• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows 10 is not detecting my Ethernet lan or wlan

Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
So I got a nasty virus/maleware on my computer, I was able to get rid of it, however I can no longer use the internet due to Win 10 not detecting either my Ethernet adapter or my WiFi that uses an usb wifi card.

Now device manager detects both but when I go into network and sharing in the control panel neither one is showing up.

I also tried enabling all network related services but a few won't turn on I get 1068 error.

If anyone can help I would greatly appreciate it, thank you.
 
Joined
Sep 17, 2014
Messages
10,072 (5.42/day)
Location
Too Long to fit in a single line here.
Processor i7 8700k 4.7Ghz @ 1.26v
Motherboard AsRock Fatal1ty K6 Z370
Cooling beQuiet! Dark Rock Pro 3
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX 3200/C16
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X @ 2100/5500
Storage Samsung 850 EVO 1TB + Samsung 830 256GB + Crucial BX100 250GB + Toshiba 1TB HDD
Display(s) Eizo Foris FG2421
Case Fractal Design Define C TG
Power Supply EVGA G2 750w
Mouse Logitech G502 Protheus Spectrum
Keyboard Sharkoon MK80 (Brown)
Software W10 x64
Did you clean install yet? If you got infected, this is 100% something you need to do. Up to and perhaps including formatting your drives, and backing up all essential data outside the rig. Services may have been hijacked or disabled, still.
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
12,588 (2.65/day)
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig 2018 - Ryzen+ Edition | SpartanCore | SpartanCore2
Processor R7 2700X @ Stock (3.7/4.35) w/PBO+XFR2 | i7 3770 3.4/3.9 Stock | i7 4770 3.4/3.9 Stock
Motherboard Asus ROG Strix X370-F Gaming | Intel DQ77MK | SuperMicro X10SLQ
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull + NT-H1 | Stock Intel Cooler + AC MX4 | Stock Intel Cooler + AC MX4
Memory 16GB (2x8) G.Skill DDR4-3200 | 16GB (4x4) Samsung DDR3-1600 | 32GB (4x8) Mushkin Stealth DDR3-1600
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4000 | Onboard Intel HD 4600
Storage SSD 250GB + 960GB, 1x2TB | 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) | 120GB SSD, RAID10 6x3TB (9TB)
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" Dell on KVM..mostly headless operation.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans | Modified Lenovo TS430 Case
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Not in use
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC Back-UPS Pro 1500 | EVGA KR500 80+ Bronze (Both) + APC Smart-UPS 1500
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse (KVM)
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard (KVM)
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (Hyper-V) | Windows Server 2016 (Hyper-V)
Is device manager showing both as being correctly ID'd and installed?

I would suggest downloading drivers from the MFG for those devices, then right clicking each device and uninstalling from Device Manager, checking the box to remove drivers (if it gives you the option), reboot and install via drivers.

You may need to provide further details and Event Viewer system log EventID's and error messages related to that 1068 error if you cannot re-install.
 

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
20,872 (4.03/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
Open admin cmd type

Code:
netsh i i r r
Note spaces and that those are “i”s
 
Last edited:
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
Did you clean install yet? If you got infected, this is 100% something you need to do. Up to and perhaps including formatting your drives, and backing up all essential data outside the rig. Services may have been hijacked or disabled, still.
No and I don't want to because I am doing a new build over the next couple of weeks and I don't want to go through that hassle I just need my current rig working until then.

And I will try your guys suggestions when I get home later tonight.

Thanks.
 
Joined
Jul 25, 2006
Messages
5,847 (1.21/day)
Location
Nebraska, USA
System Name Brightworks Systems BWS-6 E-IV
Processor Intel Core i5-6600 @ 3.9GHz
Motherboard Gigabyte GA-Z170-HD3 Rev 1.0
Cooling Quality case, 2 x Fractal Design 140mm fans, stock CPU HSF
Memory 16GB (2 x 8GB) DDR4 3000 Corsair Vengeance
Video Card(s) EVGA GEForce GTX 1050Ti 4Gb GDDR5
Storage Samsung 850 Pro 256GB SSD, Samsung 860 Evo 500GB SSD
Display(s) Samsung S24E650BW LED x 2
Case Fractal Design Define R4
Power Supply EVGA Supernova 550W G2 Gold
Mouse Microsoft Wireless 5000
Keyboard Microsoft Wireless Comfort 5050
Software W10 Pro 64-bit
Surprisingly to some, I am sure, Windows 10 has a very effective network diagnostics and repair tool built in. I suggest you give it a try.

Assuming you have done the obvious (checking/replacing cables, restarting your modem and wireless router (or WAP, wireless access point - if separate), go to Settings > Network & Internet > Status. Click on Network Troubleshooter to run the Windows Network Diagnostics tool. Follow the prompts.

If it cannot find a problem, it should offer a series of Q&As to help you narrow down the fault.

If still no good, the Status page include a Hail Mary last ditch option; "Network reset" which will uninstall and reinstall your adapters and reset all settings to the defaults.

No guarantees, but this process has worked for many others. Good luck.
 
Last edited:
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
When I got home last I did reinstall both my Ethernet and wireless lan but still no go.

I am starting to believe it is related to the services as their are quite a few I can not enable I keep getting the same 1068 error this service can't start because it is dependent on another service that is not running.

I have set pretty much every essential service to automatic but still nothing.

I don't want to reformat because like I said I'm going to build a new pc within the next couple of weeks.
 

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
20,872 (4.03/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
When I got home last I did reinstall both my Ethernet and wireless lan but still no go.

I am starting to believe it is related to the services as their are quite a few I can not enable I keep getting the same 1068 error this service can't start because it is dependent on another service that is not running.

I have set pretty much every essential service to automatic but still nothing.

I don't want to reformat because like I said I'm going to build a new pc within the next couple of weeks.
Hi @stoggs1 does it tell you or do you know how to check to see what service specifically? I an help walk you thrugh it if not. I know @Kursah made a thread I believe that deals with fixing windows machines specifically. I have also made a guide relating to infection based damage. The post in the guide is specifically this. https://www.techpowerup.com/forums/threads/guide-virus-removal-101.225012/#post-3506109

If you are certain you have successfully removed the infection You may scroll all the way down to the "tweak" repairs that use the "tweaking" software. Otherwise @Kursah s thread might prove very helpful. That thread is located here. https://www.techpowerup.com/forums/threads/repair-windows-7-8-10.228822/
 
Joined
Feb 4, 2019
Messages
47 (0.18/day)
Perhaps you have some system restore point? Before the infection, hopefully? If not, if adapter isn't showing after installation, something is blocking it from appearing. Maybe you should look into event viewer and check which service failed to start? If adapter is showing after reinstall, but you can't surf, I'd check firewall rules.
 
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
Hi @stoggs1 does it tell you or do you know how to check to see what service specifically? I an help walk you thrugh it if not. I know @Kursah made a thread I believe that deals with fixing windows machines specifically. I have also made a guide relating to infection based damage. The post in the guide is specifically this. https://www.techpowerup.com/forums/threads/guide-virus-removal-101.225012/#post-3506109

If you are certain you have successfully removed the infection You may scroll all the way down to the "tweak" repairs that use the "tweaking" software. Otherwise @Kursah s thread might prove very helpful. That thread is located here. https://www.techpowerup.com/forums/threads/repair-windows-7-8-10.228822/
Big thanks for the reply, and if you would like to help walk me through I would appreciate it.

I will have to wait until I get home later tonight.

Another thing I forgot to add is that the firewall won't turn on either which I believe is related to my issue.
 

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
20,872 (4.03/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
yes you seem to have a few problems. I work early to really late for work and have plans this weekend, but I will keep up as much as possible. First things first, I would run tweak.

https://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.html

download it to a thumb drive and get it on that unit. probably best to select all the repairs for the time being so we can get the system on a baseline and work on it from their if issues persist.
 
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
Ok so I ran that tweaker program now Windows 10 won't boot at all nor will Windows 7. It just sits at the boot up screen on both operating systems.

I was able to get my Windows 7 usb recovery to boot and run start up repair but I still can't get it to boot.

However my Windows 10 usb won't boot and I don't understand why. It's formatted the same way as the win 7 usb.

Now I don't have access to another computer.

Is their any programs I download and run from my android phone or tablet that might help or any other ideas you guys may have?

Thank you.
 

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
20,872 (4.03/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
This machine is dual boot?
 
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
20,872 (4.03/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
Yes windows 10 on my main drive and 7 on my secondary
jfc. you need to unplug one of them so you can work on whatever OS was actually broken. unplug the 7 drive and attempt to boot 10 so we can see what the error is.
 
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
jfc. you need to unplug one of them so you can work on whatever OS was actually broken. unplug the 7 drive and attempt to boot 10 so we can see what the error is.
Ok I did what u said. Here is the error I'm getting \\system32\config\system error code 0xc000014c

I am able to boot from my Windows 10 usb and run repairs, however it is not working.

I have also tried doing an upgrade install so I don't loose any data but it won't let me it keeps saying reboot and try again.
 

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
20,872 (4.03/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
Please stop using tools I haven’t asked you to run.

Boot into your windows 10 flash drive. I think (I haven’t used the usb in awhile) there is a trouble shoot option.

Press troubleshoot and then command prompt.

With the command prompt open type the following commands

Bootrec /fixmbr

Bootrec /fixboot

Bootrec /rebuildbcd
(If it asks about an OS just type A for “All”)

Now restart and try to boot into windows.
 
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
Did that same result. When Windows tries to boot it just sits at the attempting repairs screen and won't go past it.
 

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
20,872 (4.03/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
Did that same result. When Windows tries to boot it just sits at the attempting repairs screen and won't go past it.
I thought it gave you

Ok I did what u said. Here is the error I'm getting \\system32\config\system error code 0xc000014c

I am able to boot from my Windows 10 usb and run repairs, however it is not working.

I have also tried doing an upgrade install so I don't loose any data but it won't let me it keeps saying reboot and try again.
That fix won’t fix that. I thought you were getting an error code.
 
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
Well I have an idea I have a throwaway drive from a broken laptop. I'm go in to throw win 10 on b.s. k up my data from other two drives then reining Windows 10-again. It sucks but it seems like my only option at this point
 

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
20,872 (4.03/day)
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EK Custom
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Nvidia Titan RTX
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Kone Aimo White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
Well I have an idea I have a throwaway drive from a broken laptop. I'm go in to throw win 10 on b.s. k up my data from other two drives then reining Windows 10-again. It sucks but it seems like my only option at this point
Yeah sorry stoggs from what it seems like tweak didn’t finish what it was doing which to me indicated (along with your original problem) that you had something that did a significant amount of damage to the OS.

Just make sure your drives are all unplugged when you reinstall onto that spare drive you had. Then plug them after.
 
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
Yeah sorry stoggs from what it seems like tweak didn’t finish what it was doing which to me indicated (along with your original problem) that you had something that did a significant amount of damage to the OS.

Just make sure your drives are all unplugged when you reinstall onto that spare drive you had. Then plug them after.
I have one last question before I do this.

Is their a bootable recovery program I can try?

Thank you.
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
12,588 (2.65/day)
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig 2018 - Ryzen+ Edition | SpartanCore | SpartanCore2
Processor R7 2700X @ Stock (3.7/4.35) w/PBO+XFR2 | i7 3770 3.4/3.9 Stock | i7 4770 3.4/3.9 Stock
Motherboard Asus ROG Strix X370-F Gaming | Intel DQ77MK | SuperMicro X10SLQ
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull + NT-H1 | Stock Intel Cooler + AC MX4 | Stock Intel Cooler + AC MX4
Memory 16GB (2x8) G.Skill DDR4-3200 | 16GB (4x4) Samsung DDR3-1600 | 32GB (4x8) Mushkin Stealth DDR3-1600
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4000 | Onboard Intel HD 4600
Storage SSD 250GB + 960GB, 1x2TB | 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) | 120GB SSD, RAID10 6x3TB (9TB)
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" Dell on KVM..mostly headless operation.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans | Modified Lenovo TS430 Case
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Not in use
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC Back-UPS Pro 1500 | EVGA KR500 80+ Bronze (Both) + APC Smart-UPS 1500
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse (KVM)
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard (KVM)
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (Hyper-V) | Windows Server 2016 (Hyper-V)
Buy an external HDD that can store all your data, use Macrium Reflect Free or Veeam Agent Free backup solutions, setup for dailly backups. Both create recovery environments and are easy to restore from. You'll have to leave your PC on long enough to do these backups, but once the first one is done, the rest are faster. Macrium Free is limited to full and differential which with their scheduling takes a little more time to setup, Veeam does incremental but make sure you un-check the "reduce performance when system busy" or it could take way too long...I found their performance algorithm to be kinda crappy...but plenty fast and system still usable with that feature unchecked. Veeam can also do encryption with the free version which is a plus IMHO. There's always a caveat to free options, but those are two of the best IMHO. Backups can be priceless.

Beyond that, you've done what Sol suggested. I think copying your profile data to an extra HDD and re-installing is the next step for you. An in-place upgrade could have been accomplished when you could still reach the desktop, which may have repaired the OS, or may have failed due to already existing issues that require a fresh install. Hard saying at this point, but all evidence is pointing to the latter.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
27,461 (6.11/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Buy an external HDD that can store all your data, use Macrium Reflect Free or Veeam Agent Free backup solutions, setup for dailly backups. Both create recovery environments and are easy to restore from. You'll have to leave your PC on long enough to do these backups, but once the first one is done, the rest are faster. Macrium Free is limited to full and differential which with their scheduling takes a little more time to setup, Veeam does incremental but make sure you un-check the "reduce performance when system busy" or it could take way too long...I found their performance algorithm to be kinda crappy...but plenty fast and system still usable with that feature unchecked. Veeam can also do encryption with the free version which is a plus IMHO. There's always a caveat to free options, but those are two of the best IMHO. Backups can be priceless.

Beyond that, you've done what Sol suggested. I think copying your profile data to an extra HDD and re-installing is the next step for you. An in-place upgrade could have been accomplished when you could still reach the desktop, which may have repaired the OS, or may have failed due to already existing issues that require a fresh install. Hard saying at this point, but all evidence is pointing to the latter.
His error code has a lot.

https://www.google.com/search?q=0xc000014c&client=ms-android-hms-tmobile-us&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&ctxr&ctxsl_trans=1&tlitetl=en&tlitetxt=0xc000014c
 
Joined
Mar 2, 2013
Messages
480 (0.20/day)
Location
st. louis missouri
Processor I7 2600k at 4.4 ghz
Motherboard Asus p8p67 deluxe
Cooling 5 case fans
Memory Gskill ripjaws 16 gb ddr3 1600 mghz
Video Card(s) Gigabyte Windforce GTX 1070, back up card MSI GTX 970
Storage Adata 480 gb solid state drive, Seagate 2 tb solid state/mechanical hybrid shhd/1 tb hitachi hdd
Display(s) 55 inch 4k TV
Case Diypc vt 380
Power Supply 800 watt delta electronics 80 plus server grade psu
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G910
Software windows 10 64 bit and Windows 7 64 bit ultimate (dual boot)
Luckily I have an external hard drive. I was able to back up most of my data however I am trying to copy my app data folder but windows won't let me copy the whole folder, I am trying to copy it since some of my save game folders are inI their.

Is their a way I can back up the whole folder or do I have to copy each file individually?

Thank you.
 
Top