• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Windows 8 Clubhouse

Joined
Oct 29, 2010
Messages
2,944 (1.13/day)
Likes
1,379
System Name The Sheriff / The Deputy
Processor 2500K / G4560
Motherboard ASRock P67Extreme4 / Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Cooling CM Hyper TX3 / Intel stock
Memory 16 GB Kingston HyperX / 8 GB Kingston HyperX
Video Card(s) EVGA GTX 960 SSC / Gigabyte GTX 1050 Ti LP
Storage SSD, some WD and lots of Samsungs
Display(s) BenQ GW2470 / Samsung SyncMaster T220
Case Cooler Master CM690 II Advanced / Thermaltake Core v31
Audio Device(s) Asus Xonar D1/Denon PMA500AE/Wharfedale D 10.1/Senn HD518
Power Supply Corsair TX650 / Corsair TX650M
Mouse Steelseries Rival 100/ Mionix Avior 7000
Keyboard Sidewinder
Software Windows 10 / Windows 10 Pro
You can also just grab the top of the app and drag them to the bottom of the screen and they will close.
That's the way you do it. I can't see a problem apart from the fact that you have to find out before you open and app how to close it on Windows 8.
 
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,899 (2.22/day)
Likes
6,562
Windows 8 previews to go dark in 3 weeks

Time flies ...

All three Windows 8 previews -- the Developer Preview of September 2011, the Consumer Preview of February 2012 and the Release Preview of May 31 2012 -- expire Jan. 15, 2013.

A downloaded upgrade to Windows 8 Pro costs $39.99 through Jan. 31, 2013. After the discount ends, the upgrade will likely jump to $199.99.
Experts, however, have figured out how to trick Windows 8 into doing a credible upgrade from both the Release and Consumer previews.
 

DynoDon

New Member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
10 (0.01/day)
Likes
0
Howdy all,

I'm running W8 on my old HP Pavilion just fine. My son, the techie, not so good. He has a homemade box running a ASrock MoBo mod P67 Extreem4. Did an upgrade to W8. All OK EXCEPT the lan driver no workie. Latest LAN driver was no help. (He says he found somewhere that on an upgrade install vis a clean install this is an issue. I haven't found that on the net yet.) He then attempted to upgrade the BIOS and Windows won't boot anymore. He's gonna attempt to reinstall W8 and see what happens.

This all happened just tonight so, meantime, any hints?

Thanks!
Results are that he did a clean install and all is well, no issues. FWIW, on mine I've yet to see any issues either. Considering the machine I'm on W8 works quite well.
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
15,006 (4.03/day)
Likes
2,940
Location
In a library somewhere on this earth
System Name Haru
Processor i7 3770k @ 4.5ghz
Motherboard Biostar Tz77xme4
Cooling Koolance C370si loop
Memory 8gb G. Skill Trident X 2400mhz at 10-11-11-28
Video Card(s) XFX Double D 7950 / Zotac 620 for physx
Storage Samsung 830 128gb (os)Muskin Chronos 120gb, Pyro 120gb
Display(s) Viewsonic VX2450WM-LED 24" & Hanns G 28"
Case Cooler Master Cosmos II
Audio Device(s) Auzentech X-fi Forte 7.1 Opamp modded
Power Supply Silverstone Strider Plus 1000w pp05 cables
Software Win7 Pro64
Benchmark Scores i5 750 4.62ghz pi runs // Evga FTW p55
All right, got one.

Sold the Hp touchsmart tm2. Grabbed a Acer Tab W700. Loving it, but one thing wrong... I get a few instants to where the background picture doesn't show on the desktop. It shows in Metro, but when I go to the desktop it black. When I disable metro via ClassicShell, it still does it.
Going to settings, and setting a new background, half work right away, half don't.. Restarting does the same effect once the picture finally shows..

But, in all, I do like Win 8 pro.. Now, lets google how to upgrade the specs tablet.. lol
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.46/day)
Likes
6,937
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,899 (2.22/day)
Likes
6,562
Tried this doing every step on that webpage but not when the PC boots, it automatically goes into windows 8 without giving me the option to pick the OS. anything special I need to do?
You mean dual boot? Do you have 7 and want to add 8 or visa versa? Either way it works. Nothing special about it just a few easy steps. Partition -> Windows installation -> reboot.

Here other sources just in case:

How to Dual Boot Windows 8 and Windows 7

PCMAG

PCWorld

DigitalTrends


You can go to win + r -> msconfig -> ok -> and there choose boot tab and look what OS is there and also you can check in win + r -> diskmgmt.msc -> ok -> and look in partitions
 
Joined
Aug 9, 2008
Messages
4,563 (1.34/day)
Likes
2,700
Location
Kingston, Ontario Canada
System Name My Rig | Kids Rig
Processor Core i5 3570K @ 4.0 ghz 1.15 vcore | FX 8350 @4 ghz
Motherboard EVGA Z77 FTW 1.21 BIOS |Gigabyte 990FXA UDH (rev 4.0)
Cooling CM Hyper 212 EVO R2-push/pull with 2x 120mm PWM | CM Hyper 212
Memory Mushkin Blackline 4GB x 2 1600mhz XMP profile |G. Skill 4GB x 2 DDR3 1866mhz
Video Card(s) Sapphire RX 480 8gb | Asus Strix R9 390X 8GB
Storage Kingston SSDNOW V300 120/240 GB OS & Games / 1000 GB Data | 320GB OS / 500GB Data & Games
Display(s) Samsung S24D590 24" PLS 5ms 60hz refresh with Enhanced Sync | BenQ GW2270 22" VA 5ms 60hz refresh
Case NZXT 810 Switch |Thermaltake Soprano Snow Edition
Audio Device(s) Asus Xonar DSX w/ Logitech z623 | Realtek
Power Supply EVGA SuperNOVA 750W 80+ Gold | CoolerMaster GS750M 80+ Bronze
Mouse Razer Diamondback Chroma | Tt Level 10M
Keyboard Razer Ornata Chroma w/ meka-membrane keys | MadCatz S.T.R.I.K.E. TE w/ Kailh brown
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro
Benchmark Scores Thanks to Norton/Lt_JWS/Guitar for the 2nd pc parts :)
im going to be picking up Windows 8 Pro from M$ tomorrow for $40 for the Z77 build. Is it better to install 7 first with the upgrade edition or do the clean install way you can find from Google? And if using 7 first do you need to activate it? or can you just install 8 right after 7 is ready for use?
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.46/day)
Likes
6,937
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
You mean dual boot? Do you have 7 and want to add 8 or visa versa? Either way it works. Nothing special about it just a few easy steps. Partition -> Windows installation -> reboot.

Here other sources just in case:

How to Dual Boot Windows 8 and Windows 7

PCMAG

PCWorld

DigitalTrends


You can go to win + r -> msconfig -> ok -> and there choose boot tab and look what OS is there and also you can check in win + r -> diskmgmt.msc -> ok -> and look in partitions
I had windows 7 and used the disk management to shrink volume and make a 200GB Partition to install windows 8 on. Once its it was finished I rebooted and promtly installed windows 8 on the 200GB partition that was made. When it boots It gives no option for windows 7 but just loads windows 8. I can see the partition with windows 7 and the files are still there but does not give me the option to boot into it.

Tried looking in MSCONFIG and it only shows windows 8 in the boot section.

I would really like to be able to use my original windows 7 as well.
 
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,899 (2.22/day)
Likes
6,562
brandonwh64 said:
I can see the partition with windows 7 and the files are still there but does not give me the option to boot into it.

Tried looking in MSCONFIG and it only shows windows 8 in the boot section.

I would really like to be able to use my original windows 7 as well.
In diskmgmt you have four partitions? (windows 7 plus its reserved partition and windows 8 plus its reserved partition?). Maybe 7's reserved partition got KIA
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.46/day)
Likes
6,937
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
In diskmgmt you have four partitions? (windows 7 plus its reserved partition and windows 8 plus its reserved partition?). Maybe 7's reserved partition got KIA
Here is a copy of my DSCMGMT. Only have one reserved partition.

 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,516 (6.46/day)
Likes
6,937
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
I see so the one for windows 7 is KIA. Pop in windows 7 DVD and start a repair process to rebuild it. A messy thing btw.
found an easier way. I downloaded EasyBCD and manually added the windows 7 location to the boot menu and once I rebooted I was greeted with a older style boot menu but windows 7 does work now so I am happy.
 
Joined
Mar 10, 2010
Messages
4,984 (1.76/day)
Likes
1,551
Location
Manchester uk
System Name Quad GT evo V
Processor FX8350 @ 4.8ghz1.525c NB2.64ghz Ht2.84ghz
Motherboard Gigabyte 990X Gaming
Cooling 360EK extreme 360Tt rad all push/pull, cpu,NB/Vrm blocks all EK
Memory Corsair vengeance 32Gb @1333 cas9
Video Card(s) Rx vega 64 waterblockedEK + Rx580 waterblockedEK
Storage samsung 840(250), WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn 1tb hybrid
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, samsung 40" 1080p
Case Custom(modded) thermaltake Kandalf
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup
Power Supply corsair 1000Rmx
Mouse CM optane
Keyboard CM optane
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 15.69K best overall sandra so far
can I join pls, I upped to windows 8 pro for 25quid to get my pc to see my new 8 core processor,It didn't work out so simple as the update implied, Win8 could not update my machine so im on a fresh wipe here, im undecided yet wether ill put a win7 os on but ive left space so cheers for the heads up regarding it.

I like some bits of win8( now classic shells on it anyway) and I do like the metro ui I just think that it works a bit shit flipping between desk and new Ui

PATCH pls and I mean service pack sized patch not a little one ,for one thing why cant I half size the metro UI so I can watch telly through it and surf on desk, no I can only choose fullscreen or a quarter or less, odd choices abound and the shop app, my god no its a nightmare:D
 
Joined
Mar 26, 2008
Messages
1,874 (0.53/day)
Likes
334
Location
Cobourg,Ontario
System Name FX CrossFireX
Processor AMD FX™ 8370 @Stock
Motherboard GA-990FXA-UD5 (rev. 3.1
Cooling Noctua NH-D15 the BEAST
Memory AMD Radeon™ R5 Entertainment Series 16GB (2x8GB) DDR3-1600 MHz CL11 Part Number: R5316G1601U2K-G T
Video Card(s) MSI Gaming R9 390
Storage x3 Seagates 1Terabyte X1 Seagate 2Terabyte <Steam Install
Display(s) 40 Inch Samsung HDTV (monitor)
Case HAF-X:)
Audio Device(s) AMD/HDMI to Onkyo HT-R508 Receiver
Power Supply EVGA SuperNOVA 1000 G2 Power Supply
Software Windows 10 Pro X64
You guy that want to dual boot Win7/8 Make sure you have two Hard Drives,I disconnected my Win7 Install drive from the mobo .Installed Win8.reconnected Win7 and just switch them with the F8 key at BIOS start up.Should help with some of the UFEI (I hope that is right) Bugs that seem to pop up with WIn8 dual boot loader.

Also for fun Try to open as many App windows as you can then Use your mouse wheel to scroll through them .I have been doing this to switch quickly between Apps.Kinda like that desktop flip 7/Vista had.Actually this would work in the DP and Alpha`s .In the final build it will show your apps open in order on your left.Just click them when you need to switch.Shame they took the scroll out of it.
 
Last edited:
Joined
Nov 29, 2004
Messages
582 (0.12/day)
Likes
150
System Name Lambda 4.0
Processor Intel Core i7 6700K @ 4.4GHz
Motherboard Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6
Cooling NZXT Kraken X41
Memory G.Skill Ripjaws V Series 16GB PC4-25600 (2x 8GB)
Video Card(s) MSI GTX 980Ti GAMING 6GB
Storage Intel SSD 530 180GB, 2x Samsung 840 500GB, Samsung 850 Pro 500GB, 2x WD 1TB Black Edition
Display(s) 2x Dell UltraSharp U2414H
Case Fractal Design Define R5
Audio Device(s) Asus Xonar DGX PCI-E 5.1
Power Supply Corsair HX850i
Mouse Razer DeathAdder Elite Chroma
Keyboard Logitech G19s
Software Windows 10 Pro 64bit
can I join pls, I upped to windows 8 pro for 25quid to get my pc to see my new 8 core processor,It didn't work out so simple as the update implied, Win8 could not update my machine so im on a fresh wipe here, im undecided yet wether ill put a win7 os on but ive left space so cheers for the heads up regarding it.

I like some bits of win8( now classic shells on it anyway) and I do like the metro ui I just think that it works a bit shit flipping between desk and new Ui

PATCH pls and I mean service pack sized patch not a little one ,for one thing why cant I half size the metro UI so I can watch telly through it and surf on desk, no I can only choose fullscreen or a quarter or less, odd choices abound and the shop app, my god no its a nightmare:D
You sure can! Added you to the members list in the OP. Welcome! :toast:

You can "snap" an app to take a third or a quarter of the screen while running another app (or Desktop mode) side by side, if that's what you mean. When the Metro app is open, move your mouse to the top of the screen until the cursor turns into the hand, left click, drag to the left or right side and it will snap in place.
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
You guy that want to dual boot Win7/8 Make sure you have two Hard Drives,I disconnected my Win7 Install drive from the mobo .Installed Win8.reconnected Win7 and just switch them with the F8 key at BIOS start up.
That's the way I've dual booted everything ;)
 
Joined
Dec 29, 2007
Messages
450 (0.12/day)
Likes
44
Location
Northern Arizona
System Name Colourwheel
Processor AMD A8-3870K Black Edition (3.0 GHz Quad core) OC 3.5GHz
Motherboard ASRock A55 PRO3
Cooling Coloured Fans lol and Cooler Masters Vortex Plus
Memory Corsair Vengence 16GB DDR3-1600
Video Card(s) 2GB XFX Radeon HD R7750 Core Edition
Storage 2 x Western Digital Caviar Black 1TB | 2TB Western Digital Caviar Green | 500GB WD Passport EHDD
Display(s) 22" LG Flatron IPS226V
Case ENERMAX OSTROG Black/White
Audio Device(s) Onboard: Realtek ALC892
Power Supply Corsair GS700
Software Windows 8.1 Pro (64-Bit)
Windows 8 Pro on my laptop and desktop :)

I love it, I had the Consumer one before the actual thing was released.
 
Joined
Oct 29, 2010
Messages
2,944 (1.13/day)
Likes
1,379
System Name The Sheriff / The Deputy
Processor 2500K / G4560
Motherboard ASRock P67Extreme4 / Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Cooling CM Hyper TX3 / Intel stock
Memory 16 GB Kingston HyperX / 8 GB Kingston HyperX
Video Card(s) EVGA GTX 960 SSC / Gigabyte GTX 1050 Ti LP
Storage SSD, some WD and lots of Samsungs
Display(s) BenQ GW2470 / Samsung SyncMaster T220
Case Cooler Master CM690 II Advanced / Thermaltake Core v31
Audio Device(s) Asus Xonar D1/Denon PMA500AE/Wharfedale D 10.1/Senn HD518
Power Supply Corsair TX650 / Corsair TX650M
Mouse Steelseries Rival 100/ Mionix Avior 7000
Keyboard Sidewinder
Software Windows 10 / Windows 10 Pro
Ran the rootkit stuff and I'm clean. On the other hand W8 will bring some fun to the Defenese Department, apps on the way.
 
Joined
Nov 29, 2004
Messages
582 (0.12/day)
Likes
150
System Name Lambda 4.0
Processor Intel Core i7 6700K @ 4.4GHz
Motherboard Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6
Cooling NZXT Kraken X41
Memory G.Skill Ripjaws V Series 16GB PC4-25600 (2x 8GB)
Video Card(s) MSI GTX 980Ti GAMING 6GB
Storage Intel SSD 530 180GB, 2x Samsung 840 500GB, Samsung 850 Pro 500GB, 2x WD 1TB Black Edition
Display(s) 2x Dell UltraSharp U2414H
Case Fractal Design Define R5
Audio Device(s) Asus Xonar DGX PCI-E 5.1
Power Supply Corsair HX850i
Mouse Razer DeathAdder Elite Chroma
Keyboard Logitech G19s
Software Windows 10 Pro 64bit
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,899 (2.22/day)
Likes
6,562
Microsoft has sold 60 million Windows 8 licenses, passes 100 million app download mark

As Windows 8 continues to gain market share, Microsoft has announced it has sold 60 million total Windows 8 licenses since the operating system first launched in October 2012. The company also confirmed the Windows Store has passed the 100 million app download mark.

With this new figure, it's clear now that total Windows 8 sales have grown by 33% since late November, when Microsoft announced 40 million licenses had been sold. Microsoft appears to still be on track to cross the 100 million license benchmark during the first calendar quarter of 2013 - if it can keep up its current pace.
http://thenextweb.com/microsoft/201...dows-8-licenses-up-33-percent-since-november/

Good job
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
Good job MS. Loving my W8 :toast: