• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

UEFI showing enabled on unsupported card.

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
21,051 (4.02/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
On my server X10SLL-F I use a quadro 600 (notice lack or K and P designations) to offload video encoding jobs. I had a big issue getting the server to start (I run headless and connect via IPMI) After fooling around I removed everything, got the board to let me into BIOS and I realized this card is probably doesn't support UEFI. A quick check showed that to be the case. https://www.techpowerup.com/vgabios/94453/nvidia-quadro600-1024-100825

Now while I was in bios I changed PCI-E OPROMS to legacy from EFI and left storage OPROMS set to EFI so I could boot my OS. (This server only has ASPEED 2000 BMC for vid output). Now my OS boots and Server 2019 sees the GPU awesome! I noticed a curiosity though. GPU-Z is reading the card supports UEFI which isn't the case, atleast with the DB entry above. Even if it was a typo in the VGA DB however, this was proven by the fact the machine will NOT init with EFI is selected for the PCI-E OPROMS.

I do not use this card for display output. Nothing is connected. Tts GPU workload only. Just a FYI.


1573756173015.png


Additonally, this reading doesnt appear to come from the ASPEED controller. My other server X10SLM+ -F which essentially uses the same BIOS and definitely the same ASPEED controller model does not detect anything (or UEFI). (Probably since this is again not really a GPU and just a BMC output tied to a VGA port.)

1573757379927.png


That looks normal, GPU-Z on the other server also doesnt see the ASPEED controller, just the Q600 it just thinks its UEFI capable.
 
Last edited:

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
19,882 (3.49/day)
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
Please email me the bios to w1zzard@techpowerup.com

Do you have any way contact the ASPEED people by any chance? Maybe I can add support
 

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
21,051 (4.02/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
I responded to the email. I sent the .rom raw. Let me know if you don't get it.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
19,882 (3.49/day)
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7

thanks for the bios. this definitely supports UEFI

F1 0E = 0EF1 = UEFI signature
 

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
21,051 (4.02/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro

thanks for the bios. this definitely supports UEFI

F1 0E = 0EF1 = UEFI signature
wow that’s nuts iv never seen 600 referenced as a UEFI card and it didn’t want to boot like at all in the server in EFI mode. I’ll keep playing with it to see if I can get it to function. Either in this server or another UEFI machine.
 
Top