirements (I think). How's the hardware?
 
Last edited:
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5,624
Likes
2,986
Processor Intel I7 4790k (stock)
Motherboard ASRock H97M-ITX/ac LGA 1150 Intel H97
Cooling Prolimatech megahalem
Memory Crucial 2x4gb 1600mhz
Video Card(s) EVGA 1060 3gb
Storage OWC Mercury SSD 240 GB
Display(s) Asus 144hz
Case Raijintek Metis
Power Supply Corsair SF600 600w psu
Software Windows 10 64 Bit

Norton

Moderator & WCG-TPU Captain
Staff member
Joined
Dec 21, 2011
Messages
12,660
Likes
36,188
Location
USA
System Name My Fortress/Trish (WCG)/Julia (WCG)/Ella (WCG)/Junior(WCG)/Cruncher 1 & 2/Kreij (WCG)
Processor Ryzen 1700X/i7-970/2600K/i7-980X/3930k/Opteron 6168x4/Ryzen 1600X/FX-8350
Motherboard X370 Taichi/ ASUS R3E/Asus P8P67 Pro/P9X79 Pro/EVGA X58 SLI 3/SuperMicro 4P
Cooling NH-D14/Phanteks/NH-U14S/H70/DeepCool/CM 212+ (x4)/NH-U14S/CM212
Memory 16GB GSkill TridentZ-3200 (1700X), 16GB GSkill FlareX-2400 (1600X),... various...., 4P- 16x1GB
Video Card(s) RX 580/HD 4670/HD 7770/HD 7770/HD 7770/onboard/HD 7770/onboard
Storage WD 500GB SSD/Seagate 2TB SSHD, everything else is Western Digital (mostly)
Display(s) Dell U2414H & 2409W / Dell 2208WFP (shared)
Case Silverstone FT01B/Source 530/Corsair 230T/Define XL R2/Silverstone FT05/Define R4/custom
Audio Device(s) on board (All)
Power Supply Corsair HX850/TX650/CS650M/X Gold 750/EVGA P2 850/X Gold 1050/HX650
Mouse Logitech G300s
Keyboard Thermaltake Challenger Prime (Great for $30!!!)
Software Win 7 Home 64 (Win 10 Pro 64)/Win Pro 64 or Ubuntu 12.04 LTS/14.04 LTS/17.04
Benchmark Scores Why sit on the Bench when you can get in the game and Crunch!!!
You will receive CEP2 because FAAH and MCM are often not sending work. If you absolutly don't want to crunch CEP2, disable the option that says: "When no work is avaible send me other projects work" on WCG website.
+1,
That's what you need to do to stop those CEP2 wu's ;)
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,515
Likes
6,936
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
Ok this kinda freaked me out this morning. Is it possible that some of the WU's we are receiving could be injected by viruses?

 
Joined
Sep 2, 2011
Messages
617
Likes
479
Location
Where the hand of man has never set foot
Processor AMD Phenom II X4 965
Motherboard ASUS M4A79T Deluxe
Cooling Cooler Master Hyper 212 Plus with 2x SickleFlow 120 2000 RPM
Memory 2x2GB Kingston HyperX 1333MHz CAS7
Video Card(s) PowerColor Radeon HD 6870 (Baked 3 Times and Heat Gunned Once)
Storage Crucial MX100 512GB
Display(s) LG Flatron W2453V
Case Xigmatek Midgard-W
Power Supply Thermaltake TR2 RX 750W
Mouse HP VooDooDNA
Keyboard Corsair K60
Ok this kinda freaked me out this morning. Is it possible that some of the WU's we are receiving could be injected by viruses?

Would be hard to believe. Could you analyze the WU using www.virustotal.com and post back the URL?
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,515
Likes
6,936
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
Joined
Sep 2, 2011
Messages
617
Likes
479
Location
Where the hand of man has never set foot
Processor AMD Phenom II X4 965
Motherboard ASUS M4A79T Deluxe
Cooling Cooler Master Hyper 212 Plus with 2x SickleFlow 120 2000 RPM
Memory 2x2GB Kingston HyperX 1333MHz CAS7
Video Card(s) PowerColor Radeon HD 6870 (Baked 3 Times and Heat Gunned Once)
Storage Crucial MX100 512GB
Display(s) LG Flatron W2453V
Case Xigmatek Midgard-W
Power Supply Thermaltake TR2 RX 750W
Mouse HP VooDooDNA
Keyboard Corsair K60
Joined
Jul 23, 2011
Messages
1,555
Likes
1,459
Location
Kaunas, Lithuania
System Name Eternal WIP ][ HP ProLiant server blade
Processor AMD FX-8320 @ 4.4/4.1 GHz ][ 2x Intel Xeon L5520 @ 2.27GHz
Motherboard Asus Crosshair V Formula-Z ][ -
Cooling Corsair H55 ][ Stock
Memory 2x4GB Kingston HyperX Genesis @ 1866MHz ][ 4x4 GiB Hynix @ 1333 MHz; ECC on
Video Card(s) 2x MSI GeForce GTX 770 DirectCU II OC ][ None
Storage 1TB WD Black + 1.5TB WD Green + 750GB Samsung + 64GB OCZ Agility 4 ][ 3x 1 TB Hitachi
Display(s) Asus VG278H + Asus VH226H ][ None
Case Antec Nine Hundred ][ it's a server blade, lol
Audio Device(s) Supreme FX II (Integrated); Using optical S/PDIF output ][ none
Power Supply Corsair AX1200i ][ [stock]
Software Gentoo Linux ][ Linux Mint 16
Benchmark Scores 65970 BogoMIPS. Ha. Ha. Ha. >=|
@brandonwh64 Aye, www.virustotal.com is a splendid tool when in doubt. Helps to weed out those pesky false-positives. :)
And yeah - looks like a false positive indeed
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,515
Likes
6,936
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
I sent fortinet a false positive alert email so they will change it.
 
Joined
Aug 11, 2009
Messages
6,823
Likes
2,901
Location
Viking Land
System Name Ivy Biatch
Processor i5 3570K
Motherboard ASSRockzz z77TOTHEEXTREME!!!!
Cooling bleh
Memory 2x4gb crucial 1866
Video Card(s) HD7770, yes it does BF3
Storage 120gb Vertex
Display(s) 226BW
Case whats that, oh my table
Audio Device(s) stock onboard thing
Power Supply HX850W
Software 7
almost 1000 pages :twitch:
 
Joined
Jun 28, 2012
Messages
245
Likes
138
System Name Main Pc | Xeon rig
Processor Intel Core i5-4670 @3.6Ghz | Intel Xeon X5675 @stock
Motherboard Gigabyte GA-Z87-HD3 | Sabertooth X58
Cooling Noctua NH-U9B SE2 | Noctua NH-D14
Memory 16GB Crucial OC @ 2133mhz | 12 GB Various
Video Card(s) MSI R9 390 | MSI R7970 TF III 3GD5 OC BE (Bios mod 1081 mV)
Storage 120GB Samsung Evo\ 4TB WD HDD | 120GB Samsung Evo
Case NZXT H440 | Fractal Design Define R5
Power Supply Seasonic 650 Watt| Nexus 450
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2016 Datacenter x64
I don't know if this has come up, but I got an alert for an new version of boinc, and it suggests that I install virtualbox for projects that need it. so my question is, does wcg need it?
 
Joined
Jul 23, 2011
Messages
1,555
Likes
1,459
Location
Kaunas, Lithuania
System Name Eternal WIP ][ HP ProLiant server blade
Processor AMD FX-8320 @ 4.4/4.1 GHz ][ 2x Intel Xeon L5520 @ 2.27GHz
Motherboard Asus Crosshair V Formula-Z ][ -
Cooling Corsair H55 ][ Stock
Memory 2x4GB Kingston HyperX Genesis @ 1866MHz ][ 4x4 GiB Hynix @ 1333 MHz; ECC on
Video Card(s) 2x MSI GeForce GTX 770 DirectCU II OC ][ None
Storage 1TB WD Black + 1.5TB WD Green + 750GB Samsung + 64GB OCZ Agility 4 ][ 3x 1 TB Hitachi
Display(s) Asus VG278H + Asus VH226H ][ None
Case Antec Nine Hundred ][ it's a server blade, lol
Audio Device(s) Supreme FX II (Integrated); Using optical S/PDIF output ][ none
Power Supply Corsair AX1200i ][ [stock]
Software Gentoo Linux ][ Linux Mint 16
Benchmark Scores 65970 BogoMIPS. Ha. Ha. Ha. >=|
As far as I know, at the time of writing, no project on WCG needs it.
Also, all of my boxen run the version without VirtualBox, yet happily run all currently active projects, including betas, without any problems whatsoever; indicating VirtualBox appears to indeed not be needed.
 

Norton

Moderator & WCG-TPU Captain
Staff member
Joined
Dec 21, 2011
Messages
12,660
Likes
36,188
Location
USA
System Name My Fortress/Trish (WCG)/Julia (WCG)/Ella (WCG)/Junior(WCG)/Cruncher 1 & 2/Kreij (WCG)
Processor Ryzen 1700X/i7-970/2600K/i7-980X/3930k/Opteron 6168x4/Ryzen 1600X/FX-8350
Motherboard X370 Taichi/ ASUS R3E/Asus P8P67 Pro/P9X79 Pro/EVGA X58 SLI 3/SuperMicro 4P
Cooling NH-D14/Phanteks/NH-U14S/H70/DeepCool/CM 212+ (x4)/NH-U14S/CM212
Memory 16GB GSkill TridentZ-3200 (1700X), 16GB GSkill FlareX-2400 (1600X),... various...., 4P- 16x1GB
Video Card(s) RX 580/HD 4670/HD 7770/HD 7770/HD 7770/onboard/HD 7770/onboard
Storage WD 500GB SSD/Seagate 2TB SSHD, everything else is Western Digital (mostly)
Display(s) Dell U2414H & 2409W / Dell 2208WFP (shared)
Case Silverstone FT01B/Source 530/Corsair 230T/Define XL R2/Silverstone FT05/Define R4/custom
Audio Device(s) on board (All)
Power Supply Corsair HX850/TX650/CS650M/X Gold 750/EVGA P2 850/X Gold 1050/HX650
Mouse Logitech G300s
Keyboard Thermaltake Challenger Prime (Great for $30!!!)
Software Win 7 Home 64 (Win 10 Pro 64)/Win Pro 64 or Ubuntu 12.04 LTS/14.04 LTS/17.04
Benchmark Scores Why sit on the Bench when you can get in the game and Crunch!!!
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,443
Likes
1,685
Location
NL, Europe
Processor Intel Core i5-4460
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H
Cooling Arctic Freezer i11
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit
Video Card(s) Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X
Storage Kingston SSDNow V300 (120GB) + Seagate Barracuda 7200.14 (1TB)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916 (in reserve)
Case Cooler Maste Centurion 5
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic G450
Mouse Logitech G500
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 10
I don't know if this has come up, but I got an alert for an new version of boinc, and it suggests that I install virtualbox for projects that need it. so my question is, does wcg need it?
AFAIK, only the LHC@home project uses it.
 
Joined
Feb 7, 2013
Messages
119
Likes
67
System Name Aki
Processor Intel Core i5-3570
Motherboard Gigabyte GA-H77M-D3H
Cooling CM 212 Evo
Memory Corsair Vengeance 8 GB DDR3-1600
Video Card(s) Sapphire HD7850 2GB
Storage INTEL SSD 520 120 GB, WD Green 2TB, WD Black 2TB, WD Blue 4TB
Display(s) AOC 2353 [23" LCD]
Case Corsair 400R
Power Supply Seasonic 520W S12II
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 8.1 64 bit
7.0.64 to 7.2.31......Changelog? worth it?
 
Joined
Jul 23, 2011
Messages
1,555
Likes
1,459
Location
Kaunas, Lithuania
System Name Eternal WIP ][ HP ProLiant server blade
Processor AMD FX-8320 @ 4.4/4.1 GHz ][ 2x Intel Xeon L5520 @ 2.27GHz
Motherboard Asus Crosshair V Formula-Z ][ -
Cooling Corsair H55 ][ Stock
Memory 2x4GB Kingston HyperX Genesis @ 1866MHz ][ 4x4 GiB Hynix @ 1333 MHz; ECC on
Video Card(s) 2x MSI GeForce GTX 770 DirectCU II OC ][ None
Storage 1TB WD Black + 1.5TB WD Green + 750GB Samsung + 64GB OCZ Agility 4 ][ 3x 1 TB Hitachi
Display(s) Asus VG278H + Asus VH226H ][ None
Case Antec Nine Hundred ][ it's a server blade, lol
Audio Device(s) Supreme FX II (Integrated); Using optical S/PDIF output ][ none
Power Supply Corsair AX1200i ][ [stock]
Software Gentoo Linux ][ Linux Mint 16
Benchmark Scores 65970 BogoMIPS. Ha. Ha. Ha. >=|
See the changelog here

I personally see the most difference with the CPU scheduler - noticeably less buggy (still a bugfest nonetheless). But for 99% of the time for most users the 7.0.64 should be perfectly fine. *shrug*
So I'd say:
If You want to update just for the sake of updating and would need to turn BOINC off to do it - meh.
If You have Your BOINC stopped and/or just booted - go for it.
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
I'll be shutting down my main rig as soon as the challenge ends. I've to strip my rig tonight in preparation for some new goodies tomorrow :D (pics and details will be coming soon).

So I'll be out of commission tonight and likely all day tomorrow. I hope I can get it back together tomorrow, but if difficulties arise, it should be back on Sunday. I hope for a smooth transition.
 
Joined
Jul 23, 2011
Messages
1,555
Likes
1,459
Location
Kaunas, Lithuania
System Name Eternal WIP ][ HP ProLiant server blade
Processor AMD FX-8320 @ 4.4/4.1 GHz ][ 2x Intel Xeon L5520 @ 2.27GHz
Motherboard Asus Crosshair V Formula-Z ][ -
Cooling Corsair H55 ][ Stock
Memory 2x4GB Kingston HyperX Genesis @ 1866MHz ][ 4x4 GiB Hynix @ 1333 MHz; ECC on
Video Card(s) 2x MSI GeForce GTX 770 DirectCU II OC ][ None
Storage 1TB WD Black + 1.5TB WD Green + 750GB Samsung + 64GB OCZ Agility 4 ][ 3x 1 TB Hitachi
Display(s) Asus VG278H + Asus VH226H ][ None
Case Antec Nine Hundred ][ it's a server blade, lol
Audio Device(s) Supreme FX II (Integrated); Using optical S/PDIF output ][ none
Power Supply Corsair AX1200i ][ [stock]
Software Gentoo Linux ][ Linux Mint 16
Benchmark Scores 65970 BogoMIPS. Ha. Ha. Ha. >=|
welp. @manofthem, You are not alone. The two boxen I've got at home are going to be shut down for some preparations. Namely, both boxen are getting one more NIC each. (that means the 3.6 GHz / headless one is going to have 3 NICs after I am done with it.) I need that because I am getting a secondary innernets connection on Monday - gonna be using two ISPs. For a total of 150 mbps (100 mbps from the current one and additional backup 50 mbps from the new one). *shrug*
 

manofthem

WCG-TPU Team All-Star!
Joined
Jan 9, 2011
Messages
10,725
Likes
26,162
Location
Florida
System Name bBox | tOffice | mDonk
Processor i7 4770k @4.3 | i7 2600k @3.5 | i7 4790 @3.8
Motherboard MSI Z87 G45 | MSI Z68 GD55 | MSI H97M G43
Cooling Water | Reeven Justice RC-1204 | can't remember
Memory G Skill TridentX 8GB 2400 | Patriot Viper 3 8GB 1600 | G Skill Ripjaws 8GB 1600
Video Card(s) 2x R9 290's | 980 SC ACX2.0 | n/a
Storage 850 Evo 250GB & 2TB Desktar 5K3000 | 830 256GB & 1.5TB & 3TB Barracudas| 830 256GB
Display(s) QNIX WX2710 (96Hz OC) & Shimian Achieva QH270-Lite | Acer 27HL | n/a
Case 900D | Fractal Define S | n/a
Audio Device(s) Siberia v2 | onboard | n/a
Power Supply Corsair AX1200 | XFX 550Pro | SeaSonic 660XP2
Mouse Razer Mamba 2012 | Corsair M95 | n/a
Keyboard Das Keyboard Pro 4 (blues) | Cougar Attack X3 (blues) | n/a
Software Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64 | Win 10 Pro x64
welp. @manofthem, You are not alone. The two boxen I've got at home are going to be shut down for some preparations. Namely, both boxen are getting one more NIC each. (that means the 3.6 GHz / headless one is going to have 3 NICs after I am done with it.) I need that because I am getting a secondary innernets connection on Monday - gonna be using two ISPs. For a total of 150 mbps (100 mbps from the current one and additional backup 50 mbps from the new one). *shrug*
That sounds intense! 3 nics, 2 ISPs, 150mb/s :eek: :eek: Beast setup! :respect:
But at least I am not alone, makes me feel better. :toast:
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
welp. @manofthem, You are not alone. The two boxen I've got at home are going to be shut down for some preparations. Namely, both boxen are getting one more NIC each. (that means the 3.6 GHz / headless one is going to have 3 NICs after I am done with it.) I need that because I am getting a secondary innernets connection on Monday - gonna be using two ISPs. For a total of 150 mbps (100 mbps from the current one and additional backup 50 mbps from the new one). *shrug*
Why do you need such a fast connection! That's insane!
 
Joined
Jul 23, 2011
Messages
1,555
Likes
1,459
Location
Kaunas, Lithuania
System Name Eternal WIP ][ HP ProLiant server blade
Processor AMD FX-8320 @ 4.4/4.1 GHz ][ 2x Intel Xeon L5520 @ 2.27GHz
Motherboard Asus Crosshair V Formula-Z ][ -
Cooling Corsair H55 ][ Stock
Memory 2x4GB Kingston HyperX Genesis @ 1866MHz ][ 4x4 GiB Hynix @ 1333 MHz; ECC on
Video Card(s) 2x MSI GeForce GTX 770 DirectCU II OC ][ None
Storage 1TB WD Black + 1.5TB WD Green + 750GB Samsung + 64GB OCZ Agility 4 ][ 3x 1 TB Hitachi
Display(s) Asus VG278H + Asus VH226H ][ None
Case Antec Nine Hundred ][ it's a server blade, lol
Audio Device(s) Supreme FX II (Integrated); Using optical S/PDIF output ][ none
Power Supply Corsair AX1200i ][ [stock]
Software Gentoo Linux ][ Linux Mint 16
Benchmark Scores 65970 BogoMIPS. Ha. Ha. Ha. >=|
The connection I've got right now is super great 'n all - especially since it is for free. But due what this ISP is, there are certain limitations. For 99% uses, those limitations are completely irrelevant. But I started hitting that 1% a lot since summer. Hence getting a secondary ISP that doesn't have such limitations. At this point, paying ten bux a month for that other ISP no longer seems too much. Hence getting it now. ...And that 1% is "hosting game servers".
And dyam - I have piles of PCI NICs, but my "main" box has no PCI slots and the "server / headless" one only has one. The "server" already got a secondary NIC in the PCI slot. But since I need to add yet another for each boxen, had to dish out some dough for PCI-E NICs. This just feels sad - got piles of PCI NICs, yet no slots to use 'em. *flips table*

P.S. if not for that economical crisis that hit at... was it 2007? (dunno. can't remember. don't care much.) I would have had 1gbps on my current ISP. *flips another table*
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
And here I was thinking that going above 10Mbps was superfluous. :wtf: