1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Where do I plug in my Xbox 360 "Audio.. plug things"

Discussion in 'General Hardware' started by MikeJeng, May 17, 2008.

  1. MikeJeng

    MikeJeng New Member

    Joined:
    Jan 12, 2008
    Messages:
    551 (0.17/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    United States - CA
    :laugh:I got the VGA connector for the Xbox 360. I also have Logitech Z-5500 speakers but I don't know where to plug in the audio jacks.
    They are the White and red ones. When it comes to audio I don't know anything. :p




    By the way, I just got GTA IV. :) :) :)
     
  2. Ravenas

    Ravenas

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    4,697 (1.37/day)
    Thanks Received:
    353
    Location:
    Tennessee
    VGA = Red - White - Yellow

    Yellow = Video

    That being said, plug in your (white) to (white) and (red) to (red); yellow should be plugged into your closest video device.
     
  3. MikeJeng

    MikeJeng New Member

    Joined:
    Jan 12, 2008
    Messages:
    551 (0.17/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    United States - CA
    But there is no red or white on the back of the Z-5500. Just a black coax and a funky looking square thing called "optical"
     
  4. farlex85

    farlex85 New Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    4,829 (1.39/day)
    Thanks Received:
    637
    Are the speakers not hooked up to an amp of some sort?
     
  5. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,980 (1.58/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    WTF? LOL

    He is talking about the VGA connector:laugh:

    Like a D-sub VGA cable for the XBOX360. I have one too. ;)

    The red and white connectors go into an adapter to work with your speakers.

    Or you can buy the optical audio cable at your local walmart. :laugh:
     
  6. MikeJeng

    MikeJeng New Member

    Joined:
    Jan 12, 2008
    Messages:
    551 (0.17/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    United States - CA
    Amp? It's hooked up to a subwoofer if that's what you mean.
    There are 5 speakers and this control panel thing. On the back it has a green, orange, black... and then another black one that says "COAX" and then there is the square thing called "Optical"
     
  7. MikeJeng

    MikeJeng New Member

    Joined:
    Jan 12, 2008
    Messages:
    551 (0.17/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    United States - CA
    What adapter? :confused:
     
  8. Ravenas

    Ravenas

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    4,697 (1.37/day)
    Thanks Received:
    353
    Location:
    Tennessee
    Ahh the tricky part...

    Ok what your going to have to do is buy a few things, and this really sucks and kinda complex...

    1) You will need a female VGA to male Mini RGB. Connect your xbox male VGA to the female VGA.

    2) You will then need a double sided female mini RGB. Connect the male RGA to the double sided female RGA.

    3) From here you will need a double male mini RGB cable to connect to the female to the female ends.


    Isn't sound fun? :D

    But optical audio is your best option.
     
  9. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,980 (1.58/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    If you use an adapter you only get stereo and you speaker system might have a setting to mix it into surround though.;)

    Use a regular optical audio cable for surround. The VGA kit for the XBOX360 has a place to plug it in.
     
  10. Ravenas

    Ravenas

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    4,697 (1.37/day)
    Thanks Received:
    353
    Location:
    Tennessee
    Yeah, the VGA kit is an option...I personally recommend optical audio.
     
  11. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,980 (1.58/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    That isn't needed ravenas. :laugh:
     
  12. Ravenas

    Ravenas

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    4,697 (1.37/day)
    Thanks Received:
    353
    Location:
    Tennessee
    :laugh::laugh:
     
  13. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,980 (1.58/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    The VGA kit has optical audio trust me..... I use it.
    That is what he says he has. But he doesn't have the optical audio cable yet.;)
     
  14. Ravenas

    Ravenas

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    4,697 (1.37/day)
    Thanks Received:
    353
    Location:
    Tennessee
    I was under the impression he wanted to use VGA...oh well :laugh::laugh:
     
  15. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,980 (1.58/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    Greensboro, NC, USA
  16. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,365 (2.40/day)
    Thanks Received:
    913
    I just used the included adapter to go to my PC's line in and use the PC like an amp.
     
    10 Year Member at TPU
  17. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,980 (1.58/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    That strips out the 5.1 sound though.
     
  18. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,980 (1.58/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    Greensboro, NC, USA
  19. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,365 (2.40/day)
    Thanks Received:
    913
    Ah, I didn't know that. Doesn't apply to me since I am using a 2.1 setup, but it's good to know.
     
    10 Year Member at TPU
  20. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,980 (1.58/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    Yeah, that wouldn't effect you very much.:laugh:

    2.1 is fine for 90% of the people out there.
     
  21. freaksavior

    freaksavior To infinity ... and beyond!

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    8,090 (2.26/day)
    Thanks Received:
    914
  22. Ravenas

    Ravenas

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    4,697 (1.37/day)
    Thanks Received:
    353
    Location:
    Tennessee
  23. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,405 (1.93/day)
    Thanks Received:
    683
    All you need is this:

    [​IMG]

    Sadly it will only provide 2 channel audio...
     
    10 Year Member at TPU
  24. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,980 (1.58/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    what? :p A picture placeholder?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)