• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows 7 found new hardware -EVERY- boot

Joined
Oct 5, 2010
Messages
858 (0.32/day)
Likes
218
System Name FragBox
Processor Intel Core i7 2600K @ 5.0GHz/1.45 volts
Motherboard Asus P8Z77 WS
Cooling Custom CPU loop
Memory Kingston 12GB DDR3 1600
Video Card(s) Galaxy GTX 680/Zotac GTX 680 in SLi/EVGA GTX 650Ti
Storage 2 Vertex 3 120's, raid 0, 2 Seagate Momentus XT 500GB's in raid 0, 1 Hitatchi 2TB for backup
Display(s) 3 Acer S232HLX2 in nvidia surround
Case Corsair C70 White
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Software Win 7 x64 Pro
#1
Like the title says, every time I boot into Win7 Pro, x64 I hear 2 "found new hardware" sounds, but no popup notification in the task bar to see whats being found/installed.

I looked in the logs to see what might be happening, but I haven't the foggiest idea what to look for or where.

What I'd like to know is this: What hardware is being discovered -every- boot cycle, and how to fix it so that it doesn't keep happening.

Thanks for the help in advance, folks!
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.39/day)
Likes
14,252
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
#2
If you go the Device Manager (Control Panel->System->Device Manager) does it show any devices with exclamation points or unknown devices? If so, those are probably the new ones.
 
Joined
Oct 5, 2010
Messages
858 (0.32/day)
Likes
218
System Name FragBox
Processor Intel Core i7 2600K @ 5.0GHz/1.45 volts
Motherboard Asus P8Z77 WS
Cooling Custom CPU loop
Memory Kingston 12GB DDR3 1600
Video Card(s) Galaxy GTX 680/Zotac GTX 680 in SLi/EVGA GTX 650Ti
Storage 2 Vertex 3 120's, raid 0, 2 Seagate Momentus XT 500GB's in raid 0, 1 Hitatchi 2TB for backup
Display(s) 3 Acer S232HLX2 in nvidia surround
Case Corsair C70 White
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Software Win 7 x64 Pro
#3
If you go the Device Manager (Control Panel->System->Device Manager) does it show any devices with exclamation points or unknown devices? If so, those are probably the new ones.
Nope, everything seems to be normal, and started looking in logs.

I also clicked on "show hidden devices" to be sure, everything's installed.
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,413 (5.50/day)
Likes
10,549
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#4
My computer does this, in my case it is my logitech G510 keyboard. The USB audio card and LCD aren't initialized until I log into windows, so I get the USB Device connected sound twice when I log in.

I'd start with plugged in USB devices. Try taking one out at a time and seeing if it goes away.
 
Joined
Oct 5, 2010
Messages
858 (0.32/day)
Likes
218
System Name FragBox
Processor Intel Core i7 2600K @ 5.0GHz/1.45 volts
Motherboard Asus P8Z77 WS
Cooling Custom CPU loop
Memory Kingston 12GB DDR3 1600
Video Card(s) Galaxy GTX 680/Zotac GTX 680 in SLi/EVGA GTX 650Ti
Storage 2 Vertex 3 120's, raid 0, 2 Seagate Momentus XT 500GB's in raid 0, 1 Hitatchi 2TB for backup
Display(s) 3 Acer S232HLX2 in nvidia surround
Case Corsair C70 White
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Software Win 7 x64 Pro
#5
My computer does this, in my case it is my logitech G510 keyboard. The USB audio card and LCD aren't initialized until I log into windows, so I get the USB Device connected sound twice when I log in.

I'd start with plugged in USB devices. Try taking one out at a time and seeing if it goes away.
That might be it then, I have a gen1 G15, I'll see if that happens next time.
 
Joined
Jul 4, 2012
Messages
574 (0.28/day)
Likes
220
Location
Australia
Processor Intel® Core i5 6600
Motherboard Asus H170 Pro Gaming
Cooling Hyper 212 Evo
Memory G.Skill Ripjaws V Series 16GB DDR4 2400mhz
Video Card(s) Gigabyte Geforce GTX 960 G1 4GB Gaming
Storage 256GB Intel SSD 525 Series
Display(s) 24" LG LED Monitor
Case Corsair Carbide 200R
Power Supply Seasonic MK12II 620W
Mouse Logitech G5
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 x64
#6
My computer does this, in my case it is my logitech G510 keyboard. The USB audio card and LCD aren't initialized until I log into windows, so I get the USB Device connected sound twice when I log in.

I'd start with plugged in USB devices. Try taking one out at a time and seeing if it goes away.
I have had this same problem with the same keyboard!! =P It would be a good guess that it is this..But i agree with "I'd start with plugged in USB devices. Try taking one out at a time and seeing if it goes away."


:toast:
 
Joined
Oct 5, 2010
Messages
858 (0.32/day)
Likes
218
System Name FragBox
Processor Intel Core i7 2600K @ 5.0GHz/1.45 volts
Motherboard Asus P8Z77 WS
Cooling Custom CPU loop
Memory Kingston 12GB DDR3 1600
Video Card(s) Galaxy GTX 680/Zotac GTX 680 in SLi/EVGA GTX 650Ti
Storage 2 Vertex 3 120's, raid 0, 2 Seagate Momentus XT 500GB's in raid 0, 1 Hitatchi 2TB for backup
Display(s) 3 Acer S232HLX2 in nvidia surround
Case Corsair C70 White
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Software Win 7 x64 Pro
#7
After unplugging the G15v1 keyboard it went away. Seems that is the culprit, and I find it odd that it would be designed that way. Silly Logitech!
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,168 (3.48/day)
Likes
6,813
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#8
Mine does this too. I have a g500 and a Roswell mechanical keyboard but it did it with the MS keyboard also