• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Western digital....WHY did I buy it.

Joined
Jan 6, 2007
Messages
2,549 (0.64/day)
Likes
344
Location
Illinois
Processor i7 2600k@4.6ghz
Motherboard MSI z68ma-ed55
Cooling Silentx Extreem 120mm
Memory 2x4gb XMS 7-8-7-20 1600
Video Card(s) HD6870
Storage 2x128gb Kingston Hyper-X (Raid0), 2x750gb RE3 (RAID1), 2x750gb RE3 (RAID1)
Display(s) Soyo 24", Gateway 22"
Case Fractal Design Arc Mini 6x120mm fans.
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Zalman 750w
Software Windows 7
#1
Ever since I switched back to WD I've been getting errors again. I stopped using them for this reason about 3 years ago. I found a great deal on some 250gb sata drives (new retail) and what do you know. errors errors errors.

An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.
An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.
An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.
An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.
An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.
An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.
An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.

{Delayed Write Failed} Windows was unable to save all the data for the file . The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.

{Delayed Write Failed} Windows was unable to save all the data for the file . The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.

{Delayed Write Failed} Windows was unable to save all the data for the file . The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.

{Delayed Write Failed} Windows was unable to save all the data for the file . The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.

An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.
An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.
An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.
An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.


JUNK!! :banghead:

PS: Is there a -working- fix for this yet? :D

TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.95/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#2
PS: Is there a -working- fix for this yet? :D

TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.
XP-AntiSpy
Once installed, you'll find the tcp/ip patch option in the menu shown in the pic.
 
Joined
Feb 27, 2005
Messages
176 (0.04/day)
Likes
6
Processor Intel Core i7 6700K @ 4,8 GHz
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming
Cooling Alpenfön Brocken 2
Memory 32 GB G.Skill DDR4-3000
Video Card(s) Asus DirectCU II R290
Storage 1 TB HD + 180 GB SSD + 500 GB SSD
Display(s) Philips BDM4065 39,95" Ultra-HD
Case Antec P280
Audio Device(s) Onboard HD sound on 5.1 system
Power Supply Silverstone SST-ST85F-GS Strider Gold Series - 850 Watt
Software Windows 10 Pro x64
#3
I had WD raptors for years now and no problems ever. Bad luck I guess.
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.95/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#4
I had WD raptors for years now and no problems ever. Bad luck I guess.
Could also just be that his mobo doesn't like the WD's. nForce4 mobos had a similar issue with Maxtor hard drives at one point, too.
 

Scavar

New Member
Joined
Aug 29, 2006
Messages
573 (0.14/day)
Likes
0
Location
Ft Lauderdale, FL
System Name ScarredWolf(Desktop), MBlackWolf(Laptop)
Processor E6600(Desktop), T7300(Laptop)
Motherboard EVGA 680i(Desktop), IFL90(Laptop)
Cooling Akasa EVO 120(Desktop), No idea(Laptop)
Memory G Skill PI 8GB 4x2gb(Desktop), G Skill 3GB 1GB/2GB(Laptop)
Video Card(s) 8800GTS 640mb(Desktop), 8600m GT(Laptop)
Storage 3x250GB 1x500GB(Desktop), 1x320GB(Laptop)
Display(s) Acer AL2216W 22"(Desktop), 15.4"(Laptop)
Case Cosmos 1000(Desktop), PowerPro J 10:15(Laptop)
Audio Device(s) CreativeX-Fi/Z-5500(Desktop), Realtek/No idea(Laptop)
Power Supply PC Power and Cooling Silencer 610w(Desptop), *shrug*(Laptop)
Software Windows Vista Ultimatex64 with tweaks(Both)
Benchmark Scores I'm too lazy to benchmark anything.
#5
I've never had problems with WD, I always buy theo nes with 16mb cache...

Maxtor on the other hand, I am still waiting for the 2 320GB HDDs they owe me. Pretty sure the 8to 10 weeks they quoted me has passed......I just don't feel like shelling out the dough to you know....sue them.
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.95/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#6
Maxtor on the other hand, I am still waiting for the 2 320GB HDDs they owe me. Pretty sure the 8to 10 weeks they quoted me has passed......I just don't feel like shelling out the dough to you know....sue them.
Yeah, I don't like Maxtor in the least. I've owned 3 of them in the past 3 years, all of them died within 9 months.
 

SPHERE

New Member
Joined
Mar 31, 2005
Messages
821 (0.18/day)
Likes
0
Location
arizona (cave creek)
Processor opteron 165
Motherboard dfi cfx3200
Cooling zalman 7000
Memory mushkin xp4000
Video Card(s) x1900xt
Storage 4x320 7200.10 raid
Display(s) 21" sony trinitron
Case v2000b lianli
Audio Device(s) x-fi platinum
Power Supply pcpac 510
Software gaydows
#7
ive had 95%+ bad luck with them too.. :( everything from random bad sectors and grinding sounds comming from the hdd (died and made the sound) to even blowing up a motherboard when one bit the dust (yeah real fire)
 
Last edited:

Scavar

New Member
Joined
Aug 29, 2006
Messages
573 (0.14/day)
Likes
0
Location
Ft Lauderdale, FL
System Name ScarredWolf(Desktop), MBlackWolf(Laptop)
Processor E6600(Desktop), T7300(Laptop)
Motherboard EVGA 680i(Desktop), IFL90(Laptop)
Cooling Akasa EVO 120(Desktop), No idea(Laptop)
Memory G Skill PI 8GB 4x2gb(Desktop), G Skill 3GB 1GB/2GB(Laptop)
Video Card(s) 8800GTS 640mb(Desktop), 8600m GT(Laptop)
Storage 3x250GB 1x500GB(Desktop), 1x320GB(Laptop)
Display(s) Acer AL2216W 22"(Desktop), 15.4"(Laptop)
Case Cosmos 1000(Desktop), PowerPro J 10:15(Laptop)
Audio Device(s) CreativeX-Fi/Z-5500(Desktop), Realtek/No idea(Laptop)
Power Supply PC Power and Cooling Silencer 610w(Desptop), *shrug*(Laptop)
Software Windows Vista Ultimatex64 with tweaks(Both)
Benchmark Scores I'm too lazy to benchmark anything.
#8
I do know with some HDD problems that you can shove the HDD in the freezer for 20minutes or so, and you can use it again for a bit to try and get data and such off of it. I was able to do that with one of my Maxtor drives(both those drives died within 2months, still waiting on Maxtor)
 
Joined
May 15, 2006
Messages
4,677 (1.11/day)
Likes
86
Location
Someone who's going to find NewTekie1 and teach hi
Processor DualCore AMD Athlon 64x2 4800+ (o/c 2801mhz STABLE (Ketxxx, POGE, Tatty One, ME))
Motherboard ASUS A8N-SLI Premium (PCIe x16, x4, x1)
Cooling PhaseChange Coolermaster CM754/939 (fan/heatsink), Thermalright heatspreaders + fan built on (RAM)
Memory 512mb PC-3200 DDR400 (set DDR-33 for o/c) by Corsair (matched pair, 2x256mb) 200.1/200mhz
Video Card(s) BFG GeForce 7900 GTX OC 512mb GDDR3 ram (o/c manually to 686 core/865 memory) - PhaseChange cooled
Storage Dual "Raptor X" 16mb 10krpm/RAID 0 Promise EX8350 x4 PCIe 128mb & Intel IO chip/CENATEK RocketDrive
Display(s) SONY 19" Trinitron MultiScan 400ps 1600x1200 75hz refresh 32-bit color
Case Antec Super-LanBoy (aluminum baby-tower w/ lower front & upper rear cooling exhaust fans)
Audio Device(s) RealTek AC97 onboard mobo stereo sound (Altec Lansing ACS-45 speakers - 10 yrs. still running!)
Power Supply Antec 500w ATX 2.0 "SmartPower" powersupply
Software Windows Server 2003 SP #1 fully patched, & massively tuned/tweaked to-the-max (plus latest drivers)
#9
I had WD raptors for years now and no problems ever. Bad luck I guess.
Agreed, 110% - I've got a 36gb unit (original raptor), 74gb unit (in external SATA enclosure), & 2 150gb units (see thru Window type)... running perfectly!

:)

* I did have 1 of 2 36gb units go bad though, but it happened in the first 2 weeks of its usage... so, what did WD do, to make it right w/ me?

WELL, they sent me the 2x as large storage capacity 74gb unit, which is also faster, GRATIS/NO CHARGE, as a replacement!

(Talk about a HELL OF A DEAL!)

APK

P.S.=> There's talk here about the general failure rate of HDD's from GOOGLE (who runs many thousands of them for their server farms, thus, a pretty good statistical sampleset from heavily used disks):

SLASHDOT ARTICLE LINK:

http://hardware.slashdot.org/hardware/07/02/18/0420247.shtml

OUR DISCUSSION OF IT HERE ON THE FORUMS:

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=25708

IMO, it's much like cars, or anything w/ moving parts: You either get a long-term winner, or a early death lemon... w/ proper care in the mix, of course! apk
 
Joined
Jan 28, 2007
Messages
2,646 (0.67/day)
Likes
201
Location
UK
System Name Ma Biatch
Processor i7 860
Motherboard Gigabyte GA-P55-UD3A
Cooling Noctua
Memory 8gb (4x2gb) G-Skill
Video Card(s) GTX 470
Storage WD5000aaks raid0
Display(s) Sony Bravia 37" 1080p
Case CM 690
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX520
Software Windows 7 Ultimate
#10
Joined
Jan 6, 2007
Messages
2,549 (0.64/day)
Likes
344
Location
Illinois
Processor i7 2600k@4.6ghz
Motherboard MSI z68ma-ed55
Cooling Silentx Extreem 120mm
Memory 2x4gb XMS 7-8-7-20 1600
Video Card(s) HD6870
Storage 2x128gb Kingston Hyper-X (Raid0), 2x750gb RE3 (RAID1), 2x750gb RE3 (RAID1)
Display(s) Soyo 24", Gateway 22"
Case Fractal Design Arc Mini 6x120mm fans.
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Zalman 750w
Software Windows 7
#11
Thank's for the tips. Seagate bought Maxtor as far as I'm aware. I had great luck with my Seagate drives. The 4 of those I have are still working great after 2 years 24/7. I leave my PC on all the time since Micro$oft can't build a quick booting opperating system. I remember my past WD drives, I'm complaining about, not being overclocker friendly. My e6600 is running at 3.6ghz at the moment but I'm thinking this could me memory related. RMA time.
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.95/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#12
Did you get the tcp/ip patch workin in the meantime?
 
Joined
May 15, 2006
Messages
4,677 (1.11/day)
Likes
86
Location
Someone who's going to find NewTekie1 and teach hi
Processor DualCore AMD Athlon 64x2 4800+ (o/c 2801mhz STABLE (Ketxxx, POGE, Tatty One, ME))
Motherboard ASUS A8N-SLI Premium (PCIe x16, x4, x1)
Cooling PhaseChange Coolermaster CM754/939 (fan/heatsink), Thermalright heatspreaders + fan built on (RAM)
Memory 512mb PC-3200 DDR400 (set DDR-33 for o/c) by Corsair (matched pair, 2x256mb) 200.1/200mhz
Video Card(s) BFG GeForce 7900 GTX OC 512mb GDDR3 ram (o/c manually to 686 core/865 memory) - PhaseChange cooled
Storage Dual "Raptor X" 16mb 10krpm/RAID 0 Promise EX8350 x4 PCIe 128mb & Intel IO chip/CENATEK RocketDrive
Display(s) SONY 19" Trinitron MultiScan 400ps 1600x1200 75hz refresh 32-bit color
Case Antec Super-LanBoy (aluminum baby-tower w/ lower front & upper rear cooling exhaust fans)
Audio Device(s) RealTek AC97 onboard mobo stereo sound (Altec Lansing ACS-45 speakers - 10 yrs. still running!)
Power Supply Antec 500w ATX 2.0 "SmartPower" powersupply
Software Windows Server 2003 SP #1 fully patched, & massively tuned/tweaked to-the-max (plus latest drivers)
#13
Lazzer, I think I know how to get rid of those errs you saw:

RightClick on the drive letter of the disk in question, using Explorer.exe, & then use the PROPERTIES menu.

Within the next dialog box screen that appears, go to the HARDWARE tab, & then use the PROPERTIES button near the bottom.

Another dialog box appears, & there, go to the POLICIES tab.

First, try removing (this may not exist on 2000/XP, but it does on Windows Server 2003, on the 2nd setting I will mention, but the first SHOULD) this being checked off as in use (if it exists on the OS you use):

ENABLE ADVANCED PERFORMANCE

If that does NOT exist, then just uncheck this one:

ENABLE WRITE CACHING ON THE DISK

:)

* That SHOULD do away w/ it... hopefully!

NOW, if neither of those exist for YOUR type of disks? Then other types of disks present these options instead:

OPTIMIZE FOR QUICK REMOVAL

or

OPTIMIZE FOR PERFORMANCE

(Uncheck the 2nd one)

APK

P.S.=> That WILL lessen your overall performance though... but, that's better than losing data imo @ least! apk
 
Joined
Jan 29, 2006
Messages
9,066 (2.09/day)
Likes
287
Location
My house.
Processor AMD Athlon 64 X2 4800+ Brisbane @ 2.8GHz (224x12.5, 1.425V)
Motherboard Gigabyte sumthin-or-another, it's got an nForce 430
Cooling Dual 120mm case fans front/rear, Arctic Cooling Freezer 64 Pro, Zalman VF-900 on GPU
Memory 2GB G.Skill DDR2 800
Video Card(s) Sapphire X850XT @ 580/600
Storage WD 160 GB SATA hard drive.
Display(s) Hanns G 19" widescreen, 5ms response time, 1440x900
Case Thermaltake Soprano (black with side window).
Audio Device(s) Soundblaster Live! 24 bit (paired with X-530 speakers).
Power Supply ThermalTake 430W TR2
Software XP Home SP2, can't wait for Vista SP1.
#14
Maybe it's an ongoing joke between WD and you, and they're only sending you their junk drives on purpose :p. I've had nothing but good luck with WD's. But then again, they are rather fragile :roll:.
 
Joined
Dec 5, 2006
Messages
7,698 (1.91/day)
Likes
747
Processor i7-5820K
Motherboard Gigabyte X99-UD4
Cooling Corsair H100i
Memory 16GB Crucial DDR4-2400
Video Card(s) Asus Strix GTX 1070
Storage 240GB HyperX 3k, 500GB Samsung 850EVO, 2x WD Black 640gb, WD Black 1TB, Seagate 10TB
Display(s) 2x BenQ 24" 1920x1080
Case BitFenix Ghost
Audio Device(s) Focusrite Saffire PRO 14 -> DBX DriveRack PA+ -> Mackie MR8 and MR10 / Corsair Vengeance 2100
Power Supply Corsair RM1000i
Mouse Logitech G500s
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 x64 Pro
#15
Raptors are enterprise level drives they are great!

WD used to have some fairly serious issues years back, but lately they have been pretty good. When I started with computers I used Seagate drives, after that Quantum *now Maxtor*, and now I'm kinda back into the Western Digital drives again.
 
Joined
Sep 26, 2006
Messages
6,957 (1.70/day)
Likes
331
Location
Australia, Sydney
#16
Western Digital are extremely good quality drives IMHO, I have never had one fail on me, I have had four Seagates fail from bad sectors and cheap crappy motors. Maxtor are the noisy bunch though... not very fast for the low end and very cheap-a favourite of dell.
 
Joined
Jan 6, 2007
Messages
2,549 (0.64/day)
Likes
344
Location
Illinois
Processor i7 2600k@4.6ghz
Motherboard MSI z68ma-ed55
Cooling Silentx Extreem 120mm
Memory 2x4gb XMS 7-8-7-20 1600
Video Card(s) HD6870
Storage 2x128gb Kingston Hyper-X (Raid0), 2x750gb RE3 (RAID1), 2x750gb RE3 (RAID1)
Display(s) Soyo 24", Gateway 22"
Case Fractal Design Arc Mini 6x120mm fans.
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Zalman 750w
Software Windows 7
#17
I think Seagate bought Quantum and Maxtor. Can anyone verify? Also what is a quick easy -free- memory test program? I have memtest somewhere on a floppy. Is there anything better you guys recomend?
 
Joined
Jan 6, 2007
Messages
2,549 (0.64/day)
Likes
344
Location
Illinois
Processor i7 2600k@4.6ghz
Motherboard MSI z68ma-ed55
Cooling Silentx Extreem 120mm
Memory 2x4gb XMS 7-8-7-20 1600
Video Card(s) HD6870
Storage 2x128gb Kingston Hyper-X (Raid0), 2x750gb RE3 (RAID1), 2x750gb RE3 (RAID1)
Display(s) Soyo 24", Gateway 22"
Case Fractal Design Arc Mini 6x120mm fans.
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Zalman 750w
Software Windows 7
#18
XP-AntiSpy
Once installed, you'll find the tcp/ip patch option in the menu shown in the pic.
Wile E Thanks for the link and the screenshot. So far so good. No more errors! I tried some tcpip.sys files I found online but they didn't seem to help. This program did the trick...and a few others as well. :toast: I owe u one.