• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Video output changes to snow?

Joined
May 1, 2009
Messages
252 (0.08/day)
Likes
65
Location
USA
System Name gamer/htpc (light gamer)
Processor i7870/i3530
Motherboard EVGA LE/Gigabyte hn55-usb3
Cooling stock/stock- for now
Memory 4g gskill/4G gskill
Video Card(s) Gigabyte 570/Gigabyte 560
Storage 7200 hard drives
Case Full ATX tower/SugoB mitx
Audio Device(s) intagrated/intragrated
Power Supply 750W silverstone/300W mini ITX
#1
Well not sure how to explain this. I bought some parts off here to build an htpc and received them today. I assembled everything and started to load windows. First off I plugged it I to tv via and dvi to hdmi cable, no signal so I got another monitor with an VGA cable and it seemed ok, checked all bios settings and seemed ok. After a short time the video output turned to snow, like a cable tv with no signal?? Does that make sense?

I3 530
Gigabyte h55n-usb3
4g gskill ram
Sugo case with 300w mitx ps (I think)

It seems to turn to snow after a whe no matter what I try? Have to hit the reset button and then t will be ok for a short time, got windows installed finally but it is still doing it, hit reset and get the windows didn't shut down properly last time message? So it seems like the computer isn't crashing just the video.
I have a pic on my phone but. Of sure how to upload it?

Any ideas why this would happen?
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,115 (9.57/day)
Likes
13,544
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#2
sounds like your video card is overheating.
 
Joined
May 1, 2009
Messages
252 (0.08/day)
Likes
65
Location
USA
System Name gamer/htpc (light gamer)
Processor i7870/i3530
Motherboard EVGA LE/Gigabyte hn55-usb3
Cooling stock/stock- for now
Memory 4g gskill/4G gskill
Video Card(s) Gigabyte 570/Gigabyte 560
Storage 7200 hard drives
Case Full ATX tower/SugoB mitx
Audio Device(s) intagrated/intragrated
Power Supply 750W silverstone/300W mini ITX
#3
Using the I intagrated on chip graphics?
So Mabey I should try some new thermal paste?

I have read to use a q tip and rubbing alcohol is that correct to clean off the old paste?
 
Last edited:

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,115 (9.57/day)
Likes
13,544
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#4
Using the I intagrated on chip graphics?
So Mabey I should try some new thermal paste?

I have read to use a q tip and rubbing alcohol is that correct to clean off the old paste?
its a good start, to replace the thermal paste. if its integrated i doubt thats the problem, however.


make sure your RAM is setup properly (voltages and timings manually set - not on auto) and see how that goes. you could have an actual hardware fault, if its related to the onboard video.
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,201 (2.99/day)
Likes
2,389
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#5
.... or get a cheap ass HD7450
 
Joined
May 1, 2009
Messages
252 (0.08/day)
Likes
65
Location
USA
System Name gamer/htpc (light gamer)
Processor i7870/i3530
Motherboard EVGA LE/Gigabyte hn55-usb3
Cooling stock/stock- for now
Memory 4g gskill/4G gskill
Video Card(s) Gigabyte 570/Gigabyte 560
Storage 7200 hard drives
Case Full ATX tower/SugoB mitx
Audio Device(s) intagrated/intragrated
Power Supply 750W silverstone/300W mini ITX
#6
I will try changing the thermal paste, set the ram, and mabey try a separate video card tonight after work and see how that goes. Will report back on what happens!
hope it is not a hardware thing..... might be RMA time.
Thanks
 
Joined
Oct 16, 2006
Messages
2,560 (0.63/day)
Likes
271
Location
N.Ireland
Processor Core I5 750
Motherboard MSI P55-A FUZION
Cooling Titan Fenrir
Memory 8 gb Mushkin and 4 gb Hyper X
Video Card(s) Radeon 7850 Xfire
Storage Samsung 850 EVO 250 gb / Kingston 128 gb ssd / 3x1 terabyte hdds
Display(s) Technika 32" / Asus 24` ips
Case Xigmatek midgard
Audio Device(s) X-fi Titanium
Power Supply Corsair 950 w (Hur Hur !)
Software Windows 7
#7
Can you try a different vga cable ?
 
Joined
May 1, 2009
Messages
252 (0.08/day)
Likes
65
Location
USA
System Name gamer/htpc (light gamer)
Processor i7870/i3530
Motherboard EVGA LE/Gigabyte hn55-usb3
Cooling stock/stock- for now
Memory 4g gskill/4G gskill
Video Card(s) Gigabyte 570/Gigabyte 560
Storage 7200 hard drives
Case Full ATX tower/SugoB mitx
Audio Device(s) intagrated/intragrated
Power Supply 750W silverstone/300W mini ITX
#8
****SOLVED*****
Re seated both ram sticks, test with another power supply, reset all bios settings to failsafe settings (I think that was it was called) and said lots of foul words, now working.
Not completely sure, but I think something in the bios was messing me up.
It is now working with the original power supply that came with the case.
-
Thanks everyone for your input and help!
TPU comes through again!!
 

Aquinus

Resident Wat-man
Joined
Jan 28, 2012
Messages
10,401 (4.84/day)
Likes
5,481
Location
Concord, NH
System Name Kratos
Processor Intel Core i7 3930k @ 4.2Ghz
Motherboard ASUS P9X79 Deluxe
Cooling Zalman CPNS9900MAX 130mm
Memory G.Skill DDR3-2133, 16gb (4x4gb) @ 9-11-10-28-108-1T 1.65v
Video Card(s) MSI AMD Radeon R9 390 GAMING 8GB @ PCI-E 3.0
Storage 2x120Gb SATA3 Corsair Force GT Raid-0, 4x1Tb RAID-5, 1x500GB
Display(s) 1x LG 27UD69P (4k), 2x Dell S2340M (1080p)
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Realtek® ALC898 8-Channel High Definition Audio
Power Supply Seasonic 1000-watt 80 PLUS Platinum
Mouse Logitech G602
Keyboard Rosewill RK-9100
Software Ubuntu 17.10
Benchmark Scores Benchmarks aren't everything.
#9
You know, a similar thing happened when my old Radeon 9200 video card tried to send a PAL single over composite to an NTSC TV. Glad you figured it out though. :)