• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Vcore Jumper

Joined
Dec 12, 2007
Messages
8 (0.00/day)
Likes
2
#1
I have a FIC VC19, and have read that someone, somewhere, increased the VCORE via a jumper on the board. This mobo has no BIOS voltage adjustment options, and no specified vcore jumpers on itself. But if someone can tell me how to tweak the vcore, I'd appreciate it.
 
Joined
May 6, 2005
Messages
2,791 (0.55/day)
Likes
438
Location
Tre, Suomi Finland
Processor i7 4770K Haswell, watercooled
Motherboard Asus Z87-C2 Maximus VI Formula
Cooling Fuzion V1, MCW60/R2, DDC1/DDCT-01s top, PA120.3, EK200, 3× D12SL-12, liquid metal TIM
Memory 2× 8GB Crucial Ballistix Tactical LP DDR3-1600
Video Card(s) GTX1070 8GB, and heap of dead GPU's in the garage
Storage Samsung 840Pro 256@178GB + 4× WD Red 2TB in RAID10 + LaCie Blade Runner 4TB
Display(s) HP ZR30w 30" 2560×1600 (WQXGA) H2-IPS
Case Lian Li PC-A16B
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX860i
Mouse Logitech MX Master 2S / Contour RollerMouse Red+
Keyboard Contour Balance Keyboard / Logitech diNovo Edge / Logitech Elite Keyboard from 2006
Software W10 x64
Benchmark Scores it does boot up
#2
If there is such a jumper it's most likely located near the 4-pin "P4" power connector between AGP and CPU socket.
 
Joined
Oct 16, 2006
Messages
2,567 (0.57/day)
Likes
272
Location
N.Ireland
Processor Core I5 4440
Motherboard Asus z87-k
Cooling Arctic freezer
Memory 8 gb Mushkin
Video Card(s) Radeon 7850
Storage Samsung 850 EVO 250 gb / 2x1 terabyte hdds Wd 256 gb nvme
Display(s) Technika 32" / Asus 24` ips
Case Corsair
Audio Device(s) X-fi Titanium
Power Supply Corsair 850 w
Software Windows 10
#3
Can`t you get the manual ?
 

tiys

New Member
Joined
Feb 11, 2008
Messages
373 (0.09/day)
Likes
26
Location
The Keystone State (Pennsylvania)
Processor AMD Athlon 64 X2 4200+ Brisbane
Motherboard ECS AMD690GM-M2
Cooling Stock for now
Memory 2GB DDR2 800
Video Card(s) Diamond Viper Radeon X1950pro 256MB
Storage WD Caviar SE16 250GB SATA 3Gb/s
Display(s) Acer 17" LCD
Case Still an HP case...if you have one for free/cheap, PM me :)
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec NeoPower 550watt
Software Windows XP Home Edition SP2
#4
I'm fairly certain that if you can't control the volt's in BIOS, then you can't do it...

But I may be wrong though..
 
Joined
Dec 12, 2007
Messages
8 (0.00/day)
Likes
2
#5
Thanks for all the replies. I'll check that out Largon.

Francis: There is no specified jumper in the manual.
 
Joined
Oct 16, 2006
Messages
2,567 (0.57/day)
Likes
272
Location
N.Ireland
Processor Core I5 4440
Motherboard Asus z87-k
Cooling Arctic freezer
Memory 8 gb Mushkin
Video Card(s) Radeon 7850
Storage Samsung 850 EVO 250 gb / 2x1 terabyte hdds Wd 256 gb nvme
Display(s) Technika 32" / Asus 24` ips
Case Corsair
Audio Device(s) X-fi Titanium
Power Supply Corsair 850 w
Software Windows 10
#6
Thanks for all the replies. I'll check that out Largon.

Francis: There is no specified jumper in the manual.
Not even a diagram ? I have a couple of motherboards with jumpers just like you describe.
 
Joined
Mar 4, 2005
Messages
3,198 (0.62/day)
Likes
931
System Name TheReactor
Processor i7 6700k @ 4.95ghz - delid
Motherboard ASUS Maximus VIII Genie z170
Cooling EK EVO NIckle/Pump, 2xBlackIce GTX 240's
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz Cas 14
Video Card(s) MSI GTX 980ti Gaming 6G
Storage Samsung 960 EVO 500GB
Display(s) HP ZR30W - 2560X1600
Case Corsiar 550
Audio Device(s) on board
Power Supply Antec Quattro 1000W
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair Gaming k70
Software Windows 10 Pro 64bit
#7
This board has no voltage control in the bios OR using jumpers. The only way you can increase the voltage is by using a modified bios.
 
Joined
May 6, 2005
Messages
2,791 (0.55/day)
Likes
438
Location
Tre, Suomi Finland
Processor i7 4770K Haswell, watercooled
Motherboard Asus Z87-C2 Maximus VI Formula
Cooling Fuzion V1, MCW60/R2, DDC1/DDCT-01s top, PA120.3, EK200, 3× D12SL-12, liquid metal TIM
Memory 2× 8GB Crucial Ballistix Tactical LP DDR3-1600
Video Card(s) GTX1070 8GB, and heap of dead GPU's in the garage
Storage Samsung 840Pro 256@178GB + 4× WD Red 2TB in RAID10 + LaCie Blade Runner 4TB
Display(s) HP ZR30w 30" 2560×1600 (WQXGA) H2-IPS
Case Lian Li PC-A16B
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX860i
Mouse Logitech MX Master 2S / Contour RollerMouse Red+
Keyboard Contour Balance Keyboard / Logitech diNovo Edge / Logitech Elite Keyboard from 2006
Software W10 x64
Benchmark Scores it does boot up
#8
And a hardmod.
 
Top