• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Ultimate Home Theater Guide

Status
Not open for further replies.

MohawkAngel

New Member
Joined
Jan 21, 2009
Messages
1,864 (0.34/day)
What if I plug my tv cable provider directly in my computer with pci tv-card and i use DVI cable for my computer screen? With my rig is there any tricks to boost the quality of the signal and the videos speed? Thank you !



i dont know if you want to mention this but with that powerful of an htpc there is no need to turn bitstreaming on. as long as there is hdmi and a powerful processor you dont have to encode the signal at all, just use pcm to get it from the htpc to the tv/receiver/whatever.

bitstreaming is only necessary when you have a lower power rig and no hdmi cable because the cpu cant process the information fast enough and the optical cable or rca cables didnt have the capacity to carry it.

so it is preferred if given the option to turn off bitstreaming as the crazy A/V enthusiasts insist for the sake of purity to use pcm instead.
 

Easy Rhino

Linux Advocate
Staff member
Joined
Nov 13, 2006
Messages
15,343 (2.46/day)
Location
Mid-Atlantic
System Name Desktop
Processor i5 13600KF
Motherboard AsRock B760M Steel Legend Wifi
Cooling Noctua NH-U9S
Memory 4x 16 Gb Gskill S5 DDR5 @6000
Video Card(s) Gigabyte Gaming OC 6750 XT 12GB
Storage WD_BLACK 4TB SN850x
Display(s) Gigabye M32U
Case Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) On Board
Power Supply EVGA Supernova 650 P2
Mouse MX Master 3s
Keyboard Logitech G915 Wireless Clicky
Software The Matrix
What if I plug my tv cable provider directly in my computer with pci tv-card and i use DVI cable for my computer screen? With my rig is there any tricks to boost the quality of the signal and the videos speed? Thank you !

probably nothing you can do since the picture quality between hdmi and dvi is the same so far. the nice thing about hdmi is eliminating the need for an audio wire and its ability to carry a sh*t ton of information.
 

Mussels

Freshwater Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
58,328 (8.33/day)
Location
Oystralia
System Name Rainbow Sparkles (Power efficient, <350W gaming load)
Processor Ryzen R7 5800x3D (Undervolted, 4.45GHz all core)
Motherboard Asus x570-F (BIOS Modded)
Cooling Alphacool Apex UV - Alphacool Eisblock XPX Aurora + EK Quantum ARGB 3090 w/ active backplate
Memory 2x32GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @3866 C18-22-22-22-42 TRFC704 (1.4V Hynix MJR - SoC 1.15V)
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB: Underclocked to 1700Mhz 0.750v (375W down to 250W))
Storage 2TB WD SN850 NVME + 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000P NVME USB 3.2
Display(s) Phillips 32 32M1N5800A (4k144), LG 32" (4K60) | Gigabyte G32QC (2k165) | Phillips 328m6fjrmb (2K144)
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Logitech G560 | Corsair Void pro RGB |Blue Yeti mic
Power Supply Fractal Ion+ 2 860W (Platinum) (This thing is God-tier. Silent and TINY)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE ( Sexy white keycaps)
VR HMD Oculus Rift S + Quest 2
Software Windows 11 pro x64 (Yes, it's genuinely a good OS) OpenRGB - ditch the branded bloatware!
Benchmark Scores Nyooom.
probably nothing you can do since the picture quality between hdmi and dvi is the same so far. the nice thing about hdmi is eliminating the need for an audio wire and its ability to carry a sh*t ton of information.

i dont think HDMI is being used to its full potential yet.


i noticed my HDTV supports DLNA and a fwe other features, and saw a DLNA media box on the news page...


looks like HDMI can transfer controls from a remote to other devices.

EG, my TV remote has play/pause/rewind (even if they dont do anything on the TV) and they can be passed through HDMI to these devices, even without line of sight/compatible remote
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,095 (1.31/day)
System Name ZeroUptime | M.A.S.S / MM1
Processor Xeon 2659 v3 / Xeon 2683 v4 / ARM A14
Motherboard Asus X99-E-10G WS / ASRock x99 usb 3.1 / Apple
Cooling NZXT Kraken / Noctua NH-L12 / Apple
Memory 16Gb DDR4 / 32Gb DDR4 / 16GB HBLM
Video Card(s) Powercooler ATI vega 64 / GT 7300 / ARM
Storage Samsung 970 512 Evo NVMe / A lot. / 256 + 512 External TB3
Display(s) Acer Predator X34 / Headless / Acer X34 Non predator
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss / MMM1
Audio Device(s) Onboard / Onboard / Onboard
Power Supply Corais HX850 | Corsair TX750 / Internal 250w
Mouse g502 proteus core / Headless / g502 proteus core
Keyboard Corsair K95 Cherry Blue / Headless / K65 Cherry Red
Software Windows 10 / ESXI / Big Sur 11.2.2
Please guys, if this thread doesn't make sense, you don't understand something, and its just not clear, please let me know. I fixed what Raid 5 means, but i posted this on Hardforum and the first few post were critical and negative about "I would never recommend any of this to anyone" So I want to know why.

So let me know if something is wrong or doesn't make sense .
 

Easy Rhino

Linux Advocate
Staff member
Joined
Nov 13, 2006
Messages
15,343 (2.46/day)
Location
Mid-Atlantic
System Name Desktop
Processor i5 13600KF
Motherboard AsRock B760M Steel Legend Wifi
Cooling Noctua NH-U9S
Memory 4x 16 Gb Gskill S5 DDR5 @6000
Video Card(s) Gigabyte Gaming OC 6750 XT 12GB
Storage WD_BLACK 4TB SN850x
Display(s) Gigabye M32U
Case Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) On Board
Power Supply EVGA Supernova 650 P2
Mouse MX Master 3s
Keyboard Logitech G915 Wireless Clicky
Software The Matrix
i dont think HDMI is being used to its full potential yet.


i noticed my HDTV supports DLNA and a fwe other features, and saw a DLNA media box on the news page...


looks like HDMI can transfer controls from a remote to other devices.

EG, my TV remote has play/pause/rewind (even if they dont do anything on the TV) and they can be passed through HDMI to these devices, even without line of sight/compatible remote

yea, im sure hdmi is not being used to its full potential yet.
 
Joined
May 21, 2008
Messages
4,111 (0.72/day)
Location
Iowa, USA
System Name THE CUBE 2.0
Processor Intel i5 13600k
Motherboard MSI MPG Z690 EDGE DDR4
Cooling Phanteks PH-TC14PE BK 2x T30-120 Fan mod mount
Memory G.Skill TridentZ 3200 MT/s C15 32GB 2x16GB
Video Card(s) Gigabyte Aorus 1080 Ti 11GB OC: Core 2GHz, Mem 5.7GHz
Storage WD SN770 250GB / 3x WD SN850X 2TB / Toshiba X300 4TB / 2x RAID1 Toshiba P300 3TB
Display(s) Samsung 49" Odyssey OLED G95SC 240Hz 5120 x 1440
Case "THE CUBE" Custom built, pure Red Alder wood
Audio Device(s) Beyerdynamic DT 880
Power Supply Corsair RM1000X
Mouse Logitech G700
Keyboard Logitech G910
Software Windows 11 Pro
is there any way to rip my dvd's faster took over 1hour for one dvd
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,095 (1.31/day)
System Name ZeroUptime | M.A.S.S / MM1
Processor Xeon 2659 v3 / Xeon 2683 v4 / ARM A14
Motherboard Asus X99-E-10G WS / ASRock x99 usb 3.1 / Apple
Cooling NZXT Kraken / Noctua NH-L12 / Apple
Memory 16Gb DDR4 / 32Gb DDR4 / 16GB HBLM
Video Card(s) Powercooler ATI vega 64 / GT 7300 / ARM
Storage Samsung 970 512 Evo NVMe / A lot. / 256 + 512 External TB3
Display(s) Acer Predator X34 / Headless / Acer X34 Non predator
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss / MMM1
Audio Device(s) Onboard / Onboard / Onboard
Power Supply Corais HX850 | Corsair TX750 / Internal 250w
Mouse g502 proteus core / Headless / g502 proteus core
Keyboard Corsair K95 Cherry Blue / Headless / K65 Cherry Red
Software Windows 10 / ESXI / Big Sur 11.2.2
Which software are you using?
 
Joined
May 21, 2008
Messages
4,111 (0.72/day)
Location
Iowa, USA
System Name THE CUBE 2.0
Processor Intel i5 13600k
Motherboard MSI MPG Z690 EDGE DDR4
Cooling Phanteks PH-TC14PE BK 2x T30-120 Fan mod mount
Memory G.Skill TridentZ 3200 MT/s C15 32GB 2x16GB
Video Card(s) Gigabyte Aorus 1080 Ti 11GB OC: Core 2GHz, Mem 5.7GHz
Storage WD SN770 250GB / 3x WD SN850X 2TB / Toshiba X300 4TB / 2x RAID1 Toshiba P300 3TB
Display(s) Samsung 49" Odyssey OLED G95SC 240Hz 5120 x 1440
Case "THE CUBE" Custom built, pure Red Alder wood
Audio Device(s) Beyerdynamic DT 880
Power Supply Corsair RM1000X
Mouse Logitech G700
Keyboard Logitech G910
Software Windows 11 Pro
the one with the fox
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,095 (1.31/day)
System Name ZeroUptime | M.A.S.S / MM1
Processor Xeon 2659 v3 / Xeon 2683 v4 / ARM A14
Motherboard Asus X99-E-10G WS / ASRock x99 usb 3.1 / Apple
Cooling NZXT Kraken / Noctua NH-L12 / Apple
Memory 16Gb DDR4 / 32Gb DDR4 / 16GB HBLM
Video Card(s) Powercooler ATI vega 64 / GT 7300 / ARM
Storage Samsung 970 512 Evo NVMe / A lot. / 256 + 512 External TB3
Display(s) Acer Predator X34 / Headless / Acer X34 Non predator
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss / MMM1
Audio Device(s) Onboard / Onboard / Onboard
Power Supply Corais HX850 | Corsair TX750 / Internal 250w
Mouse g502 proteus core / Headless / g502 proteus core
Keyboard Corsair K95 Cherry Blue / Headless / K65 Cherry Red
Software Windows 10 / ESXI / Big Sur 11.2.2
anydvd is actually really slow :( its pathetic.

try DVD Decrypter
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,095 (1.31/day)
System Name ZeroUptime | M.A.S.S / MM1
Processor Xeon 2659 v3 / Xeon 2683 v4 / ARM A14
Motherboard Asus X99-E-10G WS / ASRock x99 usb 3.1 / Apple
Cooling NZXT Kraken / Noctua NH-L12 / Apple
Memory 16Gb DDR4 / 32Gb DDR4 / 16GB HBLM
Video Card(s) Powercooler ATI vega 64 / GT 7300 / ARM
Storage Samsung 970 512 Evo NVMe / A lot. / 256 + 512 External TB3
Display(s) Acer Predator X34 / Headless / Acer X34 Non predator
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss / MMM1
Audio Device(s) Onboard / Onboard / Onboard
Power Supply Corais HX850 | Corsair TX750 / Internal 250w
Mouse g502 proteus core / Headless / g502 proteus core
Keyboard Corsair K95 Cherry Blue / Headless / K65 Cherry Red
Software Windows 10 / ESXI / Big Sur 11.2.2
Updated with how to use VLC to play mkv/avi files
 

Easy Rhino

Linux Advocate
Staff member
Joined
Nov 13, 2006
Messages
15,343 (2.46/day)
Location
Mid-Atlantic
System Name Desktop
Processor i5 13600KF
Motherboard AsRock B760M Steel Legend Wifi
Cooling Noctua NH-U9S
Memory 4x 16 Gb Gskill S5 DDR5 @6000
Video Card(s) Gigabyte Gaming OC 6750 XT 12GB
Storage WD_BLACK 4TB SN850x
Display(s) Gigabye M32U
Case Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) On Board
Power Supply EVGA Supernova 650 P2
Mouse MX Master 3s
Keyboard Logitech G915 Wireless Clicky
Software The Matrix
don't want to jack your thread, but a lot of people may want to consider XBMC as an alternative to WMC.
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,095 (1.31/day)
System Name ZeroUptime | M.A.S.S / MM1
Processor Xeon 2659 v3 / Xeon 2683 v4 / ARM A14
Motherboard Asus X99-E-10G WS / ASRock x99 usb 3.1 / Apple
Cooling NZXT Kraken / Noctua NH-L12 / Apple
Memory 16Gb DDR4 / 32Gb DDR4 / 16GB HBLM
Video Card(s) Powercooler ATI vega 64 / GT 7300 / ARM
Storage Samsung 970 512 Evo NVMe / A lot. / 256 + 512 External TB3
Display(s) Acer Predator X34 / Headless / Acer X34 Non predator
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss / MMM1
Audio Device(s) Onboard / Onboard / Onboard
Power Supply Corais HX850 | Corsair TX750 / Internal 250w
Mouse g502 proteus core / Headless / g502 proteus core
Keyboard Corsair K95 Cherry Blue / Headless / K65 Cherry Red
Software Windows 10 / ESXI / Big Sur 11.2.2
No worries. Input is welcome. I haven't used XBMC so I can't really input on that one.
 

viczulis

New Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
887 (0.15/day)
Location
Ohio
System Name Bandit 7
Processor Intel I7 920 (Havent OCd yet)
Motherboard MSI X58 Pro
Cooling Air Black Knight
Memory 6 Gbs of something
Video Card(s) 2 - XFX 5770s 1 Gb (waiting for a price drop to go higher)
Storage 1 - TB Sata Seagate
Display(s) 28" LCD
Case CM HAF , G-5 mouse, Saitek Cyborg Keyboard
Audio Device(s) Supreme FX 2 Audio Card
Power Supply ABS Tagan BZ Series 900 W Modular
Software 64 bit Windows 7 Home Premium
Nice guide man :toast:

Thanks
 
Joined
Nov 15, 2006
Messages
174 (0.03/day)
Location
Ensenada, Mexico
Processor Athlon X2 3800 @ 2.8 Ghz w/Zalman CNPS 9500 LED
Motherboard MSI K8N Neo4-F
Cooling Fans: 2 120mm, 1 80mm, HD cooler all w/Tt fan controller
Memory Mushkin blue series DDR400 @ DDR466
Video Card(s) Visiontek HD4850 512 Mb w/ Zalman VF-900
Storage WD SATA 320 Gb / Hitachi Deskstar 82 Gb
Display(s) KDS 19" Widescreen LCD
Case RAIDMAX SAGITTA Modded to Red lighting
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Zalman 600 Watts ZM600-HP
Software Win XP, Vista32, Ubuntu
Thanks for this write-up!

I was considering buying a sound card, but since i use toslink to connect the pc to mi receiver, the onboard audio is just as good, seeing as it is digital, or there are real differences in audio quality?
 

Mussels

Freshwater Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
58,328 (8.33/day)
Location
Oystralia
System Name Rainbow Sparkles (Power efficient, <350W gaming load)
Processor Ryzen R7 5800x3D (Undervolted, 4.45GHz all core)
Motherboard Asus x570-F (BIOS Modded)
Cooling Alphacool Apex UV - Alphacool Eisblock XPX Aurora + EK Quantum ARGB 3090 w/ active backplate
Memory 2x32GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @3866 C18-22-22-22-42 TRFC704 (1.4V Hynix MJR - SoC 1.15V)
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB: Underclocked to 1700Mhz 0.750v (375W down to 250W))
Storage 2TB WD SN850 NVME + 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000P NVME USB 3.2
Display(s) Phillips 32 32M1N5800A (4k144), LG 32" (4K60) | Gigabyte G32QC (2k165) | Phillips 328m6fjrmb (2K144)
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Logitech G560 | Corsair Void pro RGB |Blue Yeti mic
Power Supply Fractal Ion+ 2 860W (Platinum) (This thing is God-tier. Silent and TINY)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE ( Sexy white keycaps)
VR HMD Oculus Rift S + Quest 2
Software Windows 11 pro x64 (Yes, it's genuinely a good OS) OpenRGB - ditch the branded bloatware!
Benchmark Scores Nyooom.
Thanks for this write-up!

I was considering buying a sound card, but since i use toslink to connect the pc to mi receiver, the onboard audio is just as good, seeing as it is digital, or there are real differences in audio quality?

with digital, no not really. the only advantage would be in encoding, which is relevant for gaming, not for media playback.
 

Johnny87au

New Member
Joined
Dec 3, 2010
Messages
53 (0.01/day)
System Name GoSU
Processor 980X @ 4.7 WC Loop 1.32
Motherboard Gigabyte UD7 Rev1.0
Cooling Custom Water loop
Memory 6gb Dom GT Hypers
Video Card(s) 2x EVGA 480s!
Storage 3x Crucial C300 SSD/r0 & 4x WD 2tb Blacks
Display(s) Dell 30" ultrasharp / 47" LG lcd tv
Case Corsair 800D
Audio Device(s) Auzentech Forte 7.1
Power Supply Corsair ax-1200w
Software Windows 7 Ultimate 64-bit
hey mate just sent you a pm, Also wanting to know, Do you have to use My movies as a program for 7MC to work?? All my videos are DvD rips etc, not actual Full DVD Rips off a dvd, So how would i go about putting those into My movies? the same way or ?
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,095 (1.31/day)
System Name ZeroUptime | M.A.S.S / MM1
Processor Xeon 2659 v3 / Xeon 2683 v4 / ARM A14
Motherboard Asus X99-E-10G WS / ASRock x99 usb 3.1 / Apple
Cooling NZXT Kraken / Noctua NH-L12 / Apple
Memory 16Gb DDR4 / 32Gb DDR4 / 16GB HBLM
Video Card(s) Powercooler ATI vega 64 / GT 7300 / ARM
Storage Samsung 970 512 Evo NVMe / A lot. / 256 + 512 External TB3
Display(s) Acer Predator X34 / Headless / Acer X34 Non predator
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss / MMM1
Audio Device(s) Onboard / Onboard / Onboard
Power Supply Corais HX850 | Corsair TX750 / Internal 250w
Mouse g502 proteus core / Headless / g502 proteus core
Keyboard Corsair K95 Cherry Blue / Headless / K65 Cherry Red
Software Windows 10 / ESXI / Big Sur 11.2.2
Replied to your PM and no, you can use the files, my movies will index them and play them accordingly.

There are other softwares like my movies, but I like that one the best.
 

Johnny87au

New Member
Joined
Dec 3, 2010
Messages
53 (0.01/day)
System Name GoSU
Processor 980X @ 4.7 WC Loop 1.32
Motherboard Gigabyte UD7 Rev1.0
Cooling Custom Water loop
Memory 6gb Dom GT Hypers
Video Card(s) 2x EVGA 480s!
Storage 3x Crucial C300 SSD/r0 & 4x WD 2tb Blacks
Display(s) Dell 30" ultrasharp / 47" LG lcd tv
Case Corsair 800D
Audio Device(s) Auzentech Forte 7.1
Power Supply Corsair ax-1200w
Software Windows 7 Ultimate 64-bit
Joined
Jul 23, 2010
Messages
226 (0.05/day)
Processor i5 4690k
Motherboard asus z97a usb 3.1
Cooling ZALMAN CNPS9900ALED
Memory Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
Video Card(s) geforce gtx 1080 reference
Storage mushkin 1TB Solid State Drive - MKNSSDRE1TB Reactor/ wd black 1 tb 7200 rpm
Display(s) TCL 4 inch shd tv
Case Phanteks Luxe
Audio Device(s) sony 300 watt 2.1 sound bar
Power Supply egva supernova 550 g2 series
Mouse razer mamba elite
Keyboard razer black widow chroma
Software win 10 64 home
messed something up

i guess i should have replied here. after using anydvd and then my movies, i start media player, the box art is there, i hit play and it ask for the disc. the reason for loading them will is so i dont need the disc.
i assume i am missing a step and cant get it right. also note..i own each dvd i want to store and play on my hdd. i will not make any copies for sale or to give away, i just want to be able to go to media center and look at all my movies and decide which i want to watch without digging out the disc. thanks again all! i previously posted this in software, i wil delete that post now. thanks again all!
 
Joined
May 18, 2010
Messages
3,427 (0.69/day)
System Name My baby
Processor Athlon II X4 620 @ 3.5GHz, 1.45v, NB @ 2700Mhz, HT @ 2700Mhz - 24hr prime95 stable
Motherboard Asus M4A785TD-V EVO
Cooling Sonic Tower Rev 2 with 120mm Akasa attached, Akasa @ Front, Xilence Red Wing 120mm @ Rear
Memory 8 GB G.Skills 1600Mhz
Video Card(s) ATI ASUS Crossfire 5850
Storage Crucial MX100 SATA 2.5 SSD
Display(s) Lenovo ThinkVision 27" (LEN P27h-10)
Case Antec VSK 2000 Black Tower Case
Audio Device(s) Onkyo TX-SR309 Receiver, 2x Kef Cresta 1, 1x Kef Center 20c
Power Supply OCZ StealthXstream II 600w, 4x12v/18A, 80% efficiency.
Software Windows 10 Professional 64-bit
i guess i should have replied here. after using anydvd and then my movies, i start media player, the box art is there, i hit play and it ask for the disc. the reason for loading them will is so i dont need the disc.
i assume i am missing a step and cant get it right. also note..i own each dvd i want to store and play on my hdd. i will not make any copies for sale or to give away, i just want to be able to go to media center and look at all my movies and decide which i want to watch without digging out the disc. thanks again all! i previously posted this in software, i wil delete that post now. thanks again all!

Create a .ISO image of the DVD Disc using or shareware/freeware application. i.e. MagicISO, PowerIso, Daemon Tools.

Once you have created the ISO file of the DVD you have to mount the ISO file. You can use the above mentioned applications to mount the DVD. Once mounted the computer will create a virtual drive allowing playback in AnyDVD or whichever player you use.


http://www.filehippo.com/download_magiciso/
http://www.poweriso.com/download.htm
http://www.filehippo.com/download_daemon_tools/5054/
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
226 (0.05/day)
Processor i5 4690k
Motherboard asus z97a usb 3.1
Cooling ZALMAN CNPS9900ALED
Memory Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
Video Card(s) geforce gtx 1080 reference
Storage mushkin 1TB Solid State Drive - MKNSSDRE1TB Reactor/ wd black 1 tb 7200 rpm
Display(s) TCL 4 inch shd tv
Case Phanteks Luxe
Audio Device(s) sony 300 watt 2.1 sound bar
Power Supply egva supernova 550 g2 series
Mouse razer mamba elite
Keyboard razer black widow chroma
Software win 10 64 home
what i have done is to use dvd dycrypter, sending it to "my videos" file and then just adding them to media player library. seems to work just fine.
:toast: & :respect:
 

freaksavior

To infinity ... and beyond!
Joined
Dec 11, 2006
Messages
8,095 (1.31/day)
System Name ZeroUptime | M.A.S.S / MM1
Processor Xeon 2659 v3 / Xeon 2683 v4 / ARM A14
Motherboard Asus X99-E-10G WS / ASRock x99 usb 3.1 / Apple
Cooling NZXT Kraken / Noctua NH-L12 / Apple
Memory 16Gb DDR4 / 32Gb DDR4 / 16GB HBLM
Video Card(s) Powercooler ATI vega 64 / GT 7300 / ARM
Storage Samsung 970 512 Evo NVMe / A lot. / 256 + 512 External TB3
Display(s) Acer Predator X34 / Headless / Acer X34 Non predator
Case NZXT H630 |Rosewill 8bay 4u server chasiss / MMM1
Audio Device(s) Onboard / Onboard / Onboard
Power Supply Corais HX850 | Corsair TX750 / Internal 250w
Mouse g502 proteus core / Headless / g502 proteus core
Keyboard Corsair K95 Cherry Blue / Headless / K65 Cherry Red
Software Windows 10 / ESXI / Big Sur 11.2.2
i guess i should have replied here. after using anydvd and then my movies, i start media player, the box art is there, i hit play and it ask for the disc. the reason for loading them will is so i dont need the disc.
i assume i am missing a step and cant get it right. also note..i own each dvd i want to store and play on my hdd. i will not make any copies for sale or to give away, i just want to be able to go to media center and look at all my movies and decide which i want to watch without digging out the disc. thanks again all! i previously posted this in software, i wil delete that post now. thanks again all!

Create a .ISO image of the DVD Disc using or shareware/freeware application. i.e. MagicISO, PowerIso, Daemon Tools.

Once you have created the ISO file of the DVD you have to mount the ISO file. You can use the above mentioned applications to mount the DVD. Once mounted the computer will create a virtual drive allowing playback in AnyDVD or whichever player you use.


http://www.filehippo.com/download_magiciso/
http://www.poweriso.com/download.htm
http://www.filehippo.com/download_daemon_tools/5054/

what i have done is to use dvd dycrypter, sending it to "my videos" file and then just adding them to media player library. seems to work just fine.
:toast: & :respect:

That would work but it also requires you to manually load the disc each time while my movies will do it for you. if you follow the guide, it is pretty similar. My movies is just to index the movies and then it loads an external program to play them.
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
226 (0.05/day)
Processor i5 4690k
Motherboard asus z97a usb 3.1
Cooling ZALMAN CNPS9900ALED
Memory Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
Video Card(s) geforce gtx 1080 reference
Storage mushkin 1TB Solid State Drive - MKNSSDRE1TB Reactor/ wd black 1 tb 7200 rpm
Display(s) TCL 4 inch shd tv
Case Phanteks Luxe
Audio Device(s) sony 300 watt 2.1 sound bar
Power Supply egva supernova 550 g2 series
Mouse razer mamba elite
Keyboard razer black widow chroma
Software win 10 64 home
freeaksavior i want to thank you for the incredible guide. i now have all my movies installed, but what i did was send each to libraries>videos>my videos and made a new folder for each one, and i dont need the disc now to run any of the movies. however i didnt use any indexing program, i open media player, and the movies are listed alphabeticly. i figure thats good enough for me, i dont want to install an indexing program and possibly mess something up. i had no idea how many dvd's we had until i got finished and dont want to go through that install again. :respect: and many thanks!
 

Jyoti

New Member
Joined
Jan 14, 2011
Messages
1 (0.00/day)
Thank you so very very much, freaksavior, for your fantastic work writing this guide. I learned a whole lot and got answers to quite a few of my question. Please keep your good work and share your knowledge with us newbies. Take care!!!
 
Status
Not open for further replies.
Top