• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows 8 Installation

Joined
Jun 30, 2008
Messages
1,135 (0.33/day)
Likes
67
Location
England
System Name Wasleys PC
Processor Intel i5 2400 3.10GHz
Motherboard Asus P8z68-V
Cooling AC Freezer Pro
Memory Kingston 4GB (2x2GB) DDR3 Hyperx Memory
Video Card(s) HIS ATi 6850 1GB DDR3
Storage Seagate ST3500320AS 500GB Hard Drive SATA II 7200rpm *32MB Cache*
Case Antec 900 with mods
Audio Device(s) On Board
Power Supply OCZ Stealth Xtream 500W
Software Windows 7
#1
Anyone else had any luck with Windows 8 installation?

I'm trying to install it on VMWare v.7 - but it's having none of it.

"This 64-bit application couldn't load because your PC doesn't have a 64-bit processor"
It does - I'm running one now! :wtf:
 
Last edited:
Joined
Mar 26, 2008
Messages
1,874 (0.52/day)
Likes
334
Location
Cobourg,Ontario
System Name FX CrossFireX
Processor AMD FX™ 8370 @Stock
Motherboard GA-990FXA-UD5 (rev. 3.1
Cooling Noctua NH-D15 the BEAST
Memory AMD Radeon™ R5 Entertainment Series 16GB (2x8GB) DDR3-1600 MHz CL11 Part Number: R5316G1601U2K-G T
Video Card(s) MSI Gaming R9 390
Storage x3 Seagates 1Terabyte X1 Seagate 2Terabyte <Steam Install
Display(s) 40 Inch Samsung HDTV (monitor)
Case HAF-X:)
Audio Device(s) AMD/HDMI to Onkyo HT-R508 Receiver
Power Supply EVGA SuperNOVA 1000 G2 Power Supply
Software Windows 10 Pro X64
#2
Is virtual machine(AMD)Not sure of Intel set to enable in BIOS?
 
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,936 (2.20/day)
Likes
6,640
#3
6 is way too old for win8 :confused: AFAIK even v8 had some problems with it. Version 9 is perfect
 
Joined
Jun 30, 2008
Messages
1,135 (0.33/day)
Likes
67
Location
England
System Name Wasleys PC
Processor Intel i5 2400 3.10GHz
Motherboard Asus P8z68-V
Cooling AC Freezer Pro
Memory Kingston 4GB (2x2GB) DDR3 Hyperx Memory
Video Card(s) HIS ATi 6850 1GB DDR3
Storage Seagate ST3500320AS 500GB Hard Drive SATA II 7200rpm *32MB Cache*
Case Antec 900 with mods
Audio Device(s) On Board
Power Supply OCZ Stealth Xtream 500W
Software Windows 7
#4
6 is way too old for win8 :confused: AFAIK even v8 had some problems with it. Version 9 is perfect
Eugh. Don't you have to pay to upgrade. The software I have was given to me by my University. I was hoping to do a bit of work on Windows 8 related to my subject i'm studying.

Edit - It's actually Version 7 i'm using.
 
Joined
Jun 30, 2008
Messages
1,135 (0.33/day)
Likes
67
Location
England
System Name Wasleys PC
Processor Intel i5 2400 3.10GHz
Motherboard Asus P8z68-V
Cooling AC Freezer Pro
Memory Kingston 4GB (2x2GB) DDR3 Hyperx Memory
Video Card(s) HIS ATi 6850 1GB DDR3
Storage Seagate ST3500320AS 500GB Hard Drive SATA II 7200rpm *32MB Cache*
Case Antec 900 with mods
Audio Device(s) On Board
Power Supply OCZ Stealth Xtream 500W
Software Windows 7
#6
Thanks Drone!

What's the difference between that and workstation?
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,527 (6.39/day)
Likes
6,950
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#7
Oracle virtualbox is better and free. I use it with windows 8 RTM preview
 
Joined
Dec 20, 2010
Messages
652 (0.25/day)
Likes
58
Location
Fresno, CA
System Name LS Vtec B18B1 Bolt Ons
Processor AMD Phenom ii 1045t x6 @ 3.5Ghz OC
Motherboard ASRock 970 Extreme3 R2.0 AM3+
Cooling CM Hyper 212 EVO Push Pull
Memory CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) Black 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire 7950 Dual-X
Storage Samsung EVO 250gb SSD/Samsung 500gb 7200 rpm/WD Cavirar Green 1TB
Display(s) Acer H236HLbid IPS
Case NZXT Gamma (Powder Coated Champion White)
Audio Device(s) Creative Lab SB0460
Power Supply NZXT HALE82 V2 550W
Software Windows 7 Ultimate 64bit SP1
Benchmark Scores Vtec
#9
I installed it once in another HDD, and the installation went good.
 
Joined
Jun 30, 2008
Messages
1,135 (0.33/day)
Likes
67
Location
England
System Name Wasleys PC
Processor Intel i5 2400 3.10GHz
Motherboard Asus P8z68-V
Cooling AC Freezer Pro
Memory Kingston 4GB (2x2GB) DDR3 Hyperx Memory
Video Card(s) HIS ATi 6850 1GB DDR3
Storage Seagate ST3500320AS 500GB Hard Drive SATA II 7200rpm *32MB Cache*
Case Antec 900 with mods
Audio Device(s) On Board
Power Supply OCZ Stealth Xtream 500W
Software Windows 7
#10
I've installed Virtual box but still getting errors with installation. It's asking me to reboot the VM every time I launch. I've been told to disable the "No-Execute Memory Protection option" on my host machine.

Is this wise? What does it actually do? I don't want to turn it off without knowing what the effects are.

Cheers
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#11
Knowing very little about VM's But I will spout out what little I do know as a suggestion anyway. In the BIOS under CPU Configuration. Do you have Intel Visualization Technology enabled? I know it's disabled by default. I don't know that it's necessary but just chucking possibly useless options? :confused: :eek:
 
Joined
Jun 30, 2008
Messages
1,135 (0.33/day)
Likes
67
Location
England
System Name Wasleys PC
Processor Intel i5 2400 3.10GHz
Motherboard Asus P8z68-V
Cooling AC Freezer Pro
Memory Kingston 4GB (2x2GB) DDR3 Hyperx Memory
Video Card(s) HIS ATi 6850 1GB DDR3
Storage Seagate ST3500320AS 500GB Hard Drive SATA II 7200rpm *32MB Cache*
Case Antec 900 with mods
Audio Device(s) On Board
Power Supply OCZ Stealth Xtream 500W
Software Windows 7
#12
Knowing very little about VM's But I will spout out what little I do know as a suggestion anyway. In the BIOS under CPU Configuration. Do you have Intel Visualization Technology enabled? I know it's disabled by default. I don't know that it's necessary but just chucking possibly useless options? :confused: :eek:
Thanks for the response INSTG8R. I did notice this but haven't enabled it. I'll give it a try tomorrow.

:toast:
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,415 (0.92/day)
Likes
1,536
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#13
Hey I'm talking out my Arse:p It may not even have any use with the VM's your using but hey it's there :)
 
Joined
Oct 29, 2009
Messages
2,517 (0.84/day)
Likes
758
System Name Nightblade / Dell Latitude / Wife's Rig
Processor Core i5 4690K / i7 2720QM / FX-6100
Motherboard Nightblade ITX z97 / Dell 032T9K QM67 / Gigabyte GA-970A-DS3 Rev3
Cooling tower style cooler, plus one 120mm fan / stock blower / CNPS7000V
Memory Patriot Viper 2x8gb DDR3 2400 / Micron 2x4GB DDR3 / 2x4GB 2x2GB DDR3 1333
Video Card(s) MSI Gaming GTX 970 4GB / NVS 4200M 512MB / nVidia GTX 460 1GB
Storage 120GB ForceGT SSD (OS), 2TB WD Black, 250GB Seagate 2.5in / 320GB WD Blue /240GB SSD M500
Display(s) ASUS ROG SWIFT 1440P / Dell 14in @ 1600x900 / Vizio 1080p TV
Case MSI Nightblade Z97 / Dell Latitude / Corsair Full Tower
Audio Device(s) Realtek ALC1150, Microsoft Lifechat 3000 / Intel / ALC887
Power Supply Gold rated 600W / Battery with 95w brick / Antec EA-650 Green
Mouse MadCatz RAT5
Keyboard G510
Software Windows 10 Pro x64 on all
#14
I think that's more for hardware support rather than running via software, but it does help!
 
Joined
Jun 30, 2008
Messages
1,135 (0.33/day)
Likes
67
Location
England
System Name Wasleys PC
Processor Intel i5 2400 3.10GHz
Motherboard Asus P8z68-V
Cooling AC Freezer Pro
Memory Kingston 4GB (2x2GB) DDR3 Hyperx Memory
Video Card(s) HIS ATi 6850 1GB DDR3
Storage Seagate ST3500320AS 500GB Hard Drive SATA II 7200rpm *32MB Cache*
Case Antec 900 with mods
Audio Device(s) On Board
Power Supply OCZ Stealth Xtream 500W
Software Windows 7
#15
Hey I'm talking out my Arse:p It may not even have any use with the VM's your using but hey it's there :)
Well - It seemed to do the trick!

:toast: