• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

win 7 cant install update

Joined
Aug 4, 2007
Messages
3,823 (1.01/day)
Likes
263
Location
Netherlands
System Name Xeon platform
Processor Intel Xeon W5580 3,20ghz 2x
Motherboard HP Z800
Cooling all on air
Memory 24gb ecc ram 1333mhz
Video Card(s) sapphire pulse RX 580 8gb
Storage 300gb harddisk and 1tb harddisk 128gb ssd OS 160gb pci-e ssd Fusion io drive
Display(s) Acer KA210HQ
Case Jonsbo case
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair Powersupply CMPSU-1000HXEU 1000W, Modular
Mouse Drakonia Black
Keyboard Xtrust nameless?
Software Windows 7 ultimate 64bit, Luxion Keyshot 5, 3ds max 2016, fusion 360
Benchmark Scores 3d mark 11 p15212
#1
win 7 fails to install updates
Updates are
KB2761226
KB2763523
KB2761217
KB2767528

i have this for a fiew days now
when system shuts down it starts installing it
when it boots up it undos the instal says its failed..
anny way to fix it?
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Staff member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.48/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Processor Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme @ 3.0 GHz
Motherboard Asus Rampage Formula
Cooling ZeroTherm Nirvana NV120 Premium
Memory 8GB (4 x 2GB) Corsair Dominator PC2-8500
Video Card(s) 2 x Sapphire Radeon HD6970
Storage 2 x Seagate Barracuda 320GB in RAID 0
Display(s) Dell 3007WFP 30" LCD (2560 x 1600)
Case Thermaltake Armor w/ 250mm Side Fan
Audio Device(s) SupremeFX 8ch Audio
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W Modular
Software Win8 Pro x64 / Cat 12.10
#2
I've been getting update failures on a system at work too.
Not sure why.
My computer at work has no problem and I was contemplating if maybe having the full .Net 4 install (instead of just the .Net 4 client install) has something to do with it.

If you find anything out let me know and I'll do the same.
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,280 (5.51/day)
Likes
10,374
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#3
Try installing each update one at a time through the windows update interface, don't let them all automatically install when the machine is shutdown.
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Staff member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.48/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Processor Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme @ 3.0 GHz
Motherboard Asus Rampage Formula
Cooling ZeroTherm Nirvana NV120 Premium
Memory 8GB (4 x 2GB) Corsair Dominator PC2-8500
Video Card(s) 2 x Sapphire Radeon HD6970
Storage 2 x Seagate Barracuda 320GB in RAID 0
Display(s) Dell 3007WFP 30" LCD (2560 x 1600)
Case Thermaltake Armor w/ 250mm Side Fan
Audio Device(s) SupremeFX 8ch Audio
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W Modular
Software Win8 Pro x64 / Cat 12.10
#4
That doesn't work either.
I tried several times.
For me there is one SMB update that always fails on the machine in question.
 
Joined
May 29, 2011
Messages
176 (0.07/day)
Likes
32
Location
USA
System Name My Computer
Processor Intel Core i7 2600K @ 4.8 GHz (24/7 Stable Clock)
Motherboard ASUS P8Z68 Deluxe
Cooling Custom Liquid Cooling On CPU
Memory 8 GB (2 x 4GB) AData DDR3 @ 1.6 GHz (24/7 Stable Clock)
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 670 @ 1313 MHz Core / 1507 MHz Memory
Storage 120GB Corsair Force GT
Display(s) Crossover 27" IPS @ 2560x1440
Case Dimastech v2.5 Easy
Audio Device(s) On Motherboard
Power Supply Antec HCP 1.2kW
Software Windows 7 x64 Home Premium w/SP1
#5
Wow, I have been having this issue as well. For the past half month, my Win7 PC has failed the update process. If I recall correctly, there were around 20 updates too.
 

temp02

New Member
Joined
Mar 18, 2009
Messages
493 (0.15/day)
Likes
165
#6
  • Boot into safe mode;
  • Open
    Code:
    %temp%
    on Explorer;
  • Delete everything inside it;
  • Reboot;
  • Try to apply updates again;
  • ...
  • PROFIT?
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Staff member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.48/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Processor Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme @ 3.0 GHz
Motherboard Asus Rampage Formula
Cooling ZeroTherm Nirvana NV120 Premium
Memory 8GB (4 x 2GB) Corsair Dominator PC2-8500
Video Card(s) 2 x Sapphire Radeon HD6970
Storage 2 x Seagate Barracuda 320GB in RAID 0
Display(s) Dell 3007WFP 30" LCD (2560 x 1600)
Case Thermaltake Armor w/ 250mm Side Fan
Audio Device(s) SupremeFX 8ch Audio
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W Modular
Software Win8 Pro x64 / Cat 12.10
#7
Thanks temp, I'll try that tomorrow at work.
 
Joined
Aug 4, 2007
Messages
3,823 (1.01/day)
Likes
263
Location
Netherlands
System Name Xeon platform
Processor Intel Xeon W5580 3,20ghz 2x
Motherboard HP Z800
Cooling all on air
Memory 24gb ecc ram 1333mhz
Video Card(s) sapphire pulse RX 580 8gb
Storage 300gb harddisk and 1tb harddisk 128gb ssd OS 160gb pci-e ssd Fusion io drive
Display(s) Acer KA210HQ
Case Jonsbo case
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair Powersupply CMPSU-1000HXEU 1000W, Modular
Mouse Drakonia Black
Keyboard Xtrust nameless?
Software Windows 7 ultimate 64bit, Luxion Keyshot 5, 3ds max 2016, fusion 360
Benchmark Scores 3d mark 11 p15212
#8
that worked for me
tough i had to change my temp on ramdisk back to c:/ to get it working then i could switch the temp back to my ramdisk
 
Last edited: