• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Windows has stopped this device because it reported problems

ExarKun

New Member
Joined
May 9, 2021
Messages
5 (0.14/day)
Hello everyone, I have an amd rx580 brand graphics card. I got the code43 error when I installed the update from my card 4 days ago. My card has never been mined before. Is this a hardware problem?
 
Joined
Aug 11, 2014
Messages
775 (0.31/day)
Processor ryzen 5 5600x
Motherboard AB350m Pro4 with B450M Pro4-F bios
Cooling custom loop
Memory TEAMGROUP T-Force TXKD416G3600HC18ADC01 16gbs XMP
Video Card(s) HP GTX1650 super 4gb
Storage MZVLB256HBHQ-000H1 PM981a (256GB)/3TB HDD
Display(s) Nitro XF243Y Pbmiiprx
Case Rosewill CULLINAN
Audio Device(s) onboard
Power Supply Corsair 750w
Mouse Best Buy Insignia
Keyboard Best Buy Insignia
Software Win 10 pro

ExarKun

New Member
Joined
May 9, 2021
Messages
5 (0.14/day)
Joined
Oct 22, 2014
Messages
12,197 (5.03/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
Hello everyone, I have an amd rx580 brand graphics card. I got the code43 error when I installed the update from my card 4 days ago.
What update, was it a driver, or did you flash a different Bios?
 

ExarKun

New Member
Joined
May 9, 2021
Messages
5 (0.14/day)
What update, was it a driver, or did you flash a different Bios?
Thank you very much for your answer. It happened after Radeon Adrenalin 24.4.1 update, I was using version 23.3.1 without any problems. I reverted to the old version but the result is still the same. BIOS was not up to date when updating graphics card, then I updated it. There is no image distortion on the screen, but is there a chip malfunction?
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
12,197 (5.03/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
There may possibly be a fault with the GPU, that is the usual cause of code 43 errors.
Sometimes flashing the exact same Vbios to the card fixes that error, but there's no guarantee.
 

ExarKun

New Member
Joined
May 9, 2021
Messages
5 (0.14/day)
There may possibly be a fault with the GPU, that is the usual cause of code 43 errors.
Sometimes flashing the exact same Vbios to the card fixes that error, but there's no guarantee.
My card hasn't been mining before, so I haven't tried changing the VBIOS. How can I tell if there is a hardware problem? As I said, there is no distortion or blue screen error in my monitor. As a processor, I am using Ryzen 3 2200g.
 
Joined
Oct 25, 2018
Messages
80 (0.08/day)
There was a windows update then too. It seemed to have totally borked my ATI suite and I could not figure out the proplem. After some digging around it was clearly related to me display drivers so I uninstalled with DDU and installed newer recommended drivers base only. But you may have fixed it by now.
 

ExarKun

New Member
Joined
May 9, 2021
Messages
5 (0.14/day)
There was a windows update then too. It seemed to have totally borked my ATI suite and I could not figure out the proplem. After some digging around it was clearly related to me display drivers so I uninstalled with DDU and installed newer recommended drivers base only. But you may have fixed it by now.
No, the problem still persists. I think I will do the reballing process. Software solutions did not work. The only thing I can't understand is that my graphics card is rendering images.
 
Top