• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Windows 7 install help

Joined
Dec 29, 2008
Messages
159 (0.05/day)
Likes
10
Location
Crystal Lake, Illinois
System Name C-Monster
Processor AMD Athlon x2 7750 Black Edition
Motherboard Asus M3A78-EM
Cooling XIGMATEK Dark Knight
Memory OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066
Video Card(s) BFG GTX 260 Maxcore OC
Storage WD3200KS 320 GB 7200 RPM, 2 WD10EADS 1TB 7200RPM 32MB Cache
Display(s) Flatron L227WTG 22" Widescreen, Asus 22" Widescreen
Case Antec 900 2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 650w BFG
Software Windows Vista Enterprise x32 5.4 Rating/Windows 7 Beta
#1
I installed windows 7 as my main os. then i unsintalled and reinstalled vista but now im trying to go back to windows 7.

I ran the reformat everything worked fine and it rebooted. It shows the starting windows screen then goes to a black screen that says windows 7 for testing purposes only. It will not reach the starting windows for the first time screen. ive tried doing this 3 times now so i dont know what to do.
 
Joined
Dec 29, 2008
Messages
159 (0.05/day)
Likes
10
Location
Crystal Lake, Illinois
System Name C-Monster
Processor AMD Athlon x2 7750 Black Edition
Motherboard Asus M3A78-EM
Cooling XIGMATEK Dark Knight
Memory OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066
Video Card(s) BFG GTX 260 Maxcore OC
Storage WD3200KS 320 GB 7200 RPM, 2 WD10EADS 1TB 7200RPM 32MB Cache
Display(s) Flatron L227WTG 22" Widescreen, Asus 22" Widescreen
Case Antec 900 2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 650w BFG
Software Windows Vista Enterprise x32 5.4 Rating/Windows 7 Beta
#2
I still have the black screen, i thought maybe my install disc was corrupted so i made another one from a different computer but now when i try to run it my bios wont even boot the disc. Help please
 
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.73/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#3
What is the exact file size of the ISO of Windows 7 that was downloaded? You could also try to use a different program to burn the ISO also
 
Joined
Dec 29, 2008
Messages
159 (0.05/day)
Likes
10
Location
Crystal Lake, Illinois
System Name C-Monster
Processor AMD Athlon x2 7750 Black Edition
Motherboard Asus M3A78-EM
Cooling XIGMATEK Dark Knight
Memory OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066
Video Card(s) BFG GTX 260 Maxcore OC
Storage WD3200KS 320 GB 7200 RPM, 2 WD10EADS 1TB 7200RPM 32MB Cache
Display(s) Flatron L227WTG 22" Widescreen, Asus 22" Widescreen
Case Antec 900 2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 650w BFG
Software Windows Vista Enterprise x32 5.4 Rating/Windows 7 Beta
#4
What is the exact file size of the ISO of Windows 7 that was downloaded? You could also try to use a different program to burn the ISO also
nothings wrong with the disc i had it running on windows 7 before.
 
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,506 (2.34/day)
Likes
2,072
Location
Kansas City
System Name The Dove Box Rev 2.0
Processor I7 5930k
Motherboard Asus X99
Cooling Custom water loop
Memory 4 x 4GB 3000 MHz DDR4
Video Card(s) 2x MSI 780 Ti's in SLI
Storage 500GB Samsung 850 PCIe SSD, 2x1TB WD Blacks, 1.2TB NAS
Display(s) 27" Asus 144Hz
Case Enermax Fulmo GT
Audio Device(s) ON BOARD FTW
Power Supply Thermaltake Toughpower 850W
Keyboard Logitech G510
Software Win 10 64x
#5
did you do a quick format or a full format?
 
Joined
Dec 29, 2008
Messages
159 (0.05/day)
Likes
10
Location
Crystal Lake, Illinois
System Name C-Monster
Processor AMD Athlon x2 7750 Black Edition
Motherboard Asus M3A78-EM
Cooling XIGMATEK Dark Knight
Memory OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066
Video Card(s) BFG GTX 260 Maxcore OC
Storage WD3200KS 320 GB 7200 RPM, 2 WD10EADS 1TB 7200RPM 32MB Cache
Display(s) Flatron L227WTG 22" Widescreen, Asus 22" Widescreen
Case Antec 900 2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 650w BFG
Software Windows Vista Enterprise x32 5.4 Rating/Windows 7 Beta
#6
did you do a quick format or a full format?
Full...it fully completes too and stops right before it should show the "preparing to start windows for the first time" screen
 
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.73/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#7
Full...it fully completes too and stops right before it should show the "preparing to start windows for the first time" screen
Have you restarted the computer at that time? And if so, did you just let it boot off the hard drive?
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,159 (3.89/day)
Likes
1,416
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#8
Put in XP or Vista cd/dvd

Go and del the partion then hard shutdown the machine or reboot. Put you 7 dvd in and install the o/s.
 
Joined
Dec 29, 2008
Messages
159 (0.05/day)
Likes
10
Location
Crystal Lake, Illinois
System Name C-Monster
Processor AMD Athlon x2 7750 Black Edition
Motherboard Asus M3A78-EM
Cooling XIGMATEK Dark Knight
Memory OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066
Video Card(s) BFG GTX 260 Maxcore OC
Storage WD3200KS 320 GB 7200 RPM, 2 WD10EADS 1TB 7200RPM 32MB Cache
Display(s) Flatron L227WTG 22" Widescreen, Asus 22" Widescreen
Case Antec 900 2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 650w BFG
Software Windows Vista Enterprise x32 5.4 Rating/Windows 7 Beta
#9
yea ive tried it all it seems

EDIT: i will try that hopefully it works
 
Joined
Dec 29, 2008
Messages
159 (0.05/day)
Likes
10
Location
Crystal Lake, Illinois
System Name C-Monster
Processor AMD Athlon x2 7750 Black Edition
Motherboard Asus M3A78-EM
Cooling XIGMATEK Dark Knight
Memory OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066
Video Card(s) BFG GTX 260 Maxcore OC
Storage WD3200KS 320 GB 7200 RPM, 2 WD10EADS 1TB 7200RPM 32MB Cache
Display(s) Flatron L227WTG 22" Widescreen, Asus 22" Widescreen
Case Antec 900 2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 650w BFG
Software Windows Vista Enterprise x32 5.4 Rating/Windows 7 Beta
#10
Put in XP or Vista cd/dvd

Go and del the partion then hard shutdown the machine or reboot. Put you 7 dvd in and install the o/s.
tried it still nothing. i dont want to reinstall vista i only have x32 bit
 
Joined
May 19, 2007
Messages
4,294 (1.11/day)
Likes
509
Processor Intel Core i9 7900X delidded @ 4.7Ghz 1.2v
Motherboard ASUS Rampage VI Extreme
Cooling EK-Supremacy EVO, EK-CoolStream PE 360, EK-CoolStream PE 240, EK-DDC Pump/X-RES 100
Memory Corsair Vengeance RED LED 32GB(8GBx4) DDR4 3400MHz
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 1080 Ti FE ( EK 1080TI Waterblock./ Backplate )
Storage Samsung 950 Pro NVME 512GB, 2x 850 Evos 1TB, WD Black 1TB
Display(s) Samsung S27B970 27" Wide PLS Monitor - 2560 x 1440
Case Corsair Carbide Air 540
Power Supply Cooler Master Vanguard Series 1000W
Software Windows 10
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/fs/12778735
#11
have u tried repairing startup from the boot dvd?
 
Joined
Dec 29, 2008
Messages
159 (0.05/day)
Likes
10
Location
Crystal Lake, Illinois
System Name C-Monster
Processor AMD Athlon x2 7750 Black Edition
Motherboard Asus M3A78-EM
Cooling XIGMATEK Dark Knight
Memory OCZ Platinum 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066
Video Card(s) BFG GTX 260 Maxcore OC
Storage WD3200KS 320 GB 7200 RPM, 2 WD10EADS 1TB 7200RPM 32MB Cache
Display(s) Flatron L227WTG 22" Widescreen, Asus 22" Widescreen
Case Antec 900 2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 650w BFG
Software Windows Vista Enterprise x32 5.4 Rating/Windows 7 Beta
#12
have u tried repairing startup from the boot dvd?
Yea i tried that it said that there was no problems. Im just going to reformat vista on and hopefully that will at least work