• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

white screen

dirtydog

New Member
Joined
Dec 30, 2006
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#1
i was folliwing your guide , and got up to find max core , it ran ok for about 5 mins , then little boxes started to apear as yellow arround the "carpet cube" , next thing , the screen went white , i left it for 20 mins , then restarted my pc as nothing was loading ect , now when i load my screen doesnt recognze the card , and i cnt even see the load up screen ,

im not a super tech guy , i bought a radion x1650 HIS , please someone tell me how to at least restore my card so its useable again , ty
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#2
Hi. Sorry to hear that.

Did you watch the temperature while overclocking?
 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,950 (2.25/day)
Likes
2,309
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
#3
The core was probably fried.



Another one bites the dust.....
 

dirtydog

New Member
Joined
Dec 30, 2006
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#4
is there no way to hardware test it? i literally bought it 2 days ago , anyway i can send it back with out them knowing ? i have reciept + packaging
 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,950 (2.25/day)
Likes
2,309
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
#5
No, you shouldn't send it back. That is unethical, as well as makes it harder on the rest of us.




I'm not trying to sound harsh here, but really unless you can afford to lose the hardware, or really know what you are doing OC'ing isn't for you. Many of us here have learned the hard way. I haven't yet, but give me time.


Your hardware test would be to pull it, put it into another machine, and see if it boots. Most likely won't. But ya never know. Or just try reseating it in your system, and check the cables.


Buy another one and be happy with what you have, or if you are willing to accept the loss, try again, but watch what happens, do a bit more research, and be ready to shut it down when the artifacts appear on the cube, the yellow bits. Then learn to either make a profile for the card for gaming, or flash it with a modded BIOS.


See, there is alot to learn about OC'ing one of these cards.
 

pt

not a suicide-bomber
Joined
Mar 11, 2006
Messages
8,956 (2.08/day)
Likes
167
Location
Portugal
Processor AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60 (Trinidad)
Motherboard ASUS F3Ka (ATI RS690M)
Cooling stock
Memory Nanya 2x1GB ddr2 667@5-5-5-15-2T
Video Card(s) ATI Mobility Radeon HD2600 512MB DDR2@ 580mhz/486mhz
Storage 160GB on laptop+250GB external
Display(s) ASUS 15.4
Case Asus Laptop F3Ka chassis
Audio Device(s) on-board
Power Supply 1:30minutes battery
Software "genui xp", 'cause i hated vista
#6
is there no way to hardware test it? i literally bought it 2 days ago , anyway i can send it back with out them knowing ? i have reciept + packaging
just for curiosity, at wich speeds were you running it?
 

dirtydog

New Member
Joined
Dec 30, 2006
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#7
n idea about speeds, ok so m card works on my bros + dads comp, how do i remove what ever atitool put on my computer?
 

pt

not a suicide-bomber
Joined
Mar 11, 2006
Messages
8,956 (2.08/day)
Likes
167
Location
Portugal
Processor AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60 (Trinidad)
Motherboard ASUS F3Ka (ATI RS690M)
Cooling stock
Memory Nanya 2x1GB ddr2 667@5-5-5-15-2T
Video Card(s) ATI Mobility Radeon HD2600 512MB DDR2@ 580mhz/486mhz
Storage 160GB on laptop+250GB external
Display(s) ASUS 15.4
Case Asus Laptop F3Ka chassis
Audio Device(s) on-board
Power Supply 1:30minutes battery
Software "genui xp", 'cause i hated vista
#8
n idea about speeds, ok so m card works on my bros + dads comp, how do i remove what ever atitool put on my computer?
add/remove programs on control panel
atitool hasn't put anything in your computer besides the programm
 

peach1971

New Member
Joined
Oct 1, 2006
Messages
652 (0.16/day)
Likes
46
Location
Germany
Processor AMD Phenom II X2 550 @3600MHz (VCore -0.05V)
Motherboard Gigabyte MA-780G-DS3H (AMD SB700), BIOS: 04/14/09
Cooling Scythe Samurai cooled by 2x Enermax Warp 80mm ~700 RPM
Memory 2x 1GB GeIL Ultra DDR2-800 @1066 CL4-5-5-15 2T
Video Card(s) MSI R4830 OC (HD4830)
Storage Samsung 400 GB S-ATA, WD 400GB S-ATA
Display(s) Samsung 2433BW 1920 x 1200 Pixel (16:10)
Case timeless office tower ;)
Audio Device(s) Asus Xonar D1
Power Supply be quiet! Straight Power BQT E7-400W
Software Windows XP Pro 32bit
#9
I´d say, grab your bros or dads card.
Maybe you can enter safe mode (pressing F8 repeatetly at start).
It’s worth a try.
Good luck!
 
Joined
Oct 15, 2006
Messages
2,341 (0.57/day)
Likes
96
Location
Tyne & Wear, UK
System Name AMD '13
Processor FX-6300 @ 4.43GHz (1.35v)
Motherboard Gigabyte GA-970A-DS3 rev 1.0 (F6)
Cooling Cooler Master T2 + x2 case fans
Memory 2x4Gb Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 (Stock)
Video Card(s) Gigabyte GTX650 Ti OC 2Gb @ 1110/1500
Storage Corsair 240Gb SSD / Seagate 500Gb HDD + old skool IDE HDD's x 3
Display(s) Acer 23'' LED
Case Billy Basic
Audio Device(s) Onboard 8.1 HD
Power Supply Corsair CX600
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores Smenchmarks
#10
I bet your arse was going for abit lol

Tip of the day!

If you don't have a clue, try not to fuck about w/ things you seriously don't have the confidence or knolwedge to do!

;)
 

dirtydog

New Member
Joined
Dec 30, 2006
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#11
I´d say, grab your bros or dads card.
Maybe you can enter safe mode (pressing F8 repeatetly at start).
It’s worth a try.
Good luck!
worked a charm , but i used onboard card for that , ty very much :D

I bet your arse was going for abit lol

Tip of the day!

If you don't have a clue, try not to fuck about w/ things you seriously don't have the confidence or knolwedge to do!
yep your right , but i did fully read the quick start guide and it seemed so simple, so i thought id give it ago. obviously i thought wrong but thankfully no harm done.

ty for the help to the helpfull people, your legends , to the other guys "poking fun", grow up.
 
Joined
Oct 15, 2006
Messages
2,341 (0.57/day)
Likes
96
Location
Tyne & Wear, UK
System Name AMD '13
Processor FX-6300 @ 4.43GHz (1.35v)
Motherboard Gigabyte GA-970A-DS3 rev 1.0 (F6)
Cooling Cooler Master T2 + x2 case fans
Memory 2x4Gb Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 (Stock)
Video Card(s) Gigabyte GTX650 Ti OC 2Gb @ 1110/1500
Storage Corsair 240Gb SSD / Seagate 500Gb HDD + old skool IDE HDD's x 3
Display(s) Acer 23'' LED
Case Billy Basic
Audio Device(s) Onboard 8.1 HD
Power Supply Corsair CX600
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores Smenchmarks
#12
worked a charm , but i used onboard card for that , ty very much :D



yep your right , but i did fully read the quick start guide and it seemed so simple, so i thought id give it ago. obviously i thought wrong but thankfully no harm done.

ty for the help to the helpfull people, your legends , to the other guys "poking fun", grow up.
Anyone who leaves their comp running w/ a white screen for 20 mins needs to grow up I would of thought!

;)
 
Last edited:

Demos_sav

New Member
Joined
Aug 26, 2006
Messages
870 (0.21/day)
Likes
42
Location
Cyprus
Processor Intel P4 519K LGA775 3.06GHz @ 3.82GHz
Motherboard ASUS P5WD2
Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memory 3GB Kingston Hyper-X DDR2 3-4-3-6 @667MHz
Video Card(s) XFX 8800 GTS 320MB XXX Edition @ 630/970
Storage Samsung 160GB SATA2 7200RPM 8MB
Display(s) SONY SDM HS75 17' LCD
Case Interset (black)
Audio Device(s) Realtek HD ALC882 8-channel onboard
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W
Software Windows XP Home edition 32bit fully tuned
Benchmark Scores 3dm01-29689 3dm03-31099 3dm05-10298 3dm06-6409
#13
remove the ATI drivers from your system and re-install them. Now your card will be recognized and next time be more careful.;)
 

dirtydog

New Member
Joined
Dec 30, 2006
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#14
remove the ATI drivers from your system and re-install them. Now your card will be recognized and next time be more careful.;)
im actually really stupid lol , i have my ati hooked up to my projecter which was turned off , when i restarted the comp and my moniter came up with " no input" , thats coz for some reason it decided to change over to s-video lol, only found out after i re-installed xp (re-installed couple of days ago so not a prob really ) , refitted card , then restarted. still no input , switched on projecter to put a dvd on to relax and there was my desktop -.- lol.

but still thank you guys for your support. and for the speed it was given, sorry it was a waste of time over somethign that didnt happen, but as i said i dont know this stuff and stupidly thought it was easier then it is :x , might have to get out some of my old cards for testers in future ( after ALOT of reading first :p ), but again thanks a million, awsome advice = service.#########


Anyone who leaves their comp running w/ a white screen for 20 mins needs to grow up I would of thought!

;)
how about anyone how leaves a white screen for 20 mins ,
1. might be the reason theyre posting on this forum ?
2.dont have a clue what theyre doing? ( which i already admitted multiple times ;)

i dont see why some of you come onto support topics to make yourselfs feel more "special" , but fine , you know sooo much more then me , im completly stupid for thinking that it would be as easy as i did , your a god at this stuff compared to me ect ect ....

############

just another note = does anyone know any decent sites ect as a kinda get started into overclocking ect? to be honest all i know about it is that u make stuff faster / better :S, any links would be awsome, ty.
 

pt

not a suicide-bomber
Joined
Mar 11, 2006
Messages
8,956 (2.08/day)
Likes
167
Location
Portugal
Processor AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60 (Trinidad)
Motherboard ASUS F3Ka (ATI RS690M)
Cooling stock
Memory Nanya 2x1GB ddr2 667@5-5-5-15-2T
Video Card(s) ATI Mobility Radeon HD2600 512MB DDR2@ 580mhz/486mhz
Storage 160GB on laptop+250GB external
Display(s) ASUS 15.4
Case Asus Laptop F3Ka chassis
Audio Device(s) on-board
Power Supply 1:30minutes battery
Software "genui xp", 'cause i hated vista
#15
############

just another note = does anyone know any decent sites ect as a kinda get started into overclocking ect? to be honest all i know about it is that u make stuff faster / better :S, any links would be awsome, ty.

www.techpowerup.com
 
Joined
Oct 15, 2006
Messages
2,341 (0.57/day)
Likes
96
Location
Tyne & Wear, UK
System Name AMD '13
Processor FX-6300 @ 4.43GHz (1.35v)
Motherboard Gigabyte GA-970A-DS3 rev 1.0 (F6)
Cooling Cooler Master T2 + x2 case fans
Memory 2x4Gb Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 (Stock)
Video Card(s) Gigabyte GTX650 Ti OC 2Gb @ 1110/1500
Storage Corsair 240Gb SSD / Seagate 500Gb HDD + old skool IDE HDD's x 3
Display(s) Acer 23'' LED
Case Billy Basic
Audio Device(s) Onboard 8.1 HD
Power Supply Corsair CX600
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores Smenchmarks
#16
im actually really stupid lol , i have my ati hooked up to my projecter which was turned off , when i restarted the comp and my moniter came up with " no input" , thats coz for some reason it decided to change over to s-video lol, only found out after i re-installed xp (re-installed couple of days ago so not a prob really ) , refitted card , then restarted. still no input , switched on projecter to put a dvd on to relax and there was my desktop -.- lol.

but still thank you guys for your support. and for the speed it was given, sorry it was a waste of time over somethign that didnt happen, but as i said i dont know this stuff and stupidly thought it was easier then it is :x , might have to get out some of my old cards for testers in future ( after ALOT of reading first :p ), but again thanks a million, awsome advice = service.#########




how about anyone how leaves a white screen for 20 mins ,
1. might be the reason theyre posting on this forum ?
2.dont have a clue what theyre doing? ( which i already admitted multiple times ;)

i dont see why some of you come onto support topics to make yourselfs feel more "special" , but fine , you know sooo much more then me , im completly stupid for thinking that it would be as easy as i did , your a god at this stuff compared to me ect ect ....

############

just another note = does anyone know any decent sites ect as a kinda get started into overclocking ect? to be honest all i know about it is that u make stuff faster / better :S, any links would be awsome, ty.
LOL

Anyone who knows me knows I don't come on here to make myself feel special at all, if your going to tell me to grow up for giving you a tip then spitting your dummy out ofcourse i'm going to reply like that!

Your new to this forum so I don't know you from adam, you must earn one's respect i'm afraid lol

But anyway, as it's nearly new year let's not hold it against each other and you will get some good advice from this site, when I first posted I couldn't be arsed to give any advice at that point so that's my bad for taking piss I suppose!

Glad you sussed it out in the end, that's usually the way of finding stuff out, trial and error!

:cool:
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507 (2.67/day)
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#17
aww feel the love! group hug! :D
 

dirtydog

New Member
Joined
Dec 30, 2006
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#18
LOL

Anyone who knows me knows I don't come on here to make myself feel special at all, if your going to tell me to grow up for giving you a tip then spitting your dummy out ofcourse i'm going to reply like that!

Your new to this forum so I don't know you from adam, you must earn one's respect i'm afraid lol

But anyway, as it's nearly new year let's not hold it against each other and you will get some good advice from this site, when I first posted I couldn't be arsed to give any advice at that point so that's my bad for taking piss I suppose!

Glad you sussed it out in the end, that's usually the way of finding stuff out, trial and error!

:cool:
lol not a prob , i was just making a point ;) , and i didnt have much of a sense of humor then bearing in mind i thought id just fried £130 before even getting use from it :p, sorry for being a bit pissed off :p