1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows 8 key troubles

Discussion in 'General Software' started by Techtu, Mar 6, 2014.

  1. Techtu

    Techtu

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    2,143 (0.92/day)
    Thanks Received:
    499
    Location:
    In the night garden
    When I first brought my Windows 8 product key from the MS store I was able to use that key for a clean install of the OS and now it won't, apparently it's just an upgrade key so it says?
     

    Attached Files:

  2. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    4,203 (1.06/day)
    Thanks Received:
    1,109
    Location:
    Hide and Seek,
    i brought an upgrade key myself in december last year, for the 8.1 Pro, and i never had this problem...

    everytime i install it using my UK version of 8.1 Pro iso it just activates no problem.

    u using a untouched msdn (microsoft tech) iso or what do u use?

    i use this iso: SW_DVD5_Win_Pro_8.1_64BIT_Eng_Intl_MLF_X18-96633.ISO (it's on my Google Drive)
     
    10 Year Member at TPU
  3. Techtu

    Techtu

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    2,143 (0.92/day)
    Thanks Received:
    499
    Location:
    In the night garden
    Yeah it's a perfectly legit ISO from MS when I actually ordered Windows 8, I've done a fresh install of the OS 3 times now since then (December 2012) and this is the first time I've encounted any kind of problem like this :/

    I'm just downloading another copy from MS and going to go with another reinstall however would I be able to use my Windows 8 key on the ISO you use?
     
  4. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    4,203 (1.06/day)
    Thanks Received:
    1,109
    Location:
    Hide and Seek,
    yes, no Windows 7/8 keys are language locked anymore, i got that told from Microsoft them self, so u can even install Japanese version and run without a problem ^^
     
    10 Year Member at TPU
  5. Techtu

    Techtu

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    2,143 (0.92/day)
    Thanks Received:
    499
    Location:
    In the night garden
    So I left the Windows installing I downloaded from earlier and installed/activated without any issues at all!

    ... I don't know how but I always experience the stupidest of problems, I only had to reinstall because an install of BitDefender 2014 screwed with my OS and locked the drive!
     
  6. TheHunter

    TheHunter

    Joined:
    Apr 10, 2012
    Messages:
    1,228 (0.78/day)
    Thanks Received:
    566
    Location:
    Central Europa
    or just use generic cdkey to install and then that key to activate later

    hxxp://superuser.com/questions/697253/clean-install-windows-8-1-or-windows-8-from-oem-key

    bellow in comments
     
    Last edited: Mar 7, 2014
  7. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    4,203 (1.06/day)
    Thanks Received:
    1,109
    Location:
    Hide and Seek,
    10 Year Member at TPU
  8. Arjai

    Arjai

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    3,276 (2.08/day)
    Thanks Received:
    6,932
    Location:
    St. Paul, MN
    Can I use it, Please? I have 8 whatever and want 8.1 PRO, well since I am so awesome! LOL. :laugh:

    I won't if you don't want me to. However, it is downloading now.:D
     
    Crunching for Team TPU
  9. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    954 (0.90/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Cumberland Plateau
    From the pics in the OP it looks like he is trying to activate windows after it has been installed.
     
  10. puma99dk|

    puma99dk|

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    4,203 (1.06/day)
    Thanks Received:
    1,109
    Location:
    Hide and Seek,
    it's up for free download as long as u got the link, just don't abuse it :laugh:

    it works with all Professional serials, that are legal ofc :p

    yes, but that still doesn't mean that the activation can fail if it was a modded version ;)
     
    10 Year Member at TPU
  11. night.fox

    night.fox

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    1,301 (0.99/day)
    Thanks Received:
    836
    Location:
    south korea
  12. Techtu

    Techtu

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    2,143 (0.92/day)
    Thanks Received:
    499
    Location:
    In the night garden
    sorry i should of closed this thread sooner as i downloaded another iso from the MS and all working as expected.
     
  13. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    954 (0.90/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Cumberland Plateau
    I got this when trying to get into this thread

    [​IMG]
     
  14. Devon68

    Devon68

    Joined:
    Jan 25, 2014
    Messages:
    1,517 (1.67/day)
    Thanks Received:
    923
    Ha ha ha the same here.
     
  15. TheHunter

    TheHunter

    Joined:
    Apr 10, 2012
    Messages:
    1,228 (0.78/day)
    Thanks Received:
    566
    Location:
    Central Europa
    lol could be my link to that blog site., i'll remove the http out of it,

    test again


    edit:
    ah its in quotes too xD
     
  16. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,329 (11.30/day)
    Thanks Received:
    16,604
    This would be a question for MS support.
    Chrome is freaking out about CPU-Z validation sigs again for some reason.
     
    TheHunter says thanks.
    10 Year Member at TPU
  17. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    954 (0.90/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Cumberland Plateau
    Ah, that explains it.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)