• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

What router and adapter for 6meg line

Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.63/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#1
Hey guys.

Iam after going from 1meg to 6meg line today and the max download rate I can get is 720kbps. But I only reach 550 MAX. I checked on speedtest and says iam on a 4.8meg line.

Now I am unsure of these routers and modems and adapters...but I think...just perhaps that these are at fault here.

From what I know..my Specs are:

Router - NETGEAR WGR614 54 Mbps 802.11g Wireless Router
Modem - NETGEAR..but have no idea what it is.
Adapter - Belkin 802.11g 54 mbps Wireless USB 2.0 Network Adapter

So...are they the problem??
 

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.17/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#2
The lines are never as fast as advertised. Plain and simple.
 

-2kill-

New Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
43 (0.01/day)
Likes
2
#3
I'm supposedly on 24mbps but will ever only get around ~14ish. Heaps of factors, line quality distance to exchange ect ect....
 

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.17/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#4
Hey guys.

Iam after going from 1meg to 6meg line today and the max download rate I can get is 720kbps. But I only reach 550 MAX. I checked on speedtest and says iam on a 4.8meg line.

Now I am unsure of these routers and modems and adapters...but I think...just perhaps that these are at fault here.

From what I know..my Specs are:

Router - NETGEAR WGR614 54 Mbps 802.11g Wireless Router
Modem - NETGEAR..but have no idea what it is.
Adapter - Belkin 802.11g 54 mbps Wireless USB 2.0 Network Adapter

So...are they the problem??
Another thing comes to mind:

Wireless can make the internet 15 - 25% slower... so factor that in...
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.63/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#5
oh yes I forgot about wireless...blah!

But...if I got one of those new adapters from Netgear...would I get a more...stable download rate?? would the signal be any better???
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.19/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#6
How many bars of signal are you getting?

If you are getting full reception, then a wireless repeater to boost the signal wont do anything. I get full reception to my laptop, on my 8mb line, and I always get the same download speed as my hardwired connection (around 1-1.2mb/s tops).
 
Joined
Oct 27, 2005
Messages
313 (0.07/day)
Likes
69
Location
Dublin, Ireland
System Name Kablamo
Processor Some Intel i5
Motherboard some gigabyte board
Cooling h80i
Memory samsung sticks that got a good review a few years back
Video Card(s) 6950 acting like a 6970
Storage some solid state ocz drives
Display(s) Samsung T260HD (1920 x 1200)
Case bitfenix microatx case
Audio Device(s) hyperx cloud II
Power Supply corsair 750 or similar
Mouse M65
Keyboard g510
Software win 10
#7
Wouldn't 720Kb on a 6megaBIT line be just about right? I can't be arsed to do the maths but it's nearly right i think...
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.63/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#8
yes 720kbps is max for 6meg.

My signal is always all over the place...during the day I get around 36-48 and can even go to 12.....night time its always on 54 for some reason...why does it change all the time???
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.19/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#9
Try updating the firmware of your router. Also, check around the current router settings...make sure the maximum ranged mode is selected.

Finally...check the actual wireless card. See if all the settings for it are right. It shouldNT jump like that, unless there is heavy interference.
 
Last edited:
Joined
Aug 30, 2006
Messages
6,377 (1.53/day)
Likes
984
System Name ICE-QUAD // ICE-CRUNCH
Processor Q6600 // 2x Xeon 5472
Memory 2GB DDR // 8GB FB-DIMM
Video Card(s) HD3850-AGP // FireGL 3400
Display(s) 2 x Samsung 204Ts = 3200x1200
Audio Device(s) Audigy 2
Software Windows Server 2003 R2 as a Workstation now migrated to W10 with regrets.
#10
Interference. At night, there are fewer mobile phones, DECT wireless phones, microwaves, and all sorts of stuff creating interference... including OTHER wireless internets who turn off their PCs and laptops at night.

Note that wireless is AWEFUL at scaling due to data "collisions" or "interference". If you have one AP and one client, its great. Add a few clients and the performance drops horribly... and add other APs in the neighbourhood on the same, even DIFFERENT, channels, and your wireless rates plummet.

The old wireless "b" didnt suffer very much from interference... but the downside was slower and also only "close" range. The advantage of "g" and "n" are much longer range... but with that... much more possibility for interference.
 

KennyT772

New Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,572 (0.81/day)
Likes
102
System Name Raptor
Processor Intel E8400 Wolfdale @3600
Motherboard Asus P5Q-Pro LGA775
Cooling Zalman CNPS9700
Memory 1024mbx2 Crucial Ballistix DDR800
Video Card(s) XFX 9600GT
Storage Seagate 7200.11 500GB
Display(s) Acer AL2216Wbd and Acer AL1717
Case Gigabyte 3DAurora Black
Audio Device(s) Creative X-Fi Extreme Gamer Faitality
Power Supply OCZ GameXStream 500w
#11
I am a large fan of motorola modems, they always seem to be the fastest. For routers, I'm using a linksys wrt54g. Wireless does slow down the connection quite a bit due to latencies. Try hard wiring the connection and retrying it.
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.42/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#12
I saw a tv prog last nite,the gadget show.The main thing is the isp's always state "upto" 8mb or whatever it is.It basically means you have to be happy with whatever your connection speed is.
 

KennyT772

New Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,572 (0.81/day)
Likes
102
System Name Raptor
Processor Intel E8400 Wolfdale @3600
Motherboard Asus P5Q-Pro LGA775
Cooling Zalman CNPS9700
Memory 1024mbx2 Crucial Ballistix DDR800
Video Card(s) XFX 9600GT
Storage Seagate 7200.11 500GB
Display(s) Acer AL2216Wbd and Acer AL1717
Case Gigabyte 3DAurora Black
Audio Device(s) Creative X-Fi Extreme Gamer Faitality
Power Supply OCZ GameXStream 500w
#13
Then explain how my 5mbit connection gets 13mbit down?
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.42/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#14
your in the usa tho',the op was in ireland i beleive.Idk if the upto thing applies in the usa.The program was on about isp's in the united kingdom i believe.Does your isp state upto for your connection speed kenny?
 

KennyT772

New Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,572 (0.81/day)
Likes
102
System Name Raptor
Processor Intel E8400 Wolfdale @3600
Motherboard Asus P5Q-Pro LGA775
Cooling Zalman CNPS9700
Memory 1024mbx2 Crucial Ballistix DDR800
Video Card(s) XFX 9600GT
Storage Seagate 7200.11 500GB
Display(s) Acer AL2216Wbd and Acer AL1717
Case Gigabyte 3DAurora Black
Audio Device(s) Creative X-Fi Extreme Gamer Faitality
Power Supply OCZ GameXStream 500w
#15
I pay for 5megabit down 384kilobit up, I get roughly 13.6megabit down and 1megabit up.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.63/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#16
gosh..updateing the router?? firmware?? what is firmware!!

hmm...umm..is it possible for a link?? iam clueless about these routers :D
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.63/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#17
Joined
Oct 27, 2005
Messages
313 (0.07/day)
Likes
69
Location
Dublin, Ireland
System Name Kablamo
Processor Some Intel i5
Motherboard some gigabyte board
Cooling h80i
Memory samsung sticks that got a good review a few years back
Video Card(s) 6950 acting like a 6970
Storage some solid state ocz drives
Display(s) Samsung T260HD (1920 x 1200)
Case bitfenix microatx case
Audio Device(s) hyperx cloud II
Power Supply corsair 750 or similar
Mouse M65
Keyboard g510
Software win 10
#18
yes 720kbps is max for 6meg.

My signal is always all over the place...during the day I get around 36-48 and can even go to 12.....night time its always on 54 for some reason...why does it change all the time???

Apologies for misreading your first post. I had a similar problem but changing the broadcast channel to 13 on the router helped! no one likes the number 13! :eek:
 
Last edited:
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.63/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#19
broadcast 13?? what is this that you speak of???

I just watched war of the worlds for the first time...with my new speakers with sub woofer...the sound was incredable and the movie is outstanding!!!!!! ahem...back on topic!

What is this 13??? how do I know what number I am on?? what is the difference??
 
Joined
Oct 27, 2005
Messages
313 (0.07/day)
Likes
69
Location
Dublin, Ireland
System Name Kablamo
Processor Some Intel i5
Motherboard some gigabyte board
Cooling h80i
Memory samsung sticks that got a good review a few years back
Video Card(s) 6950 acting like a 6970
Storage some solid state ocz drives
Display(s) Samsung T260HD (1920 x 1200)
Case bitfenix microatx case
Audio Device(s) hyperx cloud II
Power Supply corsair 750 or similar
Mouse M65
Keyboard g510
Software win 10
#20
broadcast 13?? what is this that you speak of???

I just watched war of the worlds for the first time...with my new speakers with sub woofer...the sound was incredable and the movie is outstanding!!!!!! ahem...back on topic!

What is this 13??? how do I know what number I am on?? what is the difference??
Glad to hear that you got yourself some big sound... maybe you were that noise i heard earlier on today! Are you anywhere near dublin city university? :)

Anyway back to the business at hand. Your wireless network has an ssid but also has a channel. If the wireless networks around you are using the same 'channel' as you get a certain amount of interference. change the 'channel' and you lessen the interference. By default (in my limited experience) routers are factory set to 6 and 9 so play around with channel numbers to see which gives you the most stable speeds.

You should be able to access this in the routers web page set up thingy, on the same page as where you'd name the SSID.

Hope this helps! (BTW who are you with for your 6mb connection and how much is it?)
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.63/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#21
Nah man I live in Waterford :p it aint me :p

I am with NTL Broadband and it costs me 40 Euro a month + 100 Digital channels. Since I have digital TV they gave me 10 Euro off my broadband :p pretty handy really.

I just checked:

Name (SSID) NETGEAR
Region Europe
Channel 11
Mode Auto
Wireless AP ON
Broadcast Name ON

I take it iam on channel 11??? now...iam lost on how to change it???? any help?
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.63/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#22
oh wait...never mind! I found it..I shall start changeing :D
 
Joined
Oct 2, 2005
Messages
2,916 (0.65/day)
Likes
660
Location
Baltimore MD
Processor FX-8320@ 4.2Ghz
Motherboard Gigabyte 970A-UD3
Cooling Xigmatek S1283
Memory 2x4Gb Corsair 1600 9-9-9-24
Video Card(s) Sapphire RX-480 Nitro
Storage OCZ Vertex 3 120G, 1TB WD Black
Display(s) Dell S2330MX
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty / 5.1 Logitech Z-5500
Power Supply Silverstone DA750
Software Win10 pro 64bit
#23
as for wireless i would in general say that it is lame i have a D-link Dgl-4300 and even the wireless 10ft from it running at 108G is noticeably slower than a wired connection.
To my surprise the Gigabit Ethernet ports are also noticeably faster than standard 100mb there seems to be alot less latency between the router and the computer, pages with alot of content seem to load faster but overall speed is not changed.

Then explain how my 5mbit connection gets 13mbit down?
dynamic downspeed aka powerboost like comcast has im sure other company's have taken advantage of this idea
 
Last edited:
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.63/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#24
hmm... ok so...if I were to go ahead and buy a new router and adapter..what should I go and buy?? or would I be wasteing my money buying new gear?
 
Joined
Oct 27, 2005
Messages
313 (0.07/day)
Likes
69
Location
Dublin, Ireland
System Name Kablamo
Processor Some Intel i5
Motherboard some gigabyte board
Cooling h80i
Memory samsung sticks that got a good review a few years back
Video Card(s) 6950 acting like a 6970
Storage some solid state ocz drives
Display(s) Samsung T260HD (1920 x 1200)
Case bitfenix microatx case
Audio Device(s) hyperx cloud II
Power Supply corsair 750 or similar
Mouse M65
Keyboard g510
Software win 10
#25
I think you would be wasting money buying new gear.

Look at it this way your broadband is using approx 22% of your wireless bandwidth (assuming that you get 25mb max out of you 54 mb router using the wireless with a good signal) so it's not really the wireless that is cramping your style (assuming that you can get rid of the interferences).

If you can get your computer onto a hardwire from the router, it'll work great for ya if wireless isn't going to cut it. upgrading to even faster wireless will not give you the speed boost you crave.