• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

What Voltages to Use for Underclocking RAM to 2933 and 2666?

Joined
Feb 3, 2019
Messages
169 (0.84/day)
Processor AMD Ryzen 7 3700x
Motherboard Aorus X570 Elite
Cooling Prism Wraith
Memory Vengenace LPX 2x8GB @ 3000MHz
Video Card(s) Aorus GTX 1080 Ti
Storage 2x 1TB hard drive, 1x 110 GB SSD (SATA)
Display(s) ASUS MG28U
Case XFX Type-01
Audio Device(s) Sound Blaster Z Card
Power Supply be quiet! System Power 9
Mouse Shogun Bros. Ballista MK.1
Keyboard Aorus K7
I have two sticks of Vengeance LPX 3000mhz RAM, what voltages should I set them for when underclocking them to 2933MHz and 2666MHz?
 
Joined
Nov 11, 2004
Messages
3,702 (0.69/day)
Location
Formosa
System Name Overlord Mk MX
Processor AMD Ryzen 7 3800X
Motherboard X570 Aorus Master
Cooling Corsair H115i Pro
Memory Viper Steel DDR4 3733MHz 16-19-19
Video Card(s) Gigabyte RTX 2080 Gaming OC 8G
Storage 1TB WD Black NVMe (2018), 2TB Viper VPN100, 1TB WD Blue 3D NAND
Display(s) Asus PG27AQ
Case Corsair Carbide 275Q
Power Supply Corsair RM750
Mouse Logitech G500s
Keyboard Wooting Two
Software Windows 10
Benchmark Scores https://valid.x86.fr/ztiub6
1.2V is standard Voltage for DDR4, but maybe not at 2933. Try 1.3 or 1.25V.
Why would you want to underclock the RAM though?
 
Joined
Feb 3, 2019
Messages
169 (0.84/day)
Processor AMD Ryzen 7 3700x
Motherboard Aorus X570 Elite
Cooling Prism Wraith
Memory Vengenace LPX 2x8GB @ 3000MHz
Video Card(s) Aorus GTX 1080 Ti
Storage 2x 1TB hard drive, 1x 110 GB SSD (SATA)
Display(s) ASUS MG28U
Case XFX Type-01
Audio Device(s) Sound Blaster Z Card
Power Supply be quiet! System Power 9
Mouse Shogun Bros. Ballista MK.1
Keyboard Aorus K7
1.2V is standard Voltage for DDR4, but maybe not at 2933. Try 1.3 or 1.25V.
Why would you want to underclock the RAM though?
So do I do 1.3V then for both 2666 and 2933?
 
Joined
Nov 11, 2004
Messages
3,702 (0.69/day)
Location
Formosa
System Name Overlord Mk MX
Processor AMD Ryzen 7 3800X
Motherboard X570 Aorus Master
Cooling Corsair H115i Pro
Memory Viper Steel DDR4 3733MHz 16-19-19
Video Card(s) Gigabyte RTX 2080 Gaming OC 8G
Storage 1TB WD Black NVMe (2018), 2TB Viper VPN100, 1TB WD Blue 3D NAND
Display(s) Asus PG27AQ
Case Corsair Carbide 275Q
Power Supply Corsair RM750
Mouse Logitech G500s
Keyboard Wooting Two
Software Windows 10
Benchmark Scores https://valid.x86.fr/ztiub6
So do I do 1.3V then for both 2666 and 2933?
2666 ought to run at 1.2V, but you're simply going to have to try. I mean, the system either works, or it doesn't.
You might have to loosen up the timings if you want low Voltage and higher speeds as well.
 
Joined
Jun 2, 2017
Messages
867 (1.07/day)
System Name Best AMD Computer
Processor AMD TR4 1900X
Motherboard As Rock X399 Phantom Gaming 6
Cooling Alphacool Eisbaer 420 x2 Noctua NHU-14S TR4
Memory Gskill RIpjaws V 3600 MHZ 16 GB (2x8) & Gskill Ripjaws 4 3000 MHZ 16GB (2x8)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 Nitro, Gigabyte Vega 64 Gaming OC
Storage 6 x NVME 480 GB, 2 x SSD 2TB, 5TB HDD, 2 TB HDD, 2x 2TB SSHD
Display(s) Acer 49BQ0k 4K monitor
Case Thermaltake Core X9
Audio Device(s) Corsair Void Pro, Logitch Z523 5.1
Power Supply Corsair HX1200!
Mouse Logitech g7 gaming mouse
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro 64 Steam. GOG, Uplay, Origin
Benchmark Scores Firestrike: 24955 Time Spy: 13500
You would have to see if your RAM supports 1.2 but I would not worry about that as undervolting RAM is actually pointless. When you pick the speed in the BIOS it should adjust the voltage accordingly but will stay at 1.35 which is the default setting for the RAM you have. I guess you have not updated your specs in a while as it still shows you have an FX processor.
 
Joined
Feb 3, 2019
Messages
169 (0.84/day)
Processor AMD Ryzen 7 3700x
Motherboard Aorus X570 Elite
Cooling Prism Wraith
Memory Vengenace LPX 2x8GB @ 3000MHz
Video Card(s) Aorus GTX 1080 Ti
Storage 2x 1TB hard drive, 1x 110 GB SSD (SATA)
Display(s) ASUS MG28U
Case XFX Type-01
Audio Device(s) Sound Blaster Z Card
Power Supply be quiet! System Power 9
Mouse Shogun Bros. Ballista MK.1
Keyboard Aorus K7
You would have to see if your RAM supports 1.2 but I would not worry about that as undervolting RAM is actually pointless. When you pick the speed in the BIOS it should adjust the voltage accordingly but will stay at 1.35 which is the default setting for the RAM you have. I guess you have not updated your specs in a while as it still shows you have an FX processor.
My BIOS doesn't adjust them automatically so that's why I'm asking here. Also no I'm not running on an fx on my main PC now.
 
Joined
Feb 22, 2019
Messages
520 (2.84/day)
System Name Fatboii
Processor AMD Ryzen 7 3700X @ 4.2 GHz (all cores)
Motherboard ASUS Crosshair VIII Hero WiFI
Cooling Custom water
Memory G.SKILL Trident Z RGB 3200MHz C14 @ 3733 C16
Video Card(s) EVGA GTX 1080 Ti FTW3 under water
Storage Samsung SM951 256GB + 860 EVO 1TB
Display(s) ASUS ROG PG278Q 144Hz
Case Fractal Design R6 Tempered Glass
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA SuperNOVA G3 850w
Mouse Logitech G502
Keyboard Cooler Master Pro Keys L
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores I only game on this system... built for silence, not absolute max performance. ;)
You still haven’t answered why you want to under volt and clock your RAM...
 
Joined
Oct 2, 2015
Messages
2,233 (1.57/day)
Location
Argentina
System Name Ciel / Yukino
Processor AMD Ryzen R3 1200 @ 3900MHz / Intel Core i3 5005U
Motherboard MSI B350M PRO-VDH / HP 240 G5
Cooling Wraith Stealth / Stock
Memory 2x 4GB Corsair Ballistix Sport DDR4 2400MHz @ 3333MHz / 2x 4GB Hynix + Kingston DDR3L 1600MHz
Video Card(s) Sapphire R9 270X Toxic 2GB / Intel HD 5500
Storage SSD WD Green 240GB M.2 / SSD Kingston A400 120GB SATA
Display(s) HP w17e 1440x900 @ 75 Hz / Integrated 1366x768 @ 94Hz
Case Generic / Stock
Audio Device(s) Realtek ALC892 / Realtek ALC282
Power Supply Sentey XPP 525W / Power Brick
Mouse Logitech G203 / Elan Touchpad
Keyboard Generic / Stock
Software Windows 10 LTSC x64 + Arch Linux
Benchmark Scores Time Spy: 2200
RAM undervolting wont help much in reducing power consumption.
Anyway, I'm currently at 2933MHz at the standard 1.2v. With normal latencies, you should be able to archive something similar.
 
Joined
Feb 11, 2012
Messages
1,351 (0.49/day)
Location
Anchorage Alaska
System Name Matter's / Helios 300 Predator
Processor Ryzen 7 2700 / i7 7700HQ
Motherboard B450 Tomahawk / Acer Helios 300 Predator
Cooling Arctic Freezer eSports Duo
Memory Patriot Viper ddr4 32gb / 32gb gskill ddr4
Video Card(s) gtx1660TI 6GB MSI Gaming X / GTX 1060 6gb
Storage Patriot Viper nvme M2, crucial MX300 275gb, Samsung 860 qvo 1tb
Display(s) Acer 24" 1080p / 15.6 1080p HD
Case Antec 300 / Acer Helios 300 Predator
Audio Device(s) On Board - Steel Series Arctis Pro Wireless Cans
Power Supply Antec 850watt high current pro
Mouse Steel series Rival 600
Keyboard Corsair K70 / Acer Helios 300 Predator
Software Win 10 Pro / Win 10 Home
Also no I'm not running on an fx on my main PC now.
You need to update your system specs so people can help you better. Yes the new motherboards have an auto setting for ram as well as XMP setting for OC profiles for ram. update your specs
Your ram 2933 will only run at the 2666 speeds as well. The default voltage for 2666 is fine as well. It is not recommended that you mix match ram and speeds because it can cause system instability and you will be back asking more questions why my system is sluggish or whatever.
Before you say again you do not have an auto setting update your specs and or link your new motherboard.
 

Tatty_One

Senior Moder@tor
Staff member
Joined
Jan 18, 2006
Messages
21,569 (4.34/day)
Location
Worcestershire, UK
System Name The Grey
Processor Skylake i7 6700k @ 4.6gig - 1.375V
Motherboard MSI Z170A Tomahawk
Cooling Cooler Master Seidon 240V AIO/Viper140's
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX3000 @ 3200mhz CL15 1T
Video Card(s) Palit 8GB GTX 1070 GameRock OC Edition
Storage SkHynix SL308 120GB/CrucialM4 64GB/1TB WD Black
Display(s) LG 29inch 2560x1080 Curved Ultrawide IPS
Case Phanteks Enthoo Pro M Windowed - Gunmetal
Audio Device(s) SB Xifi Elite Pro 7.1through VideoLogic ZXR550's
Power Supply XFX Pro Black Edition 750W Gold modular
Mouse Coolermaster Storm Octane wired
Keyboard Element Gaming Carbon Mk2 Tournament Mech
Software Win 10 Home x64
I have Vengeance LPX Ram, I have gone the opposite way, stock voltage at 3000mhz is 1.30 for mine @ CL15 (I think), I can do 3200mhz at CL16 or 3100mhz @ CL15 both on 1.35V @ 1T.......... for you I would just be safe and set at 1.30v for either speeds and leave it there, I have no doubts 2666 would run at 1.25V but it's unlikely 2933 will unless you tweak timings accordingly.

If you really want to keep voltage low then maybe leave at 1.25v and you may be able to set 2666 @ CL14 and also at 1.25v you may get away with 2933 @ CL16, have a play.
 
Joined
Feb 3, 2019
Messages
169 (0.84/day)
Processor AMD Ryzen 7 3700x
Motherboard Aorus X570 Elite
Cooling Prism Wraith
Memory Vengenace LPX 2x8GB @ 3000MHz
Video Card(s) Aorus GTX 1080 Ti
Storage 2x 1TB hard drive, 1x 110 GB SSD (SATA)
Display(s) ASUS MG28U
Case XFX Type-01
Audio Device(s) Sound Blaster Z Card
Power Supply be quiet! System Power 9
Mouse Shogun Bros. Ballista MK.1
Keyboard Aorus K7
You need to update your system specs so people can help you better. Yes the new motherboards have an auto setting for ram as well as XMP setting for OC profiles for ram. update your specs
Your ram 2933 will only run at the 2666 speeds as well. The default voltage for 2666 is fine as well. It is not recommended that you mix match ram and speeds because it can cause system instability and you will be back asking more questions why my system is sluggish or whatever.
Before you say again you do not have an auto setting update your specs and or link your new motherboard.
I think you just misunderstood my post. My RAM isn't 2933, it's 3000 stock, and I want to know what voltages to set it to when underclocking to 2933 and 2666.

RAM undervolting wont help much in reducing power consumption.
Anyway, I'm currently at 2933MHz at the standard 1.2v. With normal latencies, you should be able to archive something similar.
I'm not trying to reduce power consumption or anything so I just need to know what voltages to set them to so it's stable or whatever else, never really underclocked RAM before.
 
Joined
Jun 2, 2017
Messages
867 (1.07/day)
System Name Best AMD Computer
Processor AMD TR4 1900X
Motherboard As Rock X399 Phantom Gaming 6
Cooling Alphacool Eisbaer 420 x2 Noctua NHU-14S TR4
Memory Gskill RIpjaws V 3600 MHZ 16 GB (2x8) & Gskill Ripjaws 4 3000 MHZ 16GB (2x8)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 Nitro, Gigabyte Vega 64 Gaming OC
Storage 6 x NVME 480 GB, 2 x SSD 2TB, 5TB HDD, 2 TB HDD, 2x 2TB SSHD
Display(s) Acer 49BQ0k 4K monitor
Case Thermaltake Core X9
Audio Device(s) Corsair Void Pro, Logitch Z523 5.1
Power Supply Corsair HX1200!
Mouse Logitech g7 gaming mouse
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro 64 Steam. GOG, Uplay, Origin
Benchmark Scores Firestrike: 24955 Time Spy: 13500
My BIOS doesn't adjust them automatically so that's why I'm asking here. Also no I'm not running on an fx on my main PC now.
Are you saying you don't have XMP profiles on your BIOS?
I think you just misunderstood my post. My RAM isn't 2933, it's 3000 stock, and I want to know what voltages to set it to when underclocking to 2933 and 2666.


I'm not trying to reduce power consumption or anything so I just need to know what voltages to set them to so it's stable or whatever else, never really underclocked RAM before.
All you have to do is enable the XMP profile and pick 2933 as the RAM speed. I doubt you will see a difference of any kind in terms of power draw. You will not see 1.2 volts at 2933 as that is only 67 away from the stock clock. BTW if you are on Ryzen it actually hurts performance to run at lower speeds. My thoughts are to leave the RAM as is and suck up the 2 cents a month premium for running at stock voltages.
 
Joined
Feb 3, 2019
Messages
169 (0.84/day)
Processor AMD Ryzen 7 3700x
Motherboard Aorus X570 Elite
Cooling Prism Wraith
Memory Vengenace LPX 2x8GB @ 3000MHz
Video Card(s) Aorus GTX 1080 Ti
Storage 2x 1TB hard drive, 1x 110 GB SSD (SATA)
Display(s) ASUS MG28U
Case XFX Type-01
Audio Device(s) Sound Blaster Z Card
Power Supply be quiet! System Power 9
Mouse Shogun Bros. Ballista MK.1
Keyboard Aorus K7
Are you saying you don't have XMP profiles on your BIOS?


All you have to do is enable the XMP profile and pick 2933 as the RAM speed. I doubt you will see a difference of any kind in terms of power draw. You will not see 1.2 volts at 2933 as that is only 67 away from the stock clock. BTW if you are on Ryzen it actually hurts performance to run at lower speeds. My thoughts are to leave the RAM as is and suck up the 2 cents a month premium for running at stock voltages.
I do have XMP, I just thought that only worked with overclocking, not underclocking, so I'll try just to use that then to underclock.
 
Joined
Feb 22, 2019
Messages
520 (2.84/day)
System Name Fatboii
Processor AMD Ryzen 7 3700X @ 4.2 GHz (all cores)
Motherboard ASUS Crosshair VIII Hero WiFI
Cooling Custom water
Memory G.SKILL Trident Z RGB 3200MHz C14 @ 3733 C16
Video Card(s) EVGA GTX 1080 Ti FTW3 under water
Storage Samsung SM951 256GB + 860 EVO 1TB
Display(s) ASUS ROG PG278Q 144Hz
Case Fractal Design R6 Tempered Glass
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA SuperNOVA G3 850w
Mouse Logitech G502
Keyboard Cooler Master Pro Keys L
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores I only game on this system... built for silence, not absolute max performance. ;)
XMP will run your modules at what they are rated at. You’re over complicating this for no reason, fella.
 
Joined
Feb 3, 2019
Messages
169 (0.84/day)
Processor AMD Ryzen 7 3700x
Motherboard Aorus X570 Elite
Cooling Prism Wraith
Memory Vengenace LPX 2x8GB @ 3000MHz
Video Card(s) Aorus GTX 1080 Ti
Storage 2x 1TB hard drive, 1x 110 GB SSD (SATA)
Display(s) ASUS MG28U
Case XFX Type-01
Audio Device(s) Sound Blaster Z Card
Power Supply be quiet! System Power 9
Mouse Shogun Bros. Ballista MK.1
Keyboard Aorus K7
XMP will run your modules at what they are rated at. You’re over complicating this for no reason, fella.
I've never underclocked RAM before so I don't fully understand what needs to be done for it.
 
Joined
Jun 2, 2017
Messages
867 (1.07/day)
System Name Best AMD Computer
Processor AMD TR4 1900X
Motherboard As Rock X399 Phantom Gaming 6
Cooling Alphacool Eisbaer 420 x2 Noctua NHU-14S TR4
Memory Gskill RIpjaws V 3600 MHZ 16 GB (2x8) & Gskill Ripjaws 4 3000 MHZ 16GB (2x8)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 Nitro, Gigabyte Vega 64 Gaming OC
Storage 6 x NVME 480 GB, 2 x SSD 2TB, 5TB HDD, 2 TB HDD, 2x 2TB SSHD
Display(s) Acer 49BQ0k 4K monitor
Case Thermaltake Core X9
Audio Device(s) Corsair Void Pro, Logitch Z523 5.1
Power Supply Corsair HX1200!
Mouse Logitech g7 gaming mouse
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro 64 Steam. GOG, Uplay, Origin
Benchmark Scores Firestrike: 24955 Time Spy: 13500
I've never underclocked RAM before so I don't fully understand what needs to be done for it.
Just enable the XMP profile.
 
Joined
Feb 3, 2019
Messages
169 (0.84/day)
Processor AMD Ryzen 7 3700x
Motherboard Aorus X570 Elite
Cooling Prism Wraith
Memory Vengenace LPX 2x8GB @ 3000MHz
Video Card(s) Aorus GTX 1080 Ti
Storage 2x 1TB hard drive, 1x 110 GB SSD (SATA)
Display(s) ASUS MG28U
Case XFX Type-01
Audio Device(s) Sound Blaster Z Card
Power Supply be quiet! System Power 9
Mouse Shogun Bros. Ballista MK.1
Keyboard Aorus K7
127097

So I turned on XMP and then lowered the multiplier to 2666. Is that it?
 
Joined
Jun 2, 2017
Messages
867 (1.07/day)
System Name Best AMD Computer
Processor AMD TR4 1900X
Motherboard As Rock X399 Phantom Gaming 6
Cooling Alphacool Eisbaer 420 x2 Noctua NHU-14S TR4
Memory Gskill RIpjaws V 3600 MHZ 16 GB (2x8) & Gskill Ripjaws 4 3000 MHZ 16GB (2x8)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 Nitro, Gigabyte Vega 64 Gaming OC
Storage 6 x NVME 480 GB, 2 x SSD 2TB, 5TB HDD, 2 TB HDD, 2x 2TB SSHD
Display(s) Acer 49BQ0k 4K monitor
Case Thermaltake Core X9
Audio Device(s) Corsair Void Pro, Logitch Z523 5.1
Power Supply Corsair HX1200!
Mouse Logitech g7 gaming mouse
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro 64 Steam. GOG, Uplay, Origin
Benchmark Scores Firestrike: 24955 Time Spy: 13500
Joined
Feb 22, 2019
Messages
520 (2.84/day)
System Name Fatboii
Processor AMD Ryzen 7 3700X @ 4.2 GHz (all cores)
Motherboard ASUS Crosshair VIII Hero WiFI
Cooling Custom water
Memory G.SKILL Trident Z RGB 3200MHz C14 @ 3733 C16
Video Card(s) EVGA GTX 1080 Ti FTW3 under water
Storage Samsung SM951 256GB + 860 EVO 1TB
Display(s) ASUS ROG PG278Q 144Hz
Case Fractal Design R6 Tempered Glass
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA SuperNOVA G3 850w
Mouse Logitech G502
Keyboard Cooler Master Pro Keys L
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores I only game on this system... built for silence, not absolute max performance. ;)
Why not run it at 3000? I'm still so very confused...
 
Joined
Dec 19, 2008
Messages
193 (0.05/day)
Location
WA, USA
System Name Desktop
Processor AMD Ryzen 3700X
Motherboard ASUS Strix B450-I
Cooling Scythe Big Shuriken 3
Memory 32GB DDR4 3200
Video Card(s) Sapphire RX 5700 XT
Storage 480GB MyDigitalSSD NVME
Display(s) Massdrop Vast 21:9
Case Sharkoon QB One
Power Supply 600w
Mouse Razer Deathadder Chroma
Keyboard Razer Ornata Chroma
Why not run it at 3000? I'm still so very confused...
Ryzen doesn't like 3000, so it normally goes to 2933.

I think the issue is/was he thought he needed to undervolt since it's downclocking. You don't need to undervolt, just leave it at 1.35v.

Maybe even try 1.4v and 3200
 
Joined
Feb 22, 2019
Messages
520 (2.84/day)
System Name Fatboii
Processor AMD Ryzen 7 3700X @ 4.2 GHz (all cores)
Motherboard ASUS Crosshair VIII Hero WiFI
Cooling Custom water
Memory G.SKILL Trident Z RGB 3200MHz C14 @ 3733 C16
Video Card(s) EVGA GTX 1080 Ti FTW3 under water
Storage Samsung SM951 256GB + 860 EVO 1TB
Display(s) ASUS ROG PG278Q 144Hz
Case Fractal Design R6 Tempered Glass
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA SuperNOVA G3 850w
Mouse Logitech G502
Keyboard Cooler Master Pro Keys L
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores I only game on this system... built for silence, not absolute max performance. ;)
Yep, run it at 3200 with a slight bump in voltage if that's the case.

I haven't heard of 3000 being an issue, but I haven't bothered checking either.
 
Joined
Dec 31, 2009
Messages
15,159 (4.30/day)
Yeah... feels like half of a story. Did you try xmp and was it not stable? What's the whole story here?

What's the reason you want to use 2933? That is below the BASE spec of your CPU (which is 3200). AMD recommends 3600 speed, in fact.

As far as what voltage... who knows exactly. You can try lowering it to the suggested 1.3 and see if that works....but there isnt a cookie cutter setting. You'll have to make some effort to check and test for stability.
 
Last edited:
Joined
Mar 23, 2016
Messages
2,507 (2.01/day)
Processor Ryzen 5 3600
Motherboard MSI B350M Gaming Pro
Cooling Scythe Kotetsu with AM4 bracket
Memory PNY Anarchy-X XLR8 Red DDR4 3200 MHz C15-17-17-17-35
Video Card(s) MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G
Storage Samsung 970 EVO NVMe M.2 500 GB, SanDisk Ultra II 480 GB
Display(s) Samsung SyncMaster C27H711 OC refresh rate 110Hz
Case Phantek Eclipse P400S (PH-EC416PS)
Audio Device(s) On-board dead - Creative Labs Sound Blaster Audigy Rx
Power Supply EVGA 850 BQ
Mouse SteelSeries Rival 310
Keyboard Logitech G G413 Silver
Software Windows 10 Professional 64-bit v1903
I've found out I can get away with 3200 MHz and 18-19-19-19-38 at 1.2v. Doesn't hurt to experiment with the settings.
 
Joined
Feb 22, 2019
Messages
520 (2.84/day)
System Name Fatboii
Processor AMD Ryzen 7 3700X @ 4.2 GHz (all cores)
Motherboard ASUS Crosshair VIII Hero WiFI
Cooling Custom water
Memory G.SKILL Trident Z RGB 3200MHz C14 @ 3733 C16
Video Card(s) EVGA GTX 1080 Ti FTW3 under water
Storage Samsung SM951 256GB + 860 EVO 1TB
Display(s) ASUS ROG PG278Q 144Hz
Case Fractal Design R6 Tempered Glass
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA SuperNOVA G3 850w
Mouse Logitech G502
Keyboard Cooler Master Pro Keys L
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores I only game on this system... built for silence, not absolute max performance. ;)
Crank that voltage! C18 is mega loose at 3200.
 
Joined
Mar 23, 2016
Messages
2,507 (2.01/day)
Processor Ryzen 5 3600
Motherboard MSI B350M Gaming Pro
Cooling Scythe Kotetsu with AM4 bracket
Memory PNY Anarchy-X XLR8 Red DDR4 3200 MHz C15-17-17-17-35
Video Card(s) MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G
Storage Samsung 970 EVO NVMe M.2 500 GB, SanDisk Ultra II 480 GB
Display(s) Samsung SyncMaster C27H711 OC refresh rate 110Hz
Case Phantek Eclipse P400S (PH-EC416PS)
Audio Device(s) On-board dead - Creative Labs Sound Blaster Audigy Rx
Power Supply EVGA 850 BQ
Mouse SteelSeries Rival 310
Keyboard Logitech G G413 Silver
Software Windows 10 Professional 64-bit v1903
Crank that voltage! C18 is mega loose at 3200.
I was messing around with how loose the timings have to be to run 3200 MHz with the voltage restricted to 1.2v. Timings are tighter than a new set of Crucial DDR4-3200 though.

The timings can be tightened to C15-17-17
 
Last edited:
Top