• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Windows Firewall turns itself off - help

Joined
Oct 19, 2007
Messages
888 (0.24/day)
Likes
69
Location
Lancs,UK
System Name xubidoo
Processor Intel Q6600 G0 2.4ghz
Motherboard ASUS P5K Premium:Black Pearl Edition
Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro + MX2
Memory 4gb Corsair XMS2 DDR2 6400 2x 2gb 5-5-5-18 @854
Video Card(s) MSI nVidia GTX260 896mb or GeForce GTX 750Ti 2048mb
Storage WD 640gb / Samsung 750gb / WD 500gb
Display(s) Hanns-G 23"
Case Thermaltake Armour VA8003BWS/1x250mm/2x120mm/2x92mm
Audio Device(s) Logitech Z-10 2.0 Speakers
Power Supply Antec 550w
Mouse Razer Deathadder
Keyboard Standard
Software Windows 7 Professional x64
#1
On my 2nd rig (see sig) "everytime" i startup or reboot ,win xp firewall is turned off and the balloon comes up asking if i want to enable it.

i thought it might be malware/virus but so far cannot find a trace of 1.
ive scanned the pc using the following

AVG Free
Bit Defender online scan
Housecall online scan
Panda activescan online scan

Adaware free
Spybot S&D
Spywareblaster

and the pc came up clean with every 1 of them ,except for a few tracking cookies.

have also used ccleaner/diskcleaner.



in Administrative tools/services ,the Firewall is set to "automatic" so it should start?

im really at a loss why it wont auto start anymore :(

any suggestions ?
 

jbunch07

New Member
Joined
Feb 22, 2008
Messages
5,260 (1.47/day)
Likes
598
Location
Chattanooga,TN
Processor i5-2500k
Motherboard ASRock z68 pro3-m
Cooling Corsair A70
Memory Kingston HyperX 8GB 2 x 4GB 1600mhz
Storage OCZ Agility3 60GB(boot) 2x320GB Raid0(storage)
Display(s) Samsung 24" 1920x1200
Case Custom
Power Supply PC Power and Cooling 750w
Software Win 7 x64
#2
did you try scanning in safe mode?
and looking for startup programs that dont belong there?
 
Joined
Feb 26, 2008
Messages
4,870 (1.36/day)
Likes
681
Location
Joplin, Mo
System Name Ultrabeast GX2
Processor Intel Core 2 Duo E8500 @ 4.0GHZ 24/7
Motherboard Gigabit P35-DS3L
Cooling Rosewill RX24, Dual Slot Vid, Fan control
Memory 2x1gb 1066mhz@850MHZ DDR2
Video Card(s) 9800GX2 @ 690/1040
Storage 750/250/250/200 all WD 7200
Display(s) 24" DCLCD 2ms 1200p
Case Apevia
Audio Device(s) 7.1 Digital on-board, 5.1 digital hooked up
Power Supply 700W RAIDMAXXX SLI
Software winXP Pro
Benchmark Scores 17749 3DM06
#3
get a third party firewall? I havent had a firewall for over 3 years, and I havent had a problem thus far. Not to mention malicious attacks of any kind are much reduced in the past years for individual users. If you really are worried that much about attacks, use 64-bit operating systems, linux, or a mac.
 
Joined
Jan 16, 2008
Messages
886 (0.24/day)
Likes
136
Location
Milwaukee, Wisconsin, USA
Processor Intel Xeon X5670 Hexa-core @ 4.6GHz @ 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD7
Cooling Swiftech H20 (w/Custom External Rad Enclosure)
Memory 6GB (3x2GB) G.Skill Trident 2000Mhz + 6GB (3x2GB) Corsair 1600Mhz DDR3
Video Card(s) EVGA GTX 980 SC
Storage 1TB Samsung 850 EVO
Display(s) Samsung BX2440 (24" LED Backlit)
Case Cooler Master 690 (w/Mods)
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium
Power Supply Corsair 750-TX
Software Windows 7 Ultimate (x64)
#4
or get a router/hardware firewall
 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,946 (2.25/day)
Likes
2,309
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
#5
If it turns itself off you have been infected with a trojan, there is a update to prevent this but you will need the windows hotfix to prevent it from happening again.

Search the windows site for this and download and install the hotfix and the MS provided spyware removal tool.
 
Joined
Oct 19, 2007
Messages
888 (0.24/day)
Likes
69
Location
Lancs,UK
System Name xubidoo
Processor Intel Q6600 G0 2.4ghz
Motherboard ASUS P5K Premium:Black Pearl Edition
Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro + MX2
Memory 4gb Corsair XMS2 DDR2 6400 2x 2gb 5-5-5-18 @854
Video Card(s) MSI nVidia GTX260 896mb or GeForce GTX 750Ti 2048mb
Storage WD 640gb / Samsung 750gb / WD 500gb
Display(s) Hanns-G 23"
Case Thermaltake Armour VA8003BWS/1x250mm/2x120mm/2x92mm
Audio Device(s) Logitech Z-10 2.0 Speakers
Power Supply Antec 550w
Mouse Razer Deathadder
Keyboard Standard
Software Windows 7 Professional x64
#6
i have a router ,all scans in safe mode showed nothing

will see if i can find the hotfix
 
Joined
Oct 19, 2007
Messages
888 (0.24/day)
Likes
69
Location
Lancs,UK
System Name xubidoo
Processor Intel Q6600 G0 2.4ghz
Motherboard ASUS P5K Premium:Black Pearl Edition
Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro + MX2
Memory 4gb Corsair XMS2 DDR2 6400 2x 2gb 5-5-5-18 @854
Video Card(s) MSI nVidia GTX260 896mb or GeForce GTX 750Ti 2048mb
Storage WD 640gb / Samsung 750gb / WD 500gb
Display(s) Hanns-G 23"
Case Thermaltake Armour VA8003BWS/1x250mm/2x120mm/2x92mm
Audio Device(s) Logitech Z-10 2.0 Speakers
Power Supply Antec 550w
Mouse Razer Deathadder
Keyboard Standard
Software Windows 7 Professional x64
#7
well ive googled and searched Windows site and not found anything that really applies to my prob,only hotfixes i see that r even close relate to Vista ,which i dont run.

if any1 can do a link to this hotfix ( if it exists) itd be appreciated :)

ive since run windows defender ,scanned everything in safe mode and found nothing.but the firewall is still doing its off impression on a restart :(

im fast running outta things to try.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.52/day)
Likes
1,148
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#8
get zonealarm firewall and scan your system for trojans.