• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

What are your plans for Windows 7 ?

What are your plans for Windows 7 ?

  • I'll take a look soon and then decide if it's right for me

    Votes: 1,555 10.5%
  • I'm happy with XP

    Votes: 2,671 18.1%
  • I'm happy with Vista

    Votes: 1,376 9.3%
  • Can't wait to switch (I have tried the RC)

    Votes: 5,683 38.5%
  • Can't wait to switch (I haven't tried any beta yet)

    Votes: 1,180 8.0%
  • I'll wait till it's more mature (Service Pack 1)

    Votes: 1,244 8.4%
  • No thanks. Too expensive, not much new

    Votes: 1,048 7.1%

  • Total voters
    14,757
  • Poll closed .

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#76
Well the RTM still cock blocks non-ms codecs, so its useless to me seeing as I dont feel like hacking around in the reg and renaming a bunch of files in order to be able to use better quality codecs then ms provides.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,309 (9.30/day)
Likes
13,857
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon (really nice board, bad vdroop under load w/ an 8 core)
Cooling Corsair H155i Pro (yay for maglev fans!)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 + Corsair Void RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G703 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#77
Well the RTM still cock blocks non-ms codecs, so its useless to me seeing as I dont feel like hacking around in the reg and renaming a bunch of files in order to be able to use better quality codecs then ms provides.
no it doesnt. you can use any codecs you want, as long as you arent using windows media player, or media center. If a codec exists, MS's codec has priority - otherwise 3rd party ones will work in those too.
 

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#78
no it doesnt. you can use any codecs you want, as long as you arent using windows media player, or media center. If a codec exists, MS's codec has priority - otherwise 3rd party ones will work in those too.
only players that allow you to choose the codec can use 3rd party codecs for formats supported by an MS codec, players like Media Player Classic Home Cinema or The KMplayer, most players dont have any way for you to manualy choose a codec for each format used so your stuck with MS's codecs, I call that BS.

The CoreAVC team is trying to find a way around that, and its pushing back the release date for CoreAVC 2 because Win7's release date was pushed up, They arent happy but they gotta find a way around ms's codec locks since MS did what I expected and kept it locked even after the os went RTM(alot of people thought ms was only locking it during testing and would unlock it after word)

Im sorry but I really dont like MS telling me what I can and cant do on my computer, specly when the last 3-4 ms-os's have zero issue doing what I want them to do, how I want them to do it.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,309 (9.30/day)
Likes
13,857
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon (really nice board, bad vdroop under load w/ an 8 core)
Cooling Corsair H155i Pro (yay for maglev fans!)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 + Corsair Void RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G703 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#79
most problems relating to windows media player, were caused by third party codecs and crap codec packs (i'm looking at you, K-lite) screwing things up. MS has merely made it so that THEIR players, cant be screwed over by bad codecs, if they have a working, provided alternative.

And the codecs in 7 do work well - who needs coreAVC, when the codecs in 7 provide DXVA acceleration?
 

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#80
most problems relating to windows media player, were caused by third party codecs and crap codec packs (i'm looking at you, K-lite) screwing things up. MS has merely made it so that THEIR players, cant be screwed over by bad codecs, if they have a working, provided alternative.

And the codecs in 7 do work well - who needs coreAVC, when the codecs in 7 provide DXVA acceleration?
I have found the MS "DXVA" acceleration to be less efficient then coreavc or even in some cases ffdshows avc filters, Why shouldnt a user be able to go in to a setting applet choose that they want to allow the use of non-ms codecs(maby even how MPC and KMplayer do it?)

K-Lite sucks ass, every time I tried to use it I ended up with problems, MS could just block installers for known offender packs.

MS SHOULD offer a program for companies to get their codecs certified by ms to allow them to replace ms's own codecs IF THE USER WANTS.

I know you dont use nvidia cards, but coreavc's cuda support really kicks ass, they would like to support stream(Ati cards) but the problem is ATI/AMD arent giving any direct hardware access, Also ATI/AMD arent giving developers good support, where NV are, hell they are helping the creator of MediaCoder develop his own cuda based h264 encoder that will be able to do stuff that no current GPU accelerated codec/encoder can do!!!!

Im just currently not impressed with DXVA and Stream(yet i was an ati fanboy for years and still like their cards for gaming)

just sucks that MS is cockblocking alot of great codecs for whatever reason.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,309 (9.30/day)
Likes
13,857
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon (really nice board, bad vdroop under load w/ an 8 core)
Cooling Corsair H155i Pro (yay for maglev fans!)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 + Corsair Void RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G703 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#81
just because i dont have Nvidia cards in my systems, doesnt mean my housemates dont :) (and i used to have 8800GT's before the 4870's)

CoreAVC works great - as long as you arent using high bitrate files, interlaced files, or files using the high quality profiles. You should see their forums, they're just as buggy as DXVA.

(You uhh, might also want to look at the threads over there where they mention ATI wont let them use direct access through stream - i posted in all of em, and started some)
 

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#82
just because i dont have Nvidia cards in my systems, doesnt mean my housemates dont :) (and i used to have 8800GT's before the 4870's)

CoreAVC works great - as long as you arent using high bitrate files, interlaced files, or files using the high quality profiles. You should see their forums, they're just as buggy as DXVA.

(You uhh, might also want to look at the threads over there where they mention ATI wont let them use direct access through stream - i posted in all of em, and started some)
strange, as long as bframes are kept to 16 I havent had problems with any of my mkv or mp4 files be it high or low bitrate(the 16 is a windows+cuda limit nvidia are supposedly working on fixing/removing)

take a look a badaboom (Google it, or btjunkie it) on nvidia cards i can encode to h264 at good quility at 150-250fps on my 8800gts 512mb, x264 and every other decent AVC/h264 compatable encoder i have tried i pull at best 50fps for the same quility.........its very nice :)
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
21,721 (6.18/day)
Likes
10,869
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#83
The only way I could justify spending $100+ to upgrade from Windows XP to Windows 7 is if it had backwards compatibility all the way back to Windows 98 SE (seamlessly integrated virtual computers and/or emulation with no extra licensing). At this point, Windows 7 offers nothing I want/need.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,309 (9.30/day)
Likes
13,857
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon (really nice board, bad vdroop under load w/ an 8 core)
Cooling Corsair H155i Pro (yay for maglev fans!)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 + Corsair Void RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G703 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#84
i've got some files that work fine in every software codec, but neither ATI nor nvidia can run them in hardware - ones a direct rip of a matrix bluray i have (ripped it myself), the other is eclipse speedsubs files for FMA brotherhood - they both work fine in software, but go to crap in hardware (DXVA and cuda/coreavc).
 

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#85
i've got some files that work fine in every software codec, but neither ATI nor nvidia can run them in hardware - ones a direct rip of a matrix bluray i have (ripped it myself), the other is eclipse speedsubs files for FMA brotherhood - they both work fine in software, but go to crap in hardware (DXVA and cuda/coreavc).
FMA:B, what episodes?

all of them?
 

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#86
Ok, just tested with the 190.xx drivers and coreavc 1.95 cuda enabled
[Eclipse] Fullmetal Alchemist Brotherhood - 17 (1280x720 h264) [56C535EF].mkv
plays perfectly fine with cuda acceleraton, infact it was silky smooth with no artifacts.......

I think your problems are all due to win7 mussles, As testing on my system and one i just resetup for a friend(xp x64) both work flawless in cuda mode, Win7 has its issues, Server 2008/vista/xp x64/2k3 are better choices IMHO, at least you dont gotta waste time wondering if its the OS or the program/codec/exct thats the problem :)

sounds like you got alot of issues on 7 personaly, ATI driver scaling issues, codec's not working as they should........must be fun :p
 
Last edited:
Joined
Oct 16, 2006
Messages
2,565 (0.60/day)
Likes
272
Location
N.Ireland
Processor Core I5 750
Motherboard MSI P55-A FUZION
Cooling Titan Fenrir
Memory 8 gb Mushkin and 4 gb Hyper X
Video Card(s) Radeon 7850 Xfire
Storage Samsung 850 EVO 250 gb / Kingston 128 gb ssd / 3x1 terabyte hdds
Display(s) Technika 32" / Asus 24` ips
Case Xigmatek midgard
Audio Device(s) X-fi Titanium
Power Supply Corsair 950 w (Hur Hur !)
Software Windows 7
#87
I was dubious about the claimed speed till I benched it tonight. I actually saw a small 3dmark gain over xp. That`s great news after vista
 
Joined
May 12, 2006
Messages
11,069 (2.52/day)
Likes
1,142
System Name Ball Smacker
Processor Intel I7 3770K 4.3ghz 1.15v 24/7 (9) fans and totally silent ahhh!!!
Motherboard Asus Sabertooth P67 1155 TUF Motherboard with Armor Assist Fan
Cooling Pro Meg 79CF 120mm x2 fans, 200mm front intake fan, 200 mm top fan, 120mm rear fan, 140 mm PSU fan
Memory Adata DDR3 1600 case 9 1.5v Overclocked to DDR3 2400+ Case 11 1.65v
Video Card(s) PowerColors Radeon RX 470 Red Devil Core 1390 Memory 7000 (Overclocked Additon) 4gb
Storage Samsung SSD 750 EVO 500GB /2 x 64Gb Western Digital Black Drives 1TB each 10,000 rpm
Display(s) LG Ultra Wide 21.9 2560 x 1080 2k 29 inch Monitor similar to retina display
Case Corsair Obsidian Series 650D Black Brushed Aluminum and steel case
Audio Device(s) Sound Blaster Live 24 bit 7.1
Power Supply Corsair 600 watt
Mouse Logitech M315
Keyboard Microsoft Contour
Software Windows 10 Ultimate 64
#88
I really like vista 64 after all the recent updates it's turned out to be a great operating system, and I'm really not going to switch. I was scared at first to even try it but it runs great on my system and is snappy as hell.
 
Joined
Mar 14, 2009
Messages
3,623 (1.08/day)
Likes
1,521
Location
Ohio
System Name Fractured puke.
Processor Intel I7-8700k
Motherboard MSI z370 Gaming M5
Cooling Corsair H110i
Memory 16GB G.Skill TridentZ 3200MHZ
Video Card(s) Nvidia 1070ti
Storage 960 EVO 500gb/256gb WD Black 2280 M2/Patriot Ignite 480gb SSD/ Inland Pro 256gb SSD
Display(s) Acer 32" 2560x1440
Case Fractal Design Meshify-C
Audio Device(s) Onboard/ TBD
Power Supply Seasonic
Mouse Epicgear
Keyboard Razer Deatstalker
Software Windows 10Pro x64
#89
I've tried 7100 and 7127 liked em both and I pre-ordered as soon as i could,cant wait till 10/22
 

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#90
I was dubious about the claimed speed till I benched it tonight. I actually saw a small 3dmark gain over xp. That`s great news after vista
main issue with vista is the services check out http://www.blackviper.com/WinVista/servicecfg.htm

that will let you optimize the services, the main dif between win7 and vista that causes perf boost is the service manager not having everything set to auto, and the fact it can disable services once its done using them, if you follow that guide you will be SHOCKED at how large a difference it makes.

Another tip with vista is to make damn sure you installed the latist dx9 runtimes, it MAKES A HUGE DEFERENCE in some apps/games the dx9 support the os comes with is..PATHETIC!!!
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,309 (9.30/day)
Likes
13,857
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon (really nice board, bad vdroop under load w/ an 8 core)
Cooling Corsair H155i Pro (yay for maglev fans!)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 + Corsair Void RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G703 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#91
XP, vista and 7 are all the same when it comes to directX. You always need to update for new games - it nearly always comes WITH the game, regardless.
 

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#92
XP, vista and 7 are all the same when it comes to directX. You always need to update for new games - it nearly always comes WITH the game, regardless.
I have 2 newer games that still have early/mid 2008 dx runtimes on the disk, NEVER trust the game disk to have the latist build on it, its so easy to just go to the directx website and download the newer version!!!
 

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#93
XP, vista and 7 are all the same when it comes to directX. You always need to update for new games - it nearly always comes WITH the game, regardless.
oh, and still wana know what episodes you have had problems playing using cuda coreavc, I downloaded them all and all the ones i have tested play fine in cuda mode......
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.35/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#94
Still using 7100,seems fine to me.Pre-ordered win7,cant wait.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,309 (9.30/day)
Likes
13,857
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon (really nice board, bad vdroop under load w/ an 8 core)
Cooling Corsair H155i Pro (yay for maglev fans!)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 + Corsair Void RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G703 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#95
oh, and still wana know what episodes you have had problems playing using cuda coreavc, I downloaded them all and all the ones i have tested play fine in cuda mode......
a specific releases group of fullmetal alchemist brotherhood, and a matrix movie i ripped myself. I said that in this thread, i believe.

DirectX: games come with what they need. They dont need to have the latest on the disk, if the game doesnt require it. (IMO, it should be part of windows update)


Most shows work fine in Cuda/DXVA - i cant remember the specifics after i googled it, but apparently there is different quality that one can encode with. Something like 4.0 and below works fine hardware accelerated, but 4.1? and up? doesnt (for ATI or Nvidia)
 
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,508 (2.24/day)
Likes
2,072
Location
Kansas City
System Name The Dove Box Rev 2.0
Processor I7 5930k
Motherboard Asus X99
Cooling Custom water loop
Memory 4 x 4GB 3000 MHz DDR4
Video Card(s) 2x MSI 780 Ti's in SLI
Storage 500GB Samsung 850 PCIe SSD, 2x1TB WD Blacks, 1.2TB NAS
Display(s) 27" Asus 144Hz
Case Enermax Fulmo GT
Audio Device(s) ON BOARD FTW
Power Supply Thermaltake Toughpower 850W
Keyboard Logitech G510
Software Win 10 64x
#96
I cant wait for the official release. Course I wont buy until service pack 1, or until my beta dies :laugh:
 
Joined
Oct 7, 2008
Messages
1,888 (0.54/day)
Likes
142
System Name The Beast
Processor Intel Core i3-2100 @ 3.1GHz
Motherboard Asus P8P67 LE
Cooling Stock
Memory 4GB Corsair Vengeance DDR3 @ 1600MHz
Video Card(s) 1GB Sapphire Radeon HD4650 Ultimate Edition
Storage 60GB Corsair Force LE, 1TB Samsung SpinPoint F1, 500GB Seagate
Display(s) 22" Samsung T220HD & 19" Acer X193W
Case Corsair Obsidian 750D
Power Supply Corsair HX650W
Software Windows 7 Ultimate x64
#98
I cant wait for the official release. Course I wont buy until service pack 1, or until my beta dies :laugh:
Same, I'm only going to buy it once my RC dies, then I'll download an ISO and use the 30 day evaluation and see if I can extend it to 90 or 120 days :p
 

Meecrob

New Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
318 (0.10/day)
Likes
12
#99
a specific releases group of fullmetal alchemist brotherhood, and a matrix movie i ripped myself. I said that in this thread, i believe.

DirectX: games come with what they need. They dont need to have the latest on the disk, if the game doesnt require it. (IMO, it should be part of windows update)


Most shows work fine in Cuda/DXVA - i cant remember the specifics after i googled it, but apparently there is different quality that one can encode with. Something like 4.0 and below works fine hardware accelerated, but 4.1? and up? doesnt (for ATI or Nvidia)
I have all the subs from the group you mentioned(one i have followed for a long time to) and they all play great on my system with current nvidia drivers+coreAVC 1.95 CUDA mode.....

and yes DX should be part of windows update, but its not, and even if they come with an old version, thats not a good thing, many times i have seen games come with a version made LONG b4 the game came out, its annoing since the newer dx runtimes fix bugs, improve performance and generally tend to work better, Its just laziness on the part of publishers that causes them to not include up to date runtimes OR that causes them to not include them at all......

back to the anime, You said eclipse fansubs FMA:Brotherhood http://eclipse.speedsubs.org/projects/alchemist I have them all, they all play 100% fine in CUDA mode, thats why I was asking what episodes you tested with, also what driver revision and the like would be good to know since it WORKS PERFECTLY HERE.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,309 (9.30/day)
Likes
13,857
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon (really nice board, bad vdroop under load w/ an 8 core)
Cooling Corsair H155i Pro (yay for maglev fans!)
Memory 16GB 2133 generic @ 3066 C18
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5 White Gold edition + RGB lighting
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 + Corsair Void RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G703 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
they dont work on my housemates 8800GT, not sure what drivers he has. not like i can walk in and mess around with his drivers without getting murdered :p
 
Top