• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Weird goings on when I try to copy and paste anything.

Joined
Feb 11, 2007
Messages
308 (0.07/day)
Likes
27
Location
Emilia Romagna, Italy
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Asus ROG Strix B350-F Gaming
Cooling AMD Wraith Spire, 4x Corsair SP120 RGB, GPU stock
Memory G-Skill Ripjaws V, 2400MHz, 15-15-15-35, 2 x 8GB (F4-2400C15D-16GVR)
Video Card(s) XFX RX580 8Gb Black Edition
Storage Samsung 850 Evo 1Tb, Western Digital WD10EAVS 1Tb
Display(s) Viewsonic XG2401
Case Corsair Crystal 460X RGB
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX750
Mouse Razer Deathadder Chroma
Keyboard Microsoft 3000 v2.0
Software Windows 10 Home 64bit
#1
Out of nowhere, it would appear that I can't copy and paste without some HD/SSD address(?) garble being pasted instead. For example, I try to copy an email address from a website, go to paste it into my Gmail address line and it spits out this instead:

C:\Users\THOMAS~1\AppData\Local\Temp\PRODUCT_NAME_UNKNOWN_CrashDumpPRODUCT_VERSION_MAJOR_UNKNOWN-PRODUCT_VERSION_MINOR_UNKNOWN-2018-11-01--13-03-14_.dmp.

It will do it for random text as well, regardless of whether it is an email or pasting into a web browser etc.

Secondly, it would appear I cannot 'cut' and paste, a jpeg for instance, from one folder to another folder on my SSD, however, I can 'copy' and paste.

What is going on?

Tom.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,666 (9.06/day)
Likes
14,292
Location
Australalalalalaia.
System Name OCD (Overclocking Compulsive Disorder)
Processor Ryzen R7 2700X (stock/XFR OC)
Motherboard Aorus AX370-Gaming 5 (planned x570 upgrade when they come out)
Cooling Corsair H115i Pro W/ Corsair ML RGB fans
Memory 16GB DDR4 3200 Corsair Vengeance RGB Pro
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Sasmsung 970 Evo NVME + 500GB Samsung 840 sata
Display(s) Phillips 328m6fjrmb (32" 1440p 144hz curved) + Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY)
Case Fractal Design R6 Gunmetal Grey (Type C TG)
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G703 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#2
only time i had issues like that it was malware related - i was getting jibberish code, as the malicious software was trying to use the copy-paste mechanism for data sniffing

its either a faulty program, or its malicious - so first off try malwarebytes and see how that goes
 
Joined
Feb 11, 2007
Messages
308 (0.07/day)
Likes
27
Location
Emilia Romagna, Italy
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Asus ROG Strix B350-F Gaming
Cooling AMD Wraith Spire, 4x Corsair SP120 RGB, GPU stock
Memory G-Skill Ripjaws V, 2400MHz, 15-15-15-35, 2 x 8GB (F4-2400C15D-16GVR)
Video Card(s) XFX RX580 8Gb Black Edition
Storage Samsung 850 Evo 1Tb, Western Digital WD10EAVS 1Tb
Display(s) Viewsonic XG2401
Case Corsair Crystal 460X RGB
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX750
Mouse Razer Deathadder Chroma
Keyboard Microsoft 3000 v2.0
Software Windows 10 Home 64bit
#3
Also,
1) It's now taking about 30secs for Firefox to show. I will get a blank, white screen as soon as I click the icon but it will take about 20-30secs for any graphics to appear. (I re-installed FF an hour ago, no difference)
2) Lots of random blue circle loading/thinking action next to the cursor for no apparent reason - never had this before yesterday when it all started.

Tom.
 
Joined
Dec 6, 2005
Messages
10,488 (2.22/day)
Likes
4,337
Location
Manchester, NH
System Name Working on it ;)
Processor I7-4790K (Stock speeds right now)
Motherboard MSI Z97 U3 Plus
Cooling Be Quiet Pure Rock Air
Memory 16GB 4x4 G.Skill CAS9 2133 Sniper
Video Card(s) GIGABYTE Vega 64 (Non Reference)
Storage Samsung EVO 500GB / 8 Different WDs / QNAP TS-253 8GB NAS with 2x2Tb WD Black
Display(s) 34" LG 34CB88-P 21:9 Curved UltraWide QHD (3440*1440) *FREE_SYNC*
Case Rosewill Challenger
Audio Device(s) Onboard + HD HDMI
Power Supply Corsair HX750 (love it)
Mouse Logitech G5
Keyboard Corsair Strafe RGB & G610 Orion Red
Software Win 10 upgraded from Win 7 Pro
#4
Joined
Feb 11, 2007
Messages
308 (0.07/day)
Likes
27
Location
Emilia Romagna, Italy
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Asus ROG Strix B350-F Gaming
Cooling AMD Wraith Spire, 4x Corsair SP120 RGB, GPU stock
Memory G-Skill Ripjaws V, 2400MHz, 15-15-15-35, 2 x 8GB (F4-2400C15D-16GVR)
Video Card(s) XFX RX580 8Gb Black Edition
Storage Samsung 850 Evo 1Tb, Western Digital WD10EAVS 1Tb
Display(s) Viewsonic XG2401
Case Corsair Crystal 460X RGB
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX750
Mouse Razer Deathadder Chroma
Keyboard Microsoft 3000 v2.0
Software Windows 10 Home 64bit
#5
I've just done a scan with Avast, Malwarebytes, SuperAntiSpyware and Spyware Terminator. The only program that came up with anything, 'adware tracking cookie', was SuperAntiSpyware.

I've still got the copy and paste problem.

Tom.
 
Joined
Oct 17, 2012
Messages
8,815 (3.97/day)
Likes
11,090
Location
Massachusetts
System Name Americas cure is the death of Social Justice & Political Correctness
Processor i5 8600k
Motherboard Asrock Z370 Extreme 4
Cooling Corsair H-110i GTX
Memory 2x 4Gb Crucial Sport LT
Video Card(s) MSI GTX 980 Gaming
Storage Samsung 850 evo 250Gb
Display(s) Dell Ultra Sharp Widescreen 24" 1200P
Case Fractal Design Meshify-C
Power Supply Seasonic Focus+ 750 Gold
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard AZIO MRGB Kaith Blue
Software Win 10 Professional 64 bit
Benchmark Scores Congrats USA!! on the Travel Ban.....
#6
Elevated command prompt sfc/scannow

also, CCleaner has a "clear clipboard" option as well i think

check in notepad to be sure the issue isnt Firefox specific.
 
Joined
Oct 17, 2012
Messages
8,815 (3.97/day)
Likes
11,090
Location
Massachusetts
System Name Americas cure is the death of Social Justice & Political Correctness
Processor i5 8600k
Motherboard Asrock Z370 Extreme 4
Cooling Corsair H-110i GTX
Memory 2x 4Gb Crucial Sport LT
Video Card(s) MSI GTX 980 Gaming
Storage Samsung 850 evo 250Gb
Display(s) Dell Ultra Sharp Widescreen 24" 1200P
Case Fractal Design Meshify-C
Power Supply Seasonic Focus+ 750 Gold
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard AZIO MRGB Kaith Blue
Software Win 10 Professional 64 bit
Benchmark Scores Congrats USA!! on the Travel Ban.....
#8
also check here in settings (enter "clipboard" into search bar)

Capture44444444444.PNG
 
Joined
Feb 11, 2007
Messages
308 (0.07/day)
Likes
27
Location
Emilia Romagna, Italy
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Asus ROG Strix B350-F Gaming
Cooling AMD Wraith Spire, 4x Corsair SP120 RGB, GPU stock
Memory G-Skill Ripjaws V, 2400MHz, 15-15-15-35, 2 x 8GB (F4-2400C15D-16GVR)
Video Card(s) XFX RX580 8Gb Black Edition
Storage Samsung 850 Evo 1Tb, Western Digital WD10EAVS 1Tb
Display(s) Viewsonic XG2401
Case Corsair Crystal 460X RGB
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX750
Mouse Razer Deathadder Chroma
Keyboard Microsoft 3000 v2.0
Software Windows 10 Home 64bit
#9
Dorsetknob,
I think my keyboard and mouse are ok.

Jboydgolfer,
I do not have a 'clipboard' option in my settings. Also, just using settings is iffy, non responsive, works but as you go further it stops, etc etc. I have to hit the cancel 'X' button to kill it and go back in.

Tom.
 
Last edited:
Joined
Sep 17, 2014
Messages
6,556 (4.32/day)
Likes
5,392
Location
Duiven, Netherlands
Processor i7 8700k 4.8Ghz @ 1.31v
Motherboard AsRock Fatal1ty K6 Z370
Cooling beQuiet! Dark Rock Pro 3
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX 3200/C16
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X @ 2100/5500
Storage Samsung 850 EVO 1TB + Samsung 830 256GB + Crucial BX100 250GB + Toshiba 1TB HDD
Display(s) Eizo Foris FG2421
Case Fractal Design Define C TG
Power Supply EVGA G2 750w
Mouse Logitech G502 Protheus Spectrum
Keyboard Sharkoon MK80 (Brown)
Software W10 x64
#10
My advice: pull your data drives out, reformat your OS drive and reinstall the OS from scratch on a clean drive, then reconnect your data drives and do a thorough check for malware.

Its almost 100% certain you've been infected and I would no longer rely on software to remove it. Those system hangs and long wait times are a clear sign something is 'digging in'.

When you're back up and running and the problem is fixed, I would advise you to change passwords for all your important accounts as well.

Also,
1) It's now taking about 30secs for Firefox to show. I will get a blank, white screen as soon as I click the icon but it will take about 20-30secs for any graphics to appear. (I re-installed FF an hour ago, no difference)
2) Lots of random blue circle loading/thinking action next to the cursor for no apparent reason - never had this before yesterday when it all started.

Tom.
Everything you say here just screams out malware to me.
 
Joined
Oct 17, 2012
Messages
8,815 (3.97/day)
Likes
11,090
Location
Massachusetts
System Name Americas cure is the death of Social Justice & Political Correctness
Processor i5 8600k
Motherboard Asrock Z370 Extreme 4
Cooling Corsair H-110i GTX
Memory 2x 4Gb Crucial Sport LT
Video Card(s) MSI GTX 980 Gaming
Storage Samsung 850 evo 250Gb
Display(s) Dell Ultra Sharp Widescreen 24" 1200P
Case Fractal Design Meshify-C
Power Supply Seasonic Focus+ 750 Gold
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard AZIO MRGB Kaith Blue
Software Win 10 Professional 64 bit
Benchmark Scores Congrats USA!! on the Travel Ban.....
#11
Dorsetknob,
I think my keyboard and mouse are ok.

Jboydgolfer,
I do not have a 'clipboard' option in my settings. Also, just using settings if iffy, non responsive, works but as you go further it stops, etc etc. I have to hit the cancel 'X' button to kill it and go back in.

Tom.
What operating system are you on ?and if you're having trouble navigating settings you might have an infection, or hardware/software related performance issue.

first if it were me, id remove all un used programs, get rid of security other than Malwarebytes, and windows defender, also, run windows defender "offline mode". it will run a scan with the Operating system offline, and will hopefully find whatever is going on.

ive never heard of ,or have no faith in these apps, so id lose them if it were me.
"Avast,SuperAntiSpyware ,Spyware Terminator"

malwarebytes adwcleaner direct download link


you could even try running the Malicious software removal tool built into windows , assuming your running windows.
 
Last edited:
Joined
Nov 15, 2005
Messages
918 (0.19/day)
Likes
429
Processor 2500K @ 4.5GHz 1.28V
Motherboard ASUS P8P67 Deluxe
Cooling Corsair A70
Memory 8GB (2x4GB) Corsair Vengeance 1600 9-9-9-24 1T
Video Card(s) eVGA GTX 470
Storage Crucial m4 128GB + Seagate RAID 1 (1TB x 2)
Display(s) Dell 22" 1680x1050 nothing special
Case Antec 300
Audio Device(s) Onboard
Power Supply PC Power & Cooling 750W
Software Windows 7 64bit Pro
#12
Another step I'll take when removing viruses and malware from a system is to run it in safe mode then run the removal/scanning software with admin privileges.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,422 (5.64/day)
Likes
7,462
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#13
Your browser was infected.

Get spyware blaster, get updates for it, implement all browser protections.
Get Spybot Search and Destroy too.

Start Firefox in safemode too.

Boot system into safemode and see if you still have same problem.
 
Joined
Feb 11, 2007
Messages
308 (0.07/day)
Likes
27
Location
Emilia Romagna, Italy
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Asus ROG Strix B350-F Gaming
Cooling AMD Wraith Spire, 4x Corsair SP120 RGB, GPU stock
Memory G-Skill Ripjaws V, 2400MHz, 15-15-15-35, 2 x 8GB (F4-2400C15D-16GVR)
Video Card(s) XFX RX580 8Gb Black Edition
Storage Samsung 850 Evo 1Tb, Western Digital WD10EAVS 1Tb
Display(s) Viewsonic XG2401
Case Corsair Crystal 460X RGB
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX750
Mouse Razer Deathadder Chroma
Keyboard Microsoft 3000 v2.0
Software Windows 10 Home 64bit
#14
Jboydgolfer,
Windows 10 Home.

I've just done a Windows Defender scan offline and nothing seemed to happen. The scan screen came up did it's thing, I went away for a few minutes, it restarted in my absence and loaded my desktop. Shouldn't I get some sort of results, even if negative?

Tom.
 
Joined
Oct 17, 2012
Messages
8,815 (3.97/day)
Likes
11,090
Location
Massachusetts
System Name Americas cure is the death of Social Justice & Political Correctness
Processor i5 8600k
Motherboard Asrock Z370 Extreme 4
Cooling Corsair H-110i GTX
Memory 2x 4Gb Crucial Sport LT
Video Card(s) MSI GTX 980 Gaming
Storage Samsung 850 evo 250Gb
Display(s) Dell Ultra Sharp Widescreen 24" 1200P
Case Fractal Design Meshify-C
Power Supply Seasonic Focus+ 750 Gold
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard AZIO MRGB Kaith Blue
Software Win 10 Professional 64 bit
Benchmark Scores Congrats USA!! on the Travel Ban.....
#15
Jboydgolfer,
Windows 10 Home.

I've just done a Windows Defender scan offline and nothing seemed to happen. The scan screen came up did it's thing, I went away for a few minutes, it restarted in my absence and loaded my desktop. Shouldn't I get some sort of results, even if negative?

Tom.
I am pretty sure if you start up windows defender ,if it found anything it would be in your results log. (you must be logged in as admin for it to run btw), it can be run thru powershell with the command "Start-MpWDOScan" if you think it didnt run, but if your sure you saw it run, im sure it did, it is the same as running it thru the defender app.

Also if you're on windows 10, you have a clipboard settings menu. Have you not updated this operating system in a long time or something? It should be there. Right click taskbar, select settings, in search box type "clipboard".

it's also possible if you haven't updated your operating system you could be vulnerable in that respect, so make sure you've done all updates.

go to my previous post and download malwarebites adware remover as well ,let that run and see if it finds anything up.

also when you run Malwarebytes security scan I recommend you do it as follows . Select custom scan, choose all drives & folders , leave nothing unchecked, & also be sure rootkit detection/scanning is enabled. It's not enabled by default, so be sure to enable it.

There's also a tool made by Malwarebytes called Malwarebytes antirootkit, or "MBAR" , You can find it on their website, you could also run that .

If none of the above options find anything wrong then it's likely a fault either software or hardware related
 
Last edited:

P4-630

The Way It's Meant to be Played
Joined
Jan 5, 2006
Messages
9,335 (1.99/day)
Likes
9,207
Location
Vinewood
System Name Sansaya / Sansaya Laptop
Processor Intel i7 6700K @ 4.3GHz (1.175 V) / Intel i3 7100U
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming / HP 83A3 (U3E1)
Cooling Noctua NH-U12S + Thermal Grizzly Kryonaut + 3 case fans / Fan
Memory 16GB DDR4 Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 / 6GB DDR4 Samsung 2400MHz CL15
Video Card(s) MSI GTX1070 Gaming X 8GB / Intel HD620
Storage Samsung 850 Pro 512GB + Hitachi 2.5" 7200rpm 750GB / Samsung 256GB M.2 SSD
Display(s) 23.8" Dell S2417DG 165Hz G-Sync 1440p + 21.5" LG 22MP67VQ IPS 60Hz 1080p / 14" 1080p IPS Glossy
Case Be quiet! Silent Base 600 - Window / HP Pavilion
Audio Device(s) SupremeFX Onboard / Realtek onboard + B&O speaker system
Power Supply Be quiet! Straight Power 10 500 Watt CM / Powerbrick
Mouse Logitech MX Anywhere 2 Laser wireless / Logitech Nano Laser wireless
Keyboard RAPOO E9270P Black 5GHz wireless / HP backlit
Software Windows 8.1 x64 / Windows 10
Benchmark Scores Superposition 14106 (1080p medium) Fire Strike 21169 graphics score. Valley 8xAA 4218
#16
Joined
May 18, 2009
Messages
905 (0.26/day)
Likes
1,031
Location
MN
System Name Personal / HTPC
Processor i5-4670k @ 4.4 / i5-4460
Motherboard ASUS z97-AR /ASRock Z87 Extreme4
Cooling Corsair H100i / stock HSF
Memory 16GB DDR3 1600 / 8GB DDR3 1600
Video Card(s) Zotac GTX 980Ti AMP! Omega / Zotac GTX 980Ti AMP! Omega
Storage 250 GB Crucial SSD MX200, 1TB & 500GB Western Digital / 2x 4TB WD Red
Display(s) 3x 24" Asus Ve248H LED (5760x1080) / 50" LCD TV
Case CoolerMaster XB Evo / CM HAF XB Evo
Power Supply 850W SeaSonic X Series / 750W SeaSonic X Series
Mouse Logitech G502
Keyboard Microsoft Natural Elite Keyboard
Software Windows 7 Home 64 / Windows 10 Home 64
#17
Tried a system restore before the time this issue started?
 
Joined
Feb 11, 2007
Messages
308 (0.07/day)
Likes
27
Location
Emilia Romagna, Italy
Processor AMD Ryzen 5 1600
Motherboard Asus ROG Strix B350-F Gaming
Cooling AMD Wraith Spire, 4x Corsair SP120 RGB, GPU stock
Memory G-Skill Ripjaws V, 2400MHz, 15-15-15-35, 2 x 8GB (F4-2400C15D-16GVR)
Video Card(s) XFX RX580 8Gb Black Edition
Storage Samsung 850 Evo 1Tb, Western Digital WD10EAVS 1Tb
Display(s) Viewsonic XG2401
Case Corsair Crystal 460X RGB
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX750
Mouse Razer Deathadder Chroma
Keyboard Microsoft 3000 v2.0
Software Windows 10 Home 64bit
#18
Ok, it is now fixed.
I did try a 'repair install' but it made no difference so, as Vayra86 suggested, I wiped the drive and re-installed and hey presto, as you'd probably expect, my computer is now working properly.

Thanks for the advice.

Tom.
 
Joined
Oct 3, 2015
Messages
170 (0.15/day)
Likes
107
System Name HP Pavilion Elite HPE-130me Desktop PC
Processor Intel i7-860 2.80 GHz
Motherboard "OEM" MSI MS-7613 (IONA-GL8E) mATX
Cooling Regular one
Memory Hyundai Electronics 2x4 8GB DDR3 @1333mhz
Video Card(s) OEM NVIDIA GeForce GTX 650 ti @GC:928/MC:1350 VRAM: 1GB
Storage WDC Blue 465.76 GiB WD5000AAKS
Display(s) HP 2310i 1920x1080 60hz 23"
Case A Cheap OEM HP Case
Audio Device(s) Realtek
Power Supply OEM Delta 460W power supply
Mouse Logitech M185
Keyboard Logitech K120
Software Windows 7 SP1 (with latest updates)
#19
I know you have solved your problem but I think if you have installed Avast then do the boot-time scan, it will find that hidden rootkit or whatever it was. The boot-time scan suppose to scan your computer before Windows starts, so that malicious thing can't hide from the scan.

In that sense, any security software that can do boottime scan, could have fixed your problem. Jboydgolfer solution about the
Malwarebytes Anti-Rootkit seems plausible too.
 
Top