• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Vista impossible install

Joined
Sep 29, 2008
Messages
81 (0.02/day)
Likes
17
Processor Q6600 @ 3.0
Motherboard Asus P5K-PRO
Cooling Zerotherm ZT-10D
Memory 6 GB DDR-II 667 mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 960
Storage 2 SATA RAID 0 arrays, 1 SSD
Display(s) 23" Wide TFT + 14" 4:3 TFT
Case Custom twin tower
Audio Device(s) onboard
Power Supply Dual PSU mod (2x 550W) Rasurbo BP-XII550
Software Win7 x64
#1
As the title says i'm in the situation that vista seems impossible to install (Vista Bussines x64)

The story goes like this.

1) Boot from DVD
2) Loading bar appears and load, picture displays.
3) After 10 minutes of starring into the picture the welcome screen appears (way to much to wait)
4) I select the language, keyboard etc (defaults are ok for me)
5) Next, and i select Install now
6) Please wait screen appers with background picture
7) After another 10 minutes, the windows customize install appear (way to much to wait)
8) i manage my hard drives / partitions and click ok
9) Hourglass is displayed, and after another 10 minutes (way to much to wait) the following error is thrown:
E:\SOURCES\INSTALL.WIM can't be read or checksum failed (error code: 0X8007000D)...

I'm using a legitimate copy of a volume licensing. I have the ISO and it has been burnt until now onto 7 new blank DVD's (two brands, verbatim and TDK) with 2 different writers (Asus and LG). The same error appears each time. I have burnt the iso at low speed (4x) and did a disk check-up with imgBurn. I have also installed directly from the iso to a vmware virtual machine, and in 20 minutes was done and working great

On the hardware side i have tried to install with bios default, with bios customized by me, with most stable setting i could think of, with only 1 stick of RAM (2GB)...the same error appears each time. As desperate measures i have tried to disconnect all hard drives, disabled advanced halt state, turned off vanderpool, ..still no joy.

PS: the OS should be installed onto a RAID 0 array made from two 80 GB Sata maxtors
PS2: The configuration I'm trying to install is in my system specs.


Thanks
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,369 (10.18/day)
Likes
18,018
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#2
Your legitimate copy is no good. You'll have to get a new original.
 
Joined
Feb 14, 2008
Messages
783 (0.22/day)
Likes
121
Location
Latvia
Processor AMD Athlon 64 X2 4400+ lapped @3,0GHz
Motherboard Gigabyte GA-MA785GM-US2H
Cooling Xigmatek HDT-D1264
Memory 2GB Crucial Ballistix Tracer
Video Card(s) Xpertvision 8800GTS 640MB G80
Storage 250GB Seagate Barracuda & 750GB Samsung
Display(s) Samsung Syncmaster 931BF
Case Coolermaster CM690
Audio Device(s) Realtek ALC889A
Power Supply HEC WinPower 550W
Software Ubuntu 10.04 x86 & Windows 7 x86
Benchmark Scores I'm scared of benching
#3
Maybe your *.iso is faulty?
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#4
What bios version are you running on your board?
 

iamollie

New Member
Joined
Oct 31, 2007
Messages
101 (0.03/day)
Likes
6
Processor E6850 @ Stock
Motherboard gigabyte p35c-dS3R
Memory 3Gb 800mhz Patriot
Video Card(s) 8800gt
Storage 320gb RAID 0
#6
if E: is the disk then i think the iso is crap, if you have the license then just download another iso from the usual places
 
Joined
Sep 29, 2008
Messages
81 (0.02/day)
Likes
17
Processor Q6600 @ 3.0
Motherboard Asus P5K-PRO
Cooling Zerotherm ZT-10D
Memory 6 GB DDR-II 667 mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 960
Storage 2 SATA RAID 0 arrays, 1 SSD
Display(s) 23" Wide TFT + 14" 4:3 TFT
Case Custom twin tower
Audio Device(s) onboard
Power Supply Dual PSU mod (2x 550W) Rasurbo BP-XII550
Software Win7 x64
#8
1) iso installs onto virtual machine, i'll try to install into virtual machine from DVD
2) Bios version is the last from Asus 1202
3) I have also downloaded from "the usual places" a copy of vista, but exactly the same scenario happens

Later edit:
In BIOS i do have: sata (IDE -compatible/enhanced), AHCI and Raid. I only have tried with Raid.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#9
Any overclock while attempting to install?
 
Joined
Feb 14, 2008
Messages
783 (0.22/day)
Likes
121
Location
Latvia
Processor AMD Athlon 64 X2 4400+ lapped @3,0GHz
Motherboard Gigabyte GA-MA785GM-US2H
Cooling Xigmatek HDT-D1264
Memory 2GB Crucial Ballistix Tracer
Video Card(s) Xpertvision 8800GTS 640MB G80
Storage 250GB Seagate Barracuda & 750GB Samsung
Display(s) Samsung Syncmaster 931BF
Case Coolermaster CM690
Audio Device(s) Realtek ALC889A
Power Supply HEC WinPower 550W
Software Ubuntu 10.04 x86 & Windows 7 x86
Benchmark Scores I'm scared of benching
#11
I did some googling by the error code you gave, and found this:
hsali from techarena.in said:
Hi everybody

this is ali, i was trying to upgrade to windows vista ultimate from windows vista ultimate itself on one of my customer's computer.Well when we clicked on install now we got an error message "0x8007000d setup was unable to create installation folder "I googled this error message but no resolution when i checked his computer all the partitions were shared on local home netwrok.I disconnected the sharing of windows partition from the network & disconnected all the external devices connected to computer like external flash drive\printer,restarted the computer & after tha i was able to initiate & complete the upgrade of windows vista.Hope this solution will help all those who are facing this problem.

Good luck!!!
 
Joined
Sep 29, 2008
Messages
81 (0.02/day)
Likes
17
Processor Q6600 @ 3.0
Motherboard Asus P5K-PRO
Cooling Zerotherm ZT-10D
Memory 6 GB DDR-II 667 mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 960
Storage 2 SATA RAID 0 arrays, 1 SSD
Display(s) 23" Wide TFT + 14" 4:3 TFT
Case Custom twin tower
Audio Device(s) onboard
Power Supply Dual PSU mod (2x 550W) Rasurbo BP-XII550
Software Win7 x64
#12
Any overclock while attempting to install?
Not even 1 Mhz more that stock

Later Edit:

The Raid array is freshly formatted (it had XP64 previously), also i have disconnected the internet connection, and beside a USB wireless mouse i don't have anything plugged in.

I have tried to burn the iso with imgBurn and Alcohol120%
 
Last edited:
Joined
Sep 29, 2008
Messages
81 (0.02/day)
Likes
17
Processor Q6600 @ 3.0
Motherboard Asus P5K-PRO
Cooling Zerotherm ZT-10D
Memory 6 GB DDR-II 667 mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 960
Storage 2 SATA RAID 0 arrays, 1 SSD
Display(s) 23" Wide TFT + 14" 4:3 TFT
Case Custom twin tower
Audio Device(s) onboard
Power Supply Dual PSU mod (2x 550W) Rasurbo BP-XII550
Software Win7 x64
#14
I'm glad to have this crappy laptop that i'm writing on as i try all the stuff above.

@fitseries3
i think we hit gold. Vista install did recognized my hard drives, but i have selected to add more drivers and searched on the mobo cd. Found that ICH9 has AHCI/SATA drivers, selected them, confirmed, and now the setup has gone allot more that the first times (and it still going now)



***Later edit: i'm now posting from the fresh vista install

Thank everybody !
 
Last edited: