• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Windows 8.2

Joined
Feb 19, 2006
Messages
5,605 (1.30/day)
Likes
1,282
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Processor i7-920 CO@4.2GHZ / ASUS GL553VW 15.6" Gaming Laptop NVIDIA GTX 960M 4GB Intel Core i56300HQ 8GB DDR4
Motherboard Asus P6T Deluxe Intel X58
Cooling Asetek Liquid CPU Cooling System
Memory CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) LG 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 Inch WestingHouse @1920x1080
Case Thermaltake M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply ThermalTake ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
#51
I have been using IE11 on Windows 7 Pro with out any such issue with load times. Maybe your internet is slow or one of the hops is pooping on you.
I did however notice that Adobe's Flash player does not work well if at all with IE11.
 
Joined
Apr 16, 2010
Messages
2,884 (1.03/day)
Likes
881
Location
Portugal
System Name _JP_'s Daily Driver
Processor AMD Ryzen 7 1700
Motherboard MSI X370 Gaming Plus
Cooling Noctua NH-C12P SE14 + NM-AM4 + NF-P14r
Memory 2x 8GB G.Skill Trident Z (F4-3200C16D-16GTZB)(Hynix)
Video Card(s) MSI AMD Radeon R9 280X Gaming
Storage HyperX Savage 240GB + KC300 240GB + 750EVO 500GB
Display(s) LG Flatron W2361V 23'' FHD
Case NOX Blaze
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply Corsair TX650M
Mouse Microsoft Comfort Mouse 4500
Keyboard Logitech Media Keyboard (PS/2)
Software Windows 10 x86-64 (1703)
#53
If this ends up being true, then it is a good thing that microsoft is willing to make changes, in order to appeal to those that have desktops.
Even if it ended-up as a buggy or limited feature, making Metro a choice instead of the norm should have been the way to do it in the first place. That would have pleased both sides and would have given time to adapt to those that currently despise it.
I've made my choice, though. After Win7, I'm going for a linux-based OS.
 
Joined
Apr 5, 2010
Messages
714 (0.25/day)
Likes
405
Location
Israel
System Name PC ?
Processor Core i7 3930k
Motherboard SABERTOOTH X79 Tuf
Cooling Alphacool Eisbaer 360 CPU
Memory 32gb of G.Skill Trident X 2400MHz C10
Video Card(s) EVGA 1080 Ti FTW3 Hybrid
Storage C:/Samsung 840 EVO 1TB - D:/7TB of Storage (WD-Bx2)
Display(s) LG 34UC98-W - 21:9/75hz
Case Corsair 570X
Power Supply Corsair AX1200i
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G410
Software Windows 10 Pro (64bit)
#54
Joined
Mar 26, 2008
Messages
1,874 (0.53/day)
Likes
334
Location
Cobourg,Ontario
System Name FX CrossFireX
Processor AMD FX™ 8370 @Stock
Motherboard GA-990FXA-UD5 (rev. 3.1
Cooling Noctua NH-D15 the BEAST
Memory AMD Radeon™ R5 Entertainment Series 16GB (2x8GB) DDR3-1600 MHz CL11 Part Number: R5316G1601U2K-G T
Video Card(s) MSI Gaming R9 390
Storage x3 Seagates 1Terabyte X1 Seagate 2Terabyte <Steam Install
Display(s) 40 Inch Samsung HDTV (monitor)
Case HAF-X:)
Audio Device(s) AMD/HDMI to Onkyo HT-R508 Receiver
Power Supply EVGA SuperNOVA 1000 G2 Power Supply
Software Windows 10 Pro X64
#55


I really wish I could turn of the avatars, all this softcore porn is annoying.
Boy that is some pussy you got there


As for 8.2 nope i think MS is just testing us with 8/8.1 to see how much will update there OS I think in a few years with Win9 we will have to pay them say $25 bucks to update to it sell the base os at $50 and keep charging us for the service packs AKA updates until they get our usall $150 -$200 for the retail OS like Vista /7 sold for ,Also the .1.2 in 8 means service packs guys.

Yes, and I can take a 1972 Chevy Vega and put a 327 V8 in it and otherwise modify it to make a street rod...
Funny My dad had 2 Vegas and they both had 350`s from the factory in them ...so no not Street Rods.
 
Last edited:
Joined
Apr 5, 2010
Messages
714 (0.25/day)
Likes
405
Location
Israel
System Name PC ?
Processor Core i7 3930k
Motherboard SABERTOOTH X79 Tuf
Cooling Alphacool Eisbaer 360 CPU
Memory 32gb of G.Skill Trident X 2400MHz C10
Video Card(s) EVGA 1080 Ti FTW3 Hybrid
Storage C:/Samsung 840 EVO 1TB - D:/7TB of Storage (WD-Bx2)
Display(s) LG 34UC98-W - 21:9/75hz
Case Corsair 570X
Power Supply Corsair AX1200i
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G410
Software Windows 10 Pro (64bit)
#56
Boy that is some pussy you got there


As for 8.2 nope i think MS is just testing us with 8/8.1 to see how much will update there OS I think in a few years with Win9 we will have to pay them say $25 bucks to update to it sell the base os at $50 and keep charging us for the service packs AKA updates until they get our usall $150 -$200 for the retail OS like Vista /7 sold for ,Also the .1.2 in 8 means service packs guys.
I Paid for Orignal windows 39$ :p upgraded from cracked version. and service packs was always free.
 
Joined
Jan 18, 2012
Messages
751 (0.35/day)
Likes
218
System Name My PC
Processor i7 4790k @4.4ghz
Motherboard Gigabyte z97m-d3h
Cooling Corsair H105
Memory 4x4GB Corsair Dominator Platinum 2133-9-11-11-31-1T
Video Card(s) GTX970 Stric oc
Storage Samsung 840Pro 512GB
Display(s) Asus ROG SWIFT
Case Lian Li 359
Audio Device(s) Denon DA-300USB / Denon AH-D5000
Power Supply Corsair AX860
Mouse Roccat Kone Pure Optical
Keyboard Corsair K70
Software Win10 64-bit home
#57

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,262 (4.28/day)
Likes
6,067
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#58
I did however notice that Adobe's Flash player does not work well if at all with IE11.
Ran into this today on a customers PC she could NOT play videos on yahoo i was getting pissed saw the video was being called by java reinstalled java reinstalled flash a few times rebooted finally looked at the update history and saw IE 11 stepped back down and everything worked

Please don't talk shit ~.~

https://adblockplus.org/releases/adblock-plus-11-for-internet-explorer-released

Torrent was on maximum upload + IDM downloading something.
this background plz?
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,201 (2.99/day)
Likes
2,389
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#59
the most annoying of windows 8 is the start menu apps that work in the bg.
i mean ffs if i play media from a removable media, i cant safely eject unlesss i go to the task manager and close it.
wtf is that about.

just plain stoopid.
 

Frick

Fishfaced Nincompoop
Joined
Feb 27, 2006
Messages
14,878 (3.45/day)
Likes
5,411
System Name A dancer in your disco of fire
Processor i3 4130 3.4Ghz
Motherboard MSI B85M-E45
Cooling Cooler Master Hyper 212 Evo
Memory 4 x 4GB Crucial Ballistix Sport 1400Mhz
Video Card(s) Asus GTX 760 DCU2OC 2GB
Storage Crucial BX100 120GB | WD Blue 1TB x 2
Display(s) BenQ GL2450HT
Case AeroCool DS Cube White
Power Supply Cooler Master G550M
Mouse Intellimouse Explorer 3.0
Keyboard Dell SK-3205
Software Windows 10 Pro
#60
the most annoying of windows 8 is the start menu apps that work in the bg.
i mean ffs if i play media from a removable media, i cant safely eject unlesss i go to the task manager and close it.
wtf is that about.

just plain stoopid.
I've seen that feature work once in my life: I had a proper chinese phone with built in memory, if I did not "safely eject" it the file system dissapeared. On everything else I've always been able to just unplug it.

But yeah that is the main issue with Win8: The duality and that you get thrown between desktop and Metro.
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,201 (2.99/day)
Likes
2,389
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#61
I've seen that feature work once in my life: I had a proper chinese phone with built in memory, if I did not "safely eject" it the file system dissapeared. On everything else I've always been able to just unplug it.

But yeah that is the main issue with Win8: The duality and that you get thrown between desktop and Metro.
its usually fine since caching is off by default. but sometimes some files get corrupt if its in use. thats the problem. did it to my transcend class 10 16gb mmc once and the file system disappeared, but is visibile on the phone for some reason. weird.
 
Joined
May 12, 2006
Messages
879 (0.21/day)
Likes
333
Location
gangsterville kingdom
System Name ROG By purecain
Processor AMD Ryzen 7 1800X
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling TT Water3.0 Riing edition
Memory 16Gb G.Skill Trident RGB R4000mhz
Video Card(s) TitanXpascal 12Gb
Storage 1TbSamsung EvoM.2/1TbSamsung SSD/2Tb+3TbSeagate/1TBseagate/60GbForceGT/750gbHitachi Deskstar/500gbWD
Display(s) 55"Sony Bravia X855 10bit 4K+HDR@60fps 2K+HDR@120fps IPS panel
Case Thermaltake CoreX71 Limited Edition Etched Tempered Glass Door
Audio Device(s) On board/NIcomplete audio 6
Power Supply 1200wThermaltake Toughpower
Mouse Logitech MX MASTER
Keyboard Corsair Strafe Keyboard
Software Windows10pro
#62
I hate windows 8, I use it for months on end when im out of the uk recouping.... and its shit....lol

windows 7 makes sense, why mess with the way executables work aswell... its just rubarb...
 
Joined
Apr 5, 2010
Messages
714 (0.25/day)
Likes
405
Location
Israel
System Name PC ?
Processor Core i7 3930k
Motherboard SABERTOOTH X79 Tuf
Cooling Alphacool Eisbaer 360 CPU
Memory 32gb of G.Skill Trident X 2400MHz C10
Video Card(s) EVGA 1080 Ti FTW3 Hybrid
Storage C:/Samsung 840 EVO 1TB - D:/7TB of Storage (WD-Bx2)
Display(s) LG 34UC98-W - 21:9/75hz
Case Corsair 570X
Power Supply Corsair AX1200i
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G410
Software Windows 10 Pro (64bit)
#63
Ran into this today on a customers PC she could NOT play videos on yahoo i was getting pissed saw the video was being called by java reinstalled java reinstalled flash a few times rebooted finally looked at the update history and saw IE 11 stepped back down and everything worked


this background plz?
 

Frick

Fishfaced Nincompoop
Joined
Feb 27, 2006
Messages
14,878 (3.45/day)
Likes
5,411
System Name A dancer in your disco of fire
Processor i3 4130 3.4Ghz
Motherboard MSI B85M-E45
Cooling Cooler Master Hyper 212 Evo
Memory 4 x 4GB Crucial Ballistix Sport 1400Mhz
Video Card(s) Asus GTX 760 DCU2OC 2GB
Storage Crucial BX100 120GB | WD Blue 1TB x 2
Display(s) BenQ GL2450HT
Case AeroCool DS Cube White
Power Supply Cooler Master G550M
Mouse Intellimouse Explorer 3.0
Keyboard Dell SK-3205
Software Windows 10 Pro
#64
So no more info anywhere, it's all "they should" and "I want", and it's generally pointing back here. What do we call this?
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,551 (3.98/day)
Likes
8,058
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#65
its usually fine since caching is off by default. but sometimes some files get corrupt if its in use. thats the problem. did it to my transcend class 10 16gb mmc once and the file system disappeared, but is visibile on the phone for some reason. weird.
There's obviously file system corruption there that the phone is somehow getting over, so I would pull the data off it, reformat and put it back on to prevent permanent loss.

One should run with backups anyway...
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,201 (2.99/day)
Likes
2,389
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#66
There's obviously file system corruption there that the phone is somehow getting over, so I would pull the data off it, reformat and put it back on to prevent permanent loss.

One should run with backups anyway...
its just songs and pics which i sync almost everyday, so no biggie :)
 
Joined
Dec 1, 2013
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#67
Anyone have a guide for removing secure boot from windows 8 machines? I have 3 new comps that need 7 for unspecified reasons.
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,551 (3.98/day)
Likes
8,058
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#68
Anyone have a guide for removing secure boot from windows 8 machines? I have 3 new comps that need 7 for unspecified reasons.
Do you mean pirate copies?
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,551 (3.98/day)
Likes
8,058
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#70
Well, if the PC has a secure boot option in the BIOS, switch it off. If it doesn't, then you don't have to do anything.

Now just boot off the USB drive and wipe all partitions from the disc using the W7 setup program. You'll then have a clean disc to install W7 on.

And to state the obvious, make sure there's no data you want to keep on the hard disc before you do any of this. :)
 
Joined
Dec 1, 2013
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#71
Here is the thing, it won't disable secure boot, all of the machines are manufactured by ASUS. I'm not at the physical location and I'm trying to get someone to get in and get me more information on the bios. All machines are brand new.
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,551 (3.98/day)
Likes
8,058
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#72
So you can't turn it off? Have you tried installing W7 anyway with it switched on? Does it reject it as unsigned or unauthorized?

If so, then it justifies what myself and others on TPU have been saying for years that secure boot isn't really about security for the user at all, but is really there to prevent competing operating systems from being installed to prevent competition from the likes of Linux and is hence nothing but a dirty scam.

I suspect that if you have no way of getting past it, then you'll be out of luck installing W7 anything else that Microsoft doesn't approve of. :(

EDIT

If you're stuck, then I suggest posting the model numbers of the computers on here so that members can help you to look for solutions.
 
Joined
Dec 1, 2013
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#73
So you can't turn it off? Have you tried installing W7 anyway with it switched on? Does it reject it as unsigned or unauthorized?
If so, then it justifies what myself and others on TPU have been saying for years that secure boot isn't really about security for the user at all, but is really there to prevent competing operating systems from being installed to prevent competition from the likes of Linux and is hence nothing but a dirty scam.
I suspect that if you have no way of getting past it, then you'll be out of luck installing W7 anything else that Microsoft doesn't approve of. :(
I had a dell purchased a few months ago, it was much easier to remove 8 from. I'm thinking I need to Flash the bios of this batch of computers and put something older in there. I'm not sure if it is the make or if windows requirements for secure boot are getting stricter. If I remember I'll post on here if the windows 7 DVD comes up unsigned. I'm currently waiting until the morning when I'll have someone there.
 
Joined
Jul 14, 2006
Messages
1,894 (0.45/day)
Likes
432
System Name It's just a computer
Processor i7 6700K
Cooling D5, PA140.3, HK Rev. 3.0
Memory G.Skill F4-3600C16D-8GTZ
Video Card(s) eVGA GTX970SSC
Storage 2X Samsung 960 EVO RAID0
Display(s) ViewSonic VX2770
Case Thermaltake Xaser VI
Audio Device(s) Onboard Realtek/Z-5500
Power Supply Corsair AX1200
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Win7 Ultimate x64 SP1
#74