• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Ultimate Home Theater Guide

Joined
Jan 21, 2009
Messages
1,864 (0.57/day)
Likes
119
#26
What if I plug my tv cable provider directly in my computer with pci tv-card and i use DVI cable for my computer screen? With my rig is there any tricks to boost the quality of the signal and the videos speed? Thank you !



i dont know if you want to mention this but with that powerful of an htpc there is no need to turn bitstreaming on. as long as there is hdmi and a powerful processor you dont have to encode the signal at all, just use pcm to get it from the htpc to the tv/receiver/whatever.

bitstreaming is only necessary when you have a lower power rig and no hdmi cable because the cpu cant process the information fast enough and the optical cable or rca cables didnt have the capacity to carry it.

so it is preferred if given the option to turn off bitstreaming as the crazy A/V enthusiasts insist for the sake of purity to use pcm instead.
 

Easy Rhino

Linux Advocate
Joined
Nov 13, 2006
Messages
14,405 (3.56/day)
Likes
4,257
System Name VHOST01 | Desktop
Processor i7 980x | i5 7500 Kaby Lake
Motherboard Gigabyte x58 Extreme | AsRock MicroATX Z170M Exteme4
Cooling Prolimatech Megahelams | Stock
Memory 6x4 GB @ 1333 | 2x 8G Gskill Aegis DDR4 2400
Video Card(s) Nvidia GT 210 | Nvidia GTX 970 FTW+
Storage 4x2 TB Enterprise RAID5 |Corsair mForce nvme 250G
Display(s) N/A | Dell 27" 1440p 8bit GSYNC
Case Lian Li ATX Mid Tower | Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) NA | On Board
Power Supply SeaSonic 500W Gold | Seasonic SSR-650GD Flagship Prime Series 650W Gold
Mouse N/A | Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard N/A | Posiden Z RGB Cherry MX Brown
Software Centos 7 | Windows 10
#27
What if I plug my tv cable provider directly in my computer with pci tv-card and i use DVI cable for my computer screen? With my rig is there any tricks to boost the quality of the signal and the videos speed? Thank you !
probably nothing you can do since the picture quality between hdmi and dvi is the same so far. the nice thing about hdmi is eliminating the need for an audio wire and its ability to carry a sh*t ton of information.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,122 (9.57/day)
Likes
13,551
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#28
probably nothing you can do since the picture quality between hdmi and dvi is the same so far. the nice thing about hdmi is eliminating the need for an audio wire and its ability to carry a sh*t ton of information.
i dont think HDMI is being used to its full potential yet.


i noticed my HDTV supports DLNA and a fwe other features, and saw a DLNA media box on the news page...


looks like HDMI can transfer controls from a remote to other devices.

EG, my TV remote has play/pause/rewind (even if they dont do anything on the TV) and they can be passed through HDMI to these devices, even without line of sight/compatible remote
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,086 (2.01/day)
Likes
889
System Name Absolute Zero | M.A.S.S
Processor Intel i7 4770k | i7 920
Motherboard Gigabyte Z87X-UD4H | EVGA X58 FTW3 SLI
Cooling Phanteks ph-tc14pe | CM 212+ Push Pull
Memory Mushkin 16Gb at 2400Mhz | Corsair Vengence 6x8Gb=48Gb
Video Card(s) EVGA SC GTX 770 2Gb | Nvidia 7300GT
Storage Sandisk 256Gb Ultra Plus x 2 raid0 + 72.12 500Gb | Intel 320 80Gb 2x1.5Tb, 2x2Tb 2x.5Tb + 3 x6Tb
Display(s) Samsung 245BW + Asus PB278Q + Samsung 40" 650A | None
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss
Audio Device(s) Asus Xonar HDAV + GTX770 | Onboard
Power Supply Silverstone DA800 | Rocketfish 700w aka fsp
Software Windows 7 ultimate X64 | Debian 7 wheezy
#29
Please guys, if this thread doesn't make sense, you don't understand something, and its just not clear, please let me know. I fixed what Raid 5 means, but i posted this on Hardforum and the first few post were critical and negative about "I would never recommend any of this to anyone" So I want to know why.

So let me know if something is wrong or doesn't make sense .
 

Easy Rhino

Linux Advocate
Joined
Nov 13, 2006
Messages
14,405 (3.56/day)
Likes
4,257
System Name VHOST01 | Desktop
Processor i7 980x | i5 7500 Kaby Lake
Motherboard Gigabyte x58 Extreme | AsRock MicroATX Z170M Exteme4
Cooling Prolimatech Megahelams | Stock
Memory 6x4 GB @ 1333 | 2x 8G Gskill Aegis DDR4 2400
Video Card(s) Nvidia GT 210 | Nvidia GTX 970 FTW+
Storage 4x2 TB Enterprise RAID5 |Corsair mForce nvme 250G
Display(s) N/A | Dell 27" 1440p 8bit GSYNC
Case Lian Li ATX Mid Tower | Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) NA | On Board
Power Supply SeaSonic 500W Gold | Seasonic SSR-650GD Flagship Prime Series 650W Gold
Mouse N/A | Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard N/A | Posiden Z RGB Cherry MX Brown
Software Centos 7 | Windows 10
#30
i dont think HDMI is being used to its full potential yet.


i noticed my HDTV supports DLNA and a fwe other features, and saw a DLNA media box on the news page...


looks like HDMI can transfer controls from a remote to other devices.

EG, my TV remote has play/pause/rewind (even if they dont do anything on the TV) and they can be passed through HDMI to these devices, even without line of sight/compatible remote
yea, im sure hdmi is not being used to its full potential yet.
 
Joined
May 21, 2008
Messages
4,090 (1.17/day)
Likes
766
Location
Iowa, USA
System Name FUTURE CUBE!
Processor intel Core i5 6600k
Motherboard Gigabyte Z170X-Gaming 7
Cooling Phanteks PH-TC14PE BK
Memory G.Skill TridentZ 3000 Mhz C15 32GB 2x16GB
Video Card(s) Gigabyte Aorus 1080 Ti
Storage 2x M.2 Samsung Evo 250GB/500GB / WD Blue 500GB / 2x RAID1 Toshiba P300 3TB
Display(s) Samsung C24FG70 1080p 144hz Quantum Dot/ASUS VH226H 1080p 21.5"
Case "THE CUBE" Custom built, pure Red Alder wood
Audio Device(s) Creative Sound Core3D/ Logitech Z-2300 200 watts/ Beyerdynamic DT 880
Power Supply Seasonic X Gold 650W
Mouse Logitech G700
Keyboard Logitech G910
Software Windows 10 Pro
#31
is there any way to rip my dvd's faster took over 1hour for one dvd
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,086 (2.01/day)
Likes
889
System Name Absolute Zero | M.A.S.S
Processor Intel i7 4770k | i7 920
Motherboard Gigabyte Z87X-UD4H | EVGA X58 FTW3 SLI
Cooling Phanteks ph-tc14pe | CM 212+ Push Pull
Memory Mushkin 16Gb at 2400Mhz | Corsair Vengence 6x8Gb=48Gb
Video Card(s) EVGA SC GTX 770 2Gb | Nvidia 7300GT
Storage Sandisk 256Gb Ultra Plus x 2 raid0 + 72.12 500Gb | Intel 320 80Gb 2x1.5Tb, 2x2Tb 2x.5Tb + 3 x6Tb
Display(s) Samsung 245BW + Asus PB278Q + Samsung 40" 650A | None
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss
Audio Device(s) Asus Xonar HDAV + GTX770 | Onboard
Power Supply Silverstone DA800 | Rocketfish 700w aka fsp
Software Windows 7 ultimate X64 | Debian 7 wheezy
#32
Which software are you using?
 
Joined
May 21, 2008
Messages
4,090 (1.17/day)
Likes
766
Location
Iowa, USA
System Name FUTURE CUBE!
Processor intel Core i5 6600k
Motherboard Gigabyte Z170X-Gaming 7
Cooling Phanteks PH-TC14PE BK
Memory G.Skill TridentZ 3000 Mhz C15 32GB 2x16GB
Video Card(s) Gigabyte Aorus 1080 Ti
Storage 2x M.2 Samsung Evo 250GB/500GB / WD Blue 500GB / 2x RAID1 Toshiba P300 3TB
Display(s) Samsung C24FG70 1080p 144hz Quantum Dot/ASUS VH226H 1080p 21.5"
Case "THE CUBE" Custom built, pure Red Alder wood
Audio Device(s) Creative Sound Core3D/ Logitech Z-2300 200 watts/ Beyerdynamic DT 880
Power Supply Seasonic X Gold 650W
Mouse Logitech G700
Keyboard Logitech G910
Software Windows 10 Pro
#33
the one with the fox
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,086 (2.01/day)
Likes
889
System Name Absolute Zero | M.A.S.S
Processor Intel i7 4770k | i7 920
Motherboard Gigabyte Z87X-UD4H | EVGA X58 FTW3 SLI
Cooling Phanteks ph-tc14pe | CM 212+ Push Pull
Memory Mushkin 16Gb at 2400Mhz | Corsair Vengence 6x8Gb=48Gb
Video Card(s) EVGA SC GTX 770 2Gb | Nvidia 7300GT
Storage Sandisk 256Gb Ultra Plus x 2 raid0 + 72.12 500Gb | Intel 320 80Gb 2x1.5Tb, 2x2Tb 2x.5Tb + 3 x6Tb
Display(s) Samsung 245BW + Asus PB278Q + Samsung 40" 650A | None
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss
Audio Device(s) Asus Xonar HDAV + GTX770 | Onboard
Power Supply Silverstone DA800 | Rocketfish 700w aka fsp
Software Windows 7 ultimate X64 | Debian 7 wheezy
#34
anydvd is actually really slow :( its pathetic.

try DVD Decrypter
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,086 (2.01/day)
Likes
889
System Name Absolute Zero | M.A.S.S
Processor Intel i7 4770k | i7 920
Motherboard Gigabyte Z87X-UD4H | EVGA X58 FTW3 SLI
Cooling Phanteks ph-tc14pe | CM 212+ Push Pull
Memory Mushkin 16Gb at 2400Mhz | Corsair Vengence 6x8Gb=48Gb
Video Card(s) EVGA SC GTX 770 2Gb | Nvidia 7300GT
Storage Sandisk 256Gb Ultra Plus x 2 raid0 + 72.12 500Gb | Intel 320 80Gb 2x1.5Tb, 2x2Tb 2x.5Tb + 3 x6Tb
Display(s) Samsung 245BW + Asus PB278Q + Samsung 40" 650A | None
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss
Audio Device(s) Asus Xonar HDAV + GTX770 | Onboard
Power Supply Silverstone DA800 | Rocketfish 700w aka fsp
Software Windows 7 ultimate X64 | Debian 7 wheezy
#36
Updated with how to use VLC to play mkv/avi files
 

Easy Rhino

Linux Advocate
Joined
Nov 13, 2006
Messages
14,405 (3.56/day)
Likes
4,257
System Name VHOST01 | Desktop
Processor i7 980x | i5 7500 Kaby Lake
Motherboard Gigabyte x58 Extreme | AsRock MicroATX Z170M Exteme4
Cooling Prolimatech Megahelams | Stock
Memory 6x4 GB @ 1333 | 2x 8G Gskill Aegis DDR4 2400
Video Card(s) Nvidia GT 210 | Nvidia GTX 970 FTW+
Storage 4x2 TB Enterprise RAID5 |Corsair mForce nvme 250G
Display(s) N/A | Dell 27" 1440p 8bit GSYNC
Case Lian Li ATX Mid Tower | Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) NA | On Board
Power Supply SeaSonic 500W Gold | Seasonic SSR-650GD Flagship Prime Series 650W Gold
Mouse N/A | Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard N/A | Posiden Z RGB Cherry MX Brown
Software Centos 7 | Windows 10
#37
don't want to jack your thread, but a lot of people may want to consider XBMC as an alternative to WMC.
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,086 (2.01/day)
Likes
889
System Name Absolute Zero | M.A.S.S
Processor Intel i7 4770k | i7 920
Motherboard Gigabyte Z87X-UD4H | EVGA X58 FTW3 SLI
Cooling Phanteks ph-tc14pe | CM 212+ Push Pull
Memory Mushkin 16Gb at 2400Mhz | Corsair Vengence 6x8Gb=48Gb
Video Card(s) EVGA SC GTX 770 2Gb | Nvidia 7300GT
Storage Sandisk 256Gb Ultra Plus x 2 raid0 + 72.12 500Gb | Intel 320 80Gb 2x1.5Tb, 2x2Tb 2x.5Tb + 3 x6Tb
Display(s) Samsung 245BW + Asus PB278Q + Samsung 40" 650A | None
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss
Audio Device(s) Asus Xonar HDAV + GTX770 | Onboard
Power Supply Silverstone DA800 | Rocketfish 700w aka fsp
Software Windows 7 ultimate X64 | Debian 7 wheezy
#38
No worries. Input is welcome. I haven't used XBMC so I can't really input on that one.
 

viczulis

New Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
887 (0.24/day)
Likes
65
Location
Ohio
System Name Bandit 7
Processor Intel I7 920 (Havent OCd yet)
Motherboard MSI X58 Pro
Cooling Air Black Knight
Memory 6 Gbs of something
Video Card(s) 2 - XFX 5770s 1 Gb (waiting for a price drop to go higher)
Storage 1 - TB Sata Seagate
Display(s) 28" LCD
Case CM HAF , G-5 mouse, Saitek Cyborg Keyboard
Audio Device(s) Supreme FX 2 Audio Card
Power Supply ABS Tagan BZ Series 900 W Modular
Software 64 bit Windows 7 Home Premium
#39
Nice guide man :toast:

Thanks
 
Joined
Nov 15, 2006
Messages
174 (0.04/day)
Likes
16
Location
Ensenada, Mexico
Processor Athlon X2 3800 @ 2.8 Ghz w/Zalman CNPS 9500 LED
Motherboard MSI K8N Neo4-F
Cooling Fans: 2 120mm, 1 80mm, HD cooler all w/Tt fan controller
Memory Mushkin blue series DDR400 @ DDR466
Video Card(s) Visiontek HD4850 512 Mb w/ Zalman VF-900
Storage WD SATA 320 Gb / Hitachi Deskstar 82 Gb
Display(s) KDS 19" Widescreen LCD
Case RAIDMAX SAGITTA Modded to Red lighting
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Zalman 600 Watts ZM600-HP
Software Win XP, Vista32, Ubuntu
#40
Thanks for this write-up!

I was considering buying a sound card, but since i use toslink to connect the pc to mi receiver, the onboard audio is just as good, seeing as it is digital, or there are real differences in audio quality?
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,122 (9.57/day)
Likes
13,551
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#41
Thanks for this write-up!

I was considering buying a sound card, but since i use toslink to connect the pc to mi receiver, the onboard audio is just as good, seeing as it is digital, or there are real differences in audio quality?
with digital, no not really. the only advantage would be in encoding, which is relevant for gaming, not for media playback.
 

Johnny87au

New Member
Joined
Dec 3, 2010
Messages
53 (0.02/day)
Likes
7
System Name GoSU
Processor 980X @ 4.7 WC Loop 1.32
Motherboard Gigabyte UD7 Rev1.0
Cooling Custom Water loop
Memory 6gb Dom GT Hypers
Video Card(s) 2x EVGA 480s!
Storage 3x Crucial C300 SSD/r0 & 4x WD 2tb Blacks
Display(s) Dell 30" ultrasharp / 47" LG lcd tv
Case Corsair 800D
Audio Device(s) Auzentech Forte 7.1
Power Supply Corsair ax-1200w
Software Windows 7 Ultimate 64-bit
#42
hey mate just sent you a pm, Also wanting to know, Do you have to use My movies as a program for 7MC to work?? All my videos are DvD rips etc, not actual Full DVD Rips off a dvd, So how would i go about putting those into My movies? the same way or ?
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,086 (2.01/day)
Likes
889
System Name Absolute Zero | M.A.S.S
Processor Intel i7 4770k | i7 920
Motherboard Gigabyte Z87X-UD4H | EVGA X58 FTW3 SLI
Cooling Phanteks ph-tc14pe | CM 212+ Push Pull
Memory Mushkin 16Gb at 2400Mhz | Corsair Vengence 6x8Gb=48Gb
Video Card(s) EVGA SC GTX 770 2Gb | Nvidia 7300GT
Storage Sandisk 256Gb Ultra Plus x 2 raid0 + 72.12 500Gb | Intel 320 80Gb 2x1.5Tb, 2x2Tb 2x.5Tb + 3 x6Tb
Display(s) Samsung 245BW + Asus PB278Q + Samsung 40" 650A | None
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss
Audio Device(s) Asus Xonar HDAV + GTX770 | Onboard
Power Supply Silverstone DA800 | Rocketfish 700w aka fsp
Software Windows 7 ultimate X64 | Debian 7 wheezy
#43
Replied to your PM and no, you can use the files, my movies will index them and play them accordingly.

There are other softwares like my movies, but I like that one the best.
 
Joined
Dec 3, 2010
Messages
53 (0.02/day)
Likes
7
System Name GoSU
Processor 980X @ 4.7 WC Loop 1.32
Motherboard Gigabyte UD7 Rev1.0
Cooling Custom Water loop
Memory 6gb Dom GT Hypers
Video Card(s) 2x EVGA 480s!
Storage 3x Crucial C300 SSD/r0 & 4x WD 2tb Blacks
Display(s) Dell 30" ultrasharp / 47" LG lcd tv
Case Corsair 800D
Audio Device(s) Auzentech Forte 7.1
Power Supply Corsair ax-1200w
Software Windows 7 Ultimate 64-bit
#44
thanks :)
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
224 (0.08/day)
Likes
11
Processor i5 4690k
Motherboard asus z97a usb 3.1
Cooling ZALMAN CNPS9900ALED
Memory Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
Video Card(s) geforce gtx 970 reference
Storage mushkin 1TB Solid State Drive - MKNSSDRE1TB Reactor/ wd black 1 tb 7200 rpm
Display(s) Acer K272HUL Ebmidpx 2560 x 1440 monitor
Case Phanteks Luxe
Audio Device(s) sony 300 watt 2.1 sound bar
Power Supply egva supernova 550 g2 series
Mouse roccat kone xtd
Keyboard razer black widow chroma
Software win 10 64 home
#45
messed something up

i guess i should have replied here. after using anydvd and then my movies, i start media player, the box art is there, i hit play and it ask for the disc. the reason for loading them will is so i dont need the disc.
i assume i am missing a step and cant get it right. also note..i own each dvd i want to store and play on my hdd. i will not make any copies for sale or to give away, i just want to be able to go to media center and look at all my movies and decide which i want to watch without digging out the disc. thanks again all! i previously posted this in software, i wil delete that post now. thanks again all!
 
Joined
May 18, 2010
Messages
3,416 (1.23/day)
Likes
1,049
System Name My baby
Processor Athlon II X4 620 @ 3.5GHz, 1.45v, NB @ 2700Mhz, HT @ 2700Mhz - 24hr prime95 stable
Motherboard Asus M4A785TD-V EVO
Cooling Sonic Tower Rev 2 with 120mm Akasa attached, Akasa @ Front, Xilence Red Wing 120mm @ Rear
Memory 16 GB G.Skills 1600Mhz
Video Card(s) ATI ASUS Crossfire 5850
Storage Samsung 1Tb EcoGreen hard drive
Display(s) Hanngs-G 19"
Case Antec VSK 2000 Black Tower Case
Audio Device(s) Onkyo TX-SR309 Receiver, 2x Kef Cresta 1, 1x Kef Center 20c
Power Supply OCZ StealthXstream II 600w, 4x12v/18A, 80% efficiency.
Software Windows Vista X64
#46
i guess i should have replied here. after using anydvd and then my movies, i start media player, the box art is there, i hit play and it ask for the disc. the reason for loading them will is so i dont need the disc.
i assume i am missing a step and cant get it right. also note..i own each dvd i want to store and play on my hdd. i will not make any copies for sale or to give away, i just want to be able to go to media center and look at all my movies and decide which i want to watch without digging out the disc. thanks again all! i previously posted this in software, i wil delete that post now. thanks again all!
Create a .ISO image of the DVD Disc using or shareware/freeware application. i.e. MagicISO, PowerIso, Daemon Tools.

Once you have created the ISO file of the DVD you have to mount the ISO file. You can use the above mentioned applications to mount the DVD. Once mounted the computer will create a virtual drive allowing playback in AnyDVD or whichever player you use.


http://www.filehippo.com/download_magiciso/
http://www.poweriso.com/download.htm
http://www.filehippo.com/download_daemon_tools/5054/
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
224 (0.08/day)
Likes
11
Processor i5 4690k
Motherboard asus z97a usb 3.1
Cooling ZALMAN CNPS9900ALED
Memory Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
Video Card(s) geforce gtx 970 reference
Storage mushkin 1TB Solid State Drive - MKNSSDRE1TB Reactor/ wd black 1 tb 7200 rpm
Display(s) Acer K272HUL Ebmidpx 2560 x 1440 monitor
Case Phanteks Luxe
Audio Device(s) sony 300 watt 2.1 sound bar
Power Supply egva supernova 550 g2 series
Mouse roccat kone xtd
Keyboard razer black widow chroma
Software win 10 64 home
#47
what i have done is to use dvd dycrypter, sending it to "my videos" file and then just adding them to media player library. seems to work just fine.
:toast: & :respect:
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,086 (2.01/day)
Likes
889
System Name Absolute Zero | M.A.S.S
Processor Intel i7 4770k | i7 920
Motherboard Gigabyte Z87X-UD4H | EVGA X58 FTW3 SLI
Cooling Phanteks ph-tc14pe | CM 212+ Push Pull
Memory Mushkin 16Gb at 2400Mhz | Corsair Vengence 6x8Gb=48Gb
Video Card(s) EVGA SC GTX 770 2Gb | Nvidia 7300GT
Storage Sandisk 256Gb Ultra Plus x 2 raid0 + 72.12 500Gb | Intel 320 80Gb 2x1.5Tb, 2x2Tb 2x.5Tb + 3 x6Tb
Display(s) Samsung 245BW + Asus PB278Q + Samsung 40" 650A | None
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss
Audio Device(s) Asus Xonar HDAV + GTX770 | Onboard
Power Supply Silverstone DA800 | Rocketfish 700w aka fsp
Software Windows 7 ultimate X64 | Debian 7 wheezy
#48
i guess i should have replied here. after using anydvd and then my movies, i start media player, the box art is there, i hit play and it ask for the disc. the reason for loading them will is so i dont need the disc.
i assume i am missing a step and cant get it right. also note..i own each dvd i want to store and play on my hdd. i will not make any copies for sale or to give away, i just want to be able to go to media center and look at all my movies and decide which i want to watch without digging out the disc. thanks again all! i previously posted this in software, i wil delete that post now. thanks again all!
Create a .ISO image of the DVD Disc using or shareware/freeware application. i.e. MagicISO, PowerIso, Daemon Tools.

Once you have created the ISO file of the DVD you have to mount the ISO file. You can use the above mentioned applications to mount the DVD. Once mounted the computer will create a virtual drive allowing playback in AnyDVD or whichever player you use.


http://www.filehippo.com/download_magiciso/
http://www.poweriso.com/download.htm
http://www.filehippo.com/download_daemon_tools/5054/
what i have done is to use dvd dycrypter, sending it to "my videos" file and then just adding them to media player library. seems to work just fine.
:toast: & :respect:
That would work but it also requires you to manually load the disc each time while my movies will do it for you. if you follow the guide, it is pretty similar. My movies is just to index the movies and then it loads an external program to play them.
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
224 (0.08/day)
Likes
11
Processor i5 4690k
Motherboard asus z97a usb 3.1
Cooling ZALMAN CNPS9900ALED
Memory Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
Video Card(s) geforce gtx 970 reference
Storage mushkin 1TB Solid State Drive - MKNSSDRE1TB Reactor/ wd black 1 tb 7200 rpm
Display(s) Acer K272HUL Ebmidpx 2560 x 1440 monitor
Case Phanteks Luxe
Audio Device(s) sony 300 watt 2.1 sound bar
Power Supply egva supernova 550 g2 series
Mouse roccat kone xtd
Keyboard razer black widow chroma
Software win 10 64 home
#49
freeaksavior i want to thank you for the incredible guide. i now have all my movies installed, but what i did was send each to libraries>videos>my videos and made a new folder for each one, and i dont need the disc now to run any of the movies. however i didnt use any indexing program, i open media player, and the movies are listed alphabeticly. i figure thats good enough for me, i dont want to install an indexing program and possibly mess something up. i had no idea how many dvd's we had until i got finished and dont want to go through that install again. :respect: and many thanks!
 

Jyoti

New Member
Joined
Jan 14, 2011
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#50
Thank you so very very much, freaksavior, for your fantastic work writing this guide. I learned a whole lot and got answers to quite a few of my question. Please keep your good work and share your knowledge with us newbies. Take care!!!