• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Video output not working - new rig

Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#1
Hi there,

I asked for help a week ago here to build an office pc and I got it set up already. I installed everything but for some reason I can't output any video signal from D-dub port of onboard mobo :cry:.

I resitted the cpu 4 times, I checked the monitor and cable integrity with another pc, I do not have any pci/pci-e card to confuse the mobo in any way... So why is not working? Suggestions? Help? :respect:
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,033 (3.47/day)
Likes
6,641
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#2
The most common problem is:
A power cord for cpu not connected correctly
A short on the motherboard stand offs
Wrong Memory
BIOS jumper in the wrong position

But still you need to list the parts
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#3
a8-5600k
nox psu 520w
fm2a75m-dgs mobo
ares gskill 1600 cl 9 low profile

how do I check that? Wrong power cord? Isn't it just the 24 pin ATX?

All seems to be working... The speaker doesn't give any warning, it connects normally, all fans connected to headers are ok. There are 2 sticks of ram, I tried to install them again, but really what are the chances of failing something that simple 4 times?
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,033 (3.47/day)
Likes
6,641
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#4
how do I check that? Wrong power cord? Isn't it just the 24 pin ATX?

?
24 pin and a 4 pin CPU power < people forget that one
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#5
What the? Really? I'll check... If it is that I am officially internet burned for life...
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#6
Is it possible for a PSU to come eithout the 4 pin CPU power? I found the place on the mobo (yeah...) but I can't find the matching cord.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,033 (3.47/day)
Likes
6,641
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#7
Is it possible for a PSU to come eithout the 4 pin CPU power? I found the place on the mobo (yeah...) but I can't find the matching cord.
Yep, You need a PSU with the 4 pin.

Does it have a 8 pin that splits in two? 1 x 4+4 pines (CPU)


Thats why you need to list your parts including model number
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#8
It does, but when I connect it the pc simply does not start
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,033 (3.47/day)
Likes
6,641
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#9
So it has a 4X4 CPU power?

You have to get the correct half plugged in
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#10
Yes, it split. I tried both halfs, neither seems to work. Will try again tough, in different positions or whatever
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#11
It connects in one of the positions with one of them, however still no video signal
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,033 (3.47/day)
Likes
6,641
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#12
Yes, it split. I tried both halfs, neither seems to work. Will try again tough, in different positions or whatever
Look at the plugs some are square and some have a rounded side. Don't force it
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#13
It inserts with the squares and rounded parts correctly and ir starts, but as previously no video
 
Joined
Oct 10, 2009
Messages
732 (0.24/day)
Likes
367
System Name Current
Processor Intel Core i7 3770 @ 3.8GHz (4.3GHz Turbo)
Motherboard Asrock Z77 Extreme4
Cooling Cooler Master 212 Evo Push-Pull
Memory 16GB DDR3 1866MHz @ 9-9-9-24-1T
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 OC x2 SLI
Storage 500GB Samsung 850 EVO SSD + Seagate 2TB HDD
Display(s) 28" Asus PB287Q 3840x2160p
Case Thermaltake Urban S41
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z
Power Supply Cougar CMX 700W v3
Mouse Razer DeathAdder Chroma
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 Pro | Linux Mint
#14
Have you tried clearing the CMOS?
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#15
By removing the battery?
 

cadaveca

My name is Dave
Joined
Apr 10, 2006
Messages
16,546 (3.88/day)
Likes
10,908
Location
Parkland County, Alberta
System Name Gamer
Processor Intel i7-6700K (ES)
Motherboard MSI Aegis TI
Cooling Custom Dragon Cooler
Memory 16 GB Kingston HyperX 2133 MHz C13
Video Card(s) 2x MSI GAMING GTX 980
Storage 2x Intel 600P
Display(s) Dell 3008WFP
Case MSI Aegis Ti
Mouse MSI Interceptor DS B1
Keyboard MSI DS4200 GAMING Keyboard
Software Windows 10 Home
#16
yep. might have to move a jumper as well...

Also, please disconnect the power cable form wall to PSU, push power button while disconnected, wait about 30 seconds, DO CMOS CLear at this time, then replug the box in to the wall...AFTER MAKING SURE ALL POWER CONENCTIONS(24-pin, 8/4-pin, SATA, etc) ARE SECURE BEFORE PLUGGING THE PSU INTO THE WALL.

plugging the PSU into the board while the PSU has power can lead to no boot.
 
Joined
Oct 10, 2009
Messages
732 (0.24/day)
Likes
367
System Name Current
Processor Intel Core i7 3770 @ 3.8GHz (4.3GHz Turbo)
Motherboard Asrock Z77 Extreme4
Cooling Cooler Master 212 Evo Push-Pull
Memory 16GB DDR3 1866MHz @ 9-9-9-24-1T
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 OC x2 SLI
Storage 500GB Samsung 850 EVO SSD + Seagate 2TB HDD
Display(s) 28" Asus PB287Q 3840x2160p
Case Thermaltake Urban S41
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z
Power Supply Cougar CMX 700W v3
Mouse Razer DeathAdder Chroma
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 Pro | Linux Mint
#17
By removing the battery?
That may be enough, but there should be a 3-pin header right near that, which you can short by moving the jumper.
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#18
There is a jumper, I never done this before, what exactly I am supposed to do here? Motherboard manual is surprisingly thin... Thanks for the help everyone.
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#19
That may be enough, but there should be a 3-pin header right near that, which you can short by moving the jumper.
So just remove something from the jumper? Don't do anything to the battery?
 
Joined
May 14, 2009
Messages
2,132 (0.68/day)
Likes
477
Location
Chicago burbs
System Name Halloween Boo!
Processor Intel Core i7 3770K
Motherboard Gigabyte Z77-Up7
Cooling Custom Water/ Thermalchill TA 120.3/ Swiftech Apogeee XT/ MCP655/ Swiftech M icrores/ XSPC RX 240
Memory 16G G.Skill trident 2400MHz
Video Card(s) 3 x Radeon 7970
Storage OCZ Revo Drive 240G
Display(s) 24 inch Viewsonic
Case Phobia WayCoolIt Test Bench
Power Supply Nexus 1100 watt
#20
Make sure you have DVI or HDMI, whatever your using on the monitor
 
Joined
Oct 10, 2009
Messages
732 (0.24/day)
Likes
367
System Name Current
Processor Intel Core i7 3770 @ 3.8GHz (4.3GHz Turbo)
Motherboard Asrock Z77 Extreme4
Cooling Cooler Master 212 Evo Push-Pull
Memory 16GB DDR3 1866MHz @ 9-9-9-24-1T
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 OC x2 SLI
Storage 500GB Samsung 850 EVO SSD + Seagate 2TB HDD
Display(s) 28" Asus PB287Q 3840x2160p
Case Thermaltake Urban S41
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z
Power Supply Cougar CMX 700W v3
Mouse Razer DeathAdder Chroma
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 Pro | Linux Mint
#21
So just remove something from the jumper? Don't do anything to the battery?
Dunno if you have to remove battery, probably doesn't matter with the header there. Follow what cadaveca said, then at clear CMOS stage, move the jumper from pin 1 and 2 across to short 2 and 3. Remember, it's a 3-pin header right near the battery.

EDIT, from Manual:
CLRCMOS1 allows you to clear the data in CMOS. To clear and reset the
system parameters to default setup, please turn off the computer and unplug
the power cord from the power supply. After waiting for 15 seconds, use a
jumper cap to short pin2 and pin3 on CLRCMOS1 for 5 seconds.
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#22
Jumped the pin 2 and 3 after pressing button for about 5 seconds... Still nothing, do I have to short 1 and 2 first? In the manual it seems like I don't
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#23
Make sure you have DVI or HDMI, whatever your using on the monitor
The person I am building this for is using an old monitor with VGA only. It is with this monitor I am testing. Could the DVI work without the VGA?
 
Joined
Oct 10, 2009
Messages
732 (0.24/day)
Likes
367
System Name Current
Processor Intel Core i7 3770 @ 3.8GHz (4.3GHz Turbo)
Motherboard Asrock Z77 Extreme4
Cooling Cooler Master 212 Evo Push-Pull
Memory 16GB DDR3 1866MHz @ 9-9-9-24-1T
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 OC x2 SLI
Storage 500GB Samsung 850 EVO SSD + Seagate 2TB HDD
Display(s) 28" Asus PB287Q 3840x2160p
Case Thermaltake Urban S41
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z
Power Supply Cougar CMX 700W v3
Mouse Razer DeathAdder Chroma
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 Pro | Linux Mint
#24
Try both video outputs; DVI and VGA, if possible. My only other advice is to re-check, or even rebuild everything, if you have to; make sure everything is seated and connected properly.
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
137 (0.07/day)
Likes
19
Location
Portugal
System Name The Homer
Processor i5 3570k @4.3 ghz
Motherboard gigabyte-z77m-d3h
Cooling Titan Cooler
Memory 2 x 4 gb corsair vengeance LP LV white @ 1600 7-8-7
Video Card(s) gigabyte gtx 670 @ 1225/6700
Storage Corsair Force GT 120 Gb; 1 Tb Hard-drive 5400 rpm
Display(s) HP L2335
Case Corsair Carbide 500r white
Audio Device(s) Asus xonar dg / sennheiser hd 598
Power Supply Corsair gaming series 720w
#25
I dont have any monitor with DVI here, I am not at my home, 100 km from there, maybe buy a DVI-VGA adapter and try?