• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

why wont my crosair ram work with my kingston ram?

Joined
May 31, 2006
Messages
1,153 (0.27/day)
Likes
108
System Name Alienware laptop
Processor intel i7-3610M @ 2,30Ghz
Motherboard dell?
Cooling 2 built in laptop cooling fans
Memory 16GB DDR3 1600mhz
Video Card(s) AMD Mobility Radeon HD 7970 2GB GDDR5 850/1200 No overclock yet
Storage 1TB hard drive 1.5TB external
Display(s) laptop screen 17.3" 1920x1080 + LG 22" inch LCD HD 1920 x 1200
Case My laptop back pack case
Audio Device(s) Sound Blaster
Power Supply laptop brick
Software Windows 7 Home Premium 64 bit
#1
hey guys well this is what i got i habe 1GB/ two 512 sticks of ram crosair and 1 512 kingston and wen i mix my kingston in with my crosair ram it starts up and shuts down right away and if i take my kingston ram out it boots just fine help please!
 

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.17/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#2
Stager them in the slots. That might help. Also, reseting the CMOS can solve problems.
 
Joined
May 31, 2006
Messages
1,153 (0.27/day)
Likes
108
System Name Alienware laptop
Processor intel i7-3610M @ 2,30Ghz
Motherboard dell?
Cooling 2 built in laptop cooling fans
Memory 16GB DDR3 1600mhz
Video Card(s) AMD Mobility Radeon HD 7970 2GB GDDR5 850/1200 No overclock yet
Storage 1TB hard drive 1.5TB external
Display(s) laptop screen 17.3" 1920x1080 + LG 22" inch LCD HD 1920 x 1200
Case My laptop back pack case
Audio Device(s) Sound Blaster
Power Supply laptop brick
Software Windows 7 Home Premium 64 bit
#3
ty ill try eny 1 esle have enything ?
 

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.17/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#4
Also, did you try just with the kingston?
 

wtf8269

New Member
Joined
Apr 12, 2005
Messages
2,489 (0.53/day)
Likes
19
Location
Ohio
System Name Onus
Processor E8500 @ 3.95ghz ~1.25v
Motherboard ASUS P5E Deluxe
Cooling Scythe Orochi cpu, 5x 120mm Zalman red LED case fans, stock GPU coolers
Memory 8gb (4x2gb) G.Skill PC8000 5-5-5-15
Video Card(s) 2x ASUS 3870x2s
Storage 4x160gb RAID 0 Main, 2x 500gb RAID 0 media storage.
Display(s) LG W2600H
Case Lian Li PC-A70B, painted black and other modded aspects :)
Audio Device(s) HT Omega Striker. Klipsch RF-3II fronts, Yamaha NS-A222 rears, Klipsch RC-3II center, Klipsch SUB12
Power Supply Corsair CMPSU-750TX
Software Windows 7 Ultimate x64, lots of games, photoshop n stuff.
#5
Well, it's too late at this point but for future reference it's generally a bad idea to mix different RAM. Same make, model, speed, and size ideally should be identical.

Check to see if they're running identical latencies/voltages. If not then boot with one set, and set the higher of the two voltages and the looser (higher #) of the timings. Also similar to what PVTCaboose1337 said, try arranging them differently in the slots.
 
Joined
May 31, 2006
Messages
1,153 (0.27/day)
Likes
108
System Name Alienware laptop
Processor intel i7-3610M @ 2,30Ghz
Motherboard dell?
Cooling 2 built in laptop cooling fans
Memory 16GB DDR3 1600mhz
Video Card(s) AMD Mobility Radeon HD 7970 2GB GDDR5 850/1200 No overclock yet
Storage 1TB hard drive 1.5TB external
Display(s) laptop screen 17.3" 1920x1080 + LG 22" inch LCD HD 1920 x 1200
Case My laptop back pack case
Audio Device(s) Sound Blaster
Power Supply laptop brick
Software Windows 7 Home Premium 64 bit
#6
i did arranging them differently in the slots it didnt work o and i have 1 512 crosair ram stick and 1 512 kingston ram stick in my laptop and it works but i cant overcloack the fsb at all.
o and there all pc400 and i set it to run at 400 to :( 512mb going to wast.
 

strick94u

New Member
Joined
May 24, 2006
Messages
1,592 (0.37/day)
Likes
70
Location
Texas
System Name CrashMaster 17.2/ crashmaster(M) ROG
Processor CD2 E8400@4.0 ghz/ i5 430@ 2.577 mhz
Motherboard EVGA 680i/ patogram inc intel north bridge
Cooling Monsoon vigor gaming II/ fan and vents
Memory 4 gig OCZ pc8500 DDR2/ 4 gigs ddr3
Video Card(s) 2 X EVGA 8800gts 512 735/1045/nvidia 360 gtsm gddr5
Storage 2 X WD 150 Raptors Raid 0+600gig usb/ 500 gig hitachi
Display(s) Samsung 2232 bw Sync Master 22" HD/16.9 inch asus
Case Enermax uber chakra/ asus republic of gamers
Audio Device(s) Creative SB X-FI 5.1 speakers/creative eax 4.0
Power Supply OCZ extream Gaming 650 watt 4x18a/ external
Software Dos 6.22/ win 3.11 for networks/ms bob server
Benchmark Scores 3dmark06 18,201/10601 3dmark05 23,943/not run Aquamark 218,094/not run
#7
i did arranging them differently in the slots it didnt work o and i have 1 512 crosair ram stick and 1 512 kingston ram stick in my laptop and it works but i cant overcloack the fsb at all.
o and there all pc400 and i set it to run at 400 to :( 512mb going to wast.
Have you tride bringing down the memory to 333 and see if it will boot
 
Joined
May 31, 2006
Messages
1,153 (0.27/day)
Likes
108
System Name Alienware laptop
Processor intel i7-3610M @ 2,30Ghz
Motherboard dell?
Cooling 2 built in laptop cooling fans
Memory 16GB DDR3 1600mhz
Video Card(s) AMD Mobility Radeon HD 7970 2GB GDDR5 850/1200 No overclock yet
Storage 1TB hard drive 1.5TB external
Display(s) laptop screen 17.3" 1920x1080 + LG 22" inch LCD HD 1920 x 1200
Case My laptop back pack case
Audio Device(s) Sound Blaster
Power Supply laptop brick
Software Windows 7 Home Premium 64 bit
#8
if i have to do that i dont wanna do it at all lol.