• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Vista 64 Nightmare

mudogramx

New Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
49 (0.01/day)
Likes
5
Location
Southeast of Indy
System Name Galaxian
Processor E8400@3.6GHz@1.23v
Motherboard DFI LP JR P45-T2RS
Cooling 2x120mm CoolerMaster Blue LED fans + Intel Stock Conroe Cooler with AS 5
Memory 4GB (4x1GB) G.Skill DDR2 800 (4-4-3-5)
Video Card(s) Sapphire 4850 512MB@650/1000
Storage Seagate Barracuda 7200.10 - 500GB, 16MB Cache
Display(s) LG L206WTY - 20.1", 2ms, 3000:1, WS
Case Custom Painted CoolerMaster CM 690
Audio Device(s) Realtek ALC885 Onboard
Power Supply CoolerMaster Real Power Pro - 550W
Software Windows Vista Home Premium 64 Bit
Benchmark Scores 3DMark '06 - 12,475
#1
I'm at my wits end with Vista. I've never had so many problems with a system before. First, I had a lot of trouble installing it, but after 3 days of troubleshooting I solved that problem. Anyway, now I'm having issues that are just completely random. Keep in mind that I've updated all drivers to the latest version as well as the BIOS. I've also installed every Vista update that is applicable to my computer.

Specs:
ASRock P45R2000 Wifi Motherboard
E8400@stock
4GB (2x2) OCZ Platinum DDR3 1333 RAM
Sapphire Radeon HD 4850@stock
500GB Seagate 7200.10
Onboard Sound
CM Real Power Pro PSU@550Watts

Basically, I'm getting random blue screens and freezes. I get blue screens typically when the system is idle or doing a fairly simple task. More commonly these occur shortly after the system comes out of sleep, but not always. A lot of the time they are just random. I could be browsing the net, or simply not doing a damn thing. My gf had it hard lock on her yesterday while attempting to play a flash video. I've ran Windows Debugger on the minidump files, and around 85% of the time it points to ntoskrnl.exe as the problem. Other problems include ntfs and USB. I've installed a hotfix the other day that stated it remedied problems that mirror mine, but to no avail. Just this morning the system hard locked. I've ran Memtestx86 with no errors. SeaTools reports 0 errors. Prime95 runs without issue. System temps are well within reasonable levels. CPU idles around 38, MB around 36. I honestly have no other recourse at this point. The weird part is that the system is rock solid when playing games. Any ideas? :banghead:
 
Last edited:

Paulieg

The Mad Moderator
Joined
Feb 19, 2007
Messages
11,960 (3.03/day)
Likes
2,846
Location
Wherever I can find the iron.
Processor Haswell i7 4770K
Motherboard Gigabyte z79 UD5H Black Edition
Cooling Cryorig R1 Ultimate
Memory Gskill Trident DDR3 2400
Video Card(s) Asus 7970 Direct CU II
Storage Kingston Hyper Fury 240 SSD/ WD Black 640GB
Case Fractal Design R5
Power Supply XFX 650w
Software Win 7/Win 10 Tech preview
#2
Hmm...I've generally had good luck with Vista Ultimate 64bit, until the last few days. I've been getting BSOD, despite all hardware testing coming up clean. I've really liked Vista since I've been using it, I may be going back to XP though, as it's just too aggravating!
 

DanTheBanjoman

Señor Moderator
Joined
May 20, 2004
Messages
10,488 (2.12/day)
Likes
1,331
#3
What error does the blue screen give exactly? It's full of text for a reason. The error code helps too.
 
Joined
Nov 3, 2007
Messages
1,567 (0.42/day)
Likes
611
Processor i5-6600K / i7-6700K / E5-1620 v3 / E5-2650L v4 / E5-2630L v3 / E5-2530 v4
Motherboard Asus Maximus IX APEX / Asrock EPC612D4I Mini
Cooling Noctua / Aquacomputer / EKWB / Corsair
Memory Corsair DP DDR4 2x16GB 3200 / Crucial LVP 2133 ECC 8x8GB
Video Card(s) R9 NANO / VEGA 64 / VEGA 56
Storage nvme's
Display(s) Acer XR382CQK
Case CaseLabs / Lian Li
Audio Device(s) Creative SB X7
Power Supply Corsair AX1500i / Corsair AX1200i / Seasonic (A handful)
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 7 ULT / Windows 10 Pro / unRAID
#4
Thats funny I got a blue screen last night when I was launching Mass effect. It was on the lines of a graphics something something. something like graphics being in sync or graphical interface something...... My first blue screen ever in vista 64. I also know I had windows update run the day before and there were about 8 updates. I remember it was a Blue screen 1033
 

Mandown

New Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
303 (0.08/day)
Likes
21
Location
Atlanta, GA
System Name Rusty Black Dragon <> Spider-Dragon <> Raging Theatah
Processor Phenom II X4 940BE 3.6 <> Phenom X4 9850BE 3.1 <> Phenom II X3^4 740BE 3.75
Motherboard MSI K9A2 Platinum <> MSI K9A2-CF V2 <> ASUS M4A785-M
Cooling ZEROTherm Nirvana <> 2x AC Freezer 64 pro
Memory 4Gb G-skill ripjaws @1200Mhz 5-5-5-18 <> 4Gb - G-skills 1066Mhz <> 4Gb - G-skills 1066Mhz
Video Card(s) Sapphire 4850 X2 <> HIS 3850 TurboX <> HIS 4670
Storage WD 750GB Caviar Black <> Western Digital 640GB <> 300GB Maxtor + 500GB Seagate
Display(s) Hanns-G 28" HG281D 1080p <> Acer 22" X223W <> LG 42" LCD 720p
Case Antec Twelve-Hundred <> NZXT Apollo Black <> NZXT Apollo Orange
Audio Device(s) SB Audigy-Logitech Z-5300e <> Diamond Xtreme 5.1 <> 4670 HD Audio
Power Supply Cosair 850w<> Ultra LSP 750w <> Antec 650w Trio-power
Software Windows 7 Ultimate x64
#5
I had almost the exact problem before except it was on xp 32-bit, and i ran the test but everything came back ok. My solution was i had to lower my memory speed and that fixed the problem. Try doing that and clocking it lower and see if that helps.
 
Joined
Jan 11, 2005
Messages
1,088 (0.23/day)
Likes
360
Location
66 feet from the ground
System Name 2nd AMD puppy
Processor Phenom II x4 BE 970-3.6 Ghz
Motherboard Gigabyte GA-970A-UD3
Cooling Cooler Master Hyper TX2
Memory 16 Gb DDR3:8GB Kingston HyperX Beast + 8Gb G.Skill Sniper(by courtesy of tabascosauz &TPU)
Video Card(s) MSI HD6850 Cyclone;860/1100 Mhz
Storage SSD-840 pro 128 Gb;Seagate 500Gb;WD-1Tb
Display(s) Samsung 2032BW
Case NZXT 820 PHANTOM
Audio Device(s) Audigy SE with Logitech Z-5500
Power Supply Cooleer Master RP M520
Mouse Razer copperhead / Gamdias zeus (by courtesy of sneekypeet & TPU)
Keyboard MS Sidewinder x4
Software win7 64bit sp1
Benchmark Scores irrelevant for me
#6
seems a general problem than caused by update?..
 

mudogramx

New Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
49 (0.01/day)
Likes
5
Location
Southeast of Indy
System Name Galaxian
Processor E8400@3.6GHz@1.23v
Motherboard DFI LP JR P45-T2RS
Cooling 2x120mm CoolerMaster Blue LED fans + Intel Stock Conroe Cooler with AS 5
Memory 4GB (4x1GB) G.Skill DDR2 800 (4-4-3-5)
Video Card(s) Sapphire 4850 512MB@650/1000
Storage Seagate Barracuda 7200.10 - 500GB, 16MB Cache
Display(s) LG L206WTY - 20.1", 2ms, 3000:1, WS
Case Custom Painted CoolerMaster CM 690
Audio Device(s) Realtek ALC885 Onboard
Power Supply CoolerMaster Real Power Pro - 550W
Software Windows Vista Home Premium 64 Bit
Benchmark Scores 3DMark '06 - 12,475
#7
What error does the blue screen give exactly? It's full of text for a reason. The error code helps too.
I'll post the minidump text when I get home. I'm at work at the moment. The ones that I can remember off the top of my head are "memory corruption" and "page fault in a non-paged area". The memory corruption led me to believe it was the RAM. It would seem that blue screens would occur during games too if that were the cause. I'll try lowering the memory speed to see if that helps. Strange though, the board is rated for DDR3 1333.
 
Last edited:

mudogramx

New Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
49 (0.01/day)
Likes
5
Location
Southeast of Indy
System Name Galaxian
Processor E8400@3.6GHz@1.23v
Motherboard DFI LP JR P45-T2RS
Cooling 2x120mm CoolerMaster Blue LED fans + Intel Stock Conroe Cooler with AS 5
Memory 4GB (4x1GB) G.Skill DDR2 800 (4-4-3-5)
Video Card(s) Sapphire 4850 512MB@650/1000
Storage Seagate Barracuda 7200.10 - 500GB, 16MB Cache
Display(s) LG L206WTY - 20.1", 2ms, 3000:1, WS
Case Custom Painted CoolerMaster CM 690
Audio Device(s) Realtek ALC885 Onboard
Power Supply CoolerMaster Real Power Pro - 550W
Software Windows Vista Home Premium 64 Bit
Benchmark Scores 3DMark '06 - 12,475
#8
Hmm...I've generally had good luck with Vista Ultimate 64bit, until the last few days. I've been getting BSOD, despite all hardware testing coming up clean. I've really liked Vista since I've been using it, I may be going back to XP though, as it's just too aggravating!
I know what you mean. Earlier builds of Vista ran for the most part without a hitch for me. Of course that was on a different machine.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,381 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#9
Control Panel-->Administrative Tools-->Event Viewer. Check there for any errors or warnings.
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,267 (4.28/day)
Likes
6,073
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#10
same thing happened to me in xp i found out it was a psu issue and looking around online the reccomended is a 550w psu it might be to much on your system depending on how good your psu is. but i got the same prob. memory dumps and all sorts of other stuff. i rewired and now its fine but before i was drawing too much.
 

Mandown

New Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
303 (0.08/day)
Likes
21
Location
Atlanta, GA
System Name Rusty Black Dragon <> Spider-Dragon <> Raging Theatah
Processor Phenom II X4 940BE 3.6 <> Phenom X4 9850BE 3.1 <> Phenom II X3^4 740BE 3.75
Motherboard MSI K9A2 Platinum <> MSI K9A2-CF V2 <> ASUS M4A785-M
Cooling ZEROTherm Nirvana <> 2x AC Freezer 64 pro
Memory 4Gb G-skill ripjaws @1200Mhz 5-5-5-18 <> 4Gb - G-skills 1066Mhz <> 4Gb - G-skills 1066Mhz
Video Card(s) Sapphire 4850 X2 <> HIS 3850 TurboX <> HIS 4670
Storage WD 750GB Caviar Black <> Western Digital 640GB <> 300GB Maxtor + 500GB Seagate
Display(s) Hanns-G 28" HG281D 1080p <> Acer 22" X223W <> LG 42" LCD 720p
Case Antec Twelve-Hundred <> NZXT Apollo Black <> NZXT Apollo Orange
Audio Device(s) SB Audigy-Logitech Z-5300e <> Diamond Xtreme 5.1 <> 4670 HD Audio
Power Supply Cosair 850w<> Ultra LSP 750w <> Antec 650w Trio-power
Software Windows 7 Ultimate x64
#11
I'll post the minidump text when I get home. I'm at work at the moment. The ones that I can remember off the top of my head are "memory corruption" and "page fault in a non-paged area". The memory corruption led me to believe it was the RAM. It would seem that blue screens would occur during games too if that were the cause. I'll try lowering the memory speed to see if that helps. Strange though, the board is rated for DDR3 1333.
Ya it seemed strange to me to because when I clocked my mem down i overclocked it past stock speed and it still worked without a problem. Some boards are touchy with certain memory.

Also, if you haven't already, check the timings on the ram.
 

mudogramx

New Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
49 (0.01/day)
Likes
5
Location
Southeast of Indy
System Name Galaxian
Processor E8400@3.6GHz@1.23v
Motherboard DFI LP JR P45-T2RS
Cooling 2x120mm CoolerMaster Blue LED fans + Intel Stock Conroe Cooler with AS 5
Memory 4GB (4x1GB) G.Skill DDR2 800 (4-4-3-5)
Video Card(s) Sapphire 4850 512MB@650/1000
Storage Seagate Barracuda 7200.10 - 500GB, 16MB Cache
Display(s) LG L206WTY - 20.1", 2ms, 3000:1, WS
Case Custom Painted CoolerMaster CM 690
Audio Device(s) Realtek ALC885 Onboard
Power Supply CoolerMaster Real Power Pro - 550W
Software Windows Vista Home Premium 64 Bit
Benchmark Scores 3DMark '06 - 12,475
#12
Heres a minidump of my most recent blue screen. Win Debug reported ntoskrnl.exe as the culprit again. I upped the voltage on my RAM to 1.83v. I just realized that I left it on Auto. I know undervoltage will cause weirdness. Time will tell.

Edit: Crashed going into sleep at 1.83. Now trying 1.88. So far so good.
 

Attachments

Last edited:

Tile

New Member
Joined
Aug 14, 2008
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#13
I've found that prob with most intel chips just downclock your ram to 1033 or around there.. should fix it, i have the same mem prob with my E6300+asus p5b (bios 1604)
 
Joined
May 2, 2007
Messages
158 (0.04/day)
Likes
14
Location
Sofia, Bulgaria
System Name Ales Alitis
Processor Intel Core 2 Duo E8400
Motherboard Gigabyte P35-DS3R
Cooling Xigmatek RED SCORPION-S1283; 2*120 + 1*140 case fans
Memory 4GB Kingston Hyper X DDR2 800
Video Card(s) ALBTRON 8800GT 512MB
Storage 2*Seagate SATA 160GB RAID 0; Seagate SATA 320GB; Samsung 500GB on eSATA
Display(s) KTC K-W2205S-T 22"
Case Cooler Master CM 690
Audio Device(s) Auzentech Auzen X-Plosion
Power Supply Chieftech CFT-650A-14C
Software Windows 7 RC x64
#14
I think the MB is the problem. ASrock are mostly crap so you shouldn't push them to much.
 
Joined
Aug 15, 2008
Messages
5,941 (1.74/day)
Likes
1,192
Location
Watauga, Texas
System Name Univac SLI Edition
Processor Intel Xeon 1650 V3 @ 4.2GHz
Motherboard eVGA X99 FTW K
Cooling EK Supremacy EVO, Swiftech MCP50x, Alphacool NeXXos UT60 360, Black Ice GTX 360
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
Video Card(s) Nvidia Titan X Tri-SLI w/ EK Blocks
Storage HyperX Predator 240GB PCI-E, Samsung 850 Pro 512GB
Display(s) Dell UltraSharp 34" Ultra-Wide (U3415W) / (Samsung 48" Curved 4k)
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Z
Power Supply Thermaltake 1350watt Toughpower Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard CODE 10 keyless MX Clears
Software Windows 10 Pro
#15
August 12th Microsoft released a slew of "critical" system updates. A bunch of my buddys in RL and on forums after updated started getting random blue screens and things just wouldnt work. I run Ultimate x86 right now and i didnt update and im fine. Just something to think about.
 

mudogramx

New Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
49 (0.01/day)
Likes
5
Location
Southeast of Indy
System Name Galaxian
Processor E8400@3.6GHz@1.23v
Motherboard DFI LP JR P45-T2RS
Cooling 2x120mm CoolerMaster Blue LED fans + Intel Stock Conroe Cooler with AS 5
Memory 4GB (4x1GB) G.Skill DDR2 800 (4-4-3-5)
Video Card(s) Sapphire 4850 512MB@650/1000
Storage Seagate Barracuda 7200.10 - 500GB, 16MB Cache
Display(s) LG L206WTY - 20.1", 2ms, 3000:1, WS
Case Custom Painted CoolerMaster CM 690
Audio Device(s) Realtek ALC885 Onboard
Power Supply CoolerMaster Real Power Pro - 550W
Software Windows Vista Home Premium 64 Bit
Benchmark Scores 3DMark '06 - 12,475
#16
My problems started before August 12th. Anyway, upping the memory voltage seemed to work. I found this to be a solution on the OCZ forums. Thanks Mandown for putting my mind on the right track. The system is rock solid now. No crashes since before the voltage change. I ran stress tests and repeated the conditions that seemed to cause crashes before with very good results. These DIMMs just won't run correctly at 1.8. Luckily OCZ keeps the warranty on the platinums up to and including 1.95. Hehe, sorry guys I'm not an overclocker until my hardware is aging. I never would have thought just .05 volts too little would cause so many problems. New chipsets and RAM Modules though. Its to be expected. Thanks everyone for giving advice. Its like a completely different machine.
 
Last edited:

Easy Rhino

Linux Advocate
Joined
Nov 13, 2006
Messages
14,405 (3.56/day)
Likes
4,257
System Name VHOST01 | Desktop
Processor i7 980x | i5 7500 Kaby Lake
Motherboard Gigabyte x58 Extreme | AsRock MicroATX Z170M Exteme4
Cooling Prolimatech Megahelams | Stock
Memory 6x4 GB @ 1333 | 2x 8G Gskill Aegis DDR4 2400
Video Card(s) Nvidia GT 210 | Nvidia GTX 970 FTW+
Storage 4x2 TB Enterprise RAID5 |Corsair mForce nvme 250G
Display(s) N/A | Dell 27" 1440p 8bit GSYNC
Case Lian Li ATX Mid Tower | Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) NA | On Board
Power Supply SeaSonic 500W Gold | Seasonic SSR-650GD Flagship Prime Series 650W Gold
Mouse N/A | Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard N/A | Posiden Z RGB Cherry MX Brown
Software Centos 7 | Windows 10
#17
vista home premium 64bit was the easiest OS install for me ever.
 

Easy Rhino

Linux Advocate
Joined
Nov 13, 2006
Messages
14,405 (3.56/day)
Likes
4,257
System Name VHOST01 | Desktop
Processor i7 980x | i5 7500 Kaby Lake
Motherboard Gigabyte x58 Extreme | AsRock MicroATX Z170M Exteme4
Cooling Prolimatech Megahelams | Stock
Memory 6x4 GB @ 1333 | 2x 8G Gskill Aegis DDR4 2400
Video Card(s) Nvidia GT 210 | Nvidia GTX 970 FTW+
Storage 4x2 TB Enterprise RAID5 |Corsair mForce nvme 250G
Display(s) N/A | Dell 27" 1440p 8bit GSYNC
Case Lian Li ATX Mid Tower | Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) NA | On Board
Power Supply SeaSonic 500W Gold | Seasonic SSR-650GD Flagship Prime Series 650W Gold
Mouse N/A | Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard N/A | Posiden Z RGB Cherry MX Brown
Software Centos 7 | Windows 10
#18
August 12th Microsoft released a slew of "critical" system updates. A bunch of my buddys in RL and on forums after updated started getting random blue screens and things just wouldnt work. I run Ultimate x86 right now and i didnt update and im fine. Just something to think about.

yea, i got a vista blue screen on august 12 when i was in the middle of that update. gee thanks microsoft.
 
Joined
Aug 15, 2008
Messages
5,941 (1.74/day)
Likes
1,192
Location
Watauga, Texas
System Name Univac SLI Edition
Processor Intel Xeon 1650 V3 @ 4.2GHz
Motherboard eVGA X99 FTW K
Cooling EK Supremacy EVO, Swiftech MCP50x, Alphacool NeXXos UT60 360, Black Ice GTX 360
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
Video Card(s) Nvidia Titan X Tri-SLI w/ EK Blocks
Storage HyperX Predator 240GB PCI-E, Samsung 850 Pro 512GB
Display(s) Dell UltraSharp 34" Ultra-Wide (U3415W) / (Samsung 48" Curved 4k)
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Z
Power Supply Thermaltake 1350watt Toughpower Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard CODE 10 keyless MX Clears
Software Windows 10 Pro
#19
If you can uninstall them. They are just "security" fixes that i believe to give BSOD.
 
Joined
Dec 10, 2007
Messages
7,185 (1.96/day)
Likes
769
Location
Adelaide Australia
System Name Becca 2
Processor AMD A10 4600m quad core @ 2.3 ghz
Motherboard dunno
Cooling Logitech alto connect
Memory 16 Gig ddr3 1600mhz
Video Card(s) Ati HD 7660G + & 7470M
Storage 1 TB
Audio Device(s) onboard crap
Software Windows 7 Home Premium 64 bit with sp1
#20
ntoskrnl.exe is a bootup file if thats corrupted i assume ya can repair it not sure how in Vista though :/. And i got a whole heap of updates today i better not get any bsod.
 

spy2520

New Member
Joined
Mar 8, 2006
Messages
498 (0.12/day)
Likes
16
Processor Celeron 430 (Conroe-L)
Motherboard ASUS Rampage Formula
Cooling Water, Zalman Reserator XT
Memory Corsair Dominator PC2-8500 DDR2-1000
Video Card(s) Visiontek 2600 PRO
Storage Maxtor Maxline 3, more Maxtors
Display(s) Acer P243w 24"
Case Aspire X-Navigator ATXA9N-BK
Audio Device(s) Mbox
Power Supply Thermaltake Toughpower 750w
Software Protools and a bunch of racing games...
#21
is this only happening to people with HD4850s in vista 64? I notice some of you who are having the problem have those cards.
 
Joined
Nov 3, 2007
Messages
1,567 (0.42/day)
Likes
611
Processor i5-6600K / i7-6700K / E5-1620 v3 / E5-2650L v4 / E5-2630L v3 / E5-2530 v4
Motherboard Asus Maximus IX APEX / Asrock EPC612D4I Mini
Cooling Noctua / Aquacomputer / EKWB / Corsair
Memory Corsair DP DDR4 2x16GB 3200 / Crucial LVP 2133 ECC 8x8GB
Video Card(s) R9 NANO / VEGA 64 / VEGA 56
Storage nvme's
Display(s) Acer XR382CQK
Case CaseLabs / Lian Li
Audio Device(s) Creative SB X7
Power Supply Corsair AX1500i / Corsair AX1200i / Seasonic (A handful)
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 7 ULT / Windows 10 Pro / unRAID
#22
Yeah. I finally threw the towel in last night and went back to XP. I feel like a traitor (But sitting comfortably) I also have dual 4850's
 

mudogramx

New Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
49 (0.01/day)
Likes
5
Location
Southeast of Indy
System Name Galaxian
Processor E8400@3.6GHz@1.23v
Motherboard DFI LP JR P45-T2RS
Cooling 2x120mm CoolerMaster Blue LED fans + Intel Stock Conroe Cooler with AS 5
Memory 4GB (4x1GB) G.Skill DDR2 800 (4-4-3-5)
Video Card(s) Sapphire 4850 512MB@650/1000
Storage Seagate Barracuda 7200.10 - 500GB, 16MB Cache
Display(s) LG L206WTY - 20.1", 2ms, 3000:1, WS
Case Custom Painted CoolerMaster CM 690
Audio Device(s) Realtek ALC885 Onboard
Power Supply CoolerMaster Real Power Pro - 550W
Software Windows Vista Home Premium 64 Bit
Benchmark Scores 3DMark '06 - 12,475
#23
More tests later and everything seems fine now. I guess I just had a couple modules that wouldn't run at the 7-7-7-20 timings advertised without a little more voltage. In the tweaking mood I modified the fan speed of my 4850 and dropped the temp of the GPU down considerably. Those things run really hot as you all know.